Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Відтепер Wine Paris!

Флагманський міжнародний захід індустрії вина та спиртних напоїв змінює свою назву з Wine Paris & Vinexpo Paris на Wine Paris, але залишається одним із найважливіших у галузі.


Головна виставка Vinexposium, яка відображає основні тенденції в індустрії вина та спиртних напоїв, відбудеться у Paris Expo Porte de Versailles з 10 по 12 лютого 2025 року. Виставка змінює назву на Wine Paris знаменуючи новий етап у своїй історії.

У 2024 році Drinks+ & Wine Travel Awards продовжили плідну та активну співпрацю з Wine Paris & Vinexpo Paris – виставка стала номінантом Wine Travel Awards у Enogastronomic Events / Event of the Year. У рамках партнерства на заході розповсюджувався Wine Travel Awards Guide 2022-2023 – унікальний друкований та цифровий каталог, що об’єднує учасників спільноти WTA.

Wine Paris & Vinexpo Paris

З роками міжнародна привабливість заходу зростає. У 2025 році три зали будуть присвячені виключно міжнародним виробникам. Центром великого та різноманітного вибору міжнародної продукції стане зал 4. Італії, що стала неймовірно популярною з 2023 року, належатиме окремий зал 6. Секція спиртних та крафтових напоїв (зокрема, пива, сидру та No/Low) – стає все більш інтернаціональною, про що свідчать вже зареєстровані понад 50 експонентів з 13 країн (зал 5).

Домом для всіх французьких виноробних регіонів, чия непохитна відданість виставці становить основу її успіху, стануть три рівні залу 7.

Wine Paris & Vinexpo Paris

У лютому 2024 року флагманський захід групи Vinexposium зібрав понад 4000 експонентів з 48 країн-виробників, 41 253 відвідувачів з 137 країн, відбулося понад 100 заходів, семінарів, дегустацій та конференцій.

«З 2020 року міжнародне охоплення Wine Paris стало одним із стовпів її розвитку. Виставка виконує свої обіцянки та підтверджує свою роль заходу, обов’язкового для відвідування. Наш обов’язок — підтримати галузь у період глобальних викликів, а саме – геополітична напруга, екологічні проблеми, зміну споживчих моделей», – каже Родольф Ламейз (Rodolphe Lameyse), генеральний директор Vinexposium.

Більше інформації на сайті.

Фото: facebook.com/Vinexposium

Флагманський міжнародний захід індустрії вина та спиртних напоїв змінює свою назву з Wine Paris & Vinexpo Paris на Wine Paris, але залишається одним із найважливіших у галузі. Головна виставка Vinexposium, яка відображає основні тенденції в індустрії вина та спиртних напоїв, відбудеться у Paris Expo Porte de Versailles з 10 по 12 лютого 2025 року. Виставка […]

Колекція П’єра Чена б’є рекорди на Sotheby’s

На Sotheby’s відбувся перший ексклюзивний продаж бургундських вин від одного власника. Колекція побила вісім світових рекордів і сягнула 2 мільйонів євро.


На аукціоні, який пройшов на початку червня у підвалах XIII століття Caves du Couvent des Cordeliers у Боні, було продано понад 175 лотів з льоху колекціонера вин та творів мистецтва – П’єра Чена (Pierre Chen).

Джордж Лейсі (George Lacey), глава Sotheby’s Wine в Азії, сказав, що активність усіх каналів, де відображалися торги, включаючи заповнене приміщення, де вони безпосередньо відбувалися, є свідченням «видатної якості вин П’єра Чена».

Більше третини лотів продали за цінами вищими за їхні оцінки, на частку покупців з Азії припало понад 70% загальних витрат. Лейсі зазначив, що зал у Боні продемонстрував нові світові рекорди цін.

Sotheby's у Франції

П’єр Чень (Pierre Chen)

Партія з трьох пляшок DRC Montrachet 2007 року, була продана за €15 800 за пляшку, що приблизно на 50% вище за попередній світовий рекорд. Магнум DRC La Tâche 2005 року теж побив попередній ціновий рекорд, досягнувши €35 000 за пляшку, а сет DRC La Tâche із трьох пляшок 2014 року було продано на Sotheby’s у Франції більш ніж за €9 100 за одиницю.

