Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Три золота для Purcari

Château Purcari стала найуспішнішою виноробнею Центральної та Східної Європи на Decanter World Wine Awards 2023, отримавши три золоті медалі за Saperavi Academia 2020, Saperavi Limited Edition 2021 та Maluri de Prut 2021. 


Номінант Wine Travel Awards виноробня Purcari здобула одразу три золоті медалі на Decanter World Wine Awards 2023. Також виноробня отримала 11 срібних медалей.

Château Purcari виробляє шість колекцій: 1827, Limited Edition, Vintage, Sapiens, Nocturne та Sparkling Wines. Як найпрестижніший експортер Молдови, Purcari має вихід на понад 25 ринків, включаючи США, Канаду, Великобританію, Норвегію, Чехію, Китай, Польщу та країни Балтії.

Загалом участь у Decanter World Wine Awards 2023 взяли 18 250 вин із 57 країн світу. Молдовські вина здобули 123 золоті, 33 срібні та 86 бронзових нагород, серед переможців також ще є номінанти Wine Travel Awards – Castel Mimi та Cricova Winery.

Джерело: purcari.wine, wine-and-spirits.md
Фото: facebook.com/8winescom

Château Purcari стала найуспішнішою виноробнею Центральної та Східної Європи на Decanter World Wine Awards 2023, отримавши три золоті медалі за Saperavi Academia 2020, Saperavi Limited Edition 2021 та Maluri de Prut 2021.  Номінант Wine Travel Awards виноробня Purcari здобула одразу три золоті медалі на Decanter World Wine Awards 2023. Також виноробня отримала 11 срібних медалей. Château […]

Wine Culture. У Львові відкрився новий винний магазин

«Винна культура та ексклюзивність у кожній пляшці» – саме таким є гасло команди  Wine Culture.


Під час Be Wine Show 2023 – масштабної винної події, яка відбувалась у Київі 30 вересня та 1 жовтня, Вікторія Палінкаш, шеф-сомельє ресторану Panorama Lviv, розповіла команді Drinks+ про плани відкрити у Львові винний бутік: «Цей Be Wine був просто як ковток свіжого повітря в нашому винному сьогоденні в умовах війни… А ще, особисто для мене, став чудовою нагодою відібрати найкращі винні позиції по ціні-якості для нової винної локації, впевнена львів’яни будуть у захваті».

Wine Culture

І ось це сталося! Wine Culture розмістився за адресою місто Львів, вул. Наукова, 7б. Асортимент винного бутіка задовольнить смаки як вайноловерів-початківців, так і експертів з досвідом. Компанія має власний імпорт з Франції, Португалії, Австрії, Греції, Італії тощо.

Wine Culture

До Різдва команда Wine Culture готує для відвідувачів безліч сюрпризів, у тому числі – найсмачніше італійське Prosecco.

Фото: instagram.com/wineculture.com.ua, facebook.com/victoria.palinkash

«Винна культура та ексклюзивність у кожній пляшці» – саме таким є гасло команди  Wine Culture. Під час Be Wine Show 2023 – масштабної винної події, яка відбувалась у Київі 30 вересня та 1 жовтня, Вікторія Палінкаш, шеф-сомельє ресторану Panorama Lviv, розповіла команді Drinks+ про плани відкрити у Львові винний бутік: «Цей Be Wine був просто […]

Врожай 2023 року на Сицилії. Вина з яскраво вираженою індивідуальністю

Естрімальні погодні умови спричинили зниження врожаю до 40%, проте якість ягід не постраждала.


У звіті Assovini Sicilia (асоціація сицилійських виноробів, що об’єднує понад 90 компаній для просування якості сицилійських вин по всьому світу) зазначається, що врожай 2023 був одним з найскладніших, на деяких ділянках зниження кількісних показників дійшло до 40%, але якість врожаю відмінна. Червоні вина демонструють яскраво виражену індивідуальність, білі – складний ароматичний профіль. «Місцеві сорти все більше виражають терруар, а міжнародні сорти винограду – новий і цікавий характер».

Assovini Sicilia

Маріангела Камбрія (Mariangela Cambria), президент Assovini Sicilia

Розповідаючи про якість урожаю 2023 року, Маріангела Камбрія (Mariangela Cambria), президент Assovini Sicilia, наголошує: «Незважаючи на екстремальні кліматичні умови та ураження несправжньою борошнистою росою, якість винограду не постраждала. І у цьому велика заслуга наших виноградарів».

