Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Frescobaldi

Frescobaldi: сімейні цінності Тоскани

06.04.2022, Маркетинг

Вже тридцять поколінь сім’ї італійських аристократів Фрескобальді прославляють Тоскану своїми винами. Їхніми п’янкими напоями насолоджувались Мікеланджело та Донателло, Папа Римський та європейські монархи. Тепер Frescobaldi – новий бренд у сім’ї «Винфорт», компанії, завдяки якій ці славетні вина можуть оцінити українські споживачі.


Флорентійці, які фінансували англійських королів

Сім’я Фрескобальді – одна з найстаріших та найзнаменитіших винних династій Італії. Близько 1000 років тому вони оселилися у Флоренції, на лівому березі річки Арно, де був збудований палац, в якому і нині мешкають члени цієї родини.

Frescobaldi

Від початку своєї історії Фрескобальді відігравали значну роль у політичному та економічному житті Флоренції. Займаючись банківською справою, вони навіть фінансували англійських королів Едуарда I та Едуарда II, за що отримали титул «скарбників англійської корони» та відповідали за збирання митних податків з усіх англійських портів. В 1252 році Ламберто Фрескобальді, щоб з‘єднати власні володіння з центром міста, замовив перший міст через річку Арно – міст Санта-Трініта, що, безумовно, було вагомою подією в ті часи. На кошти цієї родини також будували церкви та створювали картинні галереї. Сім’ я меценатів Фрескобальді подарувала світові видатних літераторів, дослідників, музикантів, єпископів та політиків. Одним із найвідоміших серед митців був Діно Фрескобальді, поет, який прославився тим, що відновив і повернув перші пісні «Божественної комедії» своєму другові у вигнанні Данте Аліг’єрі щоб він міг закінчити свій знаменитий твір.

Frescobaldi


Вина, що підкорили Європу

Перші документи, що свідчать про сімейне виноробство, датуються приблизно 1300 роком, коли Берто де Фрескобальді заповів своїм потомкам землю з виноградниками. Першим виноробним господарством Фрескобальді було Tenuta di Castiglioni у Валь-ді-Пеза, на південному заході від Флоренції. До виноробної справи Фрескобальді підійшли з притаманною родині банкірів серйозністю і розрахунком на успіх – вина мали бути найвищої якості. І їм це блискуче вдалося. У архіві Фрескобальді зібрані документи, серед яких можна знайти велику кількість контрактів з продажу вин поважним особам Європи. Ця флорентійська родина постачала свої вина багатьом монархам та до Папського столу. Серед відомих клієнтів Фрескобальді також були художники епохи Відродження Донателло та Мікелоццо ді Бартоломео Мікелоцці. Є навіть свідчення, що картини великого Мікеланджело, які знаходяться в галереї Фрескобальді, були придбані ними в обмін на вино.


Неповторні смаки Тоскани

Протягом століть представники сім’ї Фрескобальді створювали історію Тоскани, спрямовуючи свої зусилля на розкриття та розвиток потенціалу її унікальних теруарів, збагачуючи та розвиваючи виноробну культуру цього регіону.

Frescobaldi

Ще в 1716 році великий герцог Козімо III Медічі визначив найбільш цінні для виробництва високоякісних вин ділянки в Тоскані, серед яких згадується і територія Pomino, що належала родині Фрескобальді. Цей указ вважається провісником категорії DOC (Denominazione di Origine Controllata), тобто найменування, контрольованого за походженням. У 1873 році вина з Поміно були відзначені нагородами на Міжнародній виставці у Відні, а в 1878 році були удостоєні золотої медалі на Міжнародній виставці у Парижі, що для того часу було найвищим ступенем визнання на міжнародному рівні. Дбаючи про майбутнє, в 1855 році Фрескобальді першими посадили на тосканських землях нові сорти винограду, такі як Каберне Совіньйон, Мерло, Піно Нуар і Шардоне. У ХХ столітті визначними фігурами у виноробстві були Вітторіо, Фердинандо та Леонардо Фрескобальді, які також приклали багато зусиль, щоб зробити Тоскану унікальним для виноробства регіоном.

