Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

The Oxford Companion to Wine. З друку вийшло нове, перероблене та розширене п’яте видання довідника про вино

Команда Drinks+ була рада долучитися до створення цього п’ятого розширеного видання, та розповісти світові про Україну, її виноробний сектор, повідомити, як війна вплинула на виноробну промисловість нашої країни.


Довідник вийшов під незмінною редакцією відомої винної письменниці та критика Дженсіс Робінсон (Jancis Robinson), а також Джулії Хардінг (Julia Harding MW) та Тари Кью Томас (Tara Q Thomas), редакторки JancisRobinson.com та колишньої багаторічної редакторки нью-йоркського журналу Wine & Spirits

«НАРЕШТІ ЗАВЕРШЕНО! Вийшло п’яте видання The Oxford Companion to Wine! 267 учасників, 60 з яких абсолютно нові! 310 ніколи раніше не включених матеріалів, – написала на своїй сторінці в одній із соціальних мереж Дженсіс Робінсон. – Дякую всім, хто з нетерпінням чекав на цей випуск!»

The Oxford Companion to Wine

Дженсіс Робінсон (Jancis Robinson)

Також Дженсіс подякувала за фундаментальну роботу своїм колегам – Джулії Хардінг і Тарі Кью Томас. «Джулія Хардінг піднімає келих за успіх нового видання і вже починає робити нотатки для наступного випуску», – повідомила Робінсон.

Книга містить понад 4 100 статей, у тому числі 272 нових, а також матеріали експертів, що ще не публікувалися в енциклопедії і які проживають у різних куточках нашої планети.

The Oxford Companion to Wine

Джулія Хардінг (Julia Harding MW)

Розповідаючи про нове видання знаменитої енциклопедії, Джулія Хардінг підкреслює, що більшість статей з попереднього довідника були оновлені, видання є максимально зручним для користування гідом у світі вина, наприклад, стаття про Нову Зеландію була розділена на кілька субрегіональних статей, що полегшує доступ до інформації завдяки перехресним посиланням. Хардинг наголошує на внеску у виконану роботу редактора-консультанта з виноградарства д-ра Річарда Смарта (Richard Smart) та редакторки-консультантки з енології д-ра Валері Лавін (Valérie Lavigne) та дякує їм за кропітку працю, яку вони провели.

Особливу увагу було приділено статтям про зміну клімату та турботу про довкілля; сорти винограду, які набувають популярності, наприклад Kydonista, Vidiano, Liliorila та кілька сортів, виведених на стійкість до хвороб; правила маркування.

«Ми зробили пріоритетом те, щоб якнайбільше авторів писали матеріали про місця, де вони мешкають, так ми змогли отримати актуальну точку зору з певної місцевості, – розповідає Тара Кью Томас. – Наприклад, Джеймс Лоутер (James Lawther MW) – Бордо, Джаспер Морріс (Jasper Morris MW) – Бургундія, Уолтер Спеллер (Walter Speller) – Італія, Майкл Фріджон (Michael Fridjhon) – Південна Африка, і це, зрозуміло, лише частина імен».

The Oxford Companion to Wine

Тара Кью Томас (Tara Q Thomas)

Зміна клімату та людська творчість розсунули межі винного світу, включивши до нового видання країни, про які у The Oxford Companion to Wine ніколи раніше не писали: Данія, Естонія, Фінляндія, Латвія, Литва та Норвегія (всі матеріали написані місцевими жителями). Серед 15 інших африканських країн є також статті про Габон, Того та Уганду. Колектив редакторів досліджував не лише нові широти, а й нові висоти, включаючи Перу, Колорадо та Нью-Мексико, а також кожну з точок Тенеріфе та багато іншого.

«Ми сподіваємося, що читання цього величезного тому (3,2 кг) принесе вам таке ж задоволення, як і нам його складання», – кажуть про п’яте видання The Oxford Companion to Wine його видавці.

Нагадаємо, що контракт на видання The Oxford Companion to Wine було підписано у 1988 році і після п’яти років роботи світ побачив перший довідник. Далі були видання у 1999, 2006 та 2015 роках. Унікальний гід отримав кілька нагород, зокрема André Simon Memorial Award та Glenfiddich Award.