Сицилійський збір урожаю – найтриваліший збір урожаю в Італії, що триває сто днів. Він розпочався у західній частині острова на початку серпня і завершився наприкінці жовтня на виноградниках Етни.

Antonio Rallo

Антоніо Ралло (Antonio Rallo), президент Консорціуму DOC Sicily Wines 

Підтверджуючи прогнозовану цифру падіння виробництва більш ніж на 40% через кліматичні фактори, а також ураження несправжньою мучнистою росою, президент Консорціуму DOC Sicily Wines – Антоніо Ралло (Antonio Rallo), наголошує, що сицилійські винороби прогнозують вина чудової якості. «Все це стало можливим завдяки ретельному та розумному управлінню виноградниками з боку сицилійських виноградарів у цей складний рік, їх досвіду та знанням». На особливу згадку, на думку Антоніо Ралло, заслуговує чорний виноград, «ягоди, залишаючись невеликими за розміром, гарантують інтенсивність і велику ароматичну концентрацію».

Mattia Filippi

Маттіа Філіппі (Mattia Filippi), (Uva Sapiens)

Маттіа Філіппі (Mattia Filippi) з Uva Sapiens (компанія, що надає бізнес-консультації щодо виноробства та виноградарства), каже, що результати врожаю 2023 року варіюються від виробника до виробника і складно щось узагальнювати. Філіппі підкреслює, що «цього року виноград Grillo, сорт, який зазвичай показує відмінні результати при зменшенні кількості, демонструє вина з широким ароматичним спектром та сильнішими тропічними смаками. Також цікаво спостерігати, як Syrah, сорт, який, як правило, виявляє стійкість до погодних та кліматичних умов, перетворюється на вина з кислотно-цукровим балансом та відмінною витримкою. Схоже, що Cerasuolo di Vittoria, а також вина Етни та північно-східної Сицилії розкривають цікаві смаки».

Джерело: ab-comunicazione.it
Фото: ab-comunicazione.it, wineinsicily.com, uvasapiens.com

Естрімальні погодні умови спричинили зниження врожаю до 40%, проте якість ягід не постраждала. У звіті Assovini Sicilia (асоціація сицилійських виноробів, що об’єднує понад 90 компаній для просування якості сицилійських вин по всьому світу) зазначається, що врожай 2023 був одним з найскладніших, на деяких ділянках зниження кількісних показників дійшло до 40%, але якість врожаю відмінна. Червоні […]

Божоле підкорює США. Попит та ціни зростають

За останнє десятиліття попит на Божоле в США зріс, як і ціна. Наприклад, раніше Domaine Marcel Lapierre Morgon (крю Божоле) коштувало $20-25, тепер продається в середньому за $45. У США Божоле завоювало популярність наприкінці 90-х, а до кінця нульових стало справжнім улюбленцем винних карт. Але й не тільки в США, вина з цього регіону все більше набувають популярності.


Експерти кажуть, що попит та зростання ціни обумовлені низкою причин, багато з яких характерні не тільки для Божоле. «Подібні процеси є звичайним явищем для більшості виноробних регіонів, – каже Уітні Шуберт (Whitney Schubert), менеджер Polaner Selections із Нью-Йорка. – Божоле входило до числа категорій, які, на думку людей, мають бути недорогими, саме тому зростання цін стало помітним».

Божоле

Зміна клімату далася взнаки на врожайності Божоле. Наприклад, у 2021 році весняні заморозки, літній град та дощі знизили обсяг виробництва до 485 207 гектолітрів по всьому регіону, що на 23% менше, ніж у 2020 році, і на 30% менше, ніж десять років тому (у 2013 році). Деякі виробники втратили від 50% до 70% своєї продукції. Економічні чинники, такі як інфляція та зростання витрат у ланцюжку постачання, також призводять до зростання цін на вино у всіх регіонах, включаючи Божоле.

«2021 став для Божоле катастрофою, – коментує Кортні Віланд (Courtney Wieland), директор з дистрибуції компаній Thatcher’s Wine. – Як у такій ситуації виробник може продавати вино за його колишньою ціною?»

Філіп Барде (Philippe Bardet), президент InterBeaujolais та директор Maison Jean Loron, підтверджує, що загальне виробництво Божоле знизилося за останні 10 років і не лише через зміну клімату, а й через збільшення кількості маловрожайних старих лоз. Крім того, Божоле рухається до стійкого та органічного сільського господарства і це означає, що «вартість виробництва вища, ніж будь-коли».

