Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Соляріс з окупованої Білозерки

Невеличка виноробня UmanWinery  розташована в містечку Умань, та є номінантом Wine Travel Awards 2021-2022 у категорії Unique Program і заслужено потрапила в фінал публічного голосування. Адже всі, хто відвідував дегустації  Ігоря Максименка, просто у захваті від його творчого підходу. 


Винороб Ігор Максименко навчався мистецтву виготовлення вин у провідних фахівців України та відомих європейських виноробів. А впевнено орієнтуватися у величезному океані вин і напоїв йому допомагають також знання, отримані в Школі cомельє «Майстер-клас» та Школі ресторанних професій MR.BAR School, на численних професійних семінарах та курсах.

Uman Winery

Ігор виробляє свої вина з винограду, який закуповує в Миколаївській, Одеській та Херсонській областях. Частина з виноградників зараз страждає від обстрілів, а Білозерка (Херсонська область) взагалі окупована. Винороб не впевнений, чи буде закуповувати виноград цього року, але є вино попередніх урожаїв, з яким він ще працює: «Минулого року я купив у Білозерці виноград сорту Соляріс, який чекає розливу. До речі, бочку для цього білого вина я придбав у Павла Макогона з Ясногородки, який займається реновацією бочок. Крім того, у перші дні війни, я поставив на витримку два барріки вина з Одеського Чорного 2017 року. Я винороб-аматор, не женуся за кількістю вина і не намагаюся робити його кожен рік. Наприклад, 20-й я пропустив, думаю, що і цього року зроблю паузу. В мене на витримці є вина 2017, 2018, 2019 років, над якими я ще чаклую. Я не поспішаю і дочекаюся, коли вино буде таким, яким я хочу його бачити».

Uman Winery

Окрім виготовлення вин, Ігор Максименко вже протягом п’яти років проводить яскраві дегустації. Багато з них стали частиною туристичних програм для груп з усієї України і проходили на виноробні в Умані. Тож цілком природно UmanWinery потрапила до WTA-комьюніті.  

«До мене приїздили багато туристів з різних місць, – розповідає Ігор. – Моє фірмове «Шоу келихів» вражало навіть тих, хто бував на дегустаціях у різних шато за кордоном. Такого вони ніде не бачили. Люди куштували одне вино в різних келихах, спостерігаючи, як змінюються смак і аромат, а потім ми добирали найвдаліший келих під конкретне вино. Даю, наприклад, своє біле, «Соляріс», і ми визначаємо, з якого келиха воно буде краще смакувати, чи з келиха для бордо, чи для совиньона, чи з універсального. Люди не вірили, що одне вино в різних келихах, може так змінюватися!» 

Звичайно, коли в Україні розпочалася війна, лекції та дегустації Ігоря призупинилися. Разом з іншими підприємцями Умані він допомагає обладнанням підрозділам ЗСУ, розташованим у тих областях, де йшли і зараз відбуваються бойові дії… Але у Ігоря Максименка вже є запити від туристів, які хотіли б навідатися в гості і, відкоркувавши його авторське вино, підняти келих за найскорішу Перемогу!

Невеличка виноробня UmanWinery  розташована в містечку Умань, та є номінантом Wine Travel Awards 2021-2022 у категорії Unique Program і заслужено потрапила в фінал публічного голосування. Адже всі, хто відвідував дегустації  Ігоря Максименка, просто у захваті від його творчого підходу.  Винороб Ігор Максименко навчався мистецтву виготовлення вин у провідних фахівців України та відомих європейських виноробів. А впевнено […]

Дегустуй з OurWhisky

Summer of Smoke & Sherry – 27 червня пройде нова віртуальна дегустація від сучасного абонементного клубу віскі.


Члени клубу OurWhisky кажуть, що Беккі Паскін (Becky Paskin), засновниця OurWhisky, завжди пропонує щось цікаве для своїх віртуальних дегустацій. Цей раз – не виняток.

OurWhisky

«Якщо ви думали, що сміливий, насичений та димний віскі підходить для розпалу зими, щоб насолоджуватися ним біля каміна, подумайте про це ще раз 🙂 Цього літа ми доповнили пакет OurWhisky двома незвичайними сортами, – розповідають організатори проекту. – Ми вирушаємо до Озерного краю Англії за віскі The Lakes Whiskymaker’s Reserve No.5, останнім релізом відзначеним нагородами. Також у червневому пакеті ви знайдете трохи димний, фруктово-квітковий односолодовий віскі від однойменної сучасної міської винокурні 1770 Peated у Глазго».

