Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Château Angélus залишає класифікацію St Emilion

Angélus оголосило, що відмовляється від свого статусу Premier Grand Cru Classé A у 2022 році.


Château Angélus було одним із чотирьох шато у класифікації Premier Grand Cru Classé A з 2012 року. До цього, з 1996 року, воно мало класифікацію Premier Grand Cru Classé B.

Раніше (півроку тому) про свій вихід із системи класифікації повідомили Châteaux Cheval Blanc та Château Ausone. Але якщо рішення Cheval Blanc та Ausone стало очевидним на ранок після закриття прийому заявок на продовження статусу на наступні 10 років – вони їх не подали, власники Château Angélus, навпаки, заявку на збереження статусу подали, але тепер відкликали її.

Мотиви відмови від статусу у трьох шато різні. Cheval Blanc і Ausone заявляють, що причина їх рішення криється в незгоді з критеріями оцінки, маєтки не хотіли залишати ренкінги, але критерії оцінки, на їхню думку, надто сильно відхилялися від фундаментальних аспектів терруару, вина та історії. «Інші другорядні елементи мали занадто велике значення при остаточній оцінці», – заявили П’єр Люртон (Pierre Lurton) і П’єр-Олів’є Клуе (Pierre-Olivier Clouet) з Cheval Blanc.

Château Angélus

Щодо Château Angélus, то його власники зняли свою кандидатуру після того, як минулого місяця суд Бордо оштрафував співвласника шато Юбера де Буара (Hubert de Boüard), визнавши його винним у незаконному конфлікті інтересів під час складання класифікації Сент-Емільйон у 2012 році. Згідно з повідомленням французької газети L’Express Style de Vie, коли Буар обіймав керівну посаду в INAO (Національний інститут походження та якості) та керівну посаду в ODG (Організація з управління та охорони апеласьону), він мав можливість вплинути на визнання статусу шато.

Юбер де Буар не оскаржуватиме вирок про визнання його винним у «неправомірному впливі» під час перебування на посадах.

На офіційному сайті Château Angélus дочка Буара – Стефані де Буар-Рівуаль (Stephanie de Boüard-Rivoal), представник 8-го покоління сім’ї, яка взяла на себе управління шато у 2012 році і є президентом Angelus, висловила жаль з приводу «чинної системи, яка не підходить під завдання області та апеласьону». Вона заявила, що, незважаючи ні на що, шато зосередиться на своєму основному завданні – турботі про терруар для виробництва великих вин.

«Ми маємо різні причини з Cheval Blanc та Ausone, але, можливо, їхній вихід полегшив нам прийняття власного рішення, яке ми обмірковували більше двох років, – каже Стефані де Буар-Рівуаль. – І зараз ми хочемо зосередити нашу енергію на виробництві найкращого вина, на яке ми здатні, а не на боротьбі. Ми чітко знаємо, чого вартує L’Angélus, і насправді для нас нічого не зміниться. Angelus продовжить просувати Сент-Емільйон та Гран Крю Бордо на всіх континентах та у всіх широтах».

В даний час єдиним шато Premier Grand Cru Classé A залишається Château Pavie.

Підготувала О.Бантишева за матеріалами angelus.com, janeanson.com, thedrinksbusiness.com, decanter.com
Фото: janeanson.com, thedrinksbusiness.com

Angélus оголосило, що відмовляється від свого статусу Premier Grand Cru Classé A у 2022 році. Château Angélus було одним із чотирьох шато у класифікації Premier Grand Cru Classé A з 2012 року. До цього, з 1996 року, воно мало класифікацію Premier Grand Cru Classé B. Раніше (півроку тому) про свій вихід із системи класифікації повідомили Châteaux […]

На World Chocolate Masters у Києві оберуть найкращого шоколатьє України

21 січня відбудеться національний етап World Chocolate Masters в Україні. 


Три видатні шеф-кондитери змагатимуться за право представляти країну на міжнародному фіналі в Парижі. Пряма трансляція буде доступна за посиланням на YouTube-каналі з 8:00 за київським часом.

