Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківЧерез кілька днів після завершення збору врожаю Асоціація виробників регіону Ніцца-Монферрато оголосила про своє задоволення зібраним виноградом. «Ми чекаємо на вина з чудовим характером, збалансовані та наповнені яскравими ароматами».
Виробники регіону кажуть, що врожай 2023 року був «вимогливим і обмеженим з кількісної точки зору, але він запам’ятається як дуже цікавий за якістю та винами, здатними підкреслити ідентичність місцевості в келиху та їх дивовижними кислотністю та ароматами».
«Цей рік дав нам м’яку зиму з невеликою кількістю опадів, за якою послідувала суха весна, що потім поступилася місцем червневим дощам. Далі були спекотні та сухі липень та серпень. І, безумовно, ми мали страх зіткнутися з потенційно проблематичним врожаєм. Але дощі наприкінці серпня принесли нам спокій, вони дали баланс на який ми сподівалися, і який був важливий для гарного дозрівання винограду, – розповідає Стефано К’ярло (Stefano Chiarlo), президент Associazione dei Produttori del Nizza. – Врожай 2023 демонструє меншу кількість, але дуже гарну якість».
Стефано К’ярло каже, що зміна клімату спонукає виноградарів до посадки нових виноградників, які мають характеристики, здатні протистояти викликам сьогодення. «Я маю на увазі використання підщеп, які ще більше підходять для цього типу клімату, альтернативних методів розведення рослин та інших агротехнічних рішень, здатних запропонувати правильні відповіді на кліматичну ситуацію, яка вже не є страхом, це факт. Підтримка регіональних інституцій, безумовно, матиме вирішальне значення для того, щоб дозволити виробникам впроваджувати всі необхідні інновації, включно з технологічними, щоб впоратися з надзвичайною ситуацією останніх років».
Джерело: ab-comunicazione.it
Фото: ab-comunicazione.it
19.12.2024
11.12.2024