Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківБлагодійний аукціон Barolo en primeur, який відбувся у П’ємонті 28 жовтня та транслювався в прямому ефірі в Нью-Йорку, зібрав 769 800 доларів США.
За словами організаторів Fondazione Cassa di Risparmio di Cuneo та Fondazione CRC Donare ETS, які працюють у партнерстві з Consorzio di tutela Barolo Barbaresco Alba Langhe e Dogliani, це приблизно на 170 тис. доларів більше, ніж на минулорічній інавгураційній події.
Остаточні продажі, ймовірно, перевищать 800 000 доларів, а один останній лот буде виставлений на міжнародному аукціоні білих трюфелів Альба 13 листопада, додали вони.
Кошти від цієї партії підуть до міжнародної благодійної організації Mother’s Choice. Виручка від основного аукціону, який спільно організовував Christie’s, піде на підтримку низки некомерційних груп.
Як повідомляється в попередньому огляді другого розпродажу Barolo en primeur від Decanter, на аукціон було виставлено 14 барріків вин урожаю 2021 року, що ще дозрівають, вироблених провідним енологом Донато Ланаті з виноградника Cascina Gustava в Гринцане.
Наприкінці 2025 року з кожного барріка буде розлито 300 пляшок, відповідно до мінімального терміну витримки Бароло.
За словами організаторів, найбільша ціна за баррік сягнула 45 000 доларів. Спеціальний 500-літровий лот, що відповідає приблизно 660 пляшкам, був проданий наприкінці аукціону за 175 000 доларів.
Більше 1200 пляшок Barolo і Barbaresco, які були пожертвувані на аукціон 70 виноробами, також були розділені на 10 лотів залежно від місця їх виробництва.
Президент Consorzio Маттео Аскері сказав, що результати другого аукціону забезпечують міцну основу для залучення більшої кількості виробників Barolo та Barbaresco в майбутньому.
«І це також ознака того, що модель продажів «попереднього перегляду» може і повинна бути цінною перспективою для Barolo і Barbaresco, вин, які відомі та цінуються в усьому світі», – сказав він, додавши, що ринок en primeur все ще слаборозвинений в Італії.
Представник Consorzio підтвердив, що з 2024 року планується запровадити щорічну дегустацію Barolo en primeur для виробників, які бажають взяти участь в аукціоні.
За матеріалами www.decanter.com