Джерело: jancisrobinson.com
Фото: jancisrobinson.com, goodfoodrevolution.com

Команда Drinks+ була рада долучитися до створення цього п’ятого розширеного видання, та розповісти світові про Україну, її виноробний сектор, повідомити, як війна вплинула на виноробну промисловість нашої країни. Довідник вийшов під незмінною редакцією відомої винної письменниці та критика Дженсіс Робінсон (Jancis Robinson), а також Джулії Хардінг (Julia Harding MW) та Тари Кью Томас (Tara Q […]

Презентація Wine Travel Awards на ENOEXPO-2023

8-10 листопада у Кракові відбудеться найважливіша подія Польщі, що поєднує всю виноробну промисловість – ювілейний 20-тий реліз ENOEXPO. Цього року ENOEXPO стає The fair-partner of Wine Travel Awards і номінантом третього сезону WTA, як Enogastronomic Events/Magnet of the Region. ENOEXPO-2023 проводиться одночасно з HORECA – 30-ю Міжнародною виставкою обладнання для готелів та підприємств громадського харчування.


Drinks+ & Wine Travel Awards починає плідну та активну співпрацю з найбільшою винною виставкою Польщі та презентує на її майданчику у Кракові проєкт WTA – абсолютно новий формат у галузі винної, кулінарної та туристичної індустрії, що об’єднує міжнародних професіоналів з усього світу, створений Комунікаційною медіа групою Drinks+, однією з найстаріших винних медіа груп Східної Європи.

 

Wine Travel Awards

 

На виставці у Кракові Wine Travel Awards представить власний стенд з можливістю презентації вин партнерів WTA та Walk-Around Tasting. Презентація WTA відбудеться 9 листопада з 15.00 до 17.00. В рамках презентації WTA виступить Томаш Пранге-Барчінський (Tomasz Prange-Barczynski) – авторитетний винний критик, редактор та письменник, номінант та переможець публічного голосування Wine Travel Awards у номінації Wine & Food Influencer/ Expert opinion.

Wine Travel Awards на ENOEXPO-2023

Томаш Пранге-Барчінський (Tomasz Prange-Barczynski)

Також під дахом HORECA/ENOEXPO-2023 відбудеться національні відбіркові тури найважливішого кулінарного конкурсу Bocuse d’Or, змагання молодих кухарів у першому випуску конкурсу Trophee Mille Polska та конкурс польських вин та сидру, основна ідея якого – просування вина, сидру та медовухи, вироблених у Польщі. Більш детальна інформація тут.

Про усі івенти, що відбудуться у рамках HORECA/ENOEXPO-2023 можна дізнатися на офіційному сайті.

8-10 листопада у Кракові відбудеться найважливіша подія Польщі, що поєднує всю виноробну промисловість – ювілейний 20-тий реліз ENOEXPO. Цього року ENOEXPO стає The fair-partner of Wine Travel Awards і номінантом третього сезону WTA, як Enogastronomic Events/Magnet of the Region. ENOEXPO-2023 проводиться одночасно з HORECA – 30-ю Міжнародною виставкою обладнання для готелів та підприємств громадського харчування. […]

У 112 раз у Бургундії відбувся Tastevinage – Burgundy Tasting Cup

8 вересня в культовому замку Château du Clos de Vougeot відбулася традиційна зустріч бренду бургундських вин Tastevinage. До журі увійшла Олександра Григор’єва, кореспондентка Drinks+, яка живе в Бургундії.


Початок осені має свою чарівну принадність: золотаві відтінки на зелених кронах дерев, туманна димка свіжих ранків і ще досить теплі дні в променях лагідного сонця… Рухаючись знаменитою дорогою Route des Grands Crus, ви потрапляєте в оточення виноградників Кот-д’Ор, який незабаром стане справжнім золотим узбережжям, успадкувавши прекрасні осінні барви. У Бургундії вже розпочався збір врожаю. Можна побачити припарковані вздовж дороги машини та вантажівки, робітники зрізають грона винограду та невеликими партіями везуть на переробку. Справді чарівна пора!

Tastevinage

В один із таких сонячних осінніх днів, 8 вересня, 118 професіоналів виноробства – сомельє, виноробів, комерсантів, торговців вином і журналістів – зібралися разом у Château du Clos de Vougeot, щоб продегустувати 400 бургундських вин, які подали заявку на Tastevinage. Вільям Воутерс (William Wouters), президент Міжнародної асоціації Sommellerie (ASI), приєднався до 112-го Burgundy Tasting Cup як почесний гість.

Tastevinage

Два основних сорти винограду (Піно Нуар і Шардоне), різні найменування, різні кліматичні умови та урожай створюють цю складність і мозаїку бургундських терруарів. Tastevinage, організований Confrérie des Chevaliers du Tastevin з 1950 року, має на меті, перш за все, забезпечити високу планку якості вина, оскільки тільки вина з рейтингом 13 з 20 і вище отримали кваліфікацію. Отже, це винагорода виробнику за якість вина, яку він розвинув завдяки тривалій праці та високому досвіду. Також завдання полягає в просуванні чудових зразків бургундського вина та регіону в цілому, одночасно наближаючи бургундське вино до споживача. Нерідко ви можете знайти пляшку crémant de Bourgogne, Pinot Noir або Chardonnay з етикеткою Tastevinage у супермаркеті, винному магазині чи безпосередньо на домені. Таким чином, це стає етикеткою як якості, так і довіри, створюючи зв’язок між виробником і споживачем для найбільшого задоволення кожного.