World Chocolate Masters™ (WCM) – головний міжнародний конкурс шоколатьє та шеф-кондитерів, присвячений їхнім творчим уявленням про роль шоколаду в кондитерському світі та гастрономії майбутнього. Проводиться за підтримки французького бренду шоколаду для кондитерів Cacao Barry, що належить компанії Barry Callebaut. Україна вперше бере участь у конкурсі, тому подія має стати знаковою для всіх кондитерів країни.

Український відбірковий етап WCM відбудеться в кулінарній студії Chef University компанії Best Way Foods, ексклюзивного дистриб’ютора компанії Barry Callebaut та інших європейських виробників інгредієнтів для Food Service та харчової промисловості в Україні.

World Chocolate Masters

Головна тема WCM в 2021 році – #TMRW, або Tomorrow. Учасники мають продемонструвати своє бачення майбутнього кондитерського мистецтва, використовуючи власну оригінальну техніку приготування кулінарних шедеврів та сучасне професійне обладнання.

За перемогу в Україні поборються:

• Олег Івженко, екс-шеф-кухар Fairmont Grand Hotel.

• Семен Постолов, шеф-кондитер Vanil Café.

• Антон Штипа, шеф-кондитер Bassano.

Кожен учасник має продемонструвати майстерність впродовж п’яти етапів:

  1. #DESIGN – розробити та реалізувати цікавий дизайн шоколадної скульптури із застосуванням мінімум шести технік на основі фірмового елемента конкурсу – літер #TMRW.
  2. #TASTE – створити шоколадні тістечка з використанням трьох текстур, а також шоколаду Cacao Barry, фруктів та інгредієнта місцевого виробництва.
  3. #SNACK – приготувати з рослинних інгредієнтів шоколадні снеки для швидкого перекусу.
  4. #BONBON – створити формовані шоколадні цукерки з натуральних інгредієнтів.
  5. #YOU – представити концепцію шоколаду майбутнього, яка поєднає всі приготовані протягом дня десерти.

Переможця обере журі: шеф-кондитер Bakehouse Confectionery Дмитро Колесников; шоколатьє та міжнародний консультант Андрій Дубовик; шеф-кондитер Дінара Касько.

Спеціально запрошений гість конкурсу – Філіп Маран, керівник Академій Шоколаду Barry Callebaut у Східній Європі, Близькому Сході та Африці.

World Chocolate Masters

Голова журі: шоколатьє і амбасадорка Cacao Barry, співвласниця JEM® Євгенія Петренко.

«Вперше українські шоколатьє отримали можливість взяти участь у чемпіонаті світу з шоколаду World Chocolate Masters. Для нас це велика честь – стати на один щабель із нашими колегами у всьому світі, – коментує Євгенія Петренко. – Всі учасники – найдостойніші представники своєї професії в українському кондитерському мистецтві, які зможуть надалі представляти нашу країну на світовому рівні у фіналі конкурсу. Для них це чудова можливість показати себе, вивести свою кар’єру на новий рівень та свої гастрономічні ідеї – на нові висоти. Те, що показують учасники, стає трендом кондитерської індустрії та надихає колег».

Усі етапи конкурсу в прямому ефірі покаже WCM Ukraine на своєму YouTube-каналі. Початок трансляції – 21 січня о 08:00 за посиланням.

Спонсорами національного етапу конкурсу стали: Kenwood – провідний світовий бренд кухонних машин, компанія «Форвард» – ексклюзивний дистриб’ютор брендів Silikomart та Forest – професійного інвентарю для кондитерського виробництва, а також компанія METRO – вибір професіоналів, найбільший спеціалізований асортимент для клієнтів HoReCа.

21 січня відбудеться національний етап World Chocolate Masters в Україні.  Три видатні шеф-кондитери змагатимуться за право представляти країну на міжнародному фіналі в Парижі. Пряма трансляція буде доступна за посиланням на YouTube-каналі з 8:00 за київським часом. World Chocolate Masters™ (WCM) – головний міжнародний конкурс шоколатьє та шеф-кондитерів, присвячений їхнім творчим уявленням про роль шоколаду в […]

Cognac Park: дотик Японії

У пошуках ідеального смаку виробники Cognac Park вирушили в Країну Вранішнього Сонця.


