Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківНезвичайне розташування, декор, меню, карта вин, дружелюбне обслуговування або зірки Michelin, що найбільше приваблює гостей ресторану? Хтось віддає перевагу чомусь одному, комусь важливо кілька перерахованих опцій, дехто відвідує певний заклад за звичкою. Проте, існують ресторани, у яких фантастично все. Не дарма їх називають luxurious, тобто – розкішний.
Ithaa Undersea Restaurant
Address: Conrad Rangali Island 20077, Maldives
У п’яти метрах нижче за рівень Індійського океану знаходиться перший у світі підводний ресторан, з захоплюючим видом на кораловий сад. Ithaa вміщує до 14 осіб і може бути зарезервований для приватних вечерь або особливих випадків, наприклад, весілля.
У меню поєднуються європейська та місцева кухні пропонуючи відвідувачам унікальні ф’южн страви: чорна тріска маринована в місо та трюфелях, хрумкі тортеліні з мальдівськими лобстерами та багато інших цікавих поєднань.
Restaurant Guy Savoy
Addresses: Monnaie de Paris, 11 Quai de Conti, 75006 Paris, France; Caesars Palace, 3570 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, United States
Відомий французький шеф-кухар Гі Савой (Guy Savoy) володіє декількома ресторанами в Парижі: Atelier Maître Albert, Le Chiberta, Guy Savoy, останній відзначений трьома зірками Michelin.
Ресторан Guy Savoy у Лас-Вегасі називають «сестринським» паризькому закладу. І нотки Франції тут присутні не тільки в меню – з ресторану відкривається чудовий вид на копію Ейфелевої вежі. Ресторан відзначений двома зірками Michelin.
Одна з найулюбленіших відвідувачами страв – суп із артишоків з чорними трюфелями та сиром пармезан. У ресторані Лас-Вегаса є варіант меню Krug Chef’s Table з десяти страв у поєднанні з келихом Champagne Krug.
Jules Verne
Address: Avenue Gustave Eiffel, 75007 Paris, France
Не на копії, а на другому поверсі справжньої Ейфелевої вежі, на висоті 125 метрів над землею, розташувалися три обідні зали цього ресторану, звідки відкривається панорамний вид на набережну Quai Branly, Trocadero та Champ-de-Mars.
Шеф-кухар закладу Фредерік Антон (Frédéric Anton) був нагороджений премією Meilleur Ouvrier de France. Для Jules Verne Фредерік розробив меню a la carte, яке можна замовити з понеділка по п’ятницю. На вибір є один з трьох дегустаційних сетів: з трьох, з п’яти або з семи страв.
«Тут у прямому та переносному сенсі слова «все на висоті», – коментують відвідувачі Jules Verne.
Ресторан має свій окремий ліфт та власний вихід на вежу.
Bob Bob Ricard
Address: 1 Upper James St, London W1F 9DF, United Kingdom
Автор знаменитої кнопки «Press for Champagne», гламурний ресторан Bob Bob Ricard, розташований в одному з найжвавіших районів Лондона – Сохо. Інтер’єр закладу в стилі ар-деко був оформлений David Collins Studio – всесвітньо відомим брендом та експертом у галузі сучасної розкоші та дизайну. Свою назву ресторан отримав від власника Леоніда Шутова на прізвисько Боб.
Bob Bob Ricard – єдиний ресторан, який отримав схвалення Château d’Yquem подавати їх вина на розлив.
Щороку заклад продає 25000 пляшок шампанського. Тут подають вісім різних сортів шампанського, які можна замовляти келихами.
У Bob Bob Ricard подають більше осетрової ікри, ніж у будь-якому іншому британському ресторані. Його російсько-британське меню, під керівництвом шеф-кухаря Тома Пітерса (Tom Peters), включає такі страви, як кулеб’яка з палтусом і Beef Wellington.
Masa
Address: 10 Columbus Circle, New York, NY 10019, United States
Свою назву ресторан отримав також від імені власника – шеф-кухаря Масаєсі Такаяма (Masayoshi Takayama), на прізвисько Маса. Ресторан у Нью-Йорку удостоєний трьох зірок Michelin. Спеціалізується заклад на суші, яловичині вагю та інших японських стравах. Розрахований на 26 місць. Столик необхідно забронювати заздалегідь.
Ресторан відомий своїм унікальним omakase меню, для якого страви, що подаються гостю, вибирає сам шеф-кухар. Масаєсі Такаяма готовий вислухати та записати смакові уподобання гостей, щоб наступного разу здивувати відвідувачів ще більше.
The French Laundry
Address: 6640 Washington St, Yountville, CA 94599, United States
Address: 4th Floor Time Warner Center, 10 Columbus Circle, New York, 10019, United States
Ресторан розташований у самому серці долини Напа, у кам’яному будинку колишньої пральні, яке було модернізовано. Він створений Томасом Келлером (Thomas Keller) – єдиним шеф-кухарем американського походження, який володіє двома ресторанами, відзначеними трьома зірками Michelin: The French Laundry та Per Se.