Серед інших «бургундських» рекордів – партія з трьох пляшок DRC Échezeaux 2005 року, яка була продана за €10 000 за пляшку, що вдвічі перевищує попередній рекорд. Ящик з 12 пляшок Rousseau Chambertin Clos de Bèze 1990 року був проданий за € 8 300 за пляшку. Партія з трьох пляшок Domaine Leroy Chambertin 2011 року побила ще один рекорд, досягнувши €16 600 за пляшку.

Торги в Боні відбулися майже одразу після ексклюзивного продажу шампанського з колекції П’єра Чена, вартість склала €1,35 мільйона. На даний момент два аукціони, проведених у Франції, принесли загалом €3,3 мільйона, що робить цю колекцію вин найціннішою з коли-небудь проданих на Sotheby’s у Франції.

Приблизно 45% лотів Sotheby’s у Боні було продано за ціною вищою за їхні найвищі оцінки, а середня ціна молотка майже вдвічі перевищила середню вартість лоту, проданого на Sotheby’s по всьому світу в період з січня по червень 2024 року, і склала €7 198 за лот.

«Для мене вино – це мистецтво. І це єдина форма мистецтва, яку можна споживати, використовуючи органи чуття, які зазвичай не задіяні в інших формах мистецтва, наприклад, смак і запах, і це вимагає творчості з боку власника», – каже П’єр Чень.

В минулому році П’єр Чень відкрив свій перший ресторан Le Restaurant Blanc у Парижі, де в меню представлені вина з його величезного льоху.

Джерело: thedrinksbusiness.com, scmp.com
Фото: scmp.com

На Sotheby’s відбувся перший ексклюзивний продаж бургундських вин від одного власника. Колекція побила вісім світових рекордів і сягнула 2 мільйонів євро. На аукціоні, який пройшов на початку червня у підвалах XIII століття Caves du Couvent des Cordeliers у Боні, було продано понад 175 лотів з льоху колекціонера вин та творів мистецтва – П’єра Чена (Pierre […]

Українські вина дебютують на фестивалі виноградної лози у Діжоні

У розпал літа виноробна столиця Бургундії Діжон традиційно прийматиме фестиваль виноградної лози Fête de la vigne. Захід направлений на популяризацію культур світу у всіх їх формах і в усьому різноманітті. Родзинкою цьогорічного святкування буде участь України у виставці як виноробної країни.


Вперше за всю історію фестивалю гості матимуть можливість відкрити для себе та скуштувати українські вина у центрі вина та гастрономії Діжона Cité International de la Gastronomique & du Vin.

Дегустація українських вин відбудеться 8 липня з 18:00 до 20:00. У добірці – білі, рожеві, червоні, ігристі, і тихі, виготовлені з міжнародних та локальних сортів винограду. Тельти Курук, Одеський Чорний, Сухолиманське від різних виробників – це чудова нагода показати потенціал та розмаїття українського виноробства. Доповнять атмосферу вечора традиційні страви, музичні виступи українських артистів.

Українські вина

Винна добірка дегустації:

Artwinery Brut Rose і Withe. Ігристі вина Артемівського заводу шампанських вин – одного з найбільших виробників вина у Східній Європі. Підприємство було змушене закрити виробництво у місті Бахмут Донецької області через вторгнення російських загарбників, але частину пляшок вдалося вивезти у безпечніші місця, а виробництво найпопулярніших видів Артемівського ігристого облаштували на базі виробничих потужностей партнерів у Одеській області.

Kolonist презентує свої непересічні вина: Одеське біле (Сухолиманський), Одеський чорний та Каберне-Мерло “Висока гама”. Виноград для вин сімейної виноробні Плачкових вирощується на березі найбільшого в Україні озера, розташованого на одній широті з Бордо та П’ємонтом.

Тельти Курук та Одеський Чорний від Big Wines Big Art – молодої виноробні, заснованої під парасольковим брендом всесвітньо відомої компанії Vinos de La Luz. Етикетки їх вин прикрашають роботи знаменитого українського художника Івана Марчука.

Розе Wine by Eduard Gorodetsky – одне з найкращих українських рожевих, від винороба у четвертому поколінні Едуарда Городецького.