Коньячний Дім TESSENDIER, що виробляє Cognac Park та інші марки коньяків, був заснований на початку 20 століття Гастоном Тессандье (Gaston Tissandier) – прадідом нинішніх власників. Сьогодні TESSENDIER пропонує велику колекцію коньяків – від традиційних до найнесподіваніших.

Cognac Park

Саме з метою зробити щось особливе майстри дистиляції компанії об’їздили світ у пошуках дуба для своїх бочок, вибір вони зупинили на Mizunara, японському дубі, бочки з якого використовуються для витримки високоякісних напоїв. Це дерево можна побачити у національному японському парку Нікко (Nikko).

Для вторинної витримки у бочках, вироблених із Mizunara, в TESSENDIER обрали 12-річний коньяк Borderies, що має нотки ванілі та цитрусових. Витримка в японському дубі надала напою глибокий елегантний пряний посмак. Виробництво цього коньяку стало подією у коньячному світі.

Park Aged 12 Years Mizunara можна купити за ціною €95 за 700 ml.

У пошуках ідеального смаку виробники Cognac Park вирушили в Країну Вранішнього Сонця. Коньячний Дім TESSENDIER, що виробляє Cognac Park та інші марки коньяків, був заснований на початку 20 століття Гастоном Тессандье (Gaston Tissandier) – прадідом нинішніх власників. Сьогодні TESSENDIER пропонує велику колекцію коньяків – від традиційних до найнесподіваніших. Саме з метою зробити щось особливе майстри […]

Henkell Freixenet Ukraine запрошує до нового фірмового магазину!

Справжній подарунок українським поціновувачам вин, лікерів та міцного алкоголю напередодні Нового року зробила Henkell Freixenet Ukraine – компанія з відмінним портфоліо та довірою споживачів в усьому світі.


На полицях нового магазину офіційний імпортер представляє визнані бренди – продукцію компаній Henkell, Freixenet, Mionetto, Furst von Metternich, Segura Viudas, Schloss Johannisberger, Cardenal Mendoza, Mangaroca Batida тощо.

Henkell Freixenet Ukraine shop

Слід зазначити, що у винному бутіку представлені всі напої, які пропонує онлайн-магазин champarty.com.ua. Це дуже зручно для тих, кому не подобається робити покупки через інтернет.

Henkell Freixenet Ukraine shelf

Крім того, як і в онлайн-магазині, тут постійно проводяться акції і за спеціальною ціною пропонують «Товар тижня». Таким чином покупці мають можливість придбати елітний алкоголь за лояльною ціною.

Henkell Freixenet Ukraine showcase

Фірмовий магазин Henkell Freixenet Ukraine розташований в середмісті Києва в БЦ «Сенатор», що знаходиться за адресою вул. Московська, 32/2. На вас чекають ексклюзивні пропозиції, всесвітньо відомі вина та алкогольні напої, а також атмосфера гостинності і досвідчені продавці, які допоможуть зробити правильний вибір.

Справжній подарунок українським поціновувачам вин, лікерів та міцного алкоголю напередодні Нового року зробила Henkell Freixenet Ukraine – компанія з відмінним портфоліо та довірою споживачів в усьому світі.

Bordeaux Wine Week – дебют у червні

Оголошено дати винного івенту Bordeaux Wine Week.


З 16 по 26 червня 2022 року в місті Бордо вперше відбудеться Bordeaux Wine Week. Ця новаторська подія об’єднає кілька заходів, присвячених французьким та іноземним винам і міцним напоям.

Тиждень вина в Бордо буде насичений подіями, які присвячені вину, економіці та науці, а також культурі, туризму та святу вина. Винний тиждень в Бордо покликаний продемонструвати велику різноманітність виноробних регіонів, а також екологічні ініціативи, які використовуються виноробними підприємствами у Франції та інших частинах земної кулі.

Група Vinexposium, співорганізатор Bordeaux Wine Week, організовує два великих міжнародних зібрання для представників торгівлі та промисловості з усього світу:

  • 20-21 червня: Act for Change – серія конференцій, організованих відомими міжнародними спікерами, тема – «Вино 2030 року», місце проведення – Cité du Vin. На симпозіумі розглядатимуться події, пов’язані зі зміною клімату, фокус уваги зосередиться на трьох практичних питаннях – виробництво, очікування споживачів, маркетинг.
  • 22-23 червня: WOW! Зустрічі зберуть представників французької та зарубіжної промисловості в виставковому приміщенні Hangar 14. Питання для обговорення: стійкий винний бізнес, міцні напої – як органічні, так і сертифіковані в рамках екологічної схеми.