Божоле

Розмірковуючи про органічне виноробство, Кортні Віланд наголошує, що «коли ви виготовляєте вино на вищому рівні, це призведе до підвищення цін на вино, але при цьому підвищиться і якість».

На сьогоднішній день найбільш продаваним продуктом у США є Beaujolais Villages, минулого року на його частку припало майже 42% загального експорту Божоле до США.

Оскільки вина приносять більше грошей за пляшку, у виробників регіону з’являється можливість і надалі інвестувати у свої виноградники та вина, і це є гарною ознакою для майбутнього Божоле. «Ми більше не є винами entry-level, – каже Філіп Барде. – Наразі  ми є винами, за які люди готові платити понад $20, чому ми дуже раді».

Джерело: daily.sevenfifty.com
Фото: barnes-lyon.com, wine-searcher.com, vivino.com

За останнє десятиліття попит на Божоле в США зріс, як і ціна. Наприклад, раніше Domaine Marcel Lapierre Morgon (крю Божоле) коштувало $20-25, тепер продається в середньому за $45. У США Божоле завоювало популярність наприкінці 90-х, а до кінця нульових стало справжнім улюбленцем винних карт. Але й не тільки в США, вина з цього регіону все […]

Vermouth di Torino: отримання сертифікації в США

Consortium of the Vermouth di Torino PGI оголосив про отримання Реєстрації сертифікаційного знака у Відомстві з патентів та товарних знаків США.


The Vermouth di Torino є найвідомішим італійським вином, зі складним та ароматним смаком, при виготовленні якого використовуються трави. Назва напою походить від німецького wermut, що означає полин, основну ароматичну основу цього вина. Vermouth di Torino класифікується залежно від кольору (білий, бурштиновий, рожевий чи червоний) та кількості цукру, використаного при його приготуванні.

Vermouth di Torino

Наразі існує 35 історичних виробників, які виробляють та розповсюджують Vermouth di Torino по всьому світу: Antica Cantina di Calosso, Antica Distilleria Quaglia – Bèrto, Antica Torino, Arudi, Bosca, Cav. Pietro Bordiga, Calissano – Gruppo Italiano Vini, Carlo Alberto, Carpano – Fratelli Branca Distillerie, Chazalettes, Cinzano – Davide Campari–Milano, Giulio Cocchi, Coop. Erbe Aromatiche Pancalieri, D.co Ulrich, Del Professore, Drapò – Turin Vermouth, Ducato, Franco Cavallero Spirits, Gancia & C., Karminia, Isolabella della Croce, La Canellese, Luigi Vico, Mainardi, Mancino, Martini & Rossi, Antonio Parigi, Peliti’s, Revel Chion Distillery, Scarpa, Sibona, Sperone, Starlino, Tosti1820, Vergnano. Їх усіх поєднує Consortium of Vermouth di Torino, створений виробниками у 2019 році. Основна мета Консорціуму – просування та підвищення інтересу до вермуту в усьому світі, а також регулювання виробничої специфікації, затвердженої Указом від 22 березня 2017 року, яким Міністерство сільського господарства, продовольства та лісового господарства регулювало географічне найменування Vermouth di Torino.

Vermouth

Роберто Бава (Roberto Bava) – президент Consortium of Vermouth di Torino, П’єрстефано Берта (Pierstefano Berta) – директор Consortium of Vermouth di Torino.

«Отримати сертифікаційний знак США не так легко, – зазначає президент Consortium of Vermouth di Torino та власник виноробні Giulio Cocchi Роберто Бава (Roberto Bava). – Потрібно було три роки тісної співпраці Консорціуму з виробниками, які надали свої архіви, необхідні для підготовки досьє. Зібрана документація підтвердила, що туринський вермут продавався у Сполучених Штатах нашими виробниками безперервно з 1866 року до сьогодні».

Члени Консорціуму вважають, що реєстрація в США має основне значення у глобальному процесі захисту та контролю найменування Vermouth di Torino PGI. Також це є стимулом для Консорціуму вести переговори з іншими країнами та зміцнювати свою мету щодо захисту споживачів у всьому світі від можливих фальсифікацій.