Тельти Курук від виноробні Shabo. Це український автохтонний сорт винограду, який можна скуштувати лише в Україні. Найбільші посадки Тельти Курука розташовані власне у Шабо. Це вино є однією з візитівок виноробні сім’ї Іукурідзе. Виноробня обладнана найсучаснішими виробничими потужностями та має Wine Culture Center, що розташований у старовинних двохсотлітніх швейцарських підвалах. Власні виноградники Shabo займають 1200 га.

Одеський Чорний від Wine Idea. Виноробня розташована у Київській області, на території еко-комплексу, де також є зоопарк, страусина ферма та ресторан.

Під час російського вторгнення російські загарбники знищили готель, що знаходився на території екопарку. Хоча виноробня залишилась неушкодженою, ударна хвиля пошкодила ємності з вином, і його довелося вилити. Попри труднощі зараз виноробня цілком відновила діяльність і повернула туристичні екскурсії.

Українські вина

Шардоне оранж та Каберне Совіньйон від Cassia. Сімейна виноробня розташована у Київській області. Батько з сином Микола та Володимир Касьяненки виготовляють вина на виноробні у своєму маєтку. Бродіння здійснюється виключно на диких дріжджах, без додавання сульфітів. Незважаючи на те, що виноробня Cassia і власне сімейний будинок двічі постраждали від мінометних обстрілів, вина вціліли і приїхали на фестиваль.

Мускат Оттонель і Каберне Совіньйон від харківської виноробні Drunk Master.

Винороб Євген заснував свій винний бренд 10 років тому. Він працює з сортами Мерло, Каберне, Бастардо, Шардоне, Мускат, Ркацителі. Виноробня також виготовляє сухий натуральний сидр із вторинним бродінням у пляшці, зі своїх харківських яблук.

Цього року фестиваль виноградної лози (Fête de la Vigne) пройде у Діжоні з 5 по 10 липня 2024. Організатор української частини фестивалю асоціація Ukraine Dijon Bourgogne та компанія WSG@WINEEGOIST.

У розпал літа виноробна столиця Бургундії Діжон традиційно прийматиме фестиваль виноградної лози Fête de la vigne. Захід направлений на популяризацію культур світу у всіх їх формах і в усьому різноманітті. Родзинкою цьогорічного святкування буде участь України у виставці як виноробної країни. Вперше за всю історію фестивалю гості матимуть можливість відкрити для себе та скуштувати українські […]

Concours Mondial de Bruxelles. Sweet and Fortified Competition

З 30 вересня по 2 жовтня на Concours Mondial de Bruxelles Sweet and Fortified Competition в Брюсселі провідні експерти з усього світу будуть дегустувати та оцінювати  найкращі солодкі та кріплені вина.


Сесія Sweet and Fortified Competition відкрита для всіх видів солодких та кріплених вин, незалежно від вмісту залишкового цукру. На CMB буде представлено токай з Угорщини, італійські торколато, трамінер та марсала, вина Мадейри, портвейн, прошак з Хорватії, рислінг Auslese, винсанто, москатель, сотерн, херес та ін.

Ключові дати

  • Кінцевий термін реєстрації 2 вересня 2024
  • Термін надсилання зразків 2 вересня 2024
  • Терміни проведення конкурсу з 30 вересня по 2 жовтня 2024
  • Підсумки 10 жовтня 2024

Крім золотих і срібних медалей, організатори Concours Mondial de Bruxelles запроваджують спеціальні категорії-відкриття: best semi-dry, best white and red sweet wine, best white and red fortified wine.

Минулого року від України золоту медаль отримало вино Troyanda Carpat Chateau Chizay.

Нагороду за найкраще натуральне солодке вино дістало Tramp Passione Volontà від Bragagnolo Passiti Wines (П’ємонт); кріплене – Moscatel de Setúbal Superior 2009 від Casa Ermelinda Freitas (Португалія).

Більше інформації та деталі участі за посиланням.

З 30 вересня по 2 жовтня на Concours Mondial de Bruxelles Sweet and Fortified Competition в Брюсселі провідні експерти з усього світу будуть дегустувати та оцінювати  найкращі солодкі та кріплені вина. Сесія Sweet and Fortified Competition відкрита для всіх видів солодких та кріплених вин, незалежно від вмісту залишкового цукру. На CMB буде представлено токай з […]

Антидемпінгове розслідування. Китай VS Cognac

На початку цього року коньяк та арманьяк стали об’єктом антидемпінгового розслідування, розпочатого владою Китаю. На думку експертів, подібні дії можуть завдати величезної шкоди регіону, економіка та сільське господарство якого базуються на продажу коньяку.