OurWhisky

Як завжди, дегустація від OurWhisky буде супроводжуватись ексклюзивним прямим ефіром за участю виробників представлених віскі: Дхавалла Ганді (Dhavall Gandhi) – винокурня Lakes та Себастьяна Банфорд-Джонса (Sebastian Bunford-Jones), менеджера з маркетингу та керівника виноробні у Глазго.

Зазвичай ці дегустації відбуваються в останній четвер місяця, проте трансляція червня відбудеться у прямому ефірі на YouTube о 19.30 у понеділок, 27 червня.

Приєднатись до дегустації можна тут.

Оформити підписку OurWhisky.

Фото: facebook.com/itsourwhisky, lakesdistillery.com, glasgowdistillery.com

Summer of Smoke & Sherry – 27 червня пройде нова віртуальна дегустація від сучасного абонементного клубу віскі. Члени клубу OurWhisky кажуть, що Беккі Паскін (Becky Paskin), засновниця OurWhisky, завжди пропонує щось цікаве для своїх віртуальних дегустацій. Цей раз – не виняток. «Якщо ви думали, що сміливий, насичений та димний віскі підходить для розпалу зими, щоб […]

Yellow Tail – нове місце виробництва

Yellow Tail тепер буде вироблятися в Чилі для китайського ринку, щоб уникнути імпортних мит.


Найбільш широко експортований австралійський винний бренд Yellow Tail представив асортимент спеціально для китайського ринку, але виготовлений в Чилі, щоб уникнути значного мита на австралійські вина.

Вино, що належить Casella Family Brands, вироблятиметься на базі одного з найбільших виробників Чилі, Santa Carolina, а асортимент отримає назву Yellow Tail World Series. Casella Family Brands пішов стопами австралійського винного гіганта Treasury Wine Estates, який так само обійшов китайські імпортні мита, випустивши в Південній Африці свій бренд Rawson’s Retreat для китайського ринку. 

Тим часом флагманський бренд Casella Family – Penfolds, який сильно залежить від експорту до Китаю, незабаром запустить свій китайський Penfolds. Цей асортимент включатиме чотири сорти – Каберне Совіньон, Шираз, Мерло та Шардоне, і буде доступний у материковому Китаї з цього місяця.

До того, як Китай ввів значні антидемпінгові мита на австралійське вино, країна входила в п’ятірку найбільших експортних ринків для Yellow Tail. Але цей бренд ніколи не був настільки залежним від Китаю, як Penfolds: на Китай припадає лише 3% річного обороту Casella в порівнянні з 25% продажів Penfolds.

Сьогодні США є найбільшим ринком Yellow Tail, на який припадає більше половини його світових продажів, при цьому бренд займає перше місце в імпортному винному бренді в країні.

Yellow Tail тепер буде вироблятися в Чилі для китайського ринку, щоб уникнути імпортних мит. Найбільш широко експортований австралійський винний бренд Yellow Tail представив асортимент спеціально для китайського ринку, але виготовлений в Чилі, щоб уникнути значного мита на австралійські вина. Вино, що належить Casella Family Brands, вироблятиметься на базі одного з найбільших виробників Чилі, Santa Carolina, […]

Зміна клімату – вплив на виробництво вина зростає

За даними міжнародних вчених, високогірні регіони стануть найбільш придатними для виноградарства через поточну зміну клімату.


Починаючи з 1850 року останні чотири десятиліття стають теплішими, тому Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) вважають, що найкращим варіантом для майбутнього виноградарства є ті ділянки, де виробництво вина має низькі літні температури та коротший вегетаційний період. Очікується, що ці ділянки стануть теплішими в умовах зміни клімату, що дозволить надійно вирощувати більш широкий спектр сортів. 

З іншого боку, вчені підкреслили, що поточні регіони з найбільшим виробництвом винограду можуть постраждати від значного зниження якості через прогнозоване підвищення температури та брак води.

Щоб підтримувати оптимальні температури вирощування, вчені відзначили, що багато власників виноградників «вже шукають розширення на більшу висоту, де не тільки середні температури є нижчими, але є більш висока теплова амплітуда та сонячне випромінювання».

В огляді пояснюється, що «на більшій висоті виноград демонструє більший вміст антоціанів і більшу кислотність, полегшуючи вплив умов зміни клімату, які викликають передчасне дозрівання», також дослідники зауважують, що «вина, вироблені з високогірних виноградників, мають кращий колір, вищу кислотність і більш бажані профілі аромату».

