Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
Аксіома: коньяк – це синонім розкоші. Але є серед коньяків такі бренди, що уособлюють вищу міру світу лакшері, рівень золота серед металів, найвищий п’єдестал модного подіуму. Саме до таких належить коньяк DEAU, представлений в Україні відомою міжнародною компанією ТОВ «ЛВН Лімітед» (ТМ Nemiroff). DEAU уже став учасником двох подій 2025 року в Україні – BeWine і Barometer Bar Show, а також бренд був представлений ексклюзивним стендом на виставці Wine & Spirits Ukraine 2025.
Бренд DEAU з регіону Коньяк дехто порівнює із золотою медаллю на шовковому лацкані – revers славетного французького регіону. І, як у кожної медалі, у нього є дві сторони: ретельне збереження кращих традицій Майстрів коньяку – і сучасний фльор в усьому – від букету напоїв до дизайнерських флаконів.
Недаремно навіть сусіди по регіону та конкуренти по бізнесу визнають, що DEAU – це свіжий потік повітря у світі виняткових коньяків.
Така об’ємність, складність бренду віддзеркалена навіть в образі грифона – символу DEAU. Дивна та сильна істота – напіворел, наполовину лев – міфічний охоронець, що пильно береже природний дар – виноградні лози та золотий еліксир у підвалах. Історія бренду DEAU теж набуває легендарної глибини. Це літопис чотирьох поколінь, глибоко вкорінених у землю та виноградники, натхненних мистецтвом створення напоїв, гідних королів. Це давня сага, нерозривно пов’язана з еволюцією самого коньяку. Архіви свідчать, що саме в XVII столітті, коли була винайдена подвійна дистиляція – технологія, що зробила коньяк тим, чим він є, – у місцевих записах з’являється ім’я Луї До, винороба, який народився в Сентонжі у 1665 році. Отже, практично від народження легендарного напою cognac веде свій родовід славетна дистилерія, що нині виготовляє коньяки бренду DEAU.

Дистилерія, якою наразі керує Веронік Брю-Легаре та її син Ролан, володіє власними виноградниками в межах AOC Cognac – 65 гектарів у Fin Bois та Petite Champagne, що дозволяє контролювати якість продукції на всіх етапах – від відбору ягід до процесів виноробства та дистиляції. Основні сорти винограду – класичні: Уні Блан (Требіано), Фоль Бланш та Коломбар.
Перелічимо ключові віхи історії:
Садиба DEAU розташована в теруарі Fins Bois, де домінує сорт Уні Блан – з нього отримують живе, свіже вино, ідеальне для виробництва коньяку. Вузький провулок перетинає мальовниче містечко – саме тут розташовані підвали, де відпочиває коньяк у понад 2000 бочках із лімузенського дубу. Тут же діє сучасна винокурня з 12 аламбіками, які невтомно працюють із листопада по березень. У маєтку функціонують офіси та Maison de Maître, створений для прийому гостей.

Майстер льоху Крістоф Говіль, або, як кажуть у Франції, Maître de chai, – творець La Collection DEAU Cognac. Він вклав свій талант у створення колекції, що увічнює виняткові якості коньяку та його бездоганну репутацію. Відтоді, як Веронік Брю-Легаре взяла на себе кермо управління компанією Distillerie des Moisans та стала її президентом, бренд DEAU повністю змінив свою маркетингову стратегію, а також оновив зовнішній вигляд продукції. Фірмовий почерк у дизайні деяких пляшок виробника – форма Apothek, витончена репліка аптечних флаконів XVII століття, які винороби використовували для презентації своїх eaux-de-vie торговцям у регіоні Коньяк.

Нові власники вирішили надати флагманському продукту неповторного стилю й запросили найкращих дизайнерів створити нову елегантну форму пляшок – у вигляді вітрил. Актуальна колекція представлена у флаконах сучасного дизайну, що втілюють досконалість, savoir-faire та креативність. Серед них є справжній ювелірний шедевр – унікальний флакон, поверхня якого повністю вкрита 24-каратним золотом, нанесеним вручну відомим паризьким ювеліром Артюсом Бертраном (Arthus Bertrand). Елітні коньяки DEAU представлені в найпрестижніших магазинах і закладах світу – у ресторанах із зірками Мішлен, таких як Alan Geaam у Парижі або L’Hysope у Провансі.

…Отже, саме в цей момент мали б залунати урочисті фанфари — адже ми представляємо елітну колекцію DEAU! За словами самої Веронік Брю-Легаре, перед вами — справжні коньяки Haute Couture.

Коньяк Very Special виготовляється з майстерно дистильованих eaux-de-vie за допомогою традиційного Шарантського методу перегонки. Повільно витримується у нових бочках, зроблених у Франції.

Коньяк створено шляхом гармонійного поєднання eaux-de-vie найкращих вінтажів.
Він розкриває гурманські аромати свіжих фруктів, що поступово переходять у солодкі та пряні ноти.
Цей елегантний VSOP витримується у французькому дубі, доки не досягає необхідної зрілості для формування ідеального букета.

Цей коньяк Very Superior Old Pale — гармонійний купаж eaux-de-vie з найкращих врожаїв. Він витримується щонайменше чотири роки у підвалах, щоб досягти оптимальної зрілості та збалансованого характеру.

Цей Napoléon Cigar Blend є відображенням таланту та майстерності maître de chai, який виявляється як у відборі зрілих eaux-de-vie, так і в їхньому блендуванні. Для створення цього Napoléon, спеціально призначеного для поціновувачів елітного алкоголю та сигар, необхідний тривалий процес витримки — щонайменше 6 років. Розкішний букет вражає досконалим балансом смаку та ароматів.

DEAU XO — флагманський продукт Дому DEAU. Успіх цього XO полягає у бленді дуже старих eaux-de-vie, переважно з підрегіонів Petite Champagne та Fins Bois, які ретельно витримуються щонайменше 10 років у маленьких бочках із лімузенського дуба.
Асиметричні лінії викликають відчуття енергії та елегантності, а золоте покриття на горлечку та пробці підкреслює статус цього витвору.

Сама назва Black є відсилкою до кольору келихів для сліпих дегустацій, які використовують майстри погребів під час процесу відбору eaux-de-vie. DEAU Black – бленд, що поєднує XO eaux-de-vie з двох найпрестижніших підрегіонів Коньяку: Grande Champagne та Petite Champagne. Для створення цього чудового, унікального продукту необхідний тривалий процес витримки. Спочатку вона відбувається у нових бочках, потім коньяк дозріває в старих бочках, менш насичених танінами. Смачний як у чистому вигляді, так і в міксах з екзотичними фруктовими соками, тоніком та содовою.

Louis Memory – це перлина в короні бренду DEAU. Бленд витриманих рідкісних eaux-de-vie, виключно з вдалих врожаїв регіону Grande Champagne, що став справжнім шедевром. Цей коньяк створений як данина пам’яті засновника – Луї До. Вражаюче ароматний, але водночас тонкий та приємний. Він демонструє аромати меду, персика, інжиру, ванілі, кориці та коробки для сигар. Винятково довгий посмак – дуже інтенсивний та складний. Коньяк дозріває протягом багатьох років у затишній атмосфері з ідеальною вологістю. Повільно старіючи, він набуває витонченості, стає коштовністю сімейних блендів.
07.11.2025
05.11.2025