Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Château Saint Laurent

Легенда баскетболу Тоні Паркер придбав Château Saint Laurent

21.11.2022, Новини

Колишня зірка НБА оголосила про купівлю шато, розташованого неподалік Авіньйона на півдні Франції, Тоні Паркер вирішив випускати власні вина.


Мальовничий замок Сен-Лоран сягає 14 століття, часів Авіньйонського папства, 10-кілометровий підземний перехід веде від маєтку до знаменитого Папського палацу в центрі Авіньйона. І тепер цей історичний маєток належить Тоні Паркеру (Tony Parker) – зірці НБА. З великого спорту Паркер пішов у 2019 році, і наразі планує випускати власні вина. Фінансові подробиці угоди не розголошуються.

Château Saint Laurent володіє 40 га, які засаджені класичними ронськими сортами винограду. Syrah, Grenache, Cinsault, Viognier, Roussanne.

Château Saint Laurent

«Я завжди любив долину Рони і закохався в Château Saint Laurent, як тільки побачив його, наразі я повністю присвятив себе створенню вин, одночасно роблячи це місце одним із найнеймовірніших для приватних прийомів на півдні Франції». З 1 червня 2023 року шато буде відкрито для проведення приватних вечірок, весіль та конференцій.

З урожаю 2022 року було вироблено лише 3000 пляшок, ці перші вина від Тоні Паркера світ побачить не раніше листопада 2023 року, це біле із сортів Viognier та Roussanne і червоне – бленд Syrah, Grenache, Cinsault.

Членами виноробної команди Паркера є молодий енолог Гійом Веллі (Guillaume Velly) та керуючий виноградниками – Себастьян Клеман (Sébastien Clément), який сам володіє виноградниками по сусідству.

Окрім купівлі Château Saint Laurent, Тоні Паркер об’єднався з Мішелем Рейб’є (Michel Reybier), власником Château Cos d’Estournel, він став його партнером у Château La Mascaronne Reybier у Провансі.

Раніше цього місяця зірка НБА Кармело Ентоні (Carmelo Anthony) та його бізнес-партнер Асані Суонн (Asani Swann) оголосили про випуск Oath of Fidelity («Клятви вірності»), вина Châteauneuf-du-Pape 2017 року випуску, під своїм брендом VII(N) The Seventh Estate.

Джерело: decanter.com
Фото: decanter.com

X
Украина