Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківЗа даними Міністерства сільського господарства Франції, виробництво вина становитиме близько 37,4 млн гектолітрів – це на 3 % більше, ніж минулого року, але на 13 % нижче за середні показники п’ятирічки.
Головним випробуванням для виноробів стали екстремальні погодні умови: аномальна спека та посуха у серпні особливо сильно вдарили по Шаранту, Бургундії, Божоле та Лангедок-Руссильону. Прискорене дозрівання ягід зробило їх дрібнішими, знизивши врожайність, а викорчування понад 20 000 гектарів виноградників додатково скоротило обсяги.
Однак менший урожай не означає найгірше вино. Навпаки, виноград виявився багатим на цукор, яскраві аромати та інтенсивний смак, що створює унікальні умови для виробництва насичених, виразних вин із потенціалом для витримки.
2025 не стане рекордним за обсягами, але, можливо, увійде в історію як сезон, який подарував французьким виноробам урожай з характером, де якість превалює над кількістю. Для поціновувачів вина це чудова новина – менша кількість вина може перетворитися на справжні шедеври смаку, що відображають складність та особливість цього непростого сезону.
⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж
⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
⇒ Кожен лайк сприймаємо як тост!
Джерело: reuters.com, bloomberg.com, thedrinksbusiness.com
Фото: france.fr, grapevine.se
21.10.2025