Vermouth

Директор Consortium of Vermouth di Torino – П’єрстефано Берта (Pierstefano Berta) також підкреслює, що сертифікація в США – дуже важлива подія для Vermouth di Torino: «Працюючи з італійськими відомствами по товарних знаках інших країн для отримання максимального захисту туринського вермуту, стало зрозуміло, що нам необхідний широкий захист у США, країні, яка цінує наш вермут, роблячи його незамінним елементом своїх коктейлів, таким чином представляючи актуальний і глобальний ринок для членів Консорціуму».

Фото: facebook.com/VermouthTorino/photos

Consortium of the Vermouth di Torino PGI оголосив про отримання Реєстрації сертифікаційного знака у Відомстві з патентів та товарних знаків США. The Vermouth di Torino є найвідомішим італійським вином, зі складним та ароматним смаком, при виготовленні якого використовуються трави. Назва напою походить від німецького wermut, що означає полин, основну ароматичну основу цього вина. Vermouth di […]

Imeretian Wine Competition 2023 – переможці нагороджені в Кутаїсі

На початку жовтня в Грузії, на території гірського курорту Sairme Hotels & Resorts, відбувся конкурс, присвячений винам Імеретії.


Оглядачка Drinks+ та Wine Travel Awards на запрошення організаторів увійшла до журі разом з шанованими міжнародними експертами та спеціалістами Грузії.

Imeretian Wine Competition 2023

Найкращі вина регіону вперше цього року досліджувалися таким представницьким складом: Роберт Джозеф (Robert Joseph) – винний експерт із Великобританії, засновник та суддя міжнародних конкурсів, винний критик та письменник, редакційний консультант Meininger’s Wine Business International, аналітик та винний консультант, автор винних брендів та виробник вин, що має проєкти у Франції та Грузії; Пол Роберт Блум (Paul Robert Blom) – ліцензований винний брокер і винний суддя, генеральний партнер однієї з найреспектабельніших компаній-імпортерів у Нідерландах; Даррел Джозеф (Darell Joseph) – винний експерт з Австрії, член журі міжнародних конкурсів та лектор у напрямку виноробства на Балканах, у Східній Європі та Кавказькому регіоні; Володимир Кублашвілі (Vladimer Kublashvili) – член журі міжнародних винних конкурсів та головний винороб Khareba Winery, Грузія; Тамар Імадедзе (Tamar Imedadze) – заступник голови дегустаційної комісії Грузії та член журі міжнародних конкурсів; Саба Кітіашвілі (Saba Kitiashvili) – майстер виноробства, міжнародний сомельє Сертифікація ASI; Тінатін Джаджанідзе (Tinatin Jajanidze) – директор ТОВ «Лабораторія вина Ірма Чантурія», винний експерт, дегустатор міжнародних конкурсів; Георгій Саманішвілі (Giorgi Samanishvili) – енолог, магістр виноробства, економіки та права; Кетеван Джурхадзе (Ketevan Jurkhadze) – директор Imeretian Wine Association, винний експерт, член журі міжнародних конкурсів, засновник школи вина Kabistoni, засновник та винороб Kabis Toni Winery та Ірина Д’яченкова – суддя міжнародних конкурсів, дегустатор винних прем’єр, співзасновник медіа групи Drinks+.

Imeretian Wine Competition

Задля розуміння вартісності події, потрібно пояснити, що на міжнародній арені винний регіон Імеретія, на жаль, поки що поступається більш впізнаваній Кахетії. Попри це, Імеретія має все необхідне для того, щоб приваблювати туристів і гідно представляти країну за межами Грузії: значні площі виноградників, широке розмаїття сортів винограду, сучасні та традиційні технології виноробства, видатних виноробів та безліч принад винного і гастрономічного туризму, підтримуваних державою та громадськими організаціями, природні, історичні та культурні пам’ятки.

Imeretian Wine Competition

Насправді, Імеретія – це серце Грузії, яке б’ється серед гір, річок, водоспадів, каньйонів та рівнин. Це місце, де зароджувалася держава. І, звичайно, це один із найяскравіших виноробних регіонів Грузії. 70% території займають гори, завдяки чому різноманітні зони із власним мікрокліматом та типами ґрунтів забезпечують широку гаму імеретинських вин. Імереті є одним з найважливіших регіонів Сакартвело, як за кількісними показниками, так і за якістю вин.

Imeretian Wine Competition 2023

Отже, метою конкурсу було привернути увагу до регіону, сприяти розповсюдженню інформації про імеретинські вина та розвитку винного туризму. Але перш, ніж розпочати процес оцінювання, членів дегустаційної комісії занурили, так би мовити, в середовище: організатори влаштували тур на кілька місцевих виноробень, яскравих туристичних, культурних та гастрономічних локацій Імеретії.

