Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Укрвинпром

Мінагрополітики та Укрвинпром ухвалили угоду про співпрацю

30.03.2021, Новини

25 березня Міністерство аграрної політики та продовольства України і корпорація «Укрвинпром» уклали угоду про співпрацю, метою якої є забезпечення розвитку виноградарства та виноробства в нашій державі.


Очікується, що цей вагомий крок на шляху розвитку та популяризації бренду «Українське вино» в нашій країні і за її межами також сприятиме формуванню культури споживання вина, становленню винного туризму, зростанню інвестицій у виноградарсько-виноробну галузь України, а також просуванню вітчизняної виноробної продукції на внутрішніх і зовнішніх ринках.

Кучеренко та Лещенко

Пан міністр Роман Лещенко впевнений, що українські виноградарство та виноробство мають високий потенціал та перспективи для інвестицій та розвитку, тому Мінагрополітики має намір всебічно сприяти цим галузям.

Окрім державної підтримки галузі, у планах Мінагрополітики є:

  • розробка програм дешевих кредитів для розвитку;
  • законодавчі напрацювання;
  • реалізація державних програм, спрямованих на збільшення площ виноградників;
  • вирішення питань щодо довгострокової оренди земельних ділянок під виноградарство;
  • запровадження практики Європейського Союзу в питаннях введення захисних заходів, антидемпінгових розслідувань;
  • внесення столового вина до продуктів харчування та виведення з переліку підакцизних товарів за прикладом таких виноробних країн як Франція, Іспанія тощо;
  • зменшення податкового навантаження на виноградарсько-виноробну галузь, зокрема, приведення у відповідність до європейського законодавства питання оподаткування тихих та ігристих вин, а також відміна їхнього маркування марками акцизного податку.

«Вдячний Міністру Роману Лещенку за конструктивний діалог, підтримку і розуміння важливості галузі для держави та напрацьовані для цього спільні майбутні кроки», – зазначив генеральний директор корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко.

X
Украина