За матеріалами: app.vinex.market

За даними міжнародних вчених, високогірні регіони стануть найбільш придатними для виноградарства через поточну зміну клімату. Починаючи з 1850 року останні чотири десятиліття стають теплішими, тому Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) вважають, що найкращим варіантом для майбутнього виноградарства є ті ділянки, де виробництво вина має низькі літні температури та коротший вегетаційний період. Очікується, що ці ділянки […]

Чилі представляє нову асоціацію органічного вина

Чилі оголосила про створення першого в країні торгового органу для сертифікованих виробників органічного вина – Chilean Organic Winegrowers (COW).


Членами-засновниками є деякі з найбільших виробників органічного вина в країні, включаючи Cono Sur, Emiliana, Koyle, Matetic, Miguel Torres Chile, Odfjell, Veramonte і De Martino. За підтримки Wines of Chile, яка допоможе новій асоціації з дослідженнями та розробками, юридичними аспектами та людськими ресурсами, COW виключно підтримуватиме та сприятиме виробництву та споживанню органічних вин шляхом покращення технологій у цій галузі, а також регулювання органічних стандартів. Про  роботу організації було повідомлено на ProWein.

За даними COW, продажі органічних вин протягом 2021 року серед членів-засновників підскочили більш ніж у п’ять разів, причому попит зумовлювався, зокрема США, Канадою, скандинавськими країнами та Японією.

Хайме Вальдеррама (Jaime Valderrama), керуючий директор Miguel Torres Chile, відмітив: «Схоже, споживач більше уважно ставиться до органіки та навколишнього середовища, і саме тому ми створюємо асоціацію органічних виробників у Чилі: майбутнє для нас – це органічні та натуральні вина». Він додав, що натхнення для створення групи прийшло від Organic Winegrowers New Zealand.

За матеріалами: app.vinex.market

Фото: www.vinoswine.cl/

Чилі оголосила про створення першого в країні торгового органу для сертифікованих виробників органічного вина – Chilean Organic Winegrowers (COW). Членами-засновниками є деякі з найбільших виробників органічного вина в країні, включаючи Cono Sur, Emiliana, Koyle, Matetic, Miguel Torres Chile, Odfjell, Veramonte і De Martino. За підтримки Wines of Chile, яка допоможе новій асоціації з дослідженнями та […]

Сьогодні у серці Софії відкрилось «Винне містечко» – Balkan Wine Festival

Одинадцятий рік поспіль у Софії відбувається захід, присвячений балканським винам та культурі. З 16 по 18 червня Балканський міжнародний фестиваль вина (BIWCF) встановить свої традиційні білі намети перед Національним палацом культури, де 70 виробників вина запропонують продегустувати свої найкращі зразки. Відвідувачі фестивалю зможуть спробувати призові вина The Balkans International Wine Competition – конкурсу, що відбувся на початку червня на грецькому острові Саламіна, участь у якому взяла рекордна кількість учасників – понад 1000 вин та 280 виноробень.


16 червня о 20.00 під час урочистої церемонії у Софії на Balkan Wine Festival буде оголошено вино, яке набрало найбільшу кількість балів від престижного журі Balkans International Wine Competition – і здобуло Grand Trophy. Також назвуть найкращу виноробню Балкан, яка завоювала найбільшу кількість медалей конкурсу, а також трофі у кожній категорії. Ведуча церемонії – директор BIWCF та голова Болгарської асоціації експортерів вина Галина Ніфору (Galina Niforu).

Balkan Wine Festival

Медіагрупа Drinks+ і Міжнародна премія з винного туризму Wine Travel Awards виступили на конкурсі у Греції (о. Саламіна) і винному Фестивалі в Болгарії у якості інформаційного партнера. На обох заходах команда WTA представила каталог Wine Travel Awards Guide, виданий медіагрупою Drinks+, що включає розповіді про всіх номінантів, переможців голосування та призерів премії.

Balkan Wine Festival

В останній день Balkans International Wine Competition були представлені вина номінантів та спонсорів Wine Travel Awards, зокрема проведена презентація і українських вин.

Balkan Wine Festival

Vinoman

У цю непросту для України годину, коли всі ми потерпаємо від агресії росії, організатори конкурсу ініціювали безкоштовну участь виноробів з України, що стало виявом підтримки для наших виробників.

Balkan Wine Festival

Le Pri-more

У конкурсі взяли участь: Odesos Winery (Одеса), VinSancho (Дніпропетровська область), Vinoman (Чернігівська область), Le Pri-more (Херсонська область), Biologist craft winery (Київська область).

Balkan Wine Festival

Biologist craft winery

Традиційно журі Balkans International Wine Competition нагороджує одного з найкращих учасників конкурсу від кожної країни премією Best of Show за вино, яке набрало найбільшу кількість балів серед вин цієї країни. Цього року від України таким переможцем стало Odesos Merlot Limited Edition 2020, Odesos Winery. До речі, цього року Odesos Winery зірково виступила на міжнародній арені.