Вечеря тут – це особливий кулінарний досвід із дегустаційним меню, яке змінюється щодня залежно від пори року. Устриці, осетрова ікра та яловичина в The French Laundry завжди відмінної якості.
Що до закладу Per Se – у ньому пропонують два дегустаційні меню: меню з дев’яти страв від шеф-кухаря та меню з дев’яти страв з овочів. Жоден з інгредієнтів не повторюється протягом усієї трапези. Завдяки своєму розташуванню в центрі Нью-Йорка, Per Se є популярним для проведення ділових заходів.
Le Louis XV-Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris
Address: Place du Casino, 98000 Monaco
Відомий своєю сучасною французькою кухнею, Ален Дюкасс (Alain Ducasse) був першим шеф-кухарем, що володів трьома ресторанами, відміченими зірками Мішлен, у трьох різних містах: Alain Ducasse au Plaza Athénée у Парижі, Alain Ducasse at The Dorchester у Лондоні, Le – Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris у Монако.
Le Louis XV – один з найексклюзивніших ресторанів у світі з розкішною залою, що прикрашена міфологічними фресками. Однією з найпопулярніших страв монакського ресторану вишуканої кухні є фірмовий десерт – ромова баба, що подається під срібною cloche.
Maison Pic
Address: 285 Avenue Victor Hugo, 26000 Valence, France
Це не лише ресторан, а й п’ятизірковий готель. Maison Pic був заснований в 1889 Юджином і Софі Пік (Eugene/Sophie Pic). Їхній нащадок, шеф-кухар Анн-Софі Пік (Anne-Sophie Pic), стала першою жінкою французьким шеф-кухарем, що отримала три зірки Michelin.
Крім ресторану у Валансі, Анн-Софі Пік володіє ще кількома: La Dame de Pic у готелі Raffles у Сінгапурі, Anne-Sophie Pic у Beau-Rivage Palace у Лозанні та La Dame de Pic у Лондоні – останні два відзначені двома зірками.
У 2011 році Анн-Софі Пік була названа найкращою жінкою-шефом за версією The World’s 50 Best Restaurants.
Анн-Софі Пік любить експерементувати зі смаками, кожна страва у її закладі – це завжди щось непередбачуване та завжди шедевр.
Restaurant de l’Hôtel de Ville de Crissier
Address: Rue d’Yverdon 1, 1023 Crissier, Switzerland
Швейцарський ресторан, розташований у колишній ратуші, відомий своєю елегантною сезонною кухнею. Шеф-кухар Франк Джованні (Franck Giovannini) отримав три зірки Michelin за приготування страв зі свіжих локальних продуктів.
Окунь з озера Леман з хрумким фенхелем, фірмові соуси, «заморожений дует» – цукати з полуниці та вербени та завжди вдало підібрані вина – приваблюють гурманів та любителів розкішних краєвидів.
Eleven Madison Park
Address: 11 Madison Avenue, New York, NY 10010
За версією британського видання «Restaurant» у 2017 році заклад було визнано найкращим рестораном в світі. Eleven Madison Park відзначений трьома зірками Michelin.
Заклад був відкритий 1998 року відомим американським ресторатором Денні Мейєром. З 2006 року в ресторані почали працювати шеф-кухар Данієль Гум (Daniel Humm) і Вілл Гуїдара (Will Guidara). В 2011 року вони викупили ресторан у Мейєра. Зал у стилі ар-деко відкриває вид на один із найкрасивіших парків Нью-Йорка.
Ресторан відомий своїми розкішними обідами, після пандемії Деніел Хамм вирішив перейти на рослинне меню без продуктів тваринного походження, але воно не стало менш вишуканим, ніж колишнє. А ще шеф та його команда переглянули своє ставлення до розкішних обідів, «вони мають служити високій меті». З кожним купленим обідом ресторан подає п’ять обідів нужденним жителям Нью-Йорка.
Atelier Crenn
Address: 3127 Fillmore St, San Francisco, CA 94123, United States
З 2011 року шеф-кухар Домінік Кренн (Dominique Crenn) створює найсмачніші страви французької кухні у власному закладі. Домінік стала першою жінкою-кухарем у США, яка отримала три зірки Michelin.
Ресторан розташований у Cow Hollow, оформлений у стилі мінімалізму, стіни прикрашені картинами батька-художника Домінік.
Основна частина продуктів надходить до ресторану з ферми Кренн – Bleu Belle. Пескетаріанське меню з 14 страв надзвичайно популярне у закладі, його замовляють за кілька місяців уперед. Після обіду можна перейти в Bar Crenn, щоб поласувати десертом.
Підготувала О.Бантишева за матеріалами luxurycolumnist.com
Фото: conradmaldives.com, facebook.com, bobbobricard.com, masanyc.com, restaurantcrissier.com, elevenmadisonpark.com
18.12.2024
17.12.2024
13.12.2024
12.11.2024