Imeretian Wine Competition 2023

Чудова програма перебування міжнародної групи суддів була реалізована під керівництвом Марі Девідзе (Mari Devidze), Executive Director DMO Imereti (Організація управління дестинаціями Імеретії) та Кетеван Джурхадзе (Ketevan Jurkhadze), директора Imeretian Wine Association. Нагадаю, що Асоціацію Імеретинського вина було створено у 2022 році за підтримки та ініціативи DMO Imereti. Тож 2023 рік був для асоціації дуже активним: розробка стратегій, участь у міжнародних конкурсах, презентація вин імеретинських виноробний на міжнародних винних заходах.

Imeretian Wine Competition 2023

На даний час до складу асоціації входить близько 70 виноробних підприємств та marani (підвалів). Проведення власного винного конкурсу стало новим якісним етапом діяльності асоціації. Група експертів побувала на виноробнях Baya’s Wine, Khareba, Vartsikhe Marani, де для них проводилися дегустації вин. До речі, на виноробні Khareba, окрім традиційного портфоліо цього титулованого виробника, що включає преміальну лінійку Chateau Lipartiani, були представлені два вина нового проєкту Роберта Джозефа та Владімера Кублашвілі – біле та червоне ТМ Κ’AVSHIRI, що в перекладі означає «союз», –  і ця назва повністю віддзеркалює гармонійну сутність цього видатного вина.

Imeretian Wine Competition 2023

Дозволю собі трошки відступити від головної теми і в двох словах розповісти про цей проєкт, над яким автори працювали близько п’яти років. Біле вино, що представлене як асамбляж 2022 року, вироблено з 10 сортів винограду з використанням 10% квеври, 10% бочки вторинного використання та 80% – сталевих ємностей. Вино 2022 року поєднує виноград двох регіонів – Кахетії та Імеретії в рівних пропорціях.

Imeretian Wine Competition 2023

Проте творці не обмежують себе обіцянками дотримуватися цих пропорцій у майбутньому. Перший реліз побачив світ у кількості трохи більше 2000 пляшок, з яких 996 пішли в реалізацію; наступний планується в більш серйозних обсягах – 25-30 тисяч пляшок. Червоне Κ’AVSHIRI створено за тим самим принципом, що й біле (квеврі, бочка та сталь) та містить 5% білого винограду. Була проведена спільна ферментація Saperavi-Rkatsiteli, Saperavi-Mtsvane, Saperavi-Aleksandrouli, Ojaleshi, Aladasturi, Otskhanuri Sapere та Merlot. Спільна ферментація збагачує профіль вина, воно набуває нових характеристик, а Мерло додає парфумовані ноти до тонів червоних фруктів та спецій.

Imeretian Wine Competition 2023

Пол Роберт Блум влучно назвав червоне Κ’AVSHIRI 3D вином. Продегустований зразок Роберт вважає ще не цілком дорослим, і хоча ця партія була розлита в пляшку в березні 2023 року, решта вина все ще знаходиться на бочковій витримці. Але повернемося до конкурсу.

Imeretian Wine Competition

Конкурс вин Імеретії було проведено за стандартами Міжнародної організації винограду та вина (OIV). У змаганні взяли участь 32 виробники зі 120 винами, при цьому члени журі – представники виноробень – не подавали на оцінку власні вина, і таким чином було забезпечено максимальну неупередженість конкурсу. Виноробний регіон Імеретія славиться виробництвом білих вин. Найпоширенішими сортами є білі Tsitska, Tsolikouri та Krakhuna. Вони використовуються при виробництві моносортових та купажних вин у європейському стилі, а також з використанням квеврі, які в Імеретії називають чурі (churi). При виробництві вин у чурі зазвичай до 30% обсягу винограду йде з мезгою – тільки шкірка без гребенів, решта – це чистий виноградний сік. Тому вина Імеретії мають більшу свіжість, високу кислотність і яскраві аромати. Так, Tsitska часто дає ноти жовтих фруктів, іноді доповнені медовими тонами. Природна висока кислотність дозволяє використовувати цей сорт для ігристих вин. Tsolikouri – це середньо- та повнотілі вина, злегка маслянисті, з м’якою кислотністю та тонкими нотами жовтих фруктів, мінералів та легким квітковим відтінком. Ці два сорти дуже часто дають відмінні результати у бленді. Ще один популярний білий сорт Krakhuna також характеризується високою кислотністю, бере участь при створенні вина як самостійний гравець, так і в блендах, а з витримкою набуває елегантності. За останні роки збільшилося виробництво червоних вин, найбільш популярні сорти Otskhanuri Sapere, Aladasturi, Dzelshavi та Rko. Окремо хочеться відзначити загальну високу якість вин, що брали участь у цьому конкурсі, – особисто для мене то було не звичайне суддівство, а низка приємних відкриттів.