Balkan Wine Festival

Odesos Winery

По-перше, вона надала зразки для презентації на стенді Wine of Ukraine, що був організований за ініціативою London Wine Fair 2022 та силами медіагрупи Drinks+ і компанії «Укрсадвинпром». І в той час, як світові байєри знайомилися на теренах виставки із зразками українського виноробства, пул вітчизняних виробників зібрав вищі бали та нагороди конкурсу Decanter World Wine Awards. Зокрема, Odesos Winery, що стала Best of Show на  Balkans International Wine Competition, здобула бронзову та срібну медалі на славетному конкурсі в Лондоні. Ми вітаємо нашу виноробню з вищими відзнаками і бажаємо усім українцям перемоги та світлого майбутнього.

Balkan Wine Festival

VinSancho

16-18 червня у жителів Софії та гостей столиці Болгарії буде можливість провести два захоплюючі вечори та весь день суботи, насолоджуючись насиченою програмою, найсмачнішими делікатесами різних національних кухонь, музикою та розіграшами з призами. Квитки можна придбати на місці або онлайн.

Одинадцятий рік поспіль у Софії відбувається захід, присвячений балканським винам та культурі. З 16 по 18 червня Балканський міжнародний фестиваль вина (BIWCF) встановить свої традиційні білі намети перед Національним палацом культури, де 70 виробників вина запропонують продегустувати свої найкращі зразки. Відвідувачі фестивалю зможуть спробувати призові вина The Balkans International Wine Competition – конкурсу, що відбувся […]

Vinos de La Luz на Decanter World Wine Awards 2022: визнання на найвищому рівні

Єдина виноробня у світі, удостоєна трьох платинових медалей – Vinos de la Luz – буде представлена ​​на дегустації WTA Wine Week у Бордо.


Виноробня Vinos de La Luz стала єдиною виноробнею у світі, що отримала три платинові медалі на DECANTER WORLD WINE AWARDS 2022. Три платинові медалі та 97 балів для Vinos de La Luz за Callejón del Crimen Blend de Terroirs Malbec 2019, Callejón del Crimen Single Vineyard Gualtallary Malbec 2019 та Relatos del Callejón Malbec 2020 з виноробні La Luz del Vino були присуджені міжнародними винними експертами DECANTER WORLD WINE AWARDS. Цього року суддівську колегію було представлено майже 250 міжнародними винними експертами, включаючи 41 Masters of Wine та 13 Master Sommeliers.

Усі три вина, відзначені нагородами, походять з виноградників у Долині Уко (Мендоса), де виноробня Vinos de La Luz має 106 гектарів на чотирьох виняткових виноградниках: Gualtallary, Paraje Altamira, Vista Flores і Pampa el Cepillo. Щороку виноробня виробляє понад 500 000 літрів вина.

З самого початку свого існування команда Vinos de La Luz, яку очолює винороб з Мендоси Пабло Наваррете (Pablo Navarrete), прагне глибокого вивчення різних характеристик Долини Уко. Результатом такого підходу став Blend de Terroirs – ця лінія, яка найкраще представляє географічне розмаїття, виробляється з використанням Мальбека з чотирьох маєтків: Gualtallary, Vista Flores, Paraje Altamira і Pampa El Cepillo.

«Це чудове поєднання демонструє наше прагнення цінувати та втілювати багатство різних терруарів, які дарує нам Долина Уко», – каже Наваррете.

Blend de Terroirs – це старший брат Callejón del Crimen Single Vineyard Gualtallary Malbec 2019, який походить з одного з найекстремальніших та захоплюючих місць, де народжуються аргентинські вина, розташованому на висоті майже 1300 метрів над рівнем моря. Вина з Гуальталларі (Gualtallary) відрізняються чистотою, свіжістю, соковитістю завдяки особливим вапняним, кам’янистим, алювіальним, піщаним та гальковим ґрунтам.

Relatos del Callejón 2020 походить з виноградника Vista Flores, з сорту Мальбек, який є найбільш культивованим на виноробні. У цьому вині команда виноробів хотіла виразити та розлити по пляшках цей високогірний сорт. Після 8 місяців витримки в бочках із французького дуба – це свіже, тонке та елегантне вино, яке своєю назвою зберігає пам’ять про персонажів, які надихнули на народження виноробні.

