Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

ArtWine Riesling Meeting. Дослідження досконалості

8 квітня в київському готелі «Прем’єр Палац» відбулася перша спеціалізована освітня подія в Україні – ArtWine Riesling Meeting, організована командою професіоналів компанії ArtWine на чолі з комерційною директоркою ArtWine Company Оленою Валевською. Комунікаційна медіагрупа Drinks+ та міжнародна прємія Wine Travel Awards виступили в статусі міжнародних інформаційних партнерів цього неординарного для нашого ринку заходу. В чому ж полягав сакральний сенс ArtWine Riesling Meeting і в чому його відмінність від більшості тейстингів? Главред Drinks+ проаналізувала з місця подій.


Спочатку теорія

Почну з героя, заради якого відбулося це знакове зібрання, – Рислінгу. Всупереч більшості дегустацій, присвячених або одному бренду чи об’єднанню виробників одного регіону, саме цей сорт став примою події від Artwine. Незалежно від регіону чи імені винороба, головним критерієм відбору організатори обрали найвищий щабель досконалості вина. І це було першим сигналом, як вони розставили пріоритети: спочатку вино, десь на дальшому плані комерція.

ArtWine Riesling Meeting

Перше, що кидалося у вічі, – ця важлива для українського ринку подія була відзначена знаковими іменами топових виробників рислінгу, шанованими партнерами та прошита неперевершеним ентузіазмом і професіоналізмом. Тож зрозуміло, чому професійна зустріч поціновувачів рислінгу – Artwine Riesling Meeting, організована авторитетним українським імпортером вин з Європи та Нового Світу, зібрала кращих професіоналів винної індустрії, у тому числі закладів HoReCa, винних бутіків та винних медіа з різних регіонів України.

ArtWine Riesling Meeting

Абсолютно прогнозованим, принаймні для мене, був рівень організації Artwine Riesling Meeting. Ідеолог і спікерка заходу – Олена Валевська добре відома на ринку своєю принциповою вибагливістю до тонкощів дегустацій та й до винної справи взагалі. Олена має величезний досвід презентації вин найвищого класу, глибокі знання у цій сфері і вагомі напрацювання з вивчення особливостей сорту Рислінг – адже є ще й аспіранткою ОНТУ та веде наукову роботу.

Отже увага до деталей була визначальною. Відчувалося, що кожен аспект старанно продуманий та робить внесок в загальну атмосферу, що сягала ідеалу: від ретельно розробленого стильного запрошення, фотозони та фуршету, до професійно підготовленої лекції-презентації. І, звичайно ж, прагнення ідеалу проглядало у відборі зразків, інформаційній насиченості виступу та в проведенні самої дегустації.

У лекції, присвяченій рислінгам, Олена Валевська розповіла учасникам про багату спадщину, терруар і технології виноробства, які сприяють унікальним смаковим профілям німецьких рислінгів. І, звичайно ж,  – про неперевершену майстерність виноробів, що лежить в їх основі. Спікерка провела нас захоплюючою історичною подорожжю, яка вийшла за межі простої дегустації, пропонуючи глибше оцінити один із найшановніших у світі винних сортів. А для найбільш пильних, обізнаних та уважних слухачів лекція завершилася приємним подарунком – розіграшем ідеального келиху для рислінгу від компанії Sydonios.

ArtWine Riesling Meeting

Переходимо до практики

Отже, завдяки представленості п’яти знакових виробників із трьох різних регіонів Німеччини, учасники Artwine Riesling Meeting змогли продегустувати, дослідити та порівняти понад 40 вишуканих зразків рислінгів і не тільки, в тому числі 7 зразків престижного Erste Lage та 12 знаменитого Großes Gewächs. І що безцінно – мали привілей відчути та порівняти вінтажі від 2003 до 2022 років.

ArtWine Riesling Meeting

Зокрема, перша освітня подія в Україні, присвячена німецьким рислінгам, демонструвала відбірний пул потужних виробників. Представляємо зіркову п’ятірку:

Egon Müller — це престижна виноробня з німецького регіону Мозель. Егон Мюллер, відомий виробництвом одних із найкращих у світі рислінгів, має багату виноробну спадщину, яка охоплює кілька поколінь. Маєток з 12 га лоз належить родині з 1797 року та знаходиться на знаменитих виноградниках Le Gallais та Scharzhofberg, розташованих на крутих схилах уздовж річки Мозель. Місцевий унікальний мікроклімат і багаті сланцями ґрунти сприяють виразному характеру вин. Егон Мюллер заслужив зіркову репутацію серед ентузіастів вина та критиків, кожен урожай відображає терруар регіону Мозель, демонструючи фірмову мінеральність, яскраву кислотність і ніжні фруктові смаки, які визначають ці вина. Маючи виноробний досвід практично в генах, Егон Мюллер продовжує встановлювати стандарти досконалості: кожна пляшка з його ім’ям має ознаки якості, автентичності та неперевершеної майстерності.

Jos. Prüm – відома виноробня регіону Мозель славиться своїми винятковими рислінгами. З 1911 року на виноробні виробляються вина вищої якості. Jos. Prüm має всесвітнє реноме прихильника традиційних методів виноробства: тут практикують виключно ручний збір врожаю та техніку м’якого пресування для збереження цілісності винограду. Виноградники розташовані на крутих схилах долини Мозель, з унікальними сланцевими ґрунтами та прохолодним кліматом, що створює оптимальні умови для вирощування Рислінгу. Цей комплекс обставин сприяє відмінному характеру та експресії вин Jos. Prüm, які славляться своєю чистотою, елегантністю та яскравою кислотністю. Зосереджуючись на якості, а не на кількості, Jos. Prüm продовжує підтримувати імідж одного з найповажніших виробників вина Німеччини, заслуживши визнання критиків та ентузіастів у всьому світі. Сім’я виробників вина відома з 16 століття, в сучасному форматі існує з 1911 року. Володіє 5,6 га на виноградниках рівня Grand Cru – Sonnenuhr та Graachers, 70% лоз не привиті. Вина Joh. Jos. Prum мають потенціал понад 50 років.

Виноробня Ansgar Clüsserath розташована в самому центрі Мозеля. Маєток, заснований Ансгаром Клюссератом і його дружиною Петрою в 1999 році, швидко завоював визнання за свою відданість якості та екологічності. Більшість площ виноградників розташовано в селі Тріттенхайм, де сланцеві ґрунти та мікроклімат створюють ідеальні умови для вирощування Рислінгу. Вік лоз сягає 100 років, виноробня володіє частиною відомого виноградника Apotheke, який дає наймінеральніші вина Мозеля. Ansgar Clüsserat використовує підхід мінімального втручання у виноградник, зосереджуючись на органічних і біодинамічних методах для сприяння здоров’ю виноградної лози та життєздатності ґрунту. Виноробня Ansgar Clüsserath демонструє піклування про навколишнє середовище, пристрасть до виготовлення виняткових вин і підтримує репутацію провідного виробника регіону.

ArtWine Riesling Meeting

Виноробня Dönnhoff розташована у виноробному регіоні Нае в Німеччині. Сім’я існує з 1761 року, має у власності 4 виноградника Großes Gewächs, з яких виробляє неймовірні і потужні сухі рислінги, здатні жити десятиріччя. Прикметно, що ці вина вже з 5-річного віку показують  мінеральні дескриптори бензину, гудрону та сірки. Виноробня Dönnhoff дотримується практики сталого виноградарства, зосереджуючись на органічному землеробстві та мінімальному втручанні у виноградник. Такий підхід гарантує, що вина відображають терруар регіону Нае з чистотою та експресією. Завдяки численним нагородам і відзнакам виноробня Dönnhoff продовжує відзначатися критиками та винними ентузіастами за видатний внесок у світ Рислінгу.