Imeretian Wine Competition 2023

4 листопада в Кутаїсі – адміністративному та культурному центрі Імеретії – було оголошено переможців конкурсу, і відбулася церемонія нагородження. 7 учасників конкурсу отримали Grand Gold medal, 9 учасників нагороджені Gold medal та 17 – Silver medal. Зі списком переможців можна ознайомитися тут.

Imeretian Wine Competition 2023

Вітаємо організаторів з блискучим результатом – конкурс відбувся на дійсно високому, міжнародному рівні, а усі учасники продемонстрували потужний потенціал цього винного регіону, який заслуговує визнання і фахівцями галузі, і вайнловерами та винними туристами з усього світу!

На початку жовтня в Грузії, на території гірського курорту Sairme Hotels & Resorts, відбувся конкурс, присвячений винам Імеретії. Оглядачка Drinks+ та Wine Travel Awards на запрошення організаторів увійшла до журі разом з шанованими міжнародними експертами та спеціалістами Грузії. Найкращі вина регіону вперше цього року досліджувалися таким представницьким складом: Роберт Джозеф (Robert Joseph) – винний експерт […]

Big Wines – новий сезон, власне виробництво

Амбітний український проєкт виробництва вина під зонтичним брендом всесвітньо відомої компанії Vinos de La Luz облаштовує власне виробництво.


Наталія Бурлаченко – амбасадор компанії Vinos de La Luz, СЕО Big Wines та номінант Wine Travel Awards, в номінаціях Ambassador та Wine & Food Influencer повідомила на своєї сторінці у соціальної мережі, що компанія облаштовує власне виробництво на виноробні під Богуславом, Київська область.

Big Wines

Деякий час, разом з талановитим технологом Артемом Тараном, пані Наталія шукала виноградники, домовлялась з виноградарями, встановлювали власне обладнання, бочки, чаклували над сортами винограду та різними блендами і нарешті почали виробляти власне вино.

Вітаємо пані Наталю, Рікардо Ф. Нуньєса та усю команду Big Wines, і з нетерпінням чекаємо на нове видатне вино.

Big Wines

Нагадаємо, що перше вино від Big Wines – BIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk 2020 Odesa Black вже здобуло три високі нагороди на престижних світових конкурсах. Свою першу золоту медаль вино отримало на Mundus Vini-2023, друге золото – на Berliner Wine Trophy-2023 та Grand Gold Medal на Cervim-Viticoltura Eroica-2023.

Фото: facebook.com/nataliia.burlachenko

Амбітний український проєкт виробництва вина під зонтичним брендом всесвітньо відомої компанії Vinos de La Luz облаштовує власне виробництво. Наталія Бурлаченко – амбасадор компанії Vinos de La Luz, СЕО Big Wines та номінант Wine Travel Awards, в номінаціях Ambassador та Wine & Food Influencer повідомила на своєї сторінці у соціальної мережі, що компанія облаштовує власне виробництво на виноробні під […]

9 жовтня у Лондоні відбулась дегустація українських вин, організована Ukrainian Wine Company UK

Незважаючи на війну, вино в Україні виробляється та продається по всьому світу.


Асоціація Ukrainian Wine Company UK (Uawines UK), що представляє бренд Wines of Ukraine і складається з 15 сімейних виноробень України, була заснована у 2021 році Світланою Цибак, генеральним директором Beykush Winery. 9 жовтня у Лондоні відбулась дегустація українських вин на якій асоціація представила близько 60 зразків.

Ukrainian Wine Company UK

 

Деякі з членів асоціації вже продають свій продукт у Великій Британії, інші – прагнуть розширити дистрибуцію – SHABO Family Winery (номінант та переможець WTA), Kolonist (номінант та переможець WTA, як член проекту Ukrainian Bessarabia’s Wine and Taste Route), Father’s Wine (номінант WTA), Chateau Chizay, Beykush Winery (номінант WTA).