Слід також зазначити, що зіркова виноробня Vinos de La Luz з Долини Уко – La Luz del Vino – номінант премії Wine Travel Awards. Доктор Рікардо Ф. Нуньєс, власник міжнародної винної групи Vinos de La Luz, взяв участь у премії як член суддівської колегії WTA та спонсор номінації Wine & Food Influencers.

У рамках винного фестивалю Bordeaux Wine Week 22 червня відбудеться унікальна дегустація вин Vinos de la Luz Decanter Platinum Medals, а також спеціальної лінійки преміальних вин ILUMINADO Vinos de La Luz. Кожне ILUMINADO Vinos de La Luz — це моносортове вино, виготовлене із сортів винограду, які є символами кожного регіону, де розташовані виноробні Vinos de La Luz: Аргентини, Іспанії, Італії та Каліфорнії.

Також гостей заходу чекає презентація проекту Wine Travel Awards та нагородження переможців WTA з Франції.

22 червня з 10:00 до 12:00 у залі №2 у La Cité du Vin відбудеться презентація та дегустація вин. Дегустацію Wine Travel Awards можна назвати унікальною подією серед іншої унікальної події.

Щоб приєднатися до дегустації, заповніть форму:

https://cutt.ly/AJIsU6T
contact@winetravelawards.com 


Досьє D+

Міжнародна група Vinos de La Luz належить сім’ї Фернандеса Нуньєса і має виноробні у різних виноробних регіонах світу зі своїми брендами у кожній країні: Вальє-де-Уко, Мендоса, Аргентина (Callejón del Crimen); Рібера-дель-Дуеро, Пеньяф’єль, Іспанія (Valpincia, Pagos de Valcerracín, Cinema), Монтальчино, Італія (Cinema Rosso, Paraíso) та долина Санта-Марія, Каліфорнія, США, і всі вони виробляють культове вино під назвою Iluminado Vinos de La Luz, одне з них – Iluminado Paraje Altamira Malbec 2015 – отримало нагороду Best In Show, платинову медаль та 97 балів на Decanter 2019.

 

Єдина виноробня у світі, удостоєна трьох платинових медалей – Vinos de la Luz – буде представлена ​​на дегустації WTA Wine Week у Бордо. Виноробня Vinos de La Luz стала єдиною виноробнею у світі, що отримала три платинові медалі на DECANTER WORLD WINE AWARDS 2022. Три платинові медалі та 97 балів для Vinos de La Luz […]

Воєнний бленд «КМ» від Сергія Коваленка

У 2015 році Сергієм Володимировичем Коваленком у мальовничому передмісті Умані була заснована виноробня «Дім вина KSV». У минулому році відбувся ребрендинг і виноробня отримала нову назву Sherwood Winery. З нею були пов’язані нові плани і мрії, участь продукції у міжнародних виставках та проєктах (до речі, Sherwood Winery стала номінантом Wine Travel Awards), але все надії були зруйновані війною… 


Сергій Володимирович – ветеран збройних сил, який після звільнення з лав армії, присвятив себе виноробству. Він піклувався про свій невеликий виноградник і виробляв вина. Навіть власноруч зробив деякі приладдя для цього. 

На винограднику Sherwood Winery вирощують виключно червоні сорти винограду: Каберне Кортіс, Цвайгельт, Евмолпія, Каберне Кароль, Маркетт, Юпітер, Лівадійський Чорний, Гурзуфський Рожевий. У мирний час продуктивність виноробні складала 1600-1800 пляшок на рік. 

Sherwood Winery

 

Підло розпочата росіянами війна застала Сергія Володимировича вдома, на виноробні, звідки він нікуди не виїздив з 24 лютого. На щастя біля Умані не відбувалося активних бойових дій, але ж над виноробнею з перших годин агресії полетіли ворожі літаки і ракети. У військового спеціаліста з ППО, який 30 років тому брав участь у бойових діях на Кавказі, не було ілюзій – почалася війна..   

За віком та за станом здоров’я, Сергій Володимирович не міг піти у військо, але він не залишався осторонь – у перші ж дні ворожої навали відвіз пляшки для «бандерівського смузі», якому придумав власну назву – бленд «КМ» (коктейль Молотова), та консультував місцеву територіальну оборону з воєнних питань.

Зараз у Сергія Володимировича багато справ на винограднику, на якому він справно провів всі весняні роботи – відкрив виноград, зробив підвязку, обробив лози захисними препаратами.

Sherwood Winery

Виноград вже квітне, і розпочався особливий військовий сезон виноробства 2022 року. Наразі винороб розливає молоді вина. «Під час пронизливої сирени повітряної тривоги, сьогодні розлито лімітовану партію легких, ароматних літніх  рожевих вин. Вина вироблені з винограду урожаю 2021 року, вирощеного в Умані, Цвайгельт + Лівадійський чорний та Юпітер», – повідомив він на своїй FB-сторінці. 