У програмі Bordeaux Wine Week також будуть представлені:

  • 23-26 червня: «Фестиваль вина в Бордо» (Bordeaux Fête le Vin), організований Бюро виноробства Бордо (CIVB) та Інформаційно-туристичним центром (OTCBM), які є співорганізаторами Bordeaux Wine Week. Уздовж набережної Бордо буде розгорнуто повноцінний винний маршрут просто неба, де можна буде дегустувати вина регіонів Бордо та Нова Аквітанія, більшість з яких виготовлені органічно або мають екологічну сертифікацію. «Бордоський фестиваль вина» також відбудеться у четвер, 16 червня, напередодні головної події, у ресторанах та винних бутіках, з музичним супроводженням на концертних майданчиках чи у прибережних кафе.

Bordeaux Wine Week також включатиме культурні та винні заходи високого рівня, а саме:

  • Видатну, унікальну виставку Picasso, the effervescence of shapes, яка пройде у Cité du Vin з 15 квітня по 28 серпня. Місце вина у творчості художника буде вперше позначено за допомогою 80 робіт, які надані музеями Пікассо у Барселоні та Парижі, а також приватними колекціями.
  • Bordeaux Grands Crus weekend (16-19 червня), цикл дегустацій, які організовані Union des Grands Crus de Bordeaux. Захід надасть можливість відкрити для себе 120 Grand Crus Bordeaux через дегустації, відвідування закладів і вечері в замках та ресторанах міста Бордо.

З більш детальною інформацією можна ознайомитись тут. 

Оголошено дати винного івенту Bordeaux Wine Week. З 16 по 26 червня 2022 року в місті Бордо вперше відбудеться Bordeaux Wine Week. Ця новаторська подія об’єднає кілька заходів, присвячених французьким та іноземним винам і міцним напоям. Тиждень вина в Бордо буде насичений подіями, які присвячені вину, економіці та науці, а також культурі, туризму та святу […]

Алкогольні напої у 2022 – тренди, тенденції

IWSR аналізує ключові чинники, які будуть формувати світовий ринок у 2022 році.


Поведінка споживачів продовжує змінюватися та керувати ринковими стратегіями та інноваційними продуктами. Серед ключових тенденцій, які керують ландшафтом ринку алкогольних напоїв, виділяють наступні.

Поява нетрадиційних категорій люкс. Незважаючи на те, що об’єм продажу статусних алкогольних напоїв (вартість яких складає від 100 доларів США і вище, за винятком Baijiu) зазнав зниження в 2020 році, IWSR очікує зростання відповідно до рівня 2014-2019 років.

Майбутнє зростання категорії буде підтримуватися збільшенням рівня доходів та новими учасниками ринку, особливо в Азії та США. Дослідження споживачів IWSR показують, що 39% заможних китайців у першій половині 2021 року витратили понад 500 юанів (приблизно 79 доларів США) на пляшку алкоголю цієї категорії.

Крім того, відбувається диверсифікація сегментів і поява нішевих статусних категорій, таких як міцні спиртні напої на основі агави, ірландський, американський та японський віскі, які показали абсолютне зростання в 2020 році.

Споживання безалкогольних та слабоалкогольних продуктів. Безалкогольні та слабоалкогольні продукти набувають популярності, оскільки вони стають частиною правильного способу життя та соціальною нормою. Кількість каналів продажу, які присвячені виключно безалкогольним напоям, збільшується. На ринок виходять спеціальні сайти електронної комерції, роздрібні продавці та бари.

IWSR

Електронна комерція враховує все більше нюансів. Вартість електронної комерції зросла майже на 43% у 2020 році на 16 ключових ринках, у порівнянні з 12% у 2019 році. Дані IWSR показують, що до 2025 року на цих ринках електронна комерція становитиме близько 6% усіх алкогольних напоїв в сегменті офф-трейд, порівняно з менш ніж 2% у 2018 році. З розвитком продажів алкогольних напоїв онлайн збільшується кількість роздрібних продавців, а діапазон бізнес-моделей, які вони використовують, стає все більш різноманітнішим.

