Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Barolo En Primeur

Barolo En Primeur: враження від вин 2021 року

20.06.2022, Вино

Благодійний аукціон Barolo En Primeur відбувся вдруге.


Перший Barolo En Primeur відбувся минулого року, як соціальний проект Cassa di Risparmio di Cuneo Foundation спільно з CRC Donare Foundation та Consorzio di Tutela Barolo Barbaresco Alba Langhe & Dogliani.

Barolo en primeur задуманий як благодійний аукціон на підтримку «соціально корисних проектів» і пропонує 15 бариків Бароло перед розливом у пляшки, продаж вин здійснюється з Grinzane Cavour. Минулого року аукціон приніс понад 600 000 євро від продажу вин 2020 року.

На дегустації були президенти Cassa di Risparmio di Cuneo Foundation, CRC Donare Foundation, Consorzio di Tutela Barolo Barbaresco Alba Langhe & Dogliani, енолог, член OIV, автор публікацій про вино Донато Ланаті (Donato Lanati), винний експерт Філіппо Бартолотта (Filippo Bartolotta).

Barolo En Primeur

Маттео Ашері (Matteo Ascheri), президент Consorzio di Tutela Barolo, Barbaresco Alba & Dogliani, підкреслив, що, незважаючи на град, що завдав шкоди виноградникам на початку літа та подальшу посуху, вінтаж 2021 року «виявився напрочуд красивим». «Коли настав час збирання винограду – він був ідеальним, ми отримали вражаючий урожай», – каже Ашері.

Розповідаючи про виробництво, експерти кажуть, що виноград з різних ділянок ферментується окремо: у нержавіючій сталі, у дубових бочках, яблучно-молочне бродіння здійснюється у бариках. Після цього всі зразки знаходяться протягом 18 місяців у бариках середнього обсмажування другого проходу. «На даному етапі вина ще не переливалися і всі вони мають чудовий аромат, – розповідають експерти. – Після дегустації кількох зразків 2020 року основна увага була приділена барикам 2021 року, які показали більш глибоку та реактивну структуру вин з яскравим чистим кольором та дуже яскравою кислотністю. Ділянка старих лоз дала більш солодкі та щедрі на смак фрукти з елегантним відтінком».

На думку професіоналів, останні вінтажі Бароло «демонструють набагато більшу чіткість і легший для розуміння стиль, навіть на ранніх стадіях».

Філіппо Бартолотта запитав Маттео Ашері, чи благодійні заходи можуть стати прелюдією до можливого офіційного відкриття Barolo En Primeur у 2024 році, як у Бордо. «Можливо, ще зарано для цього, але…», – з інтригою відповів Маттео Ашері.

До Barolo En Primeur 2021 також були додані «містечкові» лоти, так звані Lotti Comunali: 8 Бароло 2021 з восьми різних міст плюс 6 лотів Барбареско 2021.

Як тільки вина будуть розлиті у пляшки у 2023 році, всі вони отримають спеціальну етикетку, створену художником, чиє ім’я поки що тримається у секреті. Лоти виставлять на онлайн-аукціон у Нью-Йорку, під керівництвом винного критика Антоніо Галлоні (Antonio Galloni) та у Ланзі – на аукціоні Christie’s одночасно з Barolo En Primeur 2022 року.

Джерело: thedrinksbusiness.com
Фото: worldoffinewine.com, thedrinksbusiness.com

X
Украина