Більше 95% всього обсягу європейських бренді, що експортуються до Китаю, припадають на коньяк та арманьяк. Антидемпінгове розслідування щодо коньяку та арманьяку може призвести до введення додаткових мит на коньяк, що експортується до Китаю.

Наслідки такого рішення можуть стати руйнівними для всього регіону, економіка та сільське господарство якого ґрунтуються на продажу коньяку; на цю категорію припадає майже 25% загального експорту галузі. Коньяк забезпечує понад 70 000 робочих місць на своєму виробництві. У 2023 році експорт становив 3,35 мільярда євро.

Антидемпінгове розслідування

У травні лідер Китаю здійснив п’ятиденну поїздку до Сербії, Угорщини та Франції. Попри напружену політичну ситуацію у світі, під час зустрічі президента Франції та голови КНР обговорювалося… антидемпінгове розслідування щодо європейських бренді та коньяку. За повідомленнями преси, президент Китаю висловив обіцянку не вводити тимчасове антидемпінгове мито. А це означає, що експортери коньяку не обкладатимуться попереднім митом найближчим часом. Втім це зобов’язання не виключає застосування мита після завершення розслідування китайською владою, що може статися будь-якої миті. Відповідно до антидемпінгових положень Китаю, органи, які проводять таке розслідування, мають право винести попереднє рішення через 60 днів після його початку.

Експерти ринку сходяться на думці, що існує зв’язок між китайським антидемпінговим розслідуванням, спрямованим проти Коньяку, і європейським антисубсидуючим розслідуванням проти китайських електромобілів. Дозволимо собі припустити, що коріння питання, яке довелося вирішувати на рівні президентів, криється набагато глибше, але не будемо зараз надто глибоко копати. Отже, вважається, що Єврокомісія планує запровадити додаткові мита на китайські електромобілі, починаючи з липня 2024 року. Ця перспектива турбує коньячну промисловість, яка розуміє, що зобов’язання, взяті президентом Китаю перед президентом Франції, не захищають її від подальшого запровадження мита на продукцію.

«Будь-який арбітраж, який, можливо, вже був винесений з цього питання, має бути переглянутий, щоб наша промисловість та інші виробничі сфери не стали побічними жертвами суперечки, яка їх не стосується, – кажуть експерти галузі. – Наша влада має реалізувати рішення, які гарантують, що один із головних експортних товарів Франції не буде принесений у жертву».

З моменту початку розслідування (5 січня 2024 року) експортери коньяку, BNIC (Національне міжпрофесійне бюро Коньяку) та FEVS (Федерація експортерів вин та спиртних напоїв) брали активну участь у процесі, щоб продемонструвати відсутність демпінгу у своїй продукції. Фаза відповіді на анкети, надіслані Міністерством торгівлі Китаю зацікавленим операторам, завершилася 20 травня (60 компаній представили свої дані). Є інформація, що китайські слідчі можуть невдовзі відвідати Коньяк.

Представники BNIC та зацікавлені оператори попросили офіційний Пекін заслухати їхню позицію щодо розслідування, щоб довести необґрунтованість тверджень авторів скарги, які послужили причиною дії китайської адміністрації.

Джерело: cognac.fr/en
Фото: bondston.com

На початку цього року коньяк та арманьяк стали об’єктом антидемпінгового розслідування, розпочатого владою Китаю. На думку експертів, подібні дії можуть завдати величезної шкоди регіону, економіка та сільське господарство якого базуються на продажу коньяку. Більше 95% всього обсягу європейських бренді, що експортуються до Китаю, припадають на коньяк та арманьяк. Антидемпінгове розслідування щодо коньяку та арманьяку може […]

Camus Cognac розпочинає новий проєкт

Виробник коньяку Camus оголосив про плани побудувати винокурню Guqi вартістю 30 мільйонів доларів США в Бочжоу, Китай. Наразі відома компанія, якою з моменту заснування і протягом шести поколінь керує сім’я Камю, прагне виробляти трав’яні та ароматні віскі з «китайським характером». Сиріл Камю (Cyril Camus), власник у п’ятому поколінні та президент Camus Cognac, сказав, що вважає Guqi «піонером у світі спиртних напоїв».