RTD преміум-класу. Кількість нових продуктів RTD, які виходять на ринок і споживалися в 2020 році, свідчать про тенденцію збільшення уваги до преміум-продуктів. Однак наразі переважна більшість категорій RTD знаходиться в межах стандартних і нижчих цінових діапазонів. Причому RTD на основі міцних напоїв вже домінують на більшості ключових ринків за винятком Мексики та США.

Практика стійкого розвитку. Екологічні рішення для пакування вже багато років посідають перше місце в програмі корпоративної та соціальної відповідальності в індустрії напоїв. Але занепокоєння щодо зміни клімату наростають: споживачі все частіше шукають певні компанії з виробництва напоїв, щоб продемонструвати прихильність до стійких практик.

За матеріалами theiwsr.com підготувала О. Піневич-Тодорюк
Фото: lovefood.com, gallex.com.ua

IWSR аналізує ключові чинники, які будуть формувати світовий ринок у 2022 році. Поведінка споживачів продовжує змінюватися та керувати ринковими стратегіями та інноваційними продуктами. Серед ключових тенденцій, які керують ландшафтом ринку алкогольних напоїв, виділяють наступні. Поява нетрадиційних категорій люкс. Незважаючи на те, що об’єм продажу статусних алкогольних напоїв (вартість яких складає від 100 доларів США і […]

Terroirs et Vignerons de Champagne – новий гігант ігристого

В результаті злиття, яке офіційно відбулося 15 грудня, CRVC-Champagne Castelnau та Centre Vinicole-Champagne Nicolas Feuillatte (CV-CNF) об’єднали свої зусилля для створення нової компанії з виробництва ігристого – Terroirs et Vignerons de Champagne.


Угода є надзвичайно амбітною за своїм обсягом і завданнями та об’єднує близько 6000 індивідуальних виробників, які обробляють близько 3000 гектарів виноградників. Для порівняння, загальна площа виноградників у Шампані становить близько 34 000 га.

Такий грандіозний обсяг винограду дозволить Terroirs et Vignerons de Champagne потенційно продавати 24 мільйони пляшок шампанського на рік.

Веронік Блін (Véronique Blin), президент Centre Vinicole-Champagne Nicolas Feuillatte, прокоментувала цю подію так: «Створення нової великої групи є відображенням консолідації все більшої кількості гравців у Шампані, а також необхідності реструктуризації кооперативної моделі. Це відповідь на поступовий спад продажів виноградників, який спостерігався після останньої кризи в Шампані в 2008 році, коли це призвело до втрати 40 мільйонів пляшок на французькому ринку».

Еммануель Комін (Emmanuel Comyn), президент CRVC-Champagne Castelnau, додав: «Цей рух дозволить надати додаткову цінність концепціям співпраці та обміну – двом цінностям, які у сучасному світі важливіші, ніж будь-коли. Ставши одним із трьох основних операторів у Шампані, ми тепер маємо можливість підвищити цінність кооперативної моделі у всіх сенсах – це відкриває неймовірні перспективи».

За матеріалами harpers.co.uk

В результаті злиття, яке офіційно відбулося 15 грудня, CRVC-Champagne Castelnau та Centre Vinicole-Champagne Nicolas Feuillatte (CV-CNF) об’єднали свої зусилля для створення нової компанії з виробництва ігристого – Terroirs et Vignerons de Champagne. Угода є надзвичайно амбітною за своїм обсягом і завданнями та об’єднує близько 6000 індивідуальних виробників, які обробляють близько 3000 гектарів виноградників. Для порівняння, […]

Довічна передплата на вино від Obvious Wines

Каліфорнійська компанія запустила проєкт, з яким вино завжди буде у вашому домі.


Винна компанія з Каліфорнії Obvious Wines пропонує «довічну передплату на вино». За $ 6000 член клубу зможе замовляти будь-які чотири пляшки вина з веб-сайту компанії кожного місяця протягом усього життя. Підписатись на «довічне розсилання вина» можна протягом усього 2022 року.

