Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Rosé Wine Session of Concours Mondial de Bruxelles

Підбиваючи підсумки конкурсів

04.04.2022, Вино

Найкращі вина Rosé Wine Session of Concours Mondial de Bruxelles та Concours Mondial du Sauvignon.


На сесії рожевих вин Concours Mondial de Bruxelles-2022 понад 1000 зразків виборювали престижні медалі. Були представлені регіони-виробники rose з тридцяти країн.

«Проводячи сесію рожевих вин, ми прагнемо реагувати на зростаючий інтерес споживачів, а також приділяти rose ту увагу, на яку вони заслуговують на міжнародній арені», – говорить Бодуен Хаво (Baudouin Havaux), президент Concours Mondial de Bruxelles.

З 2002 року світове споживання рожевого вина зросло майже на 40%.

Найбільше зразків на Rosé Wine Session of Concours Mondial de Bruxelles представили країни, що домінують у виробництві рожевих вин у Європі: Франція (361), Іспанія (237), Італія (230). Головними конкурентами лідерів стали Австралія, ПАР, Мексика, Бразилія, Китай.

Rosé Wine Session of Concours Mondial de Bruxelles

Конкурс проходив у Вальядоліді, на батьківщині знаменитих рожевих вин Піренейського півострова. Флагманом якості та кількості rose регіону є D.O. Cigales, апелясьон, відомий своїм claret. Другий за значимістю – D.O. Ribera del Duero, він славиться темно-рожевими винами «ojo de gallo» (півняче око). Ще один апелясьон – D.O. Tierra de León, відомий винами, які виготовляються з сорту Prieto Picudo, що має темну шкірку.

«Наш муніципалітет єдиний на Піренейському півострові, який має п’ять Denominations of Origin (D.O.), вони розташовані більш ніж на 27 000 га, на яких вирощують близько двадцяти сортів винограду, – коментує Оскар Пуенте (Oscar Puente), мер Вальядоліда. – Отже, і вибір місця проведення конкурсу є очевидним».

Конрадо Іскар (Conrado Íscar), президент Valladolid Provincial Council розповів, що два рожеві вина з Вальядоліда вже одержували призи на Concours Mondail de Bruxelles: у 2017 та 2018 роках. «Конкурс – це унікальна можливість представити Вальядолід як виноробний регіон та локацію винного туризму найвищого рівня», – наголошує Конрадо Іскар.

Журі Rosé Wine Session – це 60 експертів з 25 країн. На жаль, через військову агресію рашистів, Ольга Піневич-Тодорюк, головний редактор журналу Drinks+, суддя низки міжнародних конкурсів, у тому числі Mundus Vini та Concours Mondial de Bruxelles, не змогла бути присутньою на Rosé Wine Session of Concours Mondial de Bruxelles-2022. Але ми віримо у перемогу та впевнені, що наступного року наш професіонал обов’язково буде у складі журі престижного конкурсу рожевих вин.

Володарями золота стал 1% наданих зразків: Франція (5), Іспанія (2), Італія (2), Молдова (2), Румунія (1), Чехія (1).

Найвищі оцінки у своїх категоріях отримали:

• 2022 Best Rosé of the Competiton – Vinolok Trophy, Guy de FOREZ  2017 Rosé des Riceys, France;

• 2022 Medium-Dry Rosé Wine Revelation, Znovin Znojmo – Rulandské Modre Rose – Pozdne Sber Pínot 2017, Velkopavlovická, Czech Republic;

• 2022 Sparkling Rosé Wine Revelation, Jidvei Winery, 2017 Mysterium Roze Brut Târnave, Romania;

• 2022 French Rosé Wine Revelation, Domaine La Grande Bauquiere, 2021 Moment Inattendu Côtes de Provence rosé, France;

• 2022 Spanish Rosé Wine Revelation, Torrelongares Rosado 2021, Tempranillo – Garnacha Cariñena, Spain;

• 2022 Italian Rosé Wine Revelation, Menhir Salento, 2021 Pietra Rosato Salento IGT, Italy;

• 2022 Portuguese Rosé Wine Revelation, Madre de Água, 2020 Terras Madre de Água Rosado Dão, Portugal.

Rosé Wine Session of Concours Mondial de Bruxelles



У Concours Mondial du Sauvignon 2022 року, найбільшому міжнародному конкурсі, присвяченому виключно сорту Совіньйон, участь взяли 1120 зразків з 23 країн.

Вероніка Бусел (ISVV, Université de Bordeaux, WSET LEVEL 3, диплом Consejo Regulador de La Rioja), керуючий партнер Wine Travel Awards була одним із членів журі Concours Mondial du Sauvignon 2022.

На додачу до золотих та срібних медалей Concours Mondial du Sauvignon присуджував спеціальні нагороди учасникам, які отримали найвищі бали у спеціальних категоріях, таких як: Sauvignon Blend, Oaked Sauvignon, Sweet Sauvignon, Best Sauvignon.

Concours Mondial du Sauvignon 2022

Цього року на конкурс було представлено безпрецедентно велику кількість витриманих у дубі вин – 225 зразків, більшість з яких вироблено у Бордо та Штирії, з них 35% отримали престижні нагороди. З 39 золотими та 32 срібними медалями штирійські совиньйони ще раз довели свою перевагу.

Штирія здобула найбільшу кількість нагород у категорії Oaked Sauvignon (42), а також нагороду Revelation Oaked Sauvignon 2022, присуджену Peter Skoff Sauvignon Blanc Ried Kranachberg Reserve 2015.

У 2022 році до першої п’ятірки медалістів входять Франція, Австрія, Італія, ПАР та Чехія. Регіоном із найбільшою кількістю нагород цього року стала долина Луари – 100 медалей. Штирія посідає друге місце з 71 нагородою, а Фріулі та Бордо – ділять третє місце з 22 медалями кожен.

Denis Dubourdieu Trophy 2022 за найкращий совіньйон отримало вино Touraine Chenonceaux Domaine Jean Christophe Mandard Blanc 2020. «Як виробники вина AOC Touraine, ми пишаємось, що входимо до кращих совіньйонів у світі», — каже голова AOC Touraine.

Concours Mondial du Sauvignon 2022

Найкращим вином у категорії Sweet Sauvignon стало SKALÁK Sauvignon Slámové Víno 2015, вироблене в Чеській Республіці. Золоті медалі у тій же категорії були вручені винам із Румунії, Австрії, Чилі, Чехії та Молдові.

Найкращим Sauvignon Blend стало грецьке Ktima Biblia Chora White 2021, бленд Sauvignon Blanc та Assyrtiko.

Фото: museumplanetarium.org, cmsauvignon.com, concoursmondial.com, facebook.com/cmsauvignon

X
Украина