Виноробня Wittmann, розташована в регіоні Рейнхессен, є сімейним маєтком зі спадщиною, що датується 1663 роком. Сьогодні виноробню очолює Філіп Віттманн, який представляє дев’яте покоління виноробів у сім’ї. Відома своєю прихильністю до органічного та біодинамічного виноградарства, Wittmann практикує стійкі методи землеробства, спрямовані на збереження здоров’я ґрунту та навколишнього середовища. Вина Wittmann є ідеальним відображенням їхнього терруару, демонструючи унікальні характеристики кожного виноградника. Вина Wittmann Winery славляться своєю чистотою, складністю та збалансованістю по всьому асортименту – від яскравих рислінгів із мінеральним вмістом до елегантних та виразних піно нуар. Приділяючи особливу увагу якості, а не кількості, маєток виробляє вина, які відображають суть регіону Рейнхессен і продовжують завойовувати визнання критиків і любителів вина в усьому світі.

ArtWine Riesling Meeting

Зауважу, що, незважаючи на власний досвід суддівства міжнародних конкурсів, де зразки з усього світу випадає дегустувати сотнями, мені чи не вперше за свій професійних шлях у винному світі довелося зіткнутися із такою вишуканою добіркою висококласних рислінгів. Відповідно, непросто було визначитися із фаворитами. Тому із вдячністю сприймався мною кожен коментар спікерки. Впевнена, поціновувачі файн вайн оцінять перелік кращих рислінгів від Олени Валевської:

«Dönnhoff Kreuznach QbA/VDP Erste Lage Riesling Kahlenberg 2018: дескриптори агруса, аличі та апельсина; надзвичайно мінеральне – нотки морської води, йоду та крейди, баланс 8/10, посмак 7/10 , оцінка 92/100. Замолоде, потенціал 10 і більше років.

Egon Muller Mosel Riesling Scharzhofberger Kabinett 2020: диня, крейда, мокра глина, зелене яблуко, димність, копченість. Баланс і посмак 8/10, оцінка 93/100. Незвичний неймовірний Kabinett, цукор взагалі не відчувається, гастрономічне і можна вживати на аперитив.

Joh. Jos. Prüm Mosel Riesling Zeltinger Sonnenuhr Auslese Goldkapsel 2020: море цитрусів – апельсин, лимон, мандарин, тонко огорнутий крейдою. Конфітюр, мед, трави. Баланс 9/10, оцінка 95/100. Чистий нектар, діжестив або під десерти.

Ansgar Clüsserath Mosel QbA Riesling Vom Schiefer Feinherb 2021: мокре каміння, солений морський бріз, жовті яблуко та слива. Баланс 7/10, оцінка 91 100. Гастрономічне.

Wittmann Gundersheim QbA/VDP Erste Lage Riesling BIO 2022: аналог Премьер Крю Бургундії, закрите, замолоде. Нотки зелених кісточкових, квітів плодових дерев та крейди. Потенціал 20+ років».

ArtWine Riesling Meeting

Відзначу – незважаючи на загальноприйняту думку, що сприйняття вина лежить у суб’єктивній сфері,  коментар Олени по кожному зразку був, як на мене, на 100% точним і відповідав моїм сприйняттям. Дозволю собі доповнити перелік фаворитів ArtWine Riesling Meeting ще кількома зразками від себе:

Joh. Jos. Prüm Mosel Riesling Wehlener Sonnenuhr Auslese 2003. Чудовий зразок німецького рислінгу, в ароматі привабливі ноти стиглого персика, абрикоса та меду, доповнені квітковими відтінками жасмину та жимолості. Смак соковитий і насичений, з нотами тропічних фруктів, цедри цитрусових і відтінком прянощів. Природна солодкість вина чудово врівноважена яскравою кислотністю, що надає йому освіжаючого та живого характеру. Фініш довгий і стійкий, залишає незабутнє враження елегантності та вишуканості. Загалом цей Auslese демонструє виняткову якість і складність, справжня перлина мозельського рислінгу від Joh. Jos. Prüm.

Ansgar Clüsserath Mosel QbA Kabinett 2022 – також одне з чудових втілень мозельського рислінгу. В ароматі зелене яблуко, білий персик і флердоранж. Посмак яскравий і освіжаючий, зі смаком стиглої груші, лимона та відтінком тропічних фруктів. Природна солодкість вина добре збалансована хрусткою кислинкою, що створює гармонійне та живе відчуття у смаку. На фініші пікантна цитрусова нота із стійким мінеральним відтінком. Загалом, цей Kabinett демонструє чистоту мозельського терруару та артистизм Ansgar Clüsserat, що робить його ідеальним вибором для любителів елегантних рислінгів із родзинкою.

І на завершення надамо слово авторці цього неймовірного заходу, присвяченого справжньому королю білих вин:

«Рислінг – білий сорт, який має найбільший потенціал і в Україні, – відповідає на наше запитання «чому саме рислінг» Олена Валевська. – Крім того, він дуже самобутній. Саме тому я обрала його для своєї магістерської роботи та, впевнившись в його неперевершеності,  і для наукової роботи PhD. Саме тому він став героєм нашої професійної зустрічі. До речі, ці чудові виробники і їх вина представлені в найкращих ресторанах України та в нашому фірмовому WineShop by Artwine в Києві та Одесі – отже кожен фанат вишуканих вин може організувати власне свято рислінгів в домашніх умовах і пройти нашим шляхом відкриттів смаків та ароматів. А для тих, хто шукає  українські аналоги, в наших магазинах є й гідні зразки вітчизняних рислінги. Щодо подальших планів, то, насправді, я мрію зробити схожий проєкт по Шампані і присвятити його нашій Перемозі».

Отже, чекаємо на Шампань від Валевської, віримо в Перемогу!

8 квітня в київському готелі «Прем’єр Палац» відбулася перша спеціалізована освітня подія в Україні – ArtWine Riesling Meeting, організована командою професіоналів компанії ArtWine на чолі з комерційною директоркою ArtWine Company Оленою Валевською. Комунікаційна медіагрупа Drinks+ та міжнародна прємія Wine Travel Awards виступили в статусі міжнародних інформаційних партнерів цього неординарного для нашого ринку заходу. В чому […]

Рішення ухвалено – Китай скасовує мита на австралійське вино

Уряд Австралії вважає, що повернення австралійського вина на китайський ринок принесе користь як австралійським виробникам, так і китайським споживачам.


Минулого місяця Міністерство торгівлі Китаю (MOFCOM) опублікувало проміжний проєкт рішення, в якому йшлося про скасування діючих тарифів на імпорт австралійського вина в Китай. І ось рішення ухвалено. Китай оголосив, що знімає мита на австралійські вина більш як через три роки після введення штрафів, які завдали збитків галузі та стали основним предметом розбіжностей між торговими партнерами.

«Повернення австралійського вина на китайський ринок принесе користь як австралійським виробникам, так і китайським споживачам», – йдеться у заяві австралійського уряду.

Тім Форд (Tim Ford), генеральний директор однієї з найбільших у світі виноробних та дистриб’юторських компаній Treasury Wine Estates сказав: «Таке рішення з боку Китаю є позитивним не тільки для Treasury Wine Estates, але також для всієї австралійської виноробної промисловості та споживачів вина у Китаї. Це можливість зростання, яку ми використовуватимемо цілеспрямовано, зосередивши увагу на розширенні нашого портфеля в КНР».