Будь-яке вино, яке представлене на сайті Obvious Wines, можна замовити, навіть вина обмеженого випуску. Назвавши це «відмінною угодою з урахуванням зростання темпів інфляції», Джейк Ральф (Jake Ralph) з Obvious Wines каже, що учасники побачать «окупність своїх інвестицій всього за сім років».

Але чи побачать зиск Obvious Wines? Таким питанням задаються у компанії.

Obvious Wines

У Obvious Wines кажуть, що тривалість життя жителів США в 2021 році оцінюється в 78,99 років, округляючи – 79 років. За прогнозами ООН, це означає, що якщо 21-річний підписався на пропозицію Obvious Wine, він отримає 2784 пляшки вина протягом життя, якщо доживе до 79 років. Подібний розрахунок говорить про те, що компанія отримуватиме 46% за пляшку вина від її реальної вартості, ціна однієї пляшки вина на сайті компанії становить $18.

«Ми порахували і зрозуміли, що це погана угода для нас, але, гей, ви живете лише один раз», – йдеться у зверненні відвідувачам сайту. Компанія Obvious Wines рекламує угоду як вигідне інвестування передплатників. У заяві компанії йдеться: «Хто знає, скільки коштуватиме екологічно чиста та вишукана пляшка вина через 10-20 років?»

Невідомо, що станеться з довічною підпискою, якщо компанія буде продана, і чи буде новий покупець зобов’язаний дотримуватися існуючих членських прав. Однак для молодої компанії (Obvious Wines була заснована в 2018 році) це виявилося одним із способів швидко заробити багато грошей.

Obvious Wines

 

Obvious Wines описує себе як екологічно чисту веганську колекцію вин, яка співпрацює з сімейними виноробнями, що спеціалізуються на екологічно чистих технологіях, починаючи від сонячної енергії до органічного сільського господарства. Вина компанії включають Bright & Crisp, Rich & Oaky, Dark & ​​Bold та ін.

«Що б ви сказали, якби знали, що вдома на вас завжди чекає якісне вино? Що вам більше не потрібно замислюватися над тим, що випити і чим пригостити несподіваного гостя? – каже Брайс Бейлі (Brice Baillie), засновник та генеральний директор Obvious Wine. – Працюючи у винній торгівлі, ми можемо бути дещо несприйнятливими до такого роду комфорту, адже у нас часто буває надлишок чудового вина під рукою. Наша ціль – створити цей комфорт і для вас».

Підготувала О.Бантишева за матеріалами thedrinksbusiness.com
Фото: obviouswines.com

Каліфорнійська компанія запустила проєкт, з яким вино завжди буде у вашому домі. Винна компанія з Каліфорнії Obvious Wines пропонує «довічну передплату на вино». За $ 6000 член клубу зможе замовляти будь-які чотири пляшки вина з веб-сайту компанії кожного місяця протягом усього життя. Підписатись на «довічне розсилання вина» можна протягом усього 2022 року. Будь-яке вино, яке […]

Електронна комерція: значне зростання до 2025 року

Результати дослідження IWSR – провідного джерела даних, аналізу та інсайтів про світовий ринок алкогольних напоїв.


Згідно з новими дослідженнями IWSR, онлайн-продажі алкоголю на ключових світових ринках зростуть на 66% до 2025 року і досягнуть понад 42 мільярди доларів США.

Серед країн, на яких було сфокусоване дослідження IWSR, вартість електронної комерції у 2019 році зросла приблизно на 12%, а у 2020, під час пандемії, майже на 43%.

У 2025 році IWSR прогнозує, що електронна комерція становитиме близько 6% усіх обсягів офф-трейд сегменту ринку напоїв, у порівнянні з менш ніж 2% у 2018 році. Причому найбільше зростання припадає на провідний світовий ринок онлайн-продажу алкоголю – США, де середньорічне зростання становило близько 20%.

Електронна комерція

Очікується, що Китай, на який зараз припадає третина загальної вартості електронної комерції, розвиватиметься не так швидко, але все одно буде вносити значну частину. Дослідження також показало, що онлайн бізнес-моделі продажу алкоголю стають все більш різноманітними.

За словами Гая Вульфа (Guy Wolfe), менеджера зі стратегічних інсайтів IWSR, «електронна комерція стала більш звичним способом для багатьох споживачів, укріпивши своє місце в якості третього каналу для купівлі алкогольних напоїв».