«Просувати українські вина по всьому світу, представляти Україну як виноробну країну та розповідати всім, що Україна має своє унікальне місце у світі виноробства», – говорить про місію Ukrainian Wine Company UK Світлана Цибак, співзасновник проекту.

Ukrainian Wine Company UK

За словами експертів, після російського вторгнення в Україну у світі став спостерігатися великий інтерес до українського вина з боку США, Японії, Німеччини та інших країн, але саме Великобританія може виявитися найважливішим експортним ринком із усіх.

«Незважаючи на напружену ситуацію, багато виноробних підприємств продовжують працювати справно. Beykush розташована за кілька кілометрів від окупованої території, але з 2022 року ми збільшили обсяги виробництва. Нові сімейні виноробні продовжують з’являтися у таких регіонах як Бессарабія, Київ та Львів», – розповідає Світлана Цибак.

Джерело: omotgtravel.com, standard.co.uk
Фото: https://www.facebook.com/uawinesuk, cellarswineclub.com

Незважаючи на війну, вино в Україні виробляється та продається по всьому світу. Асоціація Ukrainian Wine Company UK (Uawines UK), що представляє бренд Wines of Ukraine і складається з 15 сімейних виноробень України, була заснована у 2021 році Світланою Цибак, генеральним директором Beykush Winery. 9 жовтня у Лондоні відбулась дегустація українських вин на якій асоціація представила […]

Big Wines.Big Art отримало Grand Gold Medal на Cervim-Viticoltura Eroica

Міжнародна виноробна група Vinos de La Luz представила на Cervim-Viticoltura Eroica вина з чотирьох країн світу, у тому числі українське Big Wines.Big Art.


Cervim-Viticoltura Eroica – єдиний глобальний винний захід, присвячений винам, виробленим у регіонах, що характеризуються героїчним виноградарством. Конкурс відбирає найкращі вина, отримані в результаті екстремального виноградарства, з метою просування та захисту виробництва невеликих виноробних територій, які мають свою унікальну історію, традиції, велику екологічну та ландшафтну цінність, та вирощують переважно місцеві лози. Конкурс відбувається під патронатом OIV.

Цього року спонсор та номінант Wine Travel Awards, міжнародна виноробна група Vinos de La Luz, яку очолює Рікардо Ф. Нуньєс, суддя WTA, представила на Cervim-Viticoltura Eroica вина з чотирьох країн світу, включаючи українське Big Wines.Big Art. Компанія Vinos de La Luz має виробничі потужності в Аргентині, у двох DO Іспанії, в Італії (Тоскана), США (Каліфорнія) та Україні.

Big Wines.Big Art

Grand Gold Medal на Cervim-Viticoltura Eroica отримало вино BIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk 2020 Odesa Black, про що повідомила на своєї сторінці у соціальної мережі Наталія Бурлаченко – амбасадор компанії Vinos de La Luz, винна письменниця, очільниця Big Wines.Big Art та номінант Wine Travel Awards, в номінаціях Ambassador та Wine & Food Influencer.

Кожна пляшка BIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk 2020 Odesa Black має порядковий номер та захищена від підробки. На етикетці відображена картина Івана Марчука «Пробудження». Завершальна прикраса – це плакетка у вигляді золотої монети з логотипом La Luz.

«Саме так! Українське вино BIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk 2020 Odesa Black! Щиро радіємо такому досягненню! Дякуємо Роберто Гаудіо (Roberto Gaudio) за проведення Конкурсу Героїчних вин, до яких безсумнівно належать всі вина України. Дякуємо за підтримку Вікторію Агромакову, завдяки якій я дві ночі не спала, очікуючи на результати 🙂 та Араика Манукяна, який одразу про нас подумав, коли йшлося про героїчні вина!», – написала Наталія Бурлаченко.

Свою першу золоту медаль вино ВIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk отримало на престижному міжнародному конкурсі Mundus Vini-2023. Друге золото – на Berliner Wine Trophy-2023. І ось Grand Gold Medal від Cervim-Viticoltura Eroica. З гордістю можна сказати, що українські вина стають все краще і нам є що продемонструвати світу.

Big Wines.Big Art

Інші вина від Vinos de La Luz отримали на Cervim-Viticoltura Eroica золото: Iluminado USA 2018, Peñafiel 2018, Callejón Single Vineyard Pampa el Cepillo 2020.