австралійське вино

Виконавчий директор Australian Grape & Wine (національна асоціація виробників винограду та вина Австралії) Лі Маклін (Lee McLean) підкреслив, що це дуже важливе рішення для австралійської виноробної промисловості. «Воно відображає позитивний результат дипломатичних зусиль уряду Австралії щодо стабілізації відносин з Китаєм і наголошує на важливості співпраці між урядом та промисловістю. Ми з нетерпінням чекаємо, коли знову побачимо австралійські вина на китайських обідніх столах та відновимо наші стосунки з клієнтами та діловими партнерами на цьому ринку».

Китай став першим ринком австралійської виноробної галузі з оборотом 1,2 мільярда доларів у 2019 році. Експорт австралійського вина досяг рекордних 3,1 мільярда доларів за 12 місяців до жовтня 2020 року, де внесок Китаю становив близько 1,2 мільярда доларів із цієї суми.

«Хоча ми і не очікуємо повернення до рівнів 2020 року, ми бачимо можливості для нашого бізнесу в Китаї і довгострокові перспектив, які несе цей ринок», – підкреслює Роберт Фой (Robert Foye), голова Accolade Wines, однієї з найбільших винних компаній у світі, що виробляє деякі з найвідоміших у світі брендів, таких як Hardys, Jam Shed, Grant Burge Wines, St Hallett та Echo Falls.

Джерело: wbmonline.com.au
Фото: 9news.com.au

Уряд Австралії вважає, що повернення австралійського вина на китайський ринок принесе користь як австралійським виробникам, так і китайським споживачам. Минулого місяця Міністерство торгівлі Китаю (MOFCOM) опублікувало проміжний проєкт рішення, в якому йшлося про скасування діючих тарифів на імпорт австралійського вина в Китай. І ось рішення ухвалено. Китай оголосив, що знімає мита на австралійські вина більш […]

Ціна на Guinness зросте

Міжнародний гігант Diageo вкотре підняв ціни на свою пивну продукцію.


Вже цього місяця ціни на деякі з найпопулярніших сортів пива у Великій Британії зростуть. Компанія Diageo оголосила про підвищення вартості своєї продукції на 6 центів. Підвищення набуде чинності з 15 квітня та поширюватиметься на розливне пиво Guinness, Carlsberg, Rockshore та Hop House 13.

Diageo, яка є найбільшим у світі виробником спиртних напоїв, вже втретє піднімає вартість своєї пивної продукції у Великій Британії за останні 14 місяців. У лютому 2023 року ціни були підвищені на 12 центів, а у липні – ще на чотири. Федерація виноторгівців Ірландії (VFI) назвала цей крок «критичним ударом по галузі, що знаходиться на грані».

В свою чергу представники Diageo пояснюють свої дії зростанням виробничих витрат. «Ми продовжуємо стикатися зі зростанням витрат на сировину у всіх наших бізнес-операціях в Ірландії. Щоб компенсувати це, ми пояснюємо нашим клієнтам, що ціни на весь асортимент нашої продукції буде підвищено».

Власники пабів, які раніше не підвищували ціни, кажуть, що на жаль, у цій ситуації вони будуть вимушені збільшити ціни на пиво у своїх закладах.

Джерело: gr.euronews.com, iradio.ie, sundayworld.com, thejournal.ie
Фото: extra.ie

Міжнародний гігант Diageo вкотре підняв ціни на свою пивну продукцію. Вже цього місяця ціни на деякі з найпопулярніших сортів пива у Великій Британії зростуть. Компанія Diageo оголосила про підвищення вартості своєї продукції на 6 центів. Підвищення набуде чинності з 15 квітня та поширюватиметься на розливне пиво Guinness, Carlsberg, Rockshore та Hop House 13. Diageo, яка […]

Неймовірна подія винного світу – The 2024 Golden Vines®

Wine Travel Awards має честь анонсувати неймовірну подію винного світу – The 2024 Golden Vines®. Ніна Бассе (Nina Basset) – голова Gerard Basset Foundation, директор Liquid Icons та суддя Wine Travel Awards  – оголосила про проведення традиційної події – The 2024 Golden Vines® – Мадрид, Іспанія (25–27 жовтня)  – на своїй сторінці у Facebook у неймовірно експресивному відео, яке ми пропонуємо вашій увазі нижче. 


Квиток Golden Vines® вже надійшов у продаж, він дає право на відвідування Гала-концерту 2024 Golden Vines® Gala та Гала-концерту 2024 Golden Vines® Awards Gala, а також доступ до вибору майстер-класів, спонсорських обідів та інших заходів за принципом «хто перший прийшов, той і отримав».

Звичайно, жодна вечеря Golden Vines® не буде повною без виняткового винного пейрингу, і наша Гала-вечеря не є винятком. Тут будуть представлені неймовірні врожаї, якими можна буде насолодитися разом з вечерею, включаючи Barca-Velha 1999, Camus, Chateau d’Yquem 1983, Dom Pérignon P2, Dom Pérignon Rose 2008, Equipo Navazos, Krug Grande Cuvee 162, Krug Vintage 2003, Marques de Murrieta Ygay 1980, Ornellaia 2006, Petit Cheval Blanc 2020, Taylors Port 50 year Tawny, Vega Sicilia Unico 2004.

Нагадуємо також, що бренд Taylors входить до групи The Fladgate Partnership, від якої на Wine Travel Awards номіновано цього року вражаючий комплекс у Португалії з Музеєм вина WOW. Про нього можна довідатися більше з інтервью засновника Mr Adrian Bridge.

Wine Travel Awards має честь анонсувати неймовірну подію винного світу – The 2024 Golden Vines®. Ніна Бассе (Nina Basset) – голова Gerard Basset Foundation, директор Liquid Icons та суддя Wine Travel Awards  – оголосила про проведення традиційної події – The 2024 Golden Vines® – Мадрид, Іспанія (25–27 жовтня)  – на своїй сторінці у Facebook у […]

VinItaly 2024. Усі зірки тут

Менше двох тижнів залишилося до початку однієї з масштабніших професійних виставок світу вина. П’ятнадцять років Комунікаційна медіагрупа Drinks+ є інформаційним партнером цього щорічного грандіозного заходу, який кожного разу збирає на своєму майданчику більш ніж 3000 вин з кількох десятків країн планети. Цього року команда Комунікаційної медіагрупи Drinks+ & Wine Travel Awards представить на власному стенді Hall D, Stand A3 – Tenuta Manoylo, справжню перлину італійського регіону Марке.


Перша VinItaly відбулась у 1967 році. За цей час слова «квітень» та «Верона» стали для професіоналів винного світу майже синонімами, адже саме тут – у «Місто кохання», кожного квітня збираються провідні виробники, трейдери, байєри, імпортери, експортери та дистриб’ютори з різних країн. В цьому році VinItaly відбудеться з 14 по 17 квітня.

vinitaly

У 56-й Vinitaly участь візьме щонайменше 4000 компаній-експонентів, які представлять свої продукти на площі понад 100 000 квадратних метрів. Також, завдяки виконаній роботі прес-центру Veronafiere були залучені впливові міжнародні винні трейдери з 65 країн.

Готується до виставки і команда Комунікаційної медіагрупи Drinks+ & Wine Travel Awards. На власному стенді – Hall D, Stand A3, ми представимо молоду виноробню стародавнього регіону Марке (Marche) – Tenuta Manoylo, яка цього року стала переможницею публічного голосування міжнародного проєкту Wine Travel Awards у категорії Progressive Approach. Офіційно список переможців публічного голосування буде оголошено до 5 квітня.