Tastevinage

За моїм столом меню сліпої дегустації складалося з двох crémant de Bourgogne, двох Bourgogne white 2022, Côte de Nuits-Villages white 2022, Marsannay white 2021, Marsannay white 2019, Bourgogne Côte d’Or red 2020, Nuits-Saint-Georges 1er Cru red 2022, Nuits-Saint-Georges 1er Cru red 2019 та Nuits-Saint-Georges 1er Cru red 2013. Під час оцінювання журі має враховувати фактичні якості вина, його можливу еволюцію та те, чи добре представляє вино його вінтаж та назва. Ще один цікавий момент, на я кий я мала звернути увагу, – чи буду я особливо пишатися, пропонуючи цю пляшку своєму другові.

Tastevinage

Якщо я можу виділити пару вин, які я спробувала, то це Bourgogne Côte d’Or red 2020 і Nuits-Saint-Georges 1er Cru red 2022.

Bourgogne Côte d’Or red 2020

Колір: вишнево-червоний з червоним рубіновим відблиском. Інтенсивний аромат з нотами вишні, чорної смородини, ожини та спецій. Ніжний смак з тонкими танінами, обволікуючими нотами малини, вишні та чорного перцю. Свіжий і легкий фініш.

Nuits-Saint-Georges 1er Cru red 2022

Молодий, повний і потужний, з великим потенціалом старіння. Колір: сутінковий фіолетовий з вишнево-червоним відблиском. Ніс дарує прекрасний аромат троянди та солодки, вишні та чорної смородини. Енергійний смак з нотами вишні, чорної та червоної смородини, відтінками чорного перцю, з досить тривалим посмаком.

Зрештою, можна запропонувати багато чудових пляшок: 132 вина, 33% від загальної кількості представлених вин, були відібрані на цьому осінньому випуску Tastevinage. 46 регіональних апелясьонів, 50 сільських апелясьонів, 36 апелясьонів Premier Cru та Grand Cru переконали смак професійних дегустаторів. З повним списком лауреатів можна ознайомитись на офіційному сайті тут.

8 вересня в культовому замку Château du Clos de Vougeot відбулася традиційна зустріч бренду бургундських вин Tastevinage. До журі увійшла Олександра Григор’єва, кореспондентка Drinks+, яка живе в Бургундії. Початок осені має свою чарівну принадність: золотаві відтінки на зелених кронах дерев, туманна димка свіжих ранків і ще досить теплі дні в променях лагідного сонця… Рухаючись знаменитою […]

Для майбутнього музею пива, що відкриється у Рівному, зібрано пів тисячі експонатів

У Рівному планують відкрити музеї пива та хмелярства. Ініціатор створення закладу є Маріян Года, директор Рівненського пивзаводу.


Наразі власну колекцію пляшок, і не тільки, пан Маріян тримає у своєму кабінеті, але вважає це не правильним, оскільки «їх повинні бачити відвідувачі». Колекція складається з пляшок з-під пива, кухлів, діжок, лабораторного обладнання та архівних документів. Все це збиралося протягом трьох років. Деякі речи були викуплені у колекціонерів.

Музеї пива та хмелярства

«Спочатку я збирав пляшки, які належали цьому пивзаводу, – каже Маріян Года. – Тут є пляшка, якій понад сто років. Вона, мабуть, випущена в 1900 максимум – у 1909 році».

Пивоварню у Рівному було засновано приблизно у 40-х роках XIX століття. У XX столітті вона стала найбільшим виробництвом пива на Волині.

Музеї пива та хмелярства

Музеї пива та хмелярства планують облаштувати на вулиці Петра Могили у будинку де жив Герш Пісюк – перший директор рівненського пивзаводу. Відкриття закладу попередньо планують на 2024 рік.

