Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Кріс Бойлінг

Винна Одіссея Кріса Бойлінга

07.10.2024, Вино

До того, як потрапити до чарівного світу вина, Кріс був журналістом, а також писав сценарії для ВВС. Але вино виявилося настільки магнетичним, що одного дня, ступивши на його дорогу, Кріс залишився у цьому всесвіті назавжди. Кріс Бойлінг винний письменник, винороб та невтомний мандрівник. Він номінант та переможець публічного голосування Wine Travel Awards – премії з українським корінням. Тож не дивно, що нещодавно Кріс побував на Закарпатті, щоб власноруч виготувати вино на теренах Срібної Землі.


Апологет вина, Кріс Бойлінг (Chris Boiling) працює у William Reed, компанії, що надає цінні консультації у секторі продуктів харчування та напоїв. Пан Кріс  робить нішеві вина по всьому світу з маловідомих сортів винограду, а також володіє власним невеликим виноградником у Словенії, покупка якого й стала крапкою відліку його занурення у світ вина. Не так давно Кріс відвідав Україну, а саме – Закарпаття, Срібну Землю, як поетично кличуть цей край і нове географічне зазначення, над утворенням якого місцеві винороби ретельно працюють. Вино тут виробляють мало не в кожному дворі, а маловідомих сортів винограду, якими так зачарований Бойлінг, мабуть більше, ніж будь-де в нашій країні.

Кріс Бойлінг

Ця подорож була частиною пригоди під назвою #harvest24, протягом якої Кріс виробляв рожеве вино в Угорщині, безсульфітне ігристе в Словенії та ферментував червоне вино зі старовинного винограду Pugnitello в Італії. Кінцевою зупинкою маршруту стало Закарпаття.

На виноробнях, які він відвідав, Кріс побачив сорти винограду, що знає по досвіду роботи в Угорщині, – Királyleányka, Hárslevelű, Cserszegi Fűszeres, Szerémi Zöld, Furmint, Zenit та Olaszrizling (Welschriesling); резервуари з маркуванням Traminer, Muscat, Chasselas, Riesling, Regent, Solaris, Müller-Thurgau і Saperavi; бочки, наповнені Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon та Zweigelt.

Кріс Бойлінг

Розмірковуючи над своїм «закарпатським проєктом», Бойлінг запланував зробити біле вино. Він обрав місцевий сорт Bakator, а майданчиком для здійснення запланованого – виноробню Карла Шоша Sass K Winery. Виноробня пана Карла входить до «Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття», головою якої є Олександр Гарновдій, а сам пан Шош є членом єдиного в Україні Лицарського Винного Ордену імені Святого Венцела.

Результат описують як бленд сорту Bakator, частина сусла якого контактувала з мезгою, а частина була відфільтрована та 5%  надзвичайно рідкісного Szerémi Zöld.

«Це була дуже цікава поїздка до виноробного регіону з великим потенціалом. Виноград Bakator заслуговує на те, щоб про нього дізналося якомога більше споживачів», – впевнений Кріс Бойлінг. Про свої враження під час мандрівок Закарпаттям Кріс планує розповісти на нашому сайті в окремій статті. А поки ми рекомендуємо українським любителям вина взяти вино цього року з сорту Bakator від виноробні Карла Шоша Sass K Winery до своїх особистих вайнлистів. З огляду, що то крафтові релізи, незабаром це вино може стати раритетом.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!

X
Украина