Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Imeretian Wine Challenge 2024 запрошує!

04.09.2024, Маркетинг Автор: Олеся Берсенева

Грузинський конкурс Imeretian Wine Challenge 2024 анонсує черговий реліз – він другий рік поспіль проходитиме в Імеретії, Кутаїсі, з 4 по 6 жовтня 2024 року.


Цього року змагання, організоване DMO Imereti та Imeretian Wine Association, має на меті продемонструвати найкращі вина регіону з органолептичною оцінкою, щоб виявити найвидатніші з них, виготовлені з імеретинських сортів винограду.

Імеретія, відомий виноробний регіон Грузії, що славиться своїми розкішними виноградниками, інноваційними та старовинними технологіями виноробства та неймовірно численною ампелографічною збіркою – наявністю сотень автохтонних  сортів винограду.

Метою цього конкурсу є розвиток винного туризму в Грузії, підвищення обізнаності про сорти імеретинського винограду та про вина регіону, а також відзначення відмінних рис місцевого виноградарства та виноробства.

Оцінювати зразки в цьому році буде поважне журі, що складається з авторитетних грузинських та міжнародних експертів.

До складу журі 2024 року входять:

Роберт Джозеф (Велика Британія) – всесвітньо відомий автор і винний критик, засновник численних конкурсів і шанований член журі престижних подій, таких як London Wine Challenge і Decanter, а також видатний член журі WTA з моменту її першого видання.

Томас Брандль (Німеччина) –  знаний винний експерт, популяризатор вин Південно-Східної Європи та Кавказу, а також амбасадор Concours Mondial de Bruxelles.

Давиде Бортоне (Італія) – провідний винний журналіст, головний редактор winemag.it, член журі міжнародних винних конкурсів.

Метью Хоркі (США) – впливовий винний журналіст, письменник і суддя міжнародних конкурсів.

Ірина Д’яченкова (Україна) – співзасновник Wine Travel Awards, журналу Drinks+, член журі міжнародних винних конкурсів.

Владимер Кублашвілі (Грузія) – міжнародний винний суддя та генеральний директор винзаводу Khareba.

Тамар Імедадзе (Грузія) – заступник голови грузинської дегустаційної комісії та член журі міжнародного конкурсу.

Саба Кітіашвілі (Грузія) – майстер-винороб, міжнародний сертифікат ASI Sommelier Level 1.

Тінатін Джаянідзе (Грузія) – директор ТОВ «Лабораторія вина Ірма Чантурія», дегустатор міжнародного конкурсу.

Георгій Саманішвілі (Грузія) – енолог, що спеціалізується на виноробстві, економіці та праві.

Кетеван Джурхадзе (Грузія) – директор Імеретинської винної асоціації, голова конкурсу та засновник винної школи Kabistoni та Kabis Toni Winery (обидві з них перемогли у голосуванні WTA цього року, а школа отримала нагороду «Вибір журі»).

Зазначимо, що DMO Imereti, організатор конкурсу, зробив значний крок в просуванні Імеретії в світовій спільноті, спонсоруючи номінантів і сам конкурс на Wine Travel Awards Third Edition (2023-2024). Грузинські учасники премії просували Імеретію як регіон в категорії «Регіон року», Асоціацію імеретинського вина як Амбасадора в категорії «Креативна стратегія», де об’єднання здобуло фінальну перемогу, а сам конкурс як подію в категорії «Подія року». Кубки та дипломи переможцям вручив Роберт Джозеф на церемонії нагородження, що проходила в Лондоні.

X
Украина