Джерело: suspilne.media, 7dniv.rv.ua
Фото: suspilne.media, trailsthenales.com

У Рівному планують відкрити музеї пива та хмелярства. Ініціатор створення закладу є Маріян Года, директор Рівненського пивзаводу. Наразі власну колекцію пляшок, і не тільки, пан Маріян тримає у своєму кабінеті, але вважає це не правильним, оскільки «їх повинні бачити відвідувачі». Колекція складається з пляшок з-під пива, кухлів, діжок, лабораторного обладнання та архівних документів. Все це […]

ТМ «Файна Гуральня» – історія пристрасті

Все почалося майже 10 років тому, коли Віктор Бабій – інженер-механік в минулому – почав проводити експерименти з домашнім самогонним апаратом…


Початком виробництва ТМ «Файна Гуральня» вважається 2019 рік, саме тоді, після кількох років випробувань та вдосконалення формули своїх дистилятів, Віктор Бабій відчув, що нарешті готовий відкрити невеличку родинну дистилярню.

ТМ «Файна Гуральня»

Наразі виробництво оснащене професійним обладнанням і гості можуть продегустувати спектр якісних зразків, обравши для себе найкращі. ТМ «Файна Гуральня» пропонує унікальну колекцію джинів виготовлених на основі кришталево чистої води з моршинських джерел. Дотримуючись класичної технології, основу джинів складає пшеничний спирт класу люкс, македонський ялівець з Альп та власноруч зібрані та засушені трави з Карпатських гір.

Загалом у ТМ «Файна Гуральня» налічується шість фруктових дистилятів, п’ять видів джину та готується до випуску два вида бренді (пшеничне та кукурудзяне).

ТМ «Файна Гуральня»

У 2020 році на всеукраїнському конкурсі Independent Craft, Carpathian Gin отримав своє перше «Золото». Потім, у 2021 році, цей джин нагородили «Золотом» на конкурсі Ukrainian Craft Spirits, у тому ж 2021 році на конкурсі Gin Tasting Competition Crown Перегону «Золотом» було відзначено всю лінійку джинів «Гуральні».

Гурмани високо оцінюють London Lottos Blue Gin. Напій виготовлено за ексклюзивною рецептурою пана Віктора. Для створення букету аромату використано одинадцять трав. Родзинкою джину є використання китайського чаю Анчан, який виготовляють з висушених бутонів квітів трав’янистої ліани Clitoria ternatea. У настою з пелюстків Анчан багато лікувальних властивостей, він корисний для зору, допомагає при діабеті, ефективний для зниження холестерину, має омолоджувальний ефект. Настій цієї рослини – яскраво синій, саме тому London Lottos Blue Gin має унікальний ніжно волошковий відтінок.

ТМ «Файна Гуральня»

Наступним, не менш визнаним споживачами фаворитом, вважається яблуневе бренді з дотриманням всіх стадій класичної технології кальвадосу. Дистилят виготовлено з чистого яблуневого соку прямого віджиму, для витримки використовуються 350-літрові дубові діжки з під бренді. Мінімальний термін настоювання у діжках 2 роки.

На сьогодні «Файна Гуральня» налічує мабуть найбільшу колекцію дубових діжок різного призначення. Кілька сотень було куплено в одному з історичних Grand Cru Бордо – Château Beychevelle, решта придбано у компанії «Шустов», це діжки з під бренді.

ТМ «Файна Гуральня»

Вже можна сміливо казати, що зовсім скоро колекцію Віктора Бабія та його «Файної Гуральні» будуть смакувати не тільки вітчизняні поціновувачі крафтових напоїв але й європейські шанувальники чогось унікального. Напоями «Гуральні» вже цікавляться європейські імпортери, а саме з Польщі та Франції, з французами навіть вкладено угоду про співпрацю.

Можливо дехто скаже, що для виробництва гарного напою потрібні якісні продукти та сучасні технології – так воно і є, але складно не погодиться, що для досягнення бездоганного результату важливі захоплення, пристрасть, відданість улюбленої справі та невтомна праця. Все це разом поступово перетворює мрію на файну реальність, а перші пробні кроки – на справу життя.

Але попереду ще багато етапів для росту та вдосконалення, саме так вважає пан Віктор.

Все почалося майже 10 років тому, коли Віктор Бабій – інженер-механік в минулому – почав проводити експерименти з домашнім самогонним апаратом… Початком виробництва ТМ «Файна Гуральня» вважається 2019 рік, саме тоді, після кількох років випробувань та вдосконалення формули своїх дистилятів, Віктор Бабій відчув, що нарешті готовий відкрити невеличку родинну дистилярню. Наразі виробництво оснащене професійним обладнанням […]

Новий сезон 2023-2024 Wine Travel Awards офіційно стартував!

Раді повідомити по початок ранньої реєстрації!


Ви винороб, власник виноробні, професіонал винного туризму, винний письменник, винний педагог чи винний блогер? Ви керуєте винним готелем або енотекою, організовуєте дегустації вин і тури для любителів вина з вашого регіону та з усього світу? Запрошуємо вас стати номінантом Wine Travel Awards і приєднатися до нашої активної спільноти WTA, щоб отримати річну міжнародну рекламну кампанію для вас і вашого бізнесу!