Sherwood Winery

 

А у серпні-вересні планується розлив Мерло 2020 року і купаж Мерло і Каберне Кортіс 2021 року. Тож Сергій Володимирович запрошує всіх бажаючих завітати на Sherwood Winery (www.facebook.com/Sherwood.Winery) за вином.

«Чи буде гарний урожай цього року – не знаю. Погода дуже схожа на минулорічну – холодний травень (тому пагони повільно розвивалися), а якщо під час цвітіння влупить дощ, знов буде поганий врожай. Адже в тому році у серпні все листя злетіло, і виноград не дозрів», – розповів про не дуже оптимістичні цьогорічні прогнози винороб. 

Sherwood Winery

Щодо участі у міжнародних винних подіях, то в них Сергій Володимирович, поки що брати участь не планує: «Мене запрошували на Balkans International Wine Competition і на London Wine Fair, але я вважаю, що піар і просування вина зараз не на часі. Все буде тільки після нашої Перемоги!»

Ми сподіваємось, що наша Перемога настане якнайскоріше, а келихи за неї, наповнені чудовими українськими винами, піднімуть по всьому світові!

Фото: facebook.com/kovalenko.sergei

 

У 2015 році Сергієм Володимировичем Коваленком у мальовничому передмісті Умані була заснована виноробня «Дім вина KSV». У минулому році відбувся ребрендинг і виноробня отримала нову назву Sherwood Winery. З нею були пов’язані нові плани і мрії, участь продукції у міжнародних виставках та проєктах (до речі, Sherwood Winery стала номінантом Wine Travel Awards), але все надії […]

Піднімемо келих «За Перемогу!»

Продовжуючи писати хроніку воєнних буднів українських виноробів, Drinks+ поспілкувався з Павлом Макогоном, співвласником виноробні Wineidea, що знаходиться в еко-парку «Ясногородка» під Києвом. У березні тут ішли запеклі бої – ворог проривався до столиці України, знищуючи все на своєму шляху. Завдяки мужності наших воїнів, ця варварська навала була відбита! А до Ясногородки повернулося життя – багатостраждальна українська земля розквітла навесні, вцілілі тварини еко-парку знову тішать відвідувачів, а у виноробні Wineidea розливають вино «За Перемогу!».


Виноробня Wineidea була заснована у 2013 році. Як зізнається один зі співласників, Павло Макогон, він загорівся ідеєю створити власну виноробню після безлічі  подорожей винними дорогами світу та зустрічей з професійними виноробами. А її втіленню допомогла зустріч із Артемом Тараном – талановитим технологом. Їхніми зусиллями була створена виноробня Wineidea. Винороби поставили собі за мету виробляти шляхетні напої гідного рівня та працювати над популяризацією українського вина.

Wineidea

У 2021 році на виноробні був започаткований проєкт «Енотека України», де у  комірці #1 зберігається й винна колекція Drinks+. Павел запевнив нас, що під час наступу російських окупантів вина у енотеці не постраждали, більше того, винний льох врятував життя людей. Отже наша Оптимістична редакція сподівається на те, що наша каза у винному банку ще й поповниться пляшкою «За Перемогу!» і у нас буде нагода підняти келих в Ясногородці. Попри все те, що з нами усіма сталося

Wineidea 

На Ясногородку летіли ворожі снаряди й ракети, йшли в атаку БТРи, та ворогу не вдалося окупувати село завдяки мужності оборонців, які ціною своїх життів зупинили загарбників. Шість захисників Ясногородки були з почестями перезаховані тут вже на початку травня. Від рук російських нелюдів загинув місцевий батюшка, який вийшов з іконою проти танків і якого безжально розстріляли російські солдати… Щоб врятувати людей, село було евакуйоване, але більшість тварин, які були у еко-парку, залишилися. А з ними залишилося і декілька працівників, що намагалися годувати їх під обстрілами «Градів». Надійним укриттям від ворожих обстрілів цим людям став підвал, де зберігалося вино. Значна кількість тварин еко-парку загинула від уламків снарядів, але майже половину вдалося врятувати – деяких евакуювали, іншим військові просто відкрили вольєри, щоб вони могли втекти. Десь з тиждень тварини були без нагляду. Згодом вцілілих шотландських корів, лам і страусів вдалося зібрати по полях та лісах, і зараз всі вже знаходяться у своїх відновлених вольєрах. Небайдужі клієнти і колеги-винороби допомагають зерном і кормами.

Wineidea

Загиблі люди і тварини, поранена земля – жахливі наслідки вторгнення ворога.

