Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Torres адаптує свої виноградники до мінливого клімату

12.07.2022, Новини

Каталонський виробник Torres за останнє десятиліття став одним із провідних піонерів світового винного сектору у боротьбі з підвищенням температури та частими посухами. У надбанні компанії є декілька цікавих інновацій.


Одним із засобів, яким у компанії намагаються подолати зміни клімату, є посадка лоз на великих висотах. Наразі виноградники Torres є у Ельс-Тоссалсі, розташованному на висоті 750 метрів, а також у Тремпі на висоті 950 метрів у передгір’ях Каталонських Піренеїв. Виноград тут дозріває повільно, збір урожаю триває до середини листопада. Крім того, компанія придбала землю в Бенабарре на висоті 1200 метрів. Зараз тут занадто холодно для вирощування винограду, але у Torres не сумніваються, що в майбутньому і на цих схилах будуть висаджені лози, оскільки температура продовжує зростати.

У своєму експериментальному винограднику в Мас-Рабель команда Torres також вивчає інші способи відтермінування дозрівання. Випробування свідчать про те, що вирощування культур під покривом, низька щільність посадки та сітки для затінення можуть затримати дозрівання більш ніж на два тижні. Нещодавно тут також встановили металевий навіс із фотоелектричних сонячних панелей, які не лише виробляють електроенергію, а ще й прикривають лози від гарячого сонячного проміння. 

Найбільш інтригуючим аспектом цієї експериментальної роботи було повторне відкриття та вирощування давно забутих місцевих сортів винограду – свого роду виноградарська археологія. Пізнє дозрівання, кислотність і стійкість до кліматичного стресу деяких із цих сортів можуть бути дуже корисними. Гарним прикладом є висококислотне вино з урожаю пізнього дозрівання Forcada. Його розглядають як потенційного партнера для блендів з середземноморськими сортами винограду з меншою кислотністю. 

Крім цього, команда Torres  наполегливо працює над зменшенням викидів вуглекислого газу за допомогою ряду інноваційних заходів – від використання сонячної енергії до котла на біомасі. Найбільш вражаючими є великі повітряні кулі, закріплені над резервуарами з нержавіючої сталі для уловлювання CO2, що утворюється під час бродіння. Цей газ потім повторно використовують в процесі виноробства.

 

За матеріалами: www.decanter.com

Фото: www.facebook.com/pages/Miguel%20Torres%20Winery/

X
Украина