Wine Travel Awards

Якщо ви зацікавлені в тому, щоб ваша компанія, бренди та послуги були більш інтегрованими та помітними в конкурентному світі вина та винного туризму, ми будемо раді вітати вас на борту!

Форма реєстрації: https://winetravelawards.com/registration-form/

Після приєднання до WTA як номінанта кожен учасник отримує комплексну промо-кампанію WTA (листопад 2023-листопад 2024), яка включає:

✔профіль номінанта на офіційному сайті премії: www.winetravelawards.com;

✔статтю про номінанта на www.drinks.ua (сайт має глобальне охоплення);

✔профіль номінанта у Wine Travel Awards Guide 2023-2024 – каталозі, який розповсюджуватиметься на провідних світових винних виставках і подіях WTA (для довідки див. WTA Guide 2021-2022);

✔інформаційна підтримка на Drinks+ та у соціальних мережах WTA, а також в електронних розсилках WTA (22 650 міжнародних підписників, які займаються винним бізнесом);

✔інформаційна підтримка в ЗМІ партнерів, зокрема www.prowein.com, www.winemeridian.com, https://nlinemedia.co.uk, www.winicjatywa.pl тощо;

✔можливість Інтеграції в події WTA в період кампанії (на пільгових умовах зі спеціальною знижкою для номінантів);

✔шанс стати одним із переможців Wine Travel Awards.

Wine Travel Awards

Номінуватися можна в одній або кількох (до трьох) категоріях, обраних у шести номінаціях:

  • The Visiting Card of the Country
  • Ambassador
  • Wine&Food Influencer
  • Education in Enotourism
  • Wine Guide
  • Enogastronomic Events.

Детальніше про кожну номінацію та категорію ви можете знайти в реєстраційній формі: https://winetravelawards.com/registration-form/, а ознайомитися з номінантами минулого року за посиланням https://winetravelawards.com/nominations /2022-2023/.

Спеціальні умови для ранньої реєстрації:

✔ номінація в першій категорії — 380 євро;

✔ номінація у двох категоріях — плюс 285 євро (знижка 25% на 2 категорію);

✔ номінація в трьох категоріях — плюс 190 євро (знижка 50% на 3 категорію).

Скориставшись перевагою ранньої реєстрації  на WTA 2023-2024 (старт  1 листопада), ви, як член спільноти WTA, тепер можете брати участь у подіях WTA за програмою фінансової лояльності. Приєднавшись зараз, ви отримаєте можливість взяти участь у найближчому заході WTA у Польщі на Enoexpo Krakow 2023 (8-10 листопада 2023). Спеціальні пільгові умови інтеграції пропонуються лише членам спільноти WTA.

Wine Travel Awards

Важлива інформація про проєкт і переваги, які ми пропонуємо членам спільноти WTA.

WTA – щорічна премія в галузі винного туризму, яка має особливий формат. Це не традиційна система рейтингу, це індивідуальна маркетингова та рекламна кампанія для кожного учасника в різних країнах.

Нагороди Wine Travel Awards вже були оцінені багатьма міжнародними винними та туристичними асоціаціями, такими як Valpolicella Consortium, Asti DOCG Consortium, Austrian Wine (AustrianWine Marketing Board), Wines of Hungary, Wines of Moldova, Vine & Wine Foundation Of Armenia, National Inbound & Domestic Tourism Association of Moldova (ANTRIM), Комітет з туризму Вірменії (Міністерство економіки Республіки Вірменія) тощо, а також багато чудових виноробень і винних груп.

У 2022 році, подолавши величезну конкуренцію, WTA була прийнята до інкубатора Bernard Magrez Start-Up Win та обрана одним із найперспективніших інноваційних проєктів у галузі вина та винного туризму у 2023 році.

Ми пишаємося нашим партнерством із Gérard Basset Foundation: переможець WTA 2023-2024 у категорії Ambassador of the Year буде нагороджений премією Жерара Бассе Ambassador of the Year.

Протягом двох попередніх років діяльності проекту (2021-2022, 2022-2023) ми успішно представили наших учасників на великих міжнародних винних виставках, таких як London Wine Fair, ProWein, Vinitaly, BordeauxWine Week, IWINETC, WinExpo Georgia , Italian Taste Summit, Balkans International Wine Competition and Festival тощо.

Ми впевнені, що туризм – це можливість для вина, а вино – це можливість для туризму! Зробимо це разом!