План винокурні почали розробляти з початку 2022 року, завод будується в партнерстві з четвертим у світі за величиною брендом байцзю – Gujinggong. «Ми побачили можливість створити разом з Gujinggong щось незвичайне, щось таке, що ніхто інший не зможе зробити, – коментує новий проєкт Райан Камю (Ryan Camus), директор з розвитку бізнесу нових брендів у Camus Cognac. – Ми хочемо показати, що китайський віскі відрізняється від інших, але не поступається їм за якістю».

З 2020 року, через свій підрозділ Spirit of China Camus, Camus Cognac продає байцзю Gujinggong у travel retail. Також Коньячний Дім займається продажем Kweichow Moutai та Shede Spirits у магазинах duty free.

Нова віскікурня Guqi розташована поряд із заводом Gujinggong (в Бочжоу) та поєднуватиме методи виготовлення віскі і методи ферментації, що використовуються при виробництві байцзю, щоб створити «найзапашніший віскі у світі». До плану нового проєкту входить створення центру для відвідувачів, де гостям будуть запропоновані різні цікавинки.

Camus

На підприємстві використовуватимуться місцеві бочки з китайського дубу та перегінні куби із Шотландії. Також виробники дотримуватимуться правил, які використовуються для виробництва шотландського віскі з трирічним процесом витримки. «Тільки продукт з зернового спирту і витриманий у дубі протягом двох років має право маркуватися у Китаї як віскі», – пояснює Райан Камю.

У планах Guqi виробництва двох продуктів: «найзапашнішого віскі у світі» та «трав’яного віскі», шляхом додавання трав’яних есенцій. У Camus Cognac кажуть, що ідея створення трав’яного віскі була продиктована розташуванням винокурні, Бочжоу – столиця традиційної китайської медицини.

Шість років тому сім’я Камю створила ірландський віскі Lambay у партнерстві з сім’єю Беррінгс (Barrings). Суперпреміальний бренд ірландського віскі витримується в бочках з-під коньяку на острові Ламбай.

Нагадаємо, що наразі 5 стипендіатів від Gérard Basset Foundation та Alexa Camus Golden Vines® 2024 in Spirits відправляються на навчання в провінцію Коньяк. До п’ятірки переможців увійшла колумніст Drinks+ та Member of the Wine Travel Awards Advisory’s Board – Катерина Ющенко. Її матеріал про повне занурення в коньяк читайте згодом.

___________________

В останні роки низка міжнародних груп з виробництва напоїв оголосила про великі проєкти з виробництва віскі у Китаї. Pernod Ricard нещодавно випустила свій перший китайський віскі після відкриття винокурні Emeishan вартістю 150 мільйонів доларів США, а Diageo будує завод із виробництва солодового віскі вартістю 75 мільйонів доларів США в провінції Юньнань. Наприкінці 2023 року компанія Angus Dundee Distillers оприлюднила плани будівництва заводу з виробництва солодового віскі у Чунані.

Джерело: thespiritsbusiness.com
Фото: thespiritsbusiness.com, thedrinksbusiness.com

Виробник коньяку Camus оголосив про плани побудувати винокурню Guqi вартістю 30 мільйонів доларів США в Бочжоу, Китай. Наразі відома компанія, якою з моменту заснування і протягом шести поколінь керує сім’я Камю, прагне виробляти трав’яні та ароматні віскі з «китайським характером». Сиріл Камю (Cyril Camus), власник у п’ятому поколінні та президент Camus Cognac, сказав, що вважає […]

Vivanco Museum святкує своє двадцятиліття

29 червня Vivanco Museum, одна з найбільших ікон культури вина у світі, відзначатиме свій ювілей. Приєднатися до свята запрошуються всі бажаючи.


Vivanco Museum, номінант та переможець публічного голосування Wine Travel Awards, святкує свій ювілей та пропонує унікальну можливість – безкоштовно відкрити для себе виноробню та музей, які ЮНЕСКО вважає найкращими у світі.

Vivanco Museum

Це місце було створено щоб просвіщати, навчати, поширювати та взаємодіяти з вином як елементом цивілізації. І ось уже 20 років музей вина у Бріонесі відкриває для відвідувачів всесвіт винних відчуттів через виноробню, музей, дегустаційні курси та ресторан, у привілейованій обстановці, в оточенні виноградників.

