Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Bocuse d'Or Ukraine

Bocuse d`Or Ukraine стартував в Україні!

29.06.2021, Новини

22-23 червня в Кулінарному центрі МХП пройшов Відбірковий тур гастрономічного конкурсу Bocuse d’Or Ukraine.


Bocuse d’Or – легендарний міжнародний професійний конкурс, заснований видатним ресторатором і шеф-кухарем, батьком французької гастрономії, Полем Бокюзом у 1987 році. У цій найпрестижнішій гастроподії змагаються шеф-кухарі з понад 70 країн світу.

кулінарний конкурс

Україна вперше бере участь у цьому міжнародному заході. Все почалося за ініціативи Євгена Корольова, який став засновником та Президентом Bocuse d’Or Ukraine. Щоб потрапити до сім’ї Bocuse d’Or, потрібно було зробити презентацію проєкту з аналізом ринку гастрономії в країні, кращих ресторанів і шеф-кухарів, перспективами, потенціалом і вектором розвитку української гастрономії в світі, а потім захистити проєкт перед комітетом Bocuse d’Or в Ліоні. І Євгену це вдалося на відмінно!

З початку 2021 року стартував прийом заявок від кухарів на участь у конкурсі – бажаючих було дуже багато. Відбірковий тур визначив найкращих з них для участі у Національному відборі.

Bocuse d’Or Ukraine – масштабна професійна подія у сфері HoReCa в Україні. У 2021 році в Україні вперше відбудеться Національній відбір, і шеф-кухар, який переможе у ньому, буде представляти Україну на міжнародній гастроарені Bocuse d’Or Europe Final 2022.

члени журі за роботою

Впродовж двох насичених днів 36 команд з усіх куточків України приготували 72 м’ясні та рибні страви, які оцінювали українські та іноземні члени журі.

До складу журі увійшли усі члени Національного Організаційного комітету: Євген Корольов, Ігор Крамаренко, Віктор Тимчишин, Айк Вейшторт, Ігор Лаврешин, Марина Кербицька, Олексій Міллер, Юрій Ковриженко.

Журі

Також організаторами проєкту були запрошені зарубіжні представники гастрономічного світу: Павло Гур’янов – переможець міжнародних конкурсів, в тому числі й Bocuse d’Or Естонія, та Михайло Авсаджанішвілі – Президент Bocuse d’Or Грузія.

Страви конкурсу

На сайті bocusedor.com.ua опубліковано список 8 команд переможців, що переходять в наступний тур – Національний відбір. Команди-переможці очолюють шеф-кухарі:

  • Прихідько Максим
  • Липко Олександр
  • Захаров Вадим
  • Ліонов Владислав
  • Нужний Віталій
  • Приварников Андрій
  • Баранова Елеонора
  • Петренко Олександр

Вітаємо переможців! Вже 11 жовтня на Національному відборі вони будуть змагатися за право представляти Україну на Європейському фіналі у 2022 році.

Партнерами конкурсу виступили українські та світові бренди:

  • METRO Cash & Carry Ukraine
  • Kurator
  • USMEF («Американська Федерація з експорту м’яса»)
  • EFFO: професійна кулінарна олія
  • Alaska Seafood
  • Kontakt
  • Convotherm
  • Tehma
  • Tork
  • Ferret.Group
  • Fairmont Grand Hotel Kyiv
  • KAMA Restaurant
  • Abrikos
  • Форвард
  • Thermomix Ukraine
  • Kotányi

Конкурсанти

«Все пройшло на високому міжнародному рівні – такий зворотній зв’язок ми отримали від кандидатів, їх помічників та членів журі. У всьому світі Відбірковий тур проходить менш масштабно, нашою ж метою було привернути увагу індустрії до цієї події вже на цьому етапі – ми цього досягли. Ми дуже амбіційно задали для себе високу планку і завдяки міцній підтримці наших партнерів вже на Національному відборі, 11 жовтня, який збере більше 3000 гостей, ми ще раз покажемо та закріпимо міжнародний рівень цієї події не тільки високим рівнем організації, а й професіоналізмом восьми команд учасників», – впевнена Діна Кураченко, директор з маркетингу Bocuse d’Or Ukraine.

Творимо історію української гастрономії разом!

X
Украина