Форма реєстрації: https://winetravelawards.com/registration-form/

Раді повідомити по початок ранньої реєстрації! Ви винороб, власник виноробні, професіонал винного туризму, винний письменник, винний педагог чи винний блогер? Ви керуєте винним готелем або енотекою, організовуєте дегустації вин і тури для любителів вина з вашого регіону та з усього світу? Запрошуємо вас стати номінантом Wine Travel Awards і приєднатися до нашої активної спільноти WTA, […]

Moldova Wine Festival запрошує гостей

16-17 вересня у Кишиневі відбудеться Moldova Wine Festival. Тут вино, музика та культура Республіки Молдова об’єднаються в унікальну подію, присвячену шанувальникам улюбленого напою.


В самому серці молдовської столиці знаходиться місце, де через тиждень зберуться шанувальники найулюбленішого напою.

Свої найкращі вина на Moldova Wine Festival представлятимуть зо три десятка найкращих молдовських виноробень. Серед них номінанти, фіналісти та переможці Wine Travel Awards: Vinuri de Comrat, Château Purcari, Mileștii Mici, Castel Mimi,  Cricova Winery, Château Vartely

Виробники поділяться секретами своїх кращих вин, а кожен гість матиме можливість продегустувати добірні вина та придбати вподобану пляшку у торговій зоні фестивалю.  

16-17 вересня у Кишиневі відбудеться Moldova Wine Festival. Тут вино, музика та культура Республіки Молдова об’єднаються в унікальну подію, присвячену шанувальникам улюбленого напою. В самому серці молдовської столиці знаходиться місце, де через тиждень зберуться шанувальники найулюбленішого напою. Свої найкращі вина на Moldova Wine Festival представлятимуть зо три десятка найкращих молдовських виноробень. Серед них номінанти, фіналісти […]

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023: українські вина отримали 6 золотих та 9 срібних медалей

Цього року літня дегустація MUNDUS VINI в Нойштадт-ан-дер-Вайнштрассе – 33-я церемонія Grand International Wine Award – продегустувала вина з 36 країн світу.


Результати

Майже 140 винних професіоналів, у тому числі представники команди Drinks+ і Wine Travel Awards, продегустували та оцінили 4238 вин під час чотириденної дегустації. Найбільшою кількістю зразків була представлена Італія – 1062, на другому місці Іспанія – 790 зразків, далі йде Німеччина – 744. Україна наразі взяла участь з 29 зразками на рівних із США.

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

У медальному заліку на літній дегустації перше місце посіла Італія (3 Grand Gold, 225 Gold, 215 Silver), за нею Іспанія (5 Grand Gold, 148 Gold, 125 Silver) і Німеччина (2 Grand Gold, 116 Gold, 118) Срібло). Далі йдуть Португалія (100 медалей), Франція (90), Грузія (62), ПАР (45), Австрія (43), Румунія (43) і Чехія (40).

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

Результати можна знайти тут.

Ми раді повідомити, що на цій літній дегустації українські вина були нагороджені 6 золотими та 9 срібними медалями, і, як ми можемо проаналізувати з офіційної інформації, їх кількість становить майже 50% зразків, надісланих на конкурс.

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

6 золотих медалей і 9 срібних отримав відомий і один із найбільших українських виробників вина, переможець премії Wine Travel Awards 2022-2023 як The Visiting Card of the Country/Brand – the Visiting Card of the Country. Сімейний бізнес сім’ї Іукурідзе – SHABO розташований на південному узбережжі Чорного моря в основному виноробному регіоні Одеси. Також важливо відзначити, що Grande Reserve Cabernet Sauvignon 2020 за офіційною інформацією Mundus Vini став Best of Show Ukraine!

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

Вина, нагороджені золотими медалями:

***Best of Show Ukraine***   2020 Grande Reserve Cabernet Sauvignon

2019 Grande Reserve Chardonnay

2020 Grande Reserve Cabernet – Merlot

2018 Limited Edition Vintage Dessert Muscat – Ottonel

2016 Limited Edition Vintage Dessert Traminer

2019 Limited Edition Sherry Fortified Dry

Mundus Vini 2023 Summertasting

Wines Awarded Silver medals:

2021 Classic Extra Brut White

2021 Shabo Reserve Chardonnay

2021 Limited Edition Rkatsiteli by Kakhetian Technology

2021 Shabo Reserve Cabernet

2022 Shabo Reserve Saperavi

2022 Limited Edition Saperavi – Merlot by Kakhetian Technology

2016 Limited Edition Vintage Dessert Cabernet

2016 Limited Edition Vintage Dessert Cabernet

Наша редакція вітає виноробню Shabo Family Winery з перемогою та сподіваємося, що в Україні буде більше виробників, які готові прийняти виклик і довести світові, що вони також виробляють вина міжнародного класу!

