Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Складна простота української кухні

02.10.2020, Гастрономія Автор: Ирина Чернова

Цьогорічне  гастро-шоу  в Києві пройшло під такою назвою.


Івент, організований компанією Hoteliero, зібрав усіх, хто прагне повернути до життя призабуті гастрономічні скарби нашої країни, збагативши їх сучасними підходами та адаптувавши до сьогодення. Drinks+ готовий розповісти, як пройшов цей видовищний форум, на якому зібралися провідні шеф-кухарі та ресторатори із різних куточків України, які працюють під гаслом «Зробимо українську кухню впізнаваною в світі!».

Програма шоу була напрочуд насиченою та цікавою – панель виступів складалася з більш як десятка сетів, в кожному з яких виступали по двоє спікерів, що висвітлювали одну тему або взаємопов’язані аспекти. Поважні шефи презентувати свої страви під невблаганним поглядом модератора Сергія Калініна🙂.

Їсти як козаки

Старт програми був яскравим, колоритним та максимально автентичним, адже що може бути більш «українським», ніж запорізькі козаки?🙂 Тому на сцені разом із спікерами – Віталієм Гуралевичем, співвласником та бренд-шефом ресторації «Хата» у Чернівцях, та Миколою Осіповим, шеф-кухарем ресторану MIMMO (м. Запоріжжя), що висвітлювали тему козацької кухні – з’явилися справжні козаки з Хортиці. Ці «помічники» шефів допомагали своєю гострою шаблею розрізати кабачки, а гострим язиком – розважати аудиторію. Доки козаки показували свою майстерність володіння зброєю, танцюючи бойовий гопак, шефи встигли приготувати кілька козацьких страв – коржі загреби з саламахою та пастушими травами, похідний малай, щербу з осетрини та дику качку з молодим холодником та рибним соусом саламур.

Серце в глині або як здивувати гостя

Естафету підхопили Віктор Тимчишин та Олексій Повторейко. Маючи більш ніж 25-річний досвід роботи, шеф-кухар ресторанів Guramma Italiana та Guramma Asia Віктор Тимчишин знає, як здивувати гостя, один з варіантів – це незвична подача. Наприклад, таку прозаїчну страву, як теляче серце, шеф пропонує не тільки запікати в глині, а й подавати в глиняній тарілці в формі того ж таки серця. А для приготування вареників з ягодами пан Віктор замість тіста використав … солодку вату, запевняючи, що ця страва точно прийдеться до смаку малюкам. Не знаємо про дітлахів, а ось модератор Сергій Калінін, який скуштував ці незвичні вареники, висловив своє захоплення  вигуком «Вау!» – сподіваємося, що це означало «смачно»🙂.

Олексій Повторейко цього року став співзасновником та шеф-кухарем ресторану «НАЖИВО», тому, готуючи мільфей із зайця з капустяним пюре та борщ з фаршированими голубами, він ділився своїм досвідом в справі відкриття ресторану без захмарних витрат. Настанова від досвідченого кухаря така: ніколи не здаватися і не зупинятися, бо навіть коли у вас все добре, може бути ще краще! Ми у Drinks+ повністю погоджуємося з таким кредо!

Медуза як національна страва

З наступної пари учасників випав Юрій Ковриженко, який захворів перед початком гастро-шоу, тому ми, на жаль, не почули його виступу про равликів. Отже, його колезі Олексію Александрову з Херсона довелося виступати за двох🙂. Ви ніколи не думали, що національною стравою України може стати чорноморська медуза? А керуючий партнер та шеф-кухар ресторану Oasis Beach Club Олексій Александров не тільки міркує з цього приводу, а й активно просувається на шляху кулінарних експериментів з цим незвичним для нас продуктом. Кухар запевняє, що наші чорноморські медузи не тільки їстівні, а й смачні. Не можемо сказати нічого з приводу смаку цієї страви, але вигляд карпаччо з медузи, що шеф приготував під час своєї розповіді, викликає цілком позитивні емоціі. Ми бажаємо успіхів пану Олексію у його сміливих гастродослідженнях – і хто знає, може, у майбутньому завдяки йому страви з нашої чорноморської медузи стануть не менш (а сподіваймося, й більш!) популярними, ніж японські суші🙂.

Далі буде.

X
Украина