Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківКалабрія готується до першого в історії регіонального Merano WineFestival — Essence of the South, що відбудеться з 7 по 9 червня. Від історичного центру Чіро до витонченого Борго Саверона дебютна версія Merano WineFestival Calabria готова розкрити душу Південної Італії — келих за келихом. Це будуть три дні, присвячені знайомству з гастрономічними та винними особливостями Калабрії — з дегустаціями й тематичними дослідженнями.
Merano WineFestival, один з найвідоміших винних заходів Європи, вперше вирушає на Південь Італії. Відзначте в календарі: з 7 по 9 червня 2025 року мальовниче містечко Чіро у Калабрії стане місцем проведення Merano WineFestival Calabria – Essence of the South — амбітного нового формату, який презентує автохтонні сорти винограду, локальне виноробство, вишукану кухню, культуру регіону та ініціює діалог про його сталий розвиток.
Фестиваль організовано у співпраці з Департаментом сільського господарства Регіону Калабрія, Регіональним агентством розвитку сільського господарства Калабрії та Консорціумом захисту вин DOC Cirò e Melissa. Його мета — підкреслити унікальність виноробної культури Калабрії та її екосистеми.
Святкування розпочнеться о 17:00 у суботу, 7 червня, в атмосферних вуличках старого міста Чіро. Урочиста церемонія відкриття задасть тон трьом дням глибокого занурення у винну та кулінарну культуру регіону. Любителі вина зможуть відвідати 9 дегустаційних станцій, кожна з яких присвячена окремому автохтонному сорту винограду. Буде представлено близько 180 ретельно відібраних вин, які презентуватимуть професійні сомельє.
Кулінарна історія оживе на трьох гастрономічних острівцях, де 10 місцевих шефів креативно інтерпретують традиційні страви Калабрії. Також на гостей чекатимуть Cirò Wine Library, експозиції з біорізноманіття за участі п’яти регіонів-гостей, Музей Луїджі Ліліо та жива музика — справжнє сенсорне занурення в культуру Калабрії.
У неділю й понеділок фестиваль переміститься до Борго Саверона, вишуканої садиби в Чіро Марина, де понад 130 винних і гастрономічних виробників представлять свою продукцію.
Неділя, 8 червня, розпочнеться з ефектного церемоніального сабражу ігристих вин та вручення премії WineHunter Award Calabria 2025, яка відзначає найкращі продукти за якістю та оригінальністю.
Вечір обіцяє бути яскравим: з 18:00 до опівночі — дегустації, шоу від шефів, жива музика та лаунж на березі басейну.
Поціновувачів вишуканої гастрономії чекає новий формат «Chef on the Table»: починаючи з 19:30, свої гастрономічні шедеври представлятимуть зіркові шефи Калабрії: Лука Аббруцціно (Abbruzzino Oltre), Антоніо Б’афора (Hyle), Катеріна Чераудо (Dattilo) та піца-шеф Даніеле Кампана (Campana 12), технічний партнер Moretti Forni.
У понеділок, 9 червня, з 19:30 до 22:00, естафету на кухні переймуть Ніно Россі (Qafiz) та Ріккардо Скуллі (ресторан Gambero Rosso). А піца-шеф Роберто Даванцо (Bob Alchimia a Spicchi) запропонує креативну інтерпретацію піци на основі локальних інгредієнтів.
Між тостами й дегустаціями не пропустіть наукову конференцію «Дихання та крик землі» (“Breath and Cry of the Earth”), яку проведуть провідні експерти з виноградарства — професор Аттіліо Ш’єнца та докторка Анна Шнайдер. Вони розкажуть про біорізноманіття південних виноградників та сценарії сталого розвитку сільського господарства регіону.
Одна з цьогорічних інновацій — Social Garden: розслаблена нетворкінг-зона для виноробів, журналістів, інфлюенсерів і винолюбів, які зможуть спілкуватися у неформальній атмосфері з токами, живими інтерв’ю, авторськими коктейлями й аперитивами.
Останній акорд фестивалю — тост “Magna Graecia Metodo Classico”, що пролунає о 23:30 у понеділок, 9 червня, й відзначить Калабрію як нову зірку на мапі ігристих вин. Келихи під зорями — за майбутнє регіону.
Виноробам, сомельє, експертам, журналістам і всім, хто закоханий у вина Південної Італії, Merano WineFestival Calabria – Essence of the South обіцяє яскраве занурення у смакову палітру, винну культуру та майбутнє Калабрії.
Квитки вже доступні онлайн, також відкрита акредитація для преси та професіоналів галузі.
Більше інформації на сайті події.
Контакт для преси:
Алесія Телезе | smstudio | pr & communication
Тел. +39 324 8940641
Email: alessia.telese@smstudiopr.it
⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
⇒ Кожен лайк сприймаємо як тост!