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

Конкурс вин та інше…

Крім того, що літня дегустація MUNDUS VINI 2023 була вже 33-ю Великою міжнародною винною нагородою, під час дегустації команда відзначала річницю Meininger Verlag (саме цим важливим і найстарішим спеціалізованим видавництвом Німеччини було засновано MUNDUS VINI).

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

Отже, рівно 120 років тому – 3 вересня 1903 року Даніель Майнінгер (Daniel Meininger) заснував видавництво Meininger Verlag. Міжнародні винні судді MUNDUS VINI вручили родині Майнінгер особливий подарунок, який на головній сцені вручив особисто Пол Роберт Блом (Paul Robert Blom).

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

З ініціативи Пола судді також зібрали суму на допомогу Україні. Ми хотіли б подякувати родині MUNDUS VINI за цю пожертву, і обов’язково повідоммо на які потреби її відправимо.

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

«У світі є багато сімейних виноробень, які є прикладом ефективного винного бізнесу. А Meininger Verlag є одним із найкращих і навіть унікальних прикладів сімейного бізнесу, який спеціалізується на видатній пресі для напоїв», – зазначив у своїй промові на закритті конкурсу член правління MUNDUS VINI Роберт Джозеф (Robert Joseph). Communication Media Group повністю поділяє цю думку.

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

Але, звичайно, великою традицією команди MUNDUS VINI є фантастична додаткова програма, яка зазвичай організовується для міжнародних винних суддів. Цього разу в офісі Meininger Verlag у Нойштадті відбулася детальна та інформативна презентація SOAVE DOC. Усі судді мали  можливість скуштувати 17 відібраних італійських вин, представлених консорціумом SOAVE у Vinicombe of Meininger Verlag, і поділитися своїми думками про вина дуже давнього регіону, де виноград вирощували на вулканічних пагорбах поблизу Верони ще з римських часів.

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

На третій вечір після нашого прибуття на конкурс відбулася модерована дегустація вин, представлена ICEX – Wine from Spain у співпраці з Контрольною радою DO Rías Baixas у Gesellschaftshaus BASF у Людвігсхафені. Крістоф Ніклас (Christoph Nicklas), редактор Meininger Verlag GmbH, провів нас через дегустацію вибраних вин із Галісії на північному заході Іспанії. І чудовим сюрпризом було скуштувати вина з цього регіону, дізнатися про особливості клімату та терруару ДО, скуштувати кілька культових ігристих, насичених і водночас свіжих білих вин, а також як відкрити для себе червоне вино сорту Бранчелао.

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

Наша редакція хоче подякувати Крістіану Вольфу (Christian Wolf), директору Degustation та високомотивованій команді Mundus Vini за запрошення та організацію цих чудових чотирьох днів змагань!

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

Фото: Drinks+, AD Lumina

Цього року літня дегустація MUNDUS VINI в Нойштадт-ан-дер-Вайнштрассе – 33-я церемонія Grand International Wine Award – продегустувала вина з 36 країн світу. Результати Майже 140 винних професіоналів, у тому числі представники команди Drinks+ і Wine Travel Awards, продегустували та оцінили 4238 вин під час чотириденної дегустації. Найбільшою кількістю зразків була представлена Італія – 1062, на […]

Спеціальну колекцію віскі до ювілею Джеймса Бонда виставлено на аукціон

На аукціоні приватного міжнародного аукціонного дому Bonhams, який відбудеться з 11 по 20 вересня, буде запропоновано лімітовану колекцію віскі The Macallan, що була створена на честь 60-річчя франшизи про легендарного агента 007. Також аукціон представить ще деякі вишукані вина та спиртні напої.


Випуск Macallan James Bond – Decades I-VI, присвячений 60-річчю Джеймса Бонда, включає колекцію з шести пляшок обмеженого випуску, кожна з яких являє собою десятиліття відомого британського агента. Односолодовий віскі представлений в унікальних упаковках з оригінальними ілюстраціями. Естімейт колекції складає 6 000-7 000 фунтів стерлінгів. Macallan James Bond стане родзинкою онлайн-аукціону, який пройде з 11 по 20 вересня 2023 року, поряд із вражаючою лінійкою рідкісних вин та спиртних напоїв.

віскі до ювілею Джеймса Бонда

Аукціон виставить на продаж пляшку 50-річного Macallan з колекції The Red Collection, яка була розлита у 2020 році та міститься в оригінальному дубовому футлярі (естімейт £45 000-50 000). Також пропонується пляшка Bowmore 52-річної витримки в оригінальному дерев’яному футлярі (естімейт £22 000-28 000). The Balvenie 56-річної витримки, це одна з 90 пляшок, що була взята з бочки №5575 і представлена на оригінальній дерев’яній підставці та у шкіряному футлярі (естімейт £22 000–28 000).