Frescobaldi

Наразі естафету управління сімейним бізнесом тримає представник тридцятого покоління цієї славетної династії Ламберто Фрескобальді, який, маючи великий досвід у галузі виноробства, намагається ще більше підкреслити неповторність вин кожного сімейного маєтку. Зараз виноградники сім’ї Фрескобальді у Тоскані займають площу близько 1200 га. І кожен з них унікальний та відрізняється своїми винами. Castel Giocondo, розташований на південний захід від Монтальчино, є ідеальним теруаром для винограду Санджовезе. Castello di Pomino, чиї вина отримали визнання ще у ХVIIІ ст., славиться цінними виноградниками, що ростуть на висоті 750 метрів над рівнем моря. У знаменитому Castello di Nipozzano виробляються видатні червоні вина. У самому серці Chianti Classico, районі Гайоле, знаходиться виноробня Tenuta Perano, що чудово підходить для червоного винограду, зокрема, Санджовезе. Вздовж стародавньої Віа ді Кастільйоні (дороги, побудованої римлянами для зв’язку Тоскани із Вічним містом Римом) розкинувся маєток Castiglioni – місце зародження сімейного виноробства. Виноробне господарство Ammiraglia з сучасною архітектурою в регіоні Маремма, з повагою до природи вписане в навколишній ландшафт, культивує Верментино, який дивує своїм квітковим ароматом. Маєток Rèmole – старовинна вілла родини Фрескобальді – відрізняється своїми витонченими винами з яскравими нотами фруктів.

Сьогодні сім’я Фрескобальді володіє 11 маєтками в Італії, десять з яких знаходяться у Тоскані, та виноградником Аttems у регіоні Колліо, який придбала у 2000 році. Вина Frescobaldi продаються більш ніж у 65 країнах світу.

Frescobaldi

Місія компанії Frescobaldi максимально точно прописана на корпоративному сайті: «Мрія нашої сім’ї – розділити з вами нашу відданість справі та наші почуття за допомогою наших вин. Ціле життя присвячене тому, щоб зрозуміти і оцінити цей теруар як частину духу Тоскани, як мистецтво створювати добре і прекрасне. Тисячолітня історія цієї сім‘ї – це унікальна скарбниця знань та традицій. І наш обов’язок полягає в тому, щоб передавати майбутнім поколінням весь наш ентузіазм, усю нашу любов до цих місць та вічних пагорбів».


Дегустацiйнi нотатки

Chianti Rufina Riserva Nipozzano

Кондиція: червоне сухе
Регіон: Тоскана, Італія
Класифікація: DOCG
Сорт винограду: Санджовезе
Вміст алкоголю: 13,5%
Особливості технології: витримка в бочках із французького дуба протягом кількох місяців
Аромат: лісові ягоди, тютюн, кава, смородина Смак: збалансований, з тривалим фруктовим посмаком
Гастрономічна сполучність: м’ясні страви, м’ясо на грилі
Температура сервірування: 15-17 °С

Chianti Rufina Riserva Nipozzano


Chianti Castiglioni Frescobaldi

Кондиція: червоне сухе
Регіон: Тоскана, Італія
Класифікація: DOCG
Сорт винограду: Санджовезе, Мерло
Вміст алкоголю: 13,0 %
Особливості технології: витримка у сталевих ємностях протягом 6 місяців
Аромат: полуниця, вишня, малина, інжир, квіти
Смак: збалансований, з тривалим ягідним посмаком
Гастрономічна сполучність: м’ясне рагу, телятина на грилі
Температура сервірування: 15-17 °С

Chianti Castiglioni Frescobaldi


Tenuta Frescobaldi Castiglioni

Кондиція: червоне сухе
Регіон: Тоскана, Італія
Класифікація: IGT
Сорт винограду: Каберне Совіньйон, Мерло, Каберне Фран
Вміст алкоголю: 13,5%
Особливості технології: витримка в барріках протягом 12 місяців
Аромат: смородиновий джем, лісові ягоди, стигла вишня, шоколад, кава
Смак: збалансований, насичений, з тривалим ягідним посмаком
Гастрономічна сполучність: телятина на грилі, баранина, овочеве рагу
Температура сервірування: 15-17 ° С

Tenuta Frescobaldi Castiglioni


Alie Ammiraglia

Кондиція: рожеве сухе
Регіон: Тоскана, Італія
Класифікація: IGT
Сорт винограду: Шираз, Верментино
Вміст алкоголю: 12,0 %
Особливості технології: витримка у сталевих ємностях протягом 3 місяців
Аромат: грейпфрут, крейда, лайм, ягоди, полуниця, персик
Смак: мінеральний, з фруктово-квітковим посмаком
Гастрономічна сполучність: морепродукти, сири, фруктові салати
Температура сервірування: 10-12 °С

Alie Ammiraglia

X
Украина