Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

SHABO

SHABO сприяє вирішенню проблем світового глобального потепління

03.06.2020, Новини

Одна з головних екологічних проблем людства – глобальне потепління. Для вирішення цього питання об’єднуються країни, уряди, бізнеси та громадяни всього світу. Головне  завдання – сприяти мінімізації викидів парникових газів, які є основним джерелом зміни клімату. Світовий виноробний сектор усвідомлює необхідність скорочення викидів CO2, акцентуючи на унікальності натуральних пробкових продуктів та лісів коркового дуба, які відіграють важливу роль в боротьбі з глобальним потеплінням.


Найбільший виробник коркової пробки – AMORIM CORK – відзначив компанію SHABO сертифікатом за внесок у скорочення викидів вуглекислого газу. На підставі досліджень, здійснених провідними консалтинговими та аудиторськими компаніями, які працюють з AMORIM для визначення утримуючих властивостей пробки, було підтверджено, що компанія SHABO запобігла виділенню 9 тонн CO2 шляхом придбання і використання коркових пробок для своєї продукції протягом періоду з 1 січня до 31 грудня  2019 року.

Сертифікат SHABO, LTD.

«Дослідження, спонсоровані Corticeira Amorim та проведені незалежними консалтинговими компаніями, демонструють, що утримуюча здатність натуральної пробки досягає 309 грамів CO2 і цілих 562 грамів в разі використання коркової пробки для ігристих вин. Ми раді повідомити, що, грунтуючись на параметрах, визначених у цих дослідженнях, ваше придбання коркових пробок в період з 1 січня до 31 грудня 2019 року внесло значний внесок в поглинання CO2, що підтверджується сертифікатом, який ми додаємо», – зазначив у своєму листі до компанії SHABO Президент Ради директорів AMORIM KORK Антоніо Аморім.

Cork_tree

Кора коркового дуба – поновлюваний ресурс і протягом декількох років наростає знову, тому її витяг – абсолютно екологічний процес, який гарантує збереження кожного дерева. В результаті, світова промисловість отримує безцінний матеріал з унікальними якостями: екологічністю, міцністю, еластичністю і пружністю.

AMORIM

«AMORIM CORK поставляє пробки таким відомим світовим компаніям, як Pernod Recard, DIAGEO. Ми використовуємо їхню продукцію з чистого коркового дерева для наших високих колекцій вин – SHABO Reserve, SHABO Grande Reserve, VAJA Grand Cru.  Для нас це важлива складова ставлення до всього, що ми робимо. Наш особистий «Кодекс честі винороба», який починається з виноградників та продовжується на всіх етапах виготовлення продукції. Тому особливо цінно, що наша співпраця з AMORIM має не тільки локальне, а й глобальне значення, що підтверджує наданий нам екологічний сертифікат», – сказав співвласник компанії SHABO Гіоргі Іукурідзе.

Коркові пробки

SHABO – це сучасне українське виноробне підприємство з повним циклом виробництва, засноване в 2003 році на базі найстарішого винного виробництва України в селі Шабо. Його  структура включає «Винний дім Шабо», «Будинок ігристих вин Шабо», а також «Коньячний дім Шабо».

SHABO має унікальний теруар України, 1200 га виноградників і 4 млн виноградних лоз, велика частина яких – це європейські сорти з кращих розплідників Європи: Каберне Совіньйон, Каберне Фран, Мерло, Мускат Оттонель, Піно Грі, Піно Нуар, Рислінг Рейнський, Совіньйон Блан, Сіра, Трамінер рожевий, Шардоне та інші.

У портфелі SHABO тихі та ігристі вина, вермути, бренді, коньяки України і виноградна горілка. За час існування компанії SHABO її продукція здобула понад 500 нагород на міжнародних конкурсах, серед яких Decanter World Wine Awards, International Wine Challenge, Mundus Vini та інші.

SHABO – єдина в Україні компанія, яка отримала право створювати преміальні вина «Контрольованої назви за походженням» (український аналог французьких Appellation d’origine controlee).

X
Украина