Tenuta Manoylo

Drinks+ & WTA запрошують дистриб’юторів та всіх кому цікаве дізнатися більше про поки ще малозвіданий регіон Марке та його справжню перлину – виноробю Tenuta Manoylo, відвідати наш стенд та познайомитись з виноробнею, чиї виноградники розкинулись в серці регіону Марке – на мальовничих пагорбах, що оточують середньовічне село Мореско та річку Асо. Не зважаючи на свій порівняно юний вік Tenuta Manoylo вже заробила почесні нагороди на конкурсі MUNDUS VINI 2024.

Нагадаємо, що на ProWein 2024 команда Drinks+ & WTA, у рамках Tasting Around the Sustainable World, серед шести інших учасників представила Tenuta Manoylo з білим моносортовим вином Passo del Borgo Falerio DOC Pecorino 2021. Passerina має гарний солом’яно-жовтий колір із золотистими відблисками. Це вино вперше було виставлено на міжнародній арені під час весняної сесії конкурса MUNDUS VINI 2024 і здобуло срібну медаль. Також Tenuta Manoylo здобула Grand Gold за Marche IGT Sangiovese 2021.

Tenuta Manoylo

Passo del Borgo Falerio DOC Pecorino 2021 отримало позитивні відгуки від усіх присутніх на Tasting Around the Sustainable World експертів. Так, Костянтин Драган (Constantin Drăgan), головний сомельє виноробні Jidvei (яка, до речи, також стала переможцем публічного голосування WTA у категорії Must Visit), зазначив, що це вино стало «справжньою визначною пам’яткою цієї дегустації».

Усі вина Tenuta Manoylo зроблені одним з найавторитетніших енологів Італії – Луіджі Костантіні (Luigi Costantini). Нещодавно сеньйор Костантіні знайшов в своєму напруженому графіку можливість і відповів на запитання директора Комунікаційної медіагрупи Drinks+.

Ми запрошуємо відвідати наш стенд Hall D, Stand A3 в Вероні і познайомитися з цією видатною виноробнею та відкрити для себе унікальний регіон Марке.

Менше двох тижнів залишилося до початку однієї з масштабніших професійних виставок світу вина. П’ятнадцять років Комунікаційна медіагрупа Drinks+ є інформаційним партнером цього щорічного грандіозного заходу, який кожного разу збирає на своєму майданчику більш ніж 3000 вин з кількох десятків країн планети. Цього року команда Комунікаційної медіагрупи Drinks+ & Wine Travel Awards представить на власному стенді […]

Вина Фракійської долини з Болгарії: зростаюча популярність завдяки схемам якості PDO та PGI Європейського Союзу

Реклама.

Довготривалі традиції способу життя, їжі та виробництва вина зберегли унікальність регіону Фракійської низовини – визнаного регіоном із захищеним географічним зазначенням (PGI). Винороби по всій Європі, особливо в регіонах, які мають позначення PDO (Захищене найменування походження) та PGI (Захищене географічне зазначення), дотримуються суворих правил для збереження автентичності та спадщини своїх вин. Правила Європейського Союзу про харчові продукти PGI/PDO створені для забезпечення чіткої структури виробництва органічних продуктів у всьому ЄС. Їх мета полягає в тому, щоб задовольнити споживчий попит на надійну продукцію, одночасно забезпечуючи справедливий ринок для виробників, дистриб’юторів і продавців.


Вина з Фракійської долини в Болгарії відповідають загальній тенденції до преміалізації та дослідження нових виноробних регіонів. Ці вина характеризуються високою якістю та унікальним характером, що робить їх високо цінованими як усередині країни, так і за кордоном. Крім того, виробники в регіоні зосереджуються на стійких і органічних практиках у виноробстві, реагуючи на зростаючу тенденцію до здорового способу життя та раціонального споживання. Останніми роками помітно зросло визнання та захоплення сталими та органічними винами. Сучасні ентузіасти вина активно шукають вина, створені з використанням екологічно чистих методів, які охоплюють органічне та біодинамічне виноградарство, а також стійкі технології виноробства.

Відомий своїм багатим терруаром і відомими традиціями виноробства, Фракійський регіон швидко стає центром для вивчення та відкриття вина. Фракійське вино втілює дух пригод та інновацій, що визначає сучасну виноробну промисловість. Роблячи наголос на місцевих сортах винограду та екологічних методах виноробства, фракійські винороби розширюють межі та переосмислюють можливості виноробства в регіоні.

Різноманітність фракійських вин пропонує щось на будь-який вибагливий смак: від чітких, ароматних білих до яскравих, складних червоних. Дійсно, підйом фракійського вина символізує не лише відродження болгарського виноробства, але й ширший рух до відкриття та відзначення нерозкритих перлин винного світу.

Не пропустіть можливість скуштувати вина з Фракійської долини та шукайте етикетки PGI або PDO, щоб скуштувати вино найвищої якості з певного регіону ЄС, і насолоджуйтеся – це з Європи!

Вина з Фракійської долини

Реклама. Довготривалі традиції способу життя, їжі та виробництва вина зберегли унікальність регіону Фракійської низовини – визнаного регіоном із захищеним географічним зазначенням (PGI). Винороби по всій Європі, особливо в регіонах, які мають позначення PDO (Захищене найменування походження) та PGI (Захищене географічне зазначення), дотримуються суворих правил для збереження автентичності та спадщини своїх вин. Правила Європейського Союзу про […]

Кожен гастровечір веде до Перемоги!

Номінант Wine Travel Awards – Charitable Gastro Dinners (Благодійні гастровечері), проєкт, у якому об’єдналися Асоціація кулінарів та спільнота Шефів з України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану і Грузії, провели ще один благодійний захід в підтримку ЗСУ.


Майже від самого початку повномасштабного вторгнення об’єднання шеф-кухарів з двадцяти міст України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану та Грузії почали проводити благодійні гастровечері, метою яких є зібрання коштів на потреби наших захисників.

Благодійні гастровечері

Благодійні вечері проводилися не тільки на теренах нашої країни, але й у Німеччині, Австрії, Польщі. На зароблені гроші було придбано все те, що так необхідно нашім захисникам: різноманітні дрони, автівки підвищеної прохідності, мотоцикли, реанімобіль, рації, генератори, набори інструментів, зарядні станції EcoFlow, продукти харчування тощо.

(Примітка редакції: проголосувати за номінанта Wine Travel Awards у категорії «Подія року» – Charitable Gastro можна тут до 31 березня включно).

І ось нещодавно відбувся черговий івент –  одинадцята гастровечеря, що пройшла у місті Одеса. Було зібрано 308 497 гривень. Всі зароблені кошти відправили на ППО. Цей захід був організований спільно з Ribas Hotel Group та Благодійним Фондом «Повернись живим».

Благодійні гастровечері

Як завжди на вечері подавалися українські страви в авторському виконанні шефів і панувала гостинна, по-домашньому затишна атмосфера.

Благодійні гастровечері

«Велика кількість партнерів, спонсорів і просто небайдужих людей долучаються до справи, яка допомагає нашим захисникам здолати ворога. Продовжуємо допомагати нашим хлопцям здобути Перемогу! Разом ми сила!» – кажуть учасники благодійного проєкту.

Для надання більш детальної інформації про заходи звертайтесь за телефонами:

  • Андрій Магалецький – Президент Асоціації кулінарів України (+38 068 805 08 05)
  • Анастасія Хоменко – адміністративний директор заходів (+38 099 362 52 42)

Номінант Wine Travel Awards – Charitable Gastro Dinners (Благодійні гастровечері), проєкт, у якому об’єдналися Асоціація кулінарів та спільнота Шефів з України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану і Грузії, провели ще один благодійний захід в підтримку ЗСУ. Майже від самого початку повномасштабного вторгнення об’єднання шеф-кухарів з двадцяти міст України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану та Грузії почали проводити […]

Кругосвітня подорож усталеним світом: Італія, Румунія, Грузія, Португалія, Україна

Tasting Around the Sustainable World на ProWein 2024: шість зразків, п’ять унікальних регіонів.