Vivanco Museum

«Мені хотілося створити простір, відвідавши який кожен міг би зрозуміти тісні та особливі стосунки, що виникли між вином і людиною», – каже сеньйор Сантьяго Віванко (Santiago Vivanco), автор та засновник Vivanco Museum.

Сантьяго Віванко

Сантьяго Віванко розповідає, що пристрасть до вина перейшла до нього від батька, який був енологом, а також колекціонував все, що пов’язано з вином. «Для мене вино завжди було чимось більшим, ніж просто аромат, смак та текстура. Набагато більше, ніж виноградники та землі. Мене завжди цікавила людська сторона вина та 8000-річна історія, яку воно поділяє з людиною».

Vivanco Museum займає площу 4000 м2, включаючи 5 постійних виставкових залів та зал для тимчасових виставок. Крім демонстрації ремісничого інструменту та опису історії виноробства, Vivanco також представляє витвори мистецтва, що ілюструють натхнення художників вином, тут зберігаються роботи Пабло Пікассо (Pablo Picasso), Хоакіна Соролья (Sorolla), Жоана Міро (Joan Miró), Хуана Гриса (Juan Gris) та ін. Важко знайти кращий приклад де ще б так гармонійно пліч-о-пліч йшли виноробня і мистецтво.

Vivanco Museum

У Vivanco можна дізнатися про походження вина, про виноградні ґрунти в кожній частині світу, про походження та розвиток Ріохі, про те, що таке філоксера, як обробляють виноградники та багато іншого. У Саду Бахуса ви знайдете понад 220 сортів винограду з усього світу. Після їжі духовної, відвідувачі можуть відкрити для себе гастрономію Ріохі в панорамному ресторані вишуканої кухні.

Vivanco Museum

Отже, 29 червня, Vivanco Museum, Бріонес, Насьональ 232.

Приходьте на безкоштовний день відчинених дверей.

Vivanco Museum 20 років!

29 червня Vivanco Museum, одна з найбільших ікон культури вина у світі, відзначатиме свій ювілей. Приєднатися до свята запрошуються всі бажаючи. Vivanco Museum, номінант та переможець публічного голосування Wine Travel Awards, святкує свій ювілей та пропонує унікальну можливість – безкоштовно відкрити для себе виноробню та музей, які ЮНЕСКО вважає найкращими у світі. Це місце було […]

5 стипендіатів від Gérard Basset Foundation та Alexa Camus Golden Vines® 2024 in Spirits відправляються на навчання в провінцію Коньяк

Camus Cognac, відомий виробник, яким з моменту заснування і протягом шести поколінь керує сім’я Камю, другий рік поспіль співпрацює з Liquid Icons та Фондом Жерара Бассе (the Gérard Basset Foundation) – партнером призового фонду Wine Travel Awards.


Мета  колаборації з Коньячним Домом – виявити гідних абітурієнтів серед операторів галузі і присудити стипендії The Alexa Camus Golden Vines® Scholarships in Spirits.

Camus Cognac

12 червня завершився відбір – і ось 5 стипендіатів отримали фінансування для проходження сертифікації WSET на отримання кваліфікації Level 3 Award in Spirits. А Дім Камю запросив їх на 5-денне інтенсивне навчання на базі цього всесвітньовідомого підприємства. До п’ятірки переможців увійшла колумніст Drinks+ та Member of the Wine Travel Awards Advisory’s Board – Катерина Ющенко. Її матеріал про повне занурення в коньяк читайте згодом.

Передбачається, що стипендіати Gérard Basset Foundation, які приїдуть днями до французької провінції Коньяк, не лише одержать теоретичні знання щодо преміальних коньяків, але й матимуть практику в різних відділах Дома Камю, включаючи винокурню, виноградники, льохи та виробництво. Це дозволить стипендіатам зустрітися та повчитися у керівників підрозділів Камю, на власному досвіді зрозуміти, що потрібно для виробництва коньяку вищого світового класу.

Camus Cognac

Куратором навчання буде Алекса Камю (Alexa Camus), віце-президент правління Camus Wines & Spirits. Така практика дозволить стипендіатам розвинути свої знання та компетенції, необхідні для успіху власного  бізнесу в секторі алкогольних напоїв.

