Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Карантин і культура споживання алкоголю

10.04.2020, Рейтинги

Як карантин здатен вплинути на споживання алкоголю – дослідження науковців.


Ексклюзивно для Drinks.ua науковці Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка – Володимир Кравченко ( канд. екон. наук, доц.) та Алла Старостіна (д-р екон. наук, проф.) підготували та надали результати своїх досліджень, які ще не були оприлюднені, і які стосуються поглядів учасників опитування про напої, які є найбільш доцільними під час романтичної та сімейної зустрічей. В умовах карантину, запровадженого в Україні з метою боротьби з поширенням COVID-19, – саме в таких обставинах нам доведеться спілкуватися зі своїми рідними та близькими найближчим часом. Безперечно зміняться наші смаки, пріоритети та вподобання. Що ж обирають респонденти? В роботі науковців йдеться не про вживання різних типів алкогольних напоїв під час карантину, а про їх доцільність у тих або інших ситуаціях.

 

 Володимир Кравченко ( канд. екон. наук, доцент Бізнес-школи “КНУ МВА”  Київського національного університету імені Тараса Шевченка, ГО «Об’єднання маркетологів України»

Алла Старостіна (д-р екон. наук, професор, завідувач кафедрою міжнародної економіки та маркетингу, член правління ГО «Об’єднання маркетологів України»)

Згідно результатів опитування респондентів, найбільш доцільними видами напоїв (за 5-бальною шкалою) під час романтичної зустрічі вони вважають сухе вино, ігристе та інші типи вин. Така оцінка є цілком очікуваною та такою, що відповідає усталеним культурним цінностям й уявленням про антураж романтичного побачення.

Що стосується сімейного спілкування, то і тут все доволі традиційно. Безалкогольні напої, сухе вино та ігристе – це саме ті напої, що присутні на столі, за яким збирається родина для святкування або для обговорення нагальних проблем.

 

Витримки зі  статті

Фото: content.thriveglobal.com

X
Украина