Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Decanter World Wine Awards

Після військового вторгнення в Україну винні конкурси відмовляють агресору в участі

10.03.2022, Новини

Decanter World Wine Awards анулює заявки від російських виноробень, а Balkans International Wine Competition та Balkan Wine Festival дають преференції учасникам з України.


Організатори Decanter World Wine Awards виступили з заявою, що після недавнього військового вторгнення в Україну DWWA анулює заявки від російських виноробень, їхні вина не братимуть участі в оцінюванні.

Підтримуючи українських учасників, DWWA звільняє їх від обов’язкового фінансового збору. «І хоча у виноробів усього світу набагато більше спільного, ніж того, що їх роз’єднує, ми відчуваємо, що зараз маємо відстоювати свою позицію. Організатори DWWA вірять у якнайшвидший мир і надсилають найкращі побажання всім постраждалим».

Засуджують звірства агресора в Україні й організатори Balkans International Wine Competition та Balkan Wine Festival, винного конкурсу та фестивалю, що відбудуться 1-3 червня у Греції (о. Саламіна) та 16-18 червня у Болгарії (Софія) відповідно.

«Ми дбаємо про людей, які опинились в епіцентрі такого жахіття і висловлюємо їм свою підтримку, хочемо, щоб українці повернулися до свого звичайного життя і знову працювали, сміялись, любили та жили у мирі», – кажуть організатори Balkans International Wine Competition та Balkan Wine Festival.

Організатори обох балканських заходів наголошують, що Україна продемонструвала стрімкий та унікальний розвиток своєї виноробної галузі і, підтримуючи українських учасників, нададуть:

  • можливість представляти безкоштовно свої зразки на конкурсі у Греції;
  • безкоштовний стенд для Асоціації виноробів України «Вина України» на Balkan Wine Festiva;
  • змогу організувати майстер-клас з українських вин під час фестивалю у Софії.

Підготувала О. Бантишева за матеріалами decanter.com, facebook.com/galina.t.niforou
Фото: decanter.com

X
Украина