До речі, три мальбека Vinos de La Luz торік одночасно завоювали платинові медалі на конкурсі Decanter-2022.

Ми щиро вітаємо наших давніх друзів Рікардо Нуньеса і Наталію Бурлаченко, а також всіх причетних до створення цього вина з ще однією перемогою і пишаємося успіхом проєкту українського вина з локального сорту Одеський Чорний.

Золото на Cervim-Viticoltura Eroica отримала відома українська виноробня BIOLOGIST Craft Winery, за Traminer Orange 2021 та Merlot 2020.

«Тож підтримуймо своє українське виноробство, обираймо українське вино в супермаркетах, винних бутіках і ресторанах! Чим більше ми будемо обирати своє, поширювати, розповідати всім, яке чудове в нас є вино, тим більшим буде попит в Україні і поза її межами!», – коментує Наталія Бурлаченко.

Фото: facebook.com

Міжнародна виноробна група Vinos de La Luz представила на Cervim-Viticoltura Eroica вина з чотирьох країн світу, у тому числі українське Big Wines.Big Art. Cervim-Viticoltura Eroica – єдиний глобальний винний захід, присвячений винам, виробленим у регіонах, що характеризуються героїчним виноградарством. Конкурс відбирає найкращі вина, отримані в результаті екстремального виноградарства, з метою просування та захисту виробництва невеликих […]

Результати Global Sangiovese Masters-2023

На конкурсі були представлені зразки від Італії до Австралії, найкращі здобули високі нагороди.


«Одним із найцікавіших аспектів Sangiovese є те, що вина високої якості можна знайти за доступними цінами, – кажуть експерти. – Sangiovese – типовий італійський сорт, найбільш поширений у Тоскані, Емілії-Романьї, Умбрії та Марке і більшість вин, які ми судили в рамках Sangiovese Masters 2023 року, були вироблені саме в цих регіонах».

Судді встановили співвідношення ціни та якості свіжого та чистого Sangiovese за ціною менше 10 фунтів стерлінгів від Fuori Porta, а також спробували безліч відмінних зразків за ціною 10-15 фунтів та 15-20 фунтів з багатьох регіонів. «Вина вартістю понад 20 фунтів здебільшого були чудовими». Організатори Global Sangiovese Masters коментують, що за цінами понад 30 фунтів стерлінгів тосканські вина, як правило, є «складними та спокусливими», наповнені нотами червоних ягід, ожини та деревини. «Після кількох років витримки у пляшках ці зразки просто чудові. А завдяки своїй живій кислотності та танінам – ці вина розвиватимуться принаймні кілька десятиліть».

Global Sangiovese Masters

На цьогорічному конкурсі судді високо відзначили врожаї 2018 та 2019 років. Одним із найцікавіших аспектів цієї дегустації судді назвали «виявлення нових виробників» хочя й з оновленими старими виноградниками, як-от Casisano. Серед переможців названі такі імена як Ruffino та Banfi. Найвищу нагороду Sangiovese Master отримало Banfi Poggio alle Mura Brunello di Montalcino DOCG Riserva 2017, Tuscany, Italy.

«Було кілька хороших вин з Австралії, де згідно з Національним звітом AWRI за 2023 рік Sangiovese досяг хороших успіхів, особливо в регіоні Рутерглен. На жаль, ми не побачили жодного екземпляра з Каліфорнії, можливо тому, що місцеві любителі вина «Каліфорнія-Італія» розкуповують їх відразу після випуску. Однак, ми знайшли цікаві вина з Махараштри (Індії), а також Аргентини, Швейцарії, Мальти, Туреччини, Лівану, Ізраїлю та Південної Африки. Цікаво відзначити, що деякі виробники виготовляють білі вина (Bianco di Nero) із Sangiovese. Ми дійшли висновку, що Sangiovese здатний бути великим, але щоб знайти найкращі вина, потрібні ретельні дослідження та дегустації», – кажуть судді.

Джерело: thedrinksbusiness.com
Фото: italysfinestwines.it, wineitshop.co.uk

На конкурсі були представлені зразки від Італії до Австралії, найкращі здобули високі нагороди. «Одним із найцікавіших аспектів Sangiovese є те, що вина високої якості можна знайти за доступними цінами, – кажуть експерти. – Sangiovese – типовий італійський сорт, найбільш поширений у Тоскані, Емілії-Романьї, Умбрії та Марке і більшість вин, які ми судили в рамках Sangiovese […]

X
Украина