Нагадаємо, що до експертної комісії, яка обирала п’ятірку переможців, крім Алекси Камю, входили Джеймс Нісбет (James Nisbet), General Manager of the Luxury Division of Camus Wines & Spirits; Ян Харріс (Ian Harris), MBE DipWSET, довірена особа Фонду Жерара Бассета та генеральний директор WSET 2002-2022 та Романе Бассе (Romané Basset), співзасновник Фонду Жерара Бассе.

Camus

Коментуючи запуск цієї нової ініціативи, пані Алекса Камю зазначила:

«Для мене велика честь підтримати п’ятірку обраних студентів, які будуть за допомогою нашої стипендії вивчати світ міцних напоів. На моєму власному шляху кожен диплом і сертифікат був сходинкою, яка підтверджує, що освіта — це не просто здобуття знань — це ключ, який розкриває потенціал, формує лідерів і перетворює мрії на реальність. У світі вин і спиртних напоїв диплом WSET – це більше, ніж диплом. Це символ досвіду та пристрасті. Ми були раді запропонувати стипендії для підтримки цього прагнення».


Досьє D+

Дім коньяків Camus

Заснований у 1863 році, є 5-м за величиною виробником коньяку та найбільшим у світі, яким досі володіє та управляє сім’я-засновник. Маючи шість поколінь відданості виробництву коньяку найвищої якості, Camus може похвалитися дистриб’юторською мережею, що охоплює понад 110 країн. За статистикою, вони продають пляшку преміального коньяку кожні 13 секунд поціновувачам у всьому світі. Camus спеціалізується на преміальному сегменті для вимогливих клієнтів, виробляючи найароматніший коньяк серед найбільших коньячних будинків, що є відмінною рисою Camus.

Camus-Yuanliu

Дочірня компанія Camus-Yuanliu, що повністю належить Camus, входить до п’ятірки найбільших імпортерів спиртних напоїв преміум-класу в Китаї. Camus-Yuanliu, представляє понад 20 міжнародних брендів від провідних світових дистиляторів і виноробів, пропонує понад 200 продуктів у всіх основних категоріях.

Camus Holding Group

Camus Holding Group складається з шести компаній, включаючи ірландський бренд віскі Lambay і дистрибуцію електронної комерції в Європі та Китаї. Крім того, Camus є найбільшим у світі дистриб’ютором Moutai, преміального китайського Baijiu. У 2023 році сім’я Camus заснувала спільне підприємство з китайською компанією Gujinggong (дохід 6,1 мільярда юанів) для створення віскікурні світового класу в Бочжоу, Китай, поєднуючи міжнародний досвід і унікальні китайські особливості.

Camus Cognac, відомий виробник, яким з моменту заснування і протягом шести поколінь керує сім’я Камю, другий рік поспіль співпрацює з Liquid Icons та Фондом Жерара Бассе (the Gérard Basset Foundation) – партнером призового фонду Wine Travel Awards. Мета  колаборації з Коньячним Домом – виявити гідних абітурієнтів серед операторів галузі і присудити стипендії The Alexa Camus […]

Історична винокурня Rosebank вітає відвідувачів

Один із найвідоміших виробників віскі у Шотландії – Rosebank, відкривається вперше з 1993 року. Закривши виробництво 30 років тому, винокурня, яка колись була відома як «Король нижніх земель», готова повернути собі трон завдяки новій команді та новим перегінним кубам, але маючи той самий характер та курс на успіх.


Винокурня Rosebank, розташована у Камелоні на березі каналу Форт і Клайд між Единбургом та Глазго, бере свій початок у 1840 році, коли Джеймс Ренкін (James Rankine), місцевий торговець вином, перетворив колишні солодовні у власну гуральню. В подальшому виробництво стало частиною United Distillers & Vintners (UDV). Протягом сорока років Ренкін доставляв свій віскі через півсвіту до Австралії. Віскі Rosebank завжди мав репутацію супер елітного шотландського скотчу.

За свою історію винокурня перенесла низку криз (інфляція, падіння світового попиту на віскі тощо). Щоб відродити об’єкт, тут був навіть запущений проєкт броварні Arran Brewery. Але пивоварня проіснувала не довго. У жовтні 2017 році будівлю викупила родина Расселл (Russell), власники Ian Macleod Distillers (IMD), компанії, що володіє Glengoyne Highland Single Malt Scotch Whisky, Isle of Skye Blended Scotch Whisky King Robert II, London Hill Gin та ін.