«Коли селище і парк накривало снарядами і ракетами, в селі було зруйновано декілька будівель та церква, в еко-парку розтрощені вольєри, спалена частина виноградника, пошкоджено приміщення офісу, гуртожиток, котеджі, будівлю виноробні і систему клімату зберігання бочок. На щастя цю систему ми швидко відновили і вино не постраждало, – розповів Павло. – Ми вже його розливаємо і продаємо у пляшках зі знаковим написом золотими літерами  “За Перемогу!”. А на винограднику обрізали понівечені вогнем лози і є надія, що з вцілілих корневищ проростуть нові пагони».

Wineidea

Коли ворога було вибито з Київської області, і сапери перевірили місцевість на наявність мін і нерозірваних снарядів, у еко-парку та на виноробні почали налагоджувати мирне життя. Облаштували територію, відновили світло і впродовж травня вже приймають відвідувачів, влаштовують майстер-класи та дегустації вин.

Але війна триває, і не всі її наслідки на звільнених територіях подолано. Тож свою невеличку бондарню господарі віддали під склад для гуманітарних грузів для жителів Бучі і Бородянки.

Wineidea

У еко-парку надали прихисток фермеру з тваринами (кіньми і коровами), який виїхав з-під Димера, де бої були ще жорсткішими, а зараз всі пасовища засіяні мінами і снарядами. Цей чоловік на ім’я Коба займається виробництвом грузинських сирів та випікає хачапурі, що дуже подобаються відвідувачам парку. Та як справжній грузин, він не міг залишитися байдужим, коли побачив виноградники. Коба допомагав обрізати й підв’язувати лози, і надалі планує опікуватися виноградниками.

На виноробні теж кипить робота – вино, яке витримувалося в бочках, профільтрували і вже почали розлив «Одеського Чорного», «Каберне», «Мерло», «Ркацителі», «Шардоне». Це вино буде реалізовуватися у партнерських закладах.

Wineidea

А всі охочі підняти келих українського вина у день нашої Перемоги мають можливість замовити пляшку з написом “За перемогу!”  безпосередньо на виноробні, на сторінці www.facebook.com/wineidea.com.ua або за телефоном + 38 067 502 86 99.

Wineidea

Стосовно найближчих планів Павло Макогон розповів наступне: «У червні розпочинаємо новий проєкт – “Музей українського виноробства”, де буде експозиція, присвячена війні, – фотографії руйнувань на виноробні й винограднику, уламки снарядів, зібраних на нашій землі. Також хочемо запропонувати малим виноробам нашу енотеку для зберігання їхніх вин та проведення дегустацій».

Wineidea

Крім того, продукція виноробні Wineidea приймала участь у London Wine Fair 2022 – одному з найбільш значущих заходів винної індустрії, на спільному стенді Wines of Ukraine. На підтримку України LWF 2022 надав можливість українським виноробам безкоштовно представити свою продукцію на національному стенді, а всі організаційні зусилля та витрати задля втілення цього взяла на себе Комунікаційна медіагрупа Drinks+.

Участь у такому заході, безумовно, сприяє популяризації українського вина та є ще одним приводом не давати забути світові про жахливу війну, яку принесла росія на нашу землю.

Wineidea 

NB. Хочемо нагадати нашим читачам, що в рамках  London Wine Fair відбулась перша Церемонія вручення премії Wine Travel Awards, яку було призначено на 8 червня 2022 року о 12.30-14.30 в «Industry Briefing Room» на London Wine Fair 2022. Під час заходу офіційно оголосили переможців Wine Travel Awards 2021-2022. І почався новий відлік чергової премії – вже наступного року, сподіваємося, більш щасливого для усього світу.

 

Продовжуючи писати хроніку воєнних буднів українських виноробів, Drinks+ поспілкувався з Павлом Макогоном, співвласником виноробні Wineidea, що знаходиться в еко-парку «Ясногородка» під Києвом. У березні тут ішли запеклі бої – ворог проривався до столиці України, знищуючи все на своєму шляху. Завдяки мужності наших воїнів, ця варварська навала була відбита! А до Ясногородки повернулося життя – багатостраждальна […]

The Balkans International Wine Competition нагородив найкращі вина Балкан

Одинадцятий рік поспіль найкращі вина Балкан нагороджуються на престижному конкурсі The Balkans International Wine Competition (BIWC). Цього року конкурс проходив на історичному грецькому острові Саламіна, участь в ньому взяла рекордна кількість учасників – понад 1000 вин та 280 виноделен.