З усіх видів туризму команда Wine Travel Awards, зрозуміло, обирає винний. Отже своїх однодумців – тих, хто замість медичного, спортивного чи, ще гірше, пляжного туризму віддає перевагу виснажливим подорожам винними дорогами світу, – редактори WTA запросили 12 березня на Tasting Around the Sustainable World. Зізнаємось, зібрати релевантну аудиторію було не важко, адже прогулянка з бокалом по п’яти куточках планети сталася на цей раз в рамках ProWein (Düsseldorf).

Щоправда, гостям довелося попередньо пройти такі випробування, як страйк транспортників, напруженість останнього дня виставки та спокуса відвідати ще низку важливих івентів, що припадали на цю дату. Але тема лекції – sustainable wine tourism – від професора Гергея Сольнокі (Dr. GergelySzolnoki) з Geisenheim University,  члена журі WTA – в топі  актуальних питань. А його практичні рекомендації, вироблені на базі дослідження практик більше ніж 1,500 виноробень з 42 країн – однозначно унікальні.  Отже, івент зібрав повний зал. Беззаперечно, принадою презентації від WTA став і сам тейстинг. Команді премії вдалося підібрати напрочуд привабливий склад учасників, які представили справжні перлини виноробного світу.


1. Номером першим в дегустаційному листі стало біле вино Passo del Borgo Falerio DOC Pecorino 2021 – з земель, відомих своїми виноробними традиціями ще з часів Піценума та Давнього Риму. TenutaManoylo – з регіону Марке на півночі Італії представила своє моносортове вино з молодих (6 років) лоз стародавнього сорту Pecorino. Витримка спочатку в металевих, а потім цементних танках, згодом 20% в дерев’яних tonneaux. Це вино вперше було виставлено на міжнародній арені під час весняної сесії конкурса MUNDUS VINI 2024 і здобуло срібну медаль.

До 31 березня є можливість проголосувати за талановитих виноробів:  Tenuta Manoylo.

Tenuta Manoylo

Відгуки гостей:

Пол Бонарріго (Paul Bonarrigo), США, генеральний директор і головний винороб Messina Hof Winery, член правління Техаської асоціації виноробів і виноградарів (TWGGA) та Консультативної ради з питань вина Департаменту сільського господарства Техасу:

Блискуче, чисте, свіже біле вино. Чудовий баланс!

Санкет Чаван (Sanket Chavan), Німеччина,  Global Food Procurement Category-Wine в Metro AG:

Вино має тонкі квиткові ноти і середню, приємну кислотність, що створює дивовижний контраст із сильним тілом. Має довгий посмак.

Анн-Віс ван Остен (Anne-Wies van Oosten), Нідерланди/ Румунія, фуд-журналіст, WSET level 4:

Квітковість аромату, білі фрукти, спеції, пружне тіло, легкі ноти дубу, гарна структуроване і гармонічна кислотніть.

Томаш Вітковський (Tomasz Witkowski), Польща/Угорщина, винний амбасадор, імпортер 2Bratanki/Węgierskie wina:

Таке приємне, добре структуроване вино, виготовлене з Пекоріно — автохтонного винограду з регіону Марке. Гарна кислотність і мінеральність, в носі аромат персика, груші, абрикоса, свіжого і хрусткого. Я б із задоволенням скуштував його з різотто з кабачків або морепродуктами.

Анна Горкун (Anna Gorkun), Польща/Україна, співвласниця бренду 46 Parallel:

Аромат ніжніший і без того приємного смаку, кислотність гарна,  з пряним посмаком.

Детлеф Келер (Detlef Köhler), винний письменник:

Дбайливо зроблене, крафтове вино з багатошаровим складним смаком, має вершкові та воскові нотки.

Луркерич Світлана (Lurkerych Svitlana), Німеччина, сомельє:

Ідеально придатний  для пейрінгу, має нотки деревини.

Костянтин Драган (Constantin Drăgan), Румунія, головний сомельє виноробні Jidvei:

Справжньою визначною пам’яткою цієї подорожі став Passo del Borgo Falerio 2021 від Tenuta Manoylo, експансивне вино з квітковими та фруктовими нотами, органічно поєднаними з ніжними ванільними відтінками, одержаними в процесі витримки дуба. Його насичений характер і добре структурований смак, наповнений ароматами персиків, абрикосів і стиглих яблук, зробили його ідеальним компаньйоном для гастрономічної насолоди.

Tenuta Manoylo


2. Другим пунктом подорожі став регіон Румунії, з давніх часів поіменований як Weinland. Звідси номінант Wine Travel Awards в двох категоріях – Jidvei, authenticity from the heart of Transylvania. Jidvei – це сімейні традиції виноробства довжиною в 75 років. І це казковий замок Bethlen-Haller (1560 – 1624), який пройшов 20-річну реставрацію, відкрив двері туристам лише в минулому, 2023 році, і пропонує не менш казкові вина.

За цю неймовірну локацію можна проголосувати тут: Jidvei – Wine Travel Awards та Jidvei – Wine Travel Awards. До речі, це перша румунська виноробня, що увійшла в TOP 100 Premium Wine and Spirits Brands of the World 2023 від Luxury Lifestyle Awards. Ця видатна виноробня, що прямує курсом усталеності і у виробництві, і в туристичному векторі, представила під час The Tasting Around the Sustainable World два унікальні зразки, що здобули золото на останній весняній сесії Mundus Vini: брют розе та айсвайн. Між іншим, на Mundus Vini 2024 вина Jidvei були нагороджені 11 медалями – 6 золотими та 5 срібними. Усього ж  у скарбничці румунської виноробні понад 1000 медалей. Але найвагоміше, що це господарство активно впроваджує комплекс прогресивних технологій, які мають вектор усталеності.

Jidvei

Mysterium Rosé Brut Vintage 2021 – вино, зроблене з винограду Піно Нуар за традиційним методом. Відрізняється специфічною кислотністю, характерною для теруару Târnave Vineyard, квітковими нотами та ягідною палітрою ароматів. Присутні на дегустації гості, немовби прогулюючись лісистими пагорбами Трансільванії, зазирнули в кошик із  ягодами, зібраними місцевим дівчиськом: ніжні смаки полуничного тарту переходять в тонкі нотки пружної малини, змішуючись із ароматом ранніх, блискучих на сонці вишень. Колір м’який, лососево-рожевий, з гарним елегантним перляжем.

Вина видатного румунського виробника представляв на тейстингу Костянтин Драган (Constantin Drăgan),  головний сомельє Jidvei Winery. Він так оцінив участь в івенті Wine Travel Awards під час ProWein 2024:

«Участь у дегустації Wine Travel Awards була водночас почесною роботою та задоволенням. Мені випала честь продемонструвати два культових вина Jidvei Winery: Mysterium Rosé Burt Vintage 2021, виготовлене традиційним методом, і Eiswein Jidvei 2018, чудове десертне вино. Бути свідком захоплення, яке викликали наші вина у професіоналів з усього світу, було надзвичайно приємно. Було очевидно, що наші пропозиції викликали в учасників глибокий резонанс. І, між іншим, сам я був вражений пропозицією інших представлених на тейстингу чудових напоїв.