«Ми придбали торгову марку Rosebank Whisky у Diageo, щоб відновити її шляхом будівництва нового заводу та відновлення виробництва в старому стилі», – прокоментувала родина Расселл.

І ось наразі родина Расселлів вітає гостей на офіційному відкритті оновленої Rosebank, збудованої з використанням вторинної цеглини та деревини з оригінальних покинутих будівель винокурні. У центрі нової винокурні знаходяться три перегінні куби. Віскі Rosebank розливається в бочки з-під бурбона та хересу. Найстаріша бочка, що збереглася, датується 1989 роком, вважається, що залишилося менше 100 бочок Rosebank епохи United Distillers.

«Віскі Rosebank є кращим у Лоуленді* і має бути в п’ятірці кращих шотландських солодів», – пише Джим Мюррей (Jim Murray), англійський письменник, журналіст та віскі-критик. Автор щорічної «Біблії віскі Джима Мюррея».

* Одна із двох історико-географічних частин Шотландії.

Джерело: decanter.com, whiskyadvocate.com
Фото: decanter.com

Один із найвідоміших виробників віскі у Шотландії – Rosebank, відкривається вперше з 1993 року. Закривши виробництво 30 років тому, винокурня, яка колись була відома як «Король нижніх земель», готова повернути собі трон завдяки новій команді та новим перегінним кубам, але маючи той самий характер та курс на успіх.

Конкурс та конференція, присвячені “Винам Срібної Землі”

29 та 30 червня на Закарпатті відбудуться дві важливі події: конкурс «Вина Срібної Землі» та конференція «Вина Срібної Землі: філософія, стратегія та перспективи розвитку ГЗ». Мета заходів неймовірно цікава – дослідити та продемонструвати на загал відмінності теруару та стилістики вин, які сьогодні об’єднані під цією, на перший погляд, ліричною назвою. Але за цією лірикою стоїть майже математика. Принаймні хімія та органолептика, що вирізняють ці унікальні вина України. Організаторами заходів є ГС «Асоціація виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття», проєкт ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства» (IPRSA), а також Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO).  Міжнародним інформаційним партнером виступає  медіа-група Drinks+.


Перший дегустаційний конкурс серед малих виноробів «Вина Срібної Землі» відбувся у 2023 році. Тоді участь у заході взяли 30 виробників з усієї області, які надали близько 150 зразків вина. Вина оцінювали у кількох категоріях: сухі (білі, рожеві й червоні), ігристі, солодкі вина та вино глядацьких симпатій.

Цього року конкурс відбудеться вдруге, дегустаційна комісія складатиметься з двох підрозділів (окремо для білих та окремо для червоних вин); всі зразки пройдуть хімічний аналіз (регламент OIV).

«Це останній конкурс, організований «Асоціацією виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття, у якому участь зможуть прийняти усі бажаючі. В наступних конкурсах брати участь зможуть виключно ліцензовані виробники», – каже пан Олександр Гарновдій, голова Асоціації, засновник та власник господарства «Винна мануфактура Штифко».

Членами журі конкурсу є представники різних країн, у тому числі – Румунії, Угорщини, Грузії, а також члени Асоціації сомельє України. Директор конкурсу, професорка Одеського національного технологічного університету Наталія Каменєва, а в якості міжнародного спостерігача (представник FAO) доктор технічних наук, завідувачка кафедри технології вина та сенсорного аналізу Одеського національного технологічного університету Оксана Ткаченко.

Основними доповідачами Конференції стануть експерти IPRSA та науковці Закарпаття. Спікер ключової доповіді про філософію та історичне коріння «Вин Срібної Землі» – Олександр Шершун, колишній голова «Асоціації фахівців туристичного супроводу Закарпаття» (через вступ до лав ЗСУ пан Олександр склав свої повноваженння).

Місце події: місто Мукачево, вул. Миру 2.

Організатори раді бачити усіх бажаючих.

З більш детальною інформацією можна буде ознайомитись на сторінці «Асоціації Вина Срібної Землі».

 

29 та 30 червня на Закарпатті ГС «Асоціація виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття» разом з проєктом ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства» (IPRSA) та Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (FAO) проведуть конкурс «Вина Срібної Землі» та конференцію «Вина Срібної Землі: філософія, стратегія та перспективи розвитку ГЗ».

X
Украина