віскі до ювілею Джеймса Бонда

Серед лотів також пляшка одного з найстаріших односолодових віскі – The Glenlivet 1940 Generations 1st Release, розлита в 2010 році компанією Gordon & MacPhail. Випуск являє собою одну зі 100 пляшок з бочки №339, яка представлена в кришталевому графині ручної роботи, зі срібною пробкою, в оригінальному дерев’яному футлярі та з сертифікатом автентичності (естімейт £ 14 000-18 000).

Джерело: thedrinksbusiness.com
Фото: thedrinksbusiness.com, passionspirits.com

На аукціоні приватного міжнародного аукціонного дому Bonhams, який відбудеться з 11 по 20 вересня, буде запропоновано лімітовану колекцію віскі The Macallan, що була створена на честь 60-річчя франшизи про легендарного агента 007. Також аукціон представить ще деякі вишукані вина та спиртні напої. Випуск Macallan James Bond – Decades I-VI, присвячений 60-річчю Джеймса Бонда, включає колекцію […]

DRINKS+ 2023 – пишемо історію винної галузі України 

Наша редакція зараз працює над першим після початку війни друкованим випуском DRINKS+ 2023. Запрошуємо всіх представників бізнесу напоїв стати частиною команди цього аналітичного релізу журналу.


Ми прагнемо дослідити і розповісти світові, що життя та бізнес в Україні продовжуються, незважаючи на страшні втрати і постійні загрози, спричинені російською агресією. 

Цей випуск буде про мужність і професіоналізм українських компаній і людей, які під час кривавої війни продовжують займатися своєю мирною справою. Звісно, бізнес зазнав значних змін, але стійко виживає і живить економіку країни. Ми хочемо розповісти про те, як оператори різних секторів ринку адаптуються та навіть розвиваються і досягають успіху в таких складних умовах. Як українські вина, створені під час війни, завойовують вищі нагороди авторитетних міжнародних конкурсів. Про те, як відновлюються розтрощені ворогом виноробні і закладаються нові виноградники, як відкриваються і одразу стають шалено популярними винні бари, як розгорнутим фронтом виступають на світових виставках наші винороби під прапором Wines of Ukraine.

Так само, як і вся галузь, як уся країна, опиралися ворогу і ми. Попри всі проблеми, що несе з собою війна, протягом останніх двох років Drinks+ group залишалася важливим і авторитетним джерелом інформації для професіоналів винної індустрії через свій цифровий білінгвістичний портал www.drinks.ua. 

А наш молодий проєкт Wine Travel Awards (winetravelawards.com) вже другий рік блискуче працює на просування українських вин та вітчизняних туристичних локацій на міжнародній В2В арені. 

Тепер настав час створити друкований випуск саме про український ринок, об’єднавши та підтримавши всіх гравців галузі, які займаються виробництвом вина і міцного алкоголю, імпортом та експортом, продажами, HoReCa, еногастрономічним туризмом, організацією винних і алкогольних подій, виставок, тощо.

Видання вийде в жовтні та буде розповсюджене по всій неокупованій території України. Також буде представлене на виставці Wine & Spirits Ukraine 2023 у Києві (1-3 листопада), у Польщі на Enoexpo/HoReCa 2023 у Кракові (8-10 листопада) і на ProWein 2024 (Дюссельдорф). (*Це базовий пул виставок, який до осені буде ще розширено). Журнал буде двомовним – українська/англійська.

Запрошуємо представників бізнесу напоїв стати частиною команди цього аналітичного релізу журналу DRINKS+ 2023. Основою для статей будуть ваші відповіді на запитання в анкетах: 

Анкета для Виноробів

Анкета для Імпортерів

Анкета для HoReCa

Просимо заповнити анкети до 15.09.2023.

Ставайте частиною команди DRINKS+ 2023 – створимо історію винної галузі України разом! 

Фото на заставці: MUNDUS VINI Summer Tasting 2023
Photo Credit: AD LUMINA

Наша редакція зараз працює над першим після початку війни друкованим випуском DRINKS+ 2023. Запрошуємо всіх представників бізнесу напоїв стати частиною команди цього аналітичного релізу журналу. Ми прагнемо дослідити і розповісти світові, що життя та бізнес в Україні продовжуються, незважаючи на страшні втрати і постійні загрози, спричинені російською агресією.  Цей випуск буде про мужність і професіоналізм […]

X
Украина