Участь у Wine Travel Awards – дегустації-подорожі куточками екологічно безпечного світу – стала для мене корисним досвідом, який дозволив продемонструвати виняткові вина Jidvei Winery та представити румунське вино на світовій арені. Ми відзначаємо 75 років існування бренду Jidvei з наміром створювати досконалі румунські вина.

Підтримаємо голосами неймовірних сусідів: Jidvei — Wine Travel Awards and Jidvei — Wine Travel Awards.

Відгуки гостей:

Томаш Вітковський:

Я ніколи не подумав би, що мені сподобається ігристе вино з Румунії, але це сталося! Зроблено Jidvei – одним з найкращих румунських виробників з Трансільванії. Традиційний спосіб виробництва, блідо-рожево-лососевий колір, дуже ніжний в носі (вишня, полуниця), приємна кислинка, але кремова структура. Ідеально підходить для сонячних днів навесні та влітку.

Санкет Чаван:

Має свіжий і ягідний аромат, особливо виразні суничні нотки.

Пол Бонарріго:

Квітковий, чистий, свіжий, неймовірний баланс.

Анна Горкун:

Аромат був закритий на початку, але добре розвинений в кінці. Смак має складну структуру. Посмак неймовірно насичений, з переважаючою гірчинкою абрикосової шкірки.

Фулёп Лансж (Fulöp Lanszh), Німеччина, представник Університету Гайзенхайма:

Вино має жваву кислотність. Я відчуваю потужні аромати родзинок і також приємний смак бріошу.

Детлеф Келер:

М’яке, з легкою кислинкою вино з нотками смородини, та місцевих порід. Має гармонійний посмак.

Анн-Віс ван Остен:

Елегантний мус, сухе, в ароматі червона вишня та полуниця, відтінок бріошу.

Луркерич Світлана:

Солодкі нотки в ароматі, легка гірчинка.

Mysterium Rosé Brut Vintage 2021


3. ShumiWinery – частина фантастичного, сповненого дивовижними атракціями туристичного комплексу Shumi Estate, Цінандалі, Грузія – наступна зупинка тейстингу. Ця місцевість – серце країни, яку називають колискою світового виноробства.

Власники Shumi представили видатне вино, що зібрало низку золотих медалей міжнародних конкурсів – Salome Single Vineyard 2013. Терруар вартий окремої зупинки, адже розташований в історичній місцевості Дідкуре (Napareuli PDO), яка в минулому належала царям Грузії та князю Олександру Чавчавадзе. Ці 1,9 га складаються з 25 YO виноградних лоз Сапераві, зі щільністю 2650 лоз/га, з максимальною продуктивністю 30 HL/га. Виноградник розташований на південному схилі Кавказьких гір, на лівому березі річки Алазані, на висоті 450 м над рівнем моря, в оточенні дикої природи. Лози культивуються біодинамічними методами, всі операції виконуються вручну, застосовується «зелений врожай». Для цього вина грона частково очищаються від плодоніжки перед початком спиртового бродіння у Vicard Foudre, спеціально створеному з дуба 250 YO, із середнім тостом. Вино розвивається в цих бочках протягом 11 місяців. Вино насиченого фіолетового кольору з цегляним обідком. Аромат червоної та чорної вишні з нотками ожинового варення. Вино має насичене тіло, добре збалансоване, з еволюцією смаків соковитих чорних ягід та червоних фруктів, зі стиглими, повністю інтегрованими танінами, добре збалансованою кислотністю, що забезпечує тривалий посмак. Представив цей видатний зразок грузинського виноробства Saba Kitiashvili, шеф-сомельє SHUMI Winery.

Підтримку Грузії проявіть в голосуванні:  SHUMI Winery.

SHUMI Winery

Відгуки гостей:

Пол Бонарріго:

В ароматі відчуваються темні ягоди. Вино повнотіле, з сильними танінами.

Санкет Чаван:

Такому вину потрібен час витримки перед відкриттям. Відчуваю аромат темних ягід. Це вегетативне та повнотіле, гарне вино зі збалансованою кислотністю та виразними танінами.

Костянтин Драган:

Цим вином я був просто вражений! Salome Single Vineyard 2013, дивовижне червоне вино, виготовлене з сорту винограду Сапераві. Це вино, що походить з відомого виноробного підприємства Shumi у Грузії, захоплювало оксамитовою текстурою та насиченим ароматом стиглих чорних фруктів, доповненим тонкими відтінками прянощів та тютюну. Його довгий і ароматний посмак справді продемонстрував щедрий терруар Грузії.

Анна Горкун:

Аромат і смак приємні.Вино має приємну кислинку з відчутними танінами.

Томаш Вітковський:

Ідеальне сапераві з Грузії, з вишуканими танинами, м’якою структурою, дуже приємними ароматами сливи, темних ягід, вишні. Процес витримки проводився в часткою нових і партією вживаних бочок з французького та угорського (!) дуба.

Анн-Віс ван Остен:

Вершковий аромат, темні фрукти, оксамитово-м’які таніни, помірний фініш.

Детлеф Келер:

Червона соковита стигла слива з нотками тютюну і гармонійними танінами.

Фулёп Лансж:

У смаку присутній чорний перець та інші благородні нотки. Це вино з повним тілом, добре збалансоване і одночасно хрустке.

Salome Single Vineyard 2013


4. І знову, Румунія, виноградарська Трансільванія, Weinland, Jidvei. На цей раз айсвайн. Користуючись можливістю, ще додамо кілька фактів про Jidvei: ця виноробня володіє найбільшою плантацією виноградників у Румунії, а може і в Європі – 2500 га.Зрозуміло, така площа виноградника складає надзвичайно різноманітну екосистему та виразний терруар, і це відображається на широкому спектрі продуктів, які виробляє Jidvei, – від тихих до ігристих вин, бренді та мюста. Маючи в своєму портфоліо понад 70 марок, Jidvei виробляє вина, згруповані загалом у дві категорії: вина Geographical Indication – Transylvanian Hills (1958) та вина Protected Designation of Origin Jidvei.

Eiswein Jidvei 2018 — шедевр виноробного мистецтва, символічний продукт для Jidvei. Виноград сорту Трамінер Рожевий з пагорбів долини Тарнаве збирався вручну 2 грудня 2018 року. Збір проводився швидко, за суворих температурних умов, нижче -7°C. Таким чином, здоровий, але приморожений виноград в найкоротші терміни потрапляв на виноробню, де його одразу пресували. Готове вино має тонкий смак з відтінками стиглого меду, золотистий та яскраво-янтарний кольорір. А в ароматі – ноти жовтого кавуна, манго, абрикосів і айви. Рекомендоване як десертне вино, Eiswein Jidvei призначене для особливих моментів.

jidvei

Відгуки гостей:

Анна Горкун:

Взривний аромат: мед, акація, абрикос. Смак дуже добре збалансований. Молодці винороби!

Пол Бонарріго: 

Просто чудово!

Анн-Віс ван Остен:

Розкішний фруктовий (виноградний) ніс і смак у поєднанні з тропічними фруктами. Чудовий баланс між залишковим цукром і кислотністю.

Фулёп Лансж:

Я відчуваю квіти бузини в носі та фруктову гаму.

Санкет Чаван:

Має приємний і потужний аромат з медовим смаком.

Томаш Вітковський:

Новий і модний тренд айсвайнів прийшов і в Румунію! І  цей зразок – блискучий приклад того, як це має виглядати! Аромати стиглих фруктів, меду, мигдалю… солодкі та смачні, ідеальні для яблучного пирога!

Детлеф Келер:

М’який, але складний смак з переважаючими нотами меду і жовтими фруктами.