Близько чверті споживачів повідомляють, що купують алкоголь в Інтернеті, а дві третини зробили свою першу покупку ще до пандемії. У Китаї найбільша частка онлайн-покупців серед усіх покупців алкоголю – майже 60%, а у США – найвища частка онлайн-покупців, які зробили свою першу покупку під час пандемії (54%).

Вино є однією з основних категорій алкогольних напоїв серед онлайн-продажів (що становить близько 40% загальної вартості електронної комерції), за винятком Китаю, Колумбії, Мексики та Нігерії, де міцні напої лідирують в онлайн-продажах за вартістю.

Очікується, що протягом наступних п’яти років пиво, сидр та напої RTD (ready-to-drink) значно зростуть. Зараз на них припадає менше однієї п’ятої загальної вартості електронної комерції.

За матеріалами theiwsr.com підготувала О. Піневич-Тодорюк
Фото: dfnionline.com, wineretail.info

Результати дослідження IWSR – провідного джерела даних, аналізу та інсайтів про світовий ринок алкогольних напоїв. Згідно з новими дослідженнями IWSR, онлайн-продажі алкоголю на ключових світових ринках зростуть на 66% до 2025 року і досягнуть понад 42 мільярди доларів США. Серед країн, на яких було сфокусоване дослідження IWSR, вартість електронної комерції у 2019 році зросла приблизно […]

Invivo & Co запускає першу у світі… «виноробню, що літає»

Новозеландська виноробна компанія Invivo&Co анонсувала Invivo Air.


Виноробня Invivo, акціонерами якої є Сара Джессіка Паркер (Sarah Jessica Parker) та Грем Нортон (Graham Norton), анонсує рейс Invivo Air усередині Нової Зеландії, який відбудеться на початку 2022 року на зафрахтованому 34-місцевому літаку шведської авіабудівної компанії Saab.

Співзасновники Invivo & Co Роб Кемерон (Rob Cameron) та Тім Лайтборн (Tim Lightbourne) розробили проєкт Invivo Air, щоб привернути увагу до відкриття кордонів Окленду після того, як вони були закриті для всієї Нової Зеландії на 119 днів. Рейс пройде від Окленда (Північний острів Нової Зеландії) до Квінстауна (Південний острів).

Invivo & Co

Окленд – найбільше місто в Новій Зеландії, в ньому мешкає третина всього населення країни. У серпні місто опинилося в локдауні через перший за шість місяців випадок захворювання на COVID-19. Обмежувальні заходи стали проблемою для вітчизняних туристичних операторів, це позначилося на всіх закладах гостинності.

Пріоритет при виборі місць на борту буде відданий персоналу сфери гостинності та туризму Окленда, який постраждав внаслідок блокування, тим, хто не мав можливості побачити своїх рідних на Південному острові у 2021 році через закриття кордонів, а також акціонерам Invivo.

«Це був важкий період для всієї сфери гостинності та туризму як на Північному, так і на Південному острові Нової Зеландії. Виконання такого рейсу – це спосіб показати всім, що країна знову відкрита для внутрішнього туризму, та водночас підтримати тих, чий бізнес пережив важкі часи. Ми не відкидаємо проведення інших рейсів, у тому числі – міжнародних. Наш девіз: «В Invivo Air бізнес-клас у кожній склянці», – каже Тім Лайтборн.

Поїздка включає відвідування запланованих Invivo & Co і партнерами компанії заходів, а також  поселення в готелі Hilton Queenstown.

Підготувала О.Бантишева за матеріалами thedrinksbusiness.com
Фото: thedrinksbusiness.com, foodandwine.com

Новозеландська виноробна компанія Invivo&Co анонсувала Invivo Air. Виноробня Invivo, акціонерами якої є Сара Джессіка Паркер (Sarah Jessica Parker) та Грем Нортон (Graham Norton), анонсує рейс Invivo Air усередині Нової Зеландії, який відбудеться на початку 2022 року на зафрахтованому 34-місцевому літаку шведської авіабудівної компанії Saab. Співзасновники Invivo & Co Роб Кемерон (Rob Cameron) та Тім Лайтборн […]

X
Украина