На офіційній церемонії та гала-вечері у Ktima Filippikon міжнародне журі оголосило країну-господарку наступного конкурсу – Румунію. У червні 2023 року в Бістріт-Нассауді, Трансільванія, BIWC пройде у дванадцятий раз.

The Balkans International Wine Competition

Міжнародна премія з винного туризму Wine Travel Awards виступила на BIWC у якості інформаційного партнера.

The Balkans International Wine Competition

Крім того, команда WTA представила каталог Wine Travel Awards Guide, виданий медіагрупою Drinks+, що включає розповіді про всіх номінантів, переможців голосування та призерів премії. В останній день конкурсу були представлені вина номінантів та спонсорів WTA, проведена презентація українських вин.

The Balkans International Wine Competition

16 червня о 20.00 на балканській церемонії Balkan Wine Oscars у Софії буде присуджено найбільший приз у конкурсі – Grand Trophy for the “Best Wine in the Balkans”. Нагороду отримає найкраща виноробня Балкан, яка завоювала найбільшу кількість медалей конкурсу, а також трофеї у кожній категорії.

The Balkans International Wine Competition

Традиційно журі The Balkans International Wine Competition нагороджує одного з найкращих учасників Конкурсу від кожної країни премією Best of Show за вино, яке набрало найбільшу кількість балів серед вин цієї країни. Цього року від України таким переможцем стало вино Odessos Merlot Limited Edition 2020, виноробня ODESSOS WINERY.

Усі переможці:

• Best of Show Albania

Juga e Bardhe 2021
KANTINA FABA

• Best of Show Bosnia and Herzegovina

Perle Ljubavi 2021
VINARIJA FAZAN

• Best of Show Croatia

Plovac Ploski 2015
CARIC WINERY

• Best of Show Greece

Diaporos Xinomavro 2017
KIR YIANNI ESTATE

• Best of Show Kosovo

Rahova Klasike Reserve 2019
LABI WINES

• Best of Show Montenegro

Stari Podrum Vranac 2013
PLANTAZE WINERY

• Best of Show North Macedonia

Luda Mara Vranec 2019
TIKVES WINERY

• Best of Show Romania

Crama Gabai Red Blend 2019
CRABA GABAI

• Best of Show Serbia

Vincic White Reserve 2012
VINCIC WINERY

• Best of Show Slovenia

Seven Numbers Sauvignon Blanc 2019
PUKLAVEC FAMILY WINES

• Best of Show Turkey

Suvla Bogazkere – Okuzgozu 2021
SUVLA WINERY

• Best of Show Ukraine

Odessos Merlot Limited Edition 2020
ODESSOS WINERY

The Balkans International Wine Competition

Церемонію нагородження відкрив мер острова Саламіна Георгіос Панагопулос (Georgios Panagopoulos), були присутні посли Болгарії, Туреччини, дипломати зі Словенії, Румунії та України. Вели церемонію Галина Ніфору (Galina Niforu), директор BIWC, Ігор Лукович (Igor Lukovic), цьогорічний президент BIWC, а також почесний президент BIWC Константинос Лазаракіс (Konstantinos Lazarakis).

«Я вражена теплотою та професіоналізмом усіх, хто так привітно приймав нас на острові Саламіна. А ще для мене було надзвичайно хвилююче, що дванадцяте видання BIWC буде приймати мій другий дом. Для церемонії у нас була не лише рекордна кількість зразків, а й рекордна якість! Я спостерігаю за розвитком вин регіону та можу відверто сказати, що ми сміливими темпами наближаємось до світових держав!», – підкреслила Галина Ніфороу.

The Balkans International Wine Competition

У церемонії взяли участь представники Торгової асоціації острова, компанії Link EPE (логістичний партнер конкурсу), бізнесмени Афін, Пірея, Саламіна та вайнловери Балканського вина.

The Balkans International Wine Competition

Спеціальні нагороди із зображенням острова Саламіна та оливкової гілки були вручені мером всім MW, присутнім на заході: Ерл Джон Сальві (Earl John Salvi), Керолайн Гілбі (Caroline Gilby), Роду Сміту (Rod Smith), Робіну Кіку, всі члени журі та решта учасників отримали почесні дипломи за участь.

Одинадцятий рік поспіль найкращі вина Балкан нагороджуються на престижному конкурсі The Balkans International Wine Competition (BIWC). Цього року конкурс проходив на історичному грецькому острові Саламіна, участь в ньому взяла рекордна кількість учасників – понад 1000 вин та 280 виноделен. На офіційній церемонії та гала-вечері у Ktima Filippikon міжнародне журі оголосило країну-господарку наступного конкурсу – Румунію. […]

X
Украина