Eiswein Jidvei 2018


5. Наша п’ята зупинка в немовірній долині річки Дору, в Португалії. І один з найкращих зразків місцевого виноробства – Taylor’s Historical Collection III The Mallet.

Цей особливий портвейн Reserve Tawny Port створений із суміші винограду червоних сортів, вирощеного в долині Дору, та витриманого в невеликих дубових бочках. Цей унікальний портвейн представлено в історичній пляшці 18 століття та доставляється в майстерно виготовленому дерев’яному коробі. Цей купаж ретельно складено з відібраних портвейнів із вражаючої колекції вин Taylor, витриманих у дубі Tawny, і має унікальний характер зі знайомою повнотою та посмаком, якими славиться бренд Taylor’s. Портвейн має глибокий, цегляно-червоний колір з червонуватим відтінком і стиглий складний аромат, який містить ніжні нюанси сливи, інжиру, марципану та ірису. Він також пропонує елегантний відтінок сигарної коробки, кедра та шкіри, що надає аромату екзотичний відтінок. Смак інтенсивний і вишуканий, зі спокусливою повнотою, м’якістю і округлістю, а також нотами фруктового торта і свіжої сливи. Ці аромати супроводжуються тонкими, добре інтегрованими танінами та тривалим приємним посмаком. Taylor’s портвейни витримуються десятиліттями і отримали високу оцінку від Роберта Паркера. Бренд Taylor’s також відомий своїми старовинними портвейнами особливих вінтажів, створених для святкувань світового масштабу: наприклад Very Very Old Tawny Port для платинового ювілею королеви Єлизавети II. Провів дегустацію Chris Forbes, директор з продажів Fladgate Partnership, компанії-власниці бренду Taylor’s.

Не забудьте до 31 березня проголосувати за WOW,  один з найбільших світових музейних комплексів, що пропагують культуру споживання вина і є найяскравішою туристичною атракцією Португалії.

Відгуки гостей:

Томаш Вітковський:

Що тут казати – просто ікона, один з найстаріших Винних Домів, повністю присвячений виробництву портвейну. І, звісно, дехто може сказати, що порто буде найкращим на смак лише тоді, коли його смакуєш у долині Дору, але я знайшов його чудовим навіть далеко від Португалії, на дегустації в Дюссельдорфі…

Санкет Чаван:

В носі відчуваю нотки родзинок і сухих ягід. Вино тонке і м’яке.

Пол Бонарріго:

Чудовий зразок портвейну і симпатична пляшка!

Костянтин Драган:

The Taylor’s Historical Collection III – The Mallet, вино, що залишило незабутнє враження своїм інтенсивним і стійким характером, що може похвалитися складними ароматами сливового варення, інжиру та фініків, переплетених з тонкими нотами солодкої деревини та кедру. Його оксамитова текстура та елегантне завершення є вищим втіленням якісного порту.

Манфред Уллемейер (Manfred Ullemeyer), Німеччина, амбасадор культури і вина:

Це вино – №1 цієї подорожі. Мій фаворит дегустації.

Детлеф Келер:

Досить міцний смак, з фруктовим бальзамічним і горіхово-карамельним відтінком.

Анна Горкун:

Аромат дуже добре збалансований. Відчуваю аромат сухої чорної черешні, що стоїть з букетом з відчутним горіховим посмаком.

Анн-Віс ван Остен:

Вершковий початок, ароматна курага, копчений фундук, спеції. Гарна пляшка!

Taylor’s


6. Насправді, класична трапеза мала б завершитися тим неймовірним портвейном. Але до нашої дегустації Aroundthe Sustainable World приєднався ще один екстраординарний напій – бальзам ботанікал з України. Його міцність та виразний смак і потужний аромат продиктували закрити цією гарячою точкою – в усіх сенсах слова – нашу дегустацію. І хоча допоки на території України іде війна, ця чарівна та гостинна країна не може запросити енотуристів, вона користується винною дипломатією, щоб продемонструвати свій високий потенціал, здобути власне місце в європейській сім’ї виноробів. У 2023 році бренд RUTA взяв участь у  міжнародному конкурсі CRAFT SPIRITS AWARDS, який проходив у Лондоні і отримав золоту медаль. Бальзам RUTA – це крафтовий бальзам на 96 рослинах, зібраних в різних куточках України. Багато з цих рослин здавна відомі своїми магічними властивостями, які дарують силу і захист. Деякі з них є ендеміками. Бальзам виготовлений шляхом спиртової мацерації ягід, квітів, трав, коренів і прянощів. Далі йде процес купажування з додаванням підготовленої води, високоякісного спирту та цукрового сиропу. Алкоголь – 36% обертів. Бальзам не містить барвників і ароматизаторів.

Презентувала гостям дивовижний український напій головна редакторка Drinks+ Ольга Піневич-Тодорюк.

Проявіть солідарність з українським виробником, що зробив фурор на дегустації в Німеччині, віддавши голоси за бренд RUTA balm  та його амбасадора Оксана Левченко та RUTA – Wine Travel Awards.

Відгуки гостей:

Томаш Вітковський:

Велике відкриття для мене! Чудовий трав’яний бальзам з 96 (!!!) трав, зібраних по всій Україні. Вражає контрастом: вміст алкоголю 36%, а він такий ніжний, легкий і делікатний!! Як на мене, мене фантастично універсальний: або як аперитив, або після обіду – для кращого травлення. «Рута» абсолютно виняткова, її варто спробувати!

Фулёп Лансж:

Справив враження аромат цього бальзаму – ніби ідеш лісовою галявиною, порослою луговими квітами!

Санкет Чаван:

Це дуже ароматний напій з рослинними нотками. Смак ягідний в поєднанні з м’ятою та польовими квітами.

Костянтин Драган:

Бальзам «Рута» з України став для мене справжнім відкриттям. Його інтенсивний букет, що надають ароматичні трави, спеції та квіткові ноти, одразу полонили мої почуття. Інформація про його унікальний склад, що він містить екстракти майже зі ста інгредієнтів, включаючи ароматичні та лікарські рослини, фруктові витяжки, ще більше додала йому привабливості.

Пол Бонарріго:

Виразний рослинний аромат. Відчувається орегано, помірносолодкий, алкогольний.

Манфред Уллемейер:

Бальзам по моїй системі оцінки зайняв друге місце серед напоїв дегустації, які мене вразили.

Tasting Around the Sustainable World на ProWein 2024

Tasting Around the Sustainable World на ProWein 2024: шість зразків, п’ять унікальних регіонів. З усіх видів туризму команда Wine Travel Awards, зрозуміло, обирає винний. Отже своїх однодумців – тих, хто замість медичного, спортивного чи, ще гірше, пляжного туризму віддає перевагу виснажливим подорожам винними дорогами світу, – редактори WTA запросили 12 березня на Tasting Around the […]

Vinitaly 2024: спочатку буде бізнес

Цього року у Вероні очікують провідних трейдерів міжнародного ринку зі 140 країн. А Drinks+ представить на власному стенді нову зірку регіону Марке (Marche)  – Tenuta Manoylo, номінанта премії Wine Travel Awards. (Проголосувати за щойно титулованого лауреата запрошуємо до 31 березня Tenuta ManoyloWine Travel Awards).


Вже скоро 15 років, як Drinks+ Communication Media Group є інформаційним партнером однієї з масштабніших професійних виставок світу вина – Vinitaly, що традиційно відбувається в Вероні. В цьому році форум пройде з 14 по 17 квітня у 17 виставкових залах. Що нового чекає на гостей та експонентів?

