Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Best Riedel glass for Odessa Black variety

В Україні пройшов перший етап конкурсного відбору Best Riedel glass for Odessa Black variety

29.04.2021, Новини

Проєкт націлений на визначення найкращого локального вина Одеський Чорний серед українських виробників та підбір оптимального келиха Riedel.


Best Riedel glass for Odessa Black variety – це проєкт, який націлений на визначення найкращого локального вина Одеський Чорний/Odessa Black серед українських виробників та підбір оптимального келиха Riedel для цього ж вина. Активну участь в організації проєкту прийняв сам Максиміліан Рідель (Maximilian Riedel).

Завдяки участі корпорації MIRS в цьому проєкті зразки вина, надіслані в компанію Riedel на ознайомчу дегустацію, викликали великий інтерес.

В Україні вино з сорту винограду Одеський Чорний виробляють багато виноробних підприємств, у конкурсі прийняли участь 32 зразки вина Одеський Чорний.

Одеський Чорний – це сорт винограду, виведений в Україні в Інституті виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова.


У фінал увійшли 10 вин:

Narovylo 2020

MMXX 2018

Family winery Frumushika-Nova 2020

Villa Tintа 2017

• Винний дім Гігінеішвілі 2017

• Виноробна станція 2019

• Виноробня Мар’яна Шевченка 2019

Колоніст 2020

• Крафтова сімейна виноробня на даху Home Wine From Boris 2019

ННЦ ІВіВ ім. В.Є. Таїрова


Фінал відбудеться 20 травня в Premier Hotel Odesa.

У програмі фінального відбору запланований підбір оптимального келиха Riedel для вина Одеський Чорний/Odessa Black та урочиста церемонія нагородження учасників проєкту Best RIEDEL glass for Odessa Black variety.

Нагородження відбуватиметься в формі видовищної урочистої церемонії за участю національних та регіональних ЗМІ, винної та бізнес-спільнот.

Експертна комісія проєкту складається з виноробів, сомельє, представників HoReCa, ритейлу та інших фахівців. До експертної комісії проєкту увійшли Володимир Печко, голова громадської спілки «Асоціація садівників, виноградарів та виноробів України», Костянтин Відоборенко, бренд-амбасадор TM Riedel в Україні, Євген Гоменюк, регіональний представник і член Правління Асоціації сомельє України, Юлія Булаєва, в.о. завідувача відділу екології винограду ННЦ «ІВіВ ім. В. Є. Таїрова», Євгенія Ніколайчук, співвласник винних барів Like a Local’s, та ще низка винних професіоналів України.

Оптимальний келих для вина Одеський Чорний/Odessa Black експерти визначать за методологією сенсорного аналізу та авторською методикою Riedel.

Best Riedel glass for Odessa Black variety проходить у рамках Odessa Wine Week.

Odessa Wine Week – це серія проєктів і заходів, що фокусують увагу на ключових напрямках розвитку винного ринку і актуальних питаннях виноробства. Буде проходити в Одесі вперше з 18 по 23 травня 2021 року.


Організатори проєкту «Best Riedel glass for Odessa Black variety»:

▪ Компанія RIEDEL
▪ Корпорація MIRS – офіційний дистриб‘ютор RIEDEL в Україні
▪ Одеська Національна академія харчових технологій
▪ Компанія «Експо-Юг-Сервіс»
▪ IKPMG Limited, Марія Каленська


Досьє Drinks+

RIEDEL – це компанія з 265-річною історією, світовий лідер у виробництві кришталевого та скляного посуду, створеної для різних сортів винограду, перша в історії відкрила, що на смак вина впливає форма келиха, в якому це вино подано. RIEDEL визнаний неперевершеною «дружньою вину» маркою келихів, які здатні розкрити всі особливості вин і міцних спиртних напоїв. Прославившись презентаціями новаторського, першого у світі «дружнього вину» келиха Бургундія Гран Крю в 1958 році та представленої у 1973 колекції Sommeliers ручної роботи, RIEDEL став кращим брендом для винних знавців, професіоналів індустрії гостинності та освічених споживачів у всьому світі.

Фото: PR служба Odessa Wine Week

X
Украина