Vinitaly

У 56-й виставці Vinitaly візьме участь щонайменше 4000 компаній-експонентів, які представлять свої продукти на площі понад 100 000 квадратних метрів. Як вже повелося в минулі роки, паралельно будуть розгорнуті: 28-а міжнародна виставка оливкової олії SOL, Xcellent Beers та 25-та Enolitech. Ці три заходи підвищують число учасників форуму в Вероні до майже 4300 із 30 країн.

Перетнувши 55-річний кордон, італійський форум усвідомив важливість кардинальних змін у підходах презентації. І якщо ювілейна, 55-та експозиція відзначалася ефектністю та кількістю приголомшливих івентів, на цей раз організатори приділили увагу підвищенню бізнес-ефективності. З цією метою напередодні було втілено свого роду світову дипломатичну місію задля визначення та запрошення найпотенційніших партнерів та байєрів, імпортерів з різних країн та дистрибьюторів. В результаті, як повідомляє пресс-центр Veronafiere, вдалося побудувати глобальну систему взаємовідносин із впливовими міжнародними винними трейдерами, яких вже запрошено до відвідування Vinitaly-24.

vinitaly

Отже, цього року у Вероні очікують провідних гравців світового рітейлу, HoReCa та інших каналів збуту з 65 країн. Згідно з оцінками, до них приєднаються приблизно 30 000 міжнародних операторів з більш ніж 140 країн. Найбільшої активності очікують від Сполучених Штатів (понад 15% загальної кількості відвідувачів), далі: Канада, Китай та Велика Британія (спільно 23% учасників). Топ баєрів припадає на Північну Америку та Європу (кожна по 26%), Азія та Океанія (23%), Східна Європа (13%), Центральна та Південна Америка (7%), Африка (4%). На 65 країн, заявлених в списку провідних байєрів, припадає 95% загального експорту італійського вина.

Готується до виставки і Drinks+ Communication Media Group. На своєму стенді в Інтернаціональному павильйоні Vinitaly буде представлено молоду виноробню стародавнього регіону Марке (Marche) – Tenuta Manoylo.  Не зважаючи на порівняно юний вік виноробні і виноградників, цій компанії вдалося здивувати своїми успіхами навіть наших досвідчених редакторів.

Tenuta Manoylo

Головна редактор Drinks+, постійна суддя конкурсу Mundus Vini  так  розповідає про виноробню, яку видавничий Дім представлятиме на Vinitaly: «Справжнім «Відкриттям року» для нас стала Tenuta Manoylo з регіону Марке, яка тільки зробила свої перші кроки на світовій арені. І ось гучна перемога  на весняній сесії  Mundus Vini – дві найвищі нагороди: Grand Gold – 2021 Marche IGT Sangiovese; Срібло – 2021 Falerio DOC Pecorino.  Крім того,  Tenuta Manyolo одержала Best of Show Marche за чудове вино Marche IGT Sangiovese 2021.

Tenuta Manoylo

Зауважу – усі ці вина зроблені одним з найавторитетніших енологів Італії – Луіджі Костантіні (Luigi Costantini). Буквально нещодавно ми представляли на Tasting Around the Sustainable World в рамках ProWein 2024 вино  Passo del Borgo Falerio DOC Pecorino 2021 і воно одержало блискучі відгуки професіоналів галузі. Процитую для приклада Санкет Чаван (Sanket Chavan), з Німеччини, який працює  Global Food Procurement CategoryWine в Metro AG: «Вино має квітковий і тонкий аромат, збалансовану кислотність та на диво міцне і потужне тіло.  Відчуваю нотки лайма. Це гарне вино має тривалий посмак».

Ми запрошуємо відвідати наш стенд в Вероні і познайомитися  з цією видатною виноробнею та відкрити для себе унікальний регіон Марке.

Цього року у Вероні очікують провідних трейдерів міжнародного ринку зі 140 країн. А Drinks+ представить на власному стенді нову зірку регіону Марке (Marche)  – Tenuta Manoylo, номінанта премії Wine Travel Awards. (Проголосувати за щойно титулованого лауреата запрошуємо до 31 березня Tenuta Manoylo – Wine Travel Awards). Вже скоро 15 років, як Drinks+ Communication Media Group […]

Artwine Riesling Meeting – лекція-дегустація для професіоналів

Освітній захід по німецьким Рислінгам від компанії ArtWine та Олени Валевської відбудеться 8 квітня з 11.00 до 14.30 у готелі «Прем’єр Палац». Комунікаційна медіагрупа Drinks+ & WTA є міжнародними інформаційними партнерами Artwine Riesling Meeting.


Artwine Riesling Meeting розрахований виключно для професіоналів (сомельє і виноробів), а також представників ЗМІ, всього 120 осіб. Лекцію читатиме Олена Валевська, винна експертка, яка спеціалізується на Рислінгах.

Учасники заходу зможуть продегустувати німецькі вина від 5-ти видатних виноробень (більше 40 позицій):

  • Egon Muller. Культовий винороб, маєток з 12 га належить родині з 1797 року та знаходиться на знаменитих виноградниках Le Gallais та Scharzhofberg. Саме з останнього винограднику походить найдорожче біле вино світу. Культивують лози, засаджені в 19ст. Egon Muller належить до Primum Familiae Vini.
  • Jos. Prum. Сім’я як виробники вина відома з 16ст., в сучасному форматі існує з 1911 року. Володіє 5,6 га на виноградниках рівня Grand Cru – Sonnenuhr та Graachers, 70% лоз непривиті. Вина Joh. Jos. Prum можуть жити 50 та більше років.
  • Ansgar Clüsserath. Існує з 1670 року. Вік лоз сягає 100 років, володіє частиною виноградника Apotheke, який дає наймініральніші вина Мозеля.
  • Donnhoff. Сім’я існує з 1761 року, має у власності 4 виноградника Großes Gewächs, з яких виробляє неймовірні і потужні сухі Рислінги, здатні жити десятиріччя та вже з 5-річного віку показують любимі для всіх нас мінеральні дескриптори бензину, гудрону та сірки.
  • Wittmann. Родина відома з 1663 року, власне вино почали розливати з 1921 році, мають 28га виноградників. З 2004 року використовують біодинамічний підхід на всіх своїх ділянках – як для базових вин, так і для Grosses Gewächs.

Захід відбудеться 8 квітня з 11.00 до 14.30 у готелі «Прем’єр Палац» (Київ, б-р Т. Шевченка 5-7). Комунікаційна медіагрупа Drinks+ & WTA є міжнародними інформаційними партнерами Artwine Riesling Meeting.

Довідка

ArtWine Company – імпортер вина, працює в сегменті преміум, клієнти компанії – найкращі ресторани України. Докладніше про портфель можна дізнатися тут.

Олена Валевська – більше 20 років в сфері вина, пройшла шлях в виноторгових компаніях від менеджера, керівника HoReCa, керівника винної школи для персоналу до комерційного директора. З 2015 по 2020 – член правління Асоціації Сомєльє України. Освіта – 3 level WSET, Магістр Сенсорного Аналізу, наразі студентка PhD програми (тема «Рислінги України»). Власниця ТМ Наосліп – дегустації для професіоналів, по хештегу #naoslip в ФБ можна переглянути проєкти.

Освітній захід по німецьким Рислінгам від компанії ArtWine та Олени Валевської відбудеться 8 квітня з 11.00 до 14.30 у готелі «Прем’єр Палац». Комунікаційна медіагрупа Drinks+ & WTA є міжнародними інформаційними партнерами Artwine Riesling Meeting. Artwine Riesling Meeting розрахований виключно для професіоналів (сомельє і виноробів), а також представників ЗМІ, всього 120 осіб. Лекцію читатиме Олена Валевська, […]

X
Украина