Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківChampagne De Sloovere-Pienne став першим виробником, який прибрав фольгу з горловини на своїх пляшках. Цей крок покликаний суттєво зменшити викиди вуглекислого газу.
Верхню частину пляшки шампанського традиційно загортають в фольгу, яка покриває мюзле, пробку та більшу частину горлечка. Цей тонкий лист алюмінію наразі виконує лише декоративну функцію. Але відмовившись від нього, можна поліпшити екологічність продукту, вважає Емелін Де Слувер, 33-річна винороб із Champagne De Sloovere-Pienne Вона запропонувала прибрати фольгу на користь простої смужки паперу, і закликає до такого кроку усіх виробників шампанського.
Пляшка Champagne De Sloovere-Pienne наразі виглядає так
«Вибір смужки паперу замість великого листа фольги з нанесеною фарбою – це екологічно відповідальний підхід із низьким вмістом вуглецю», – наголошує Де Слувере. – Якісних змін немає. І новий вигляд пляшки жодним чином не знецінює ефективність, так само, як ковпачки не покращують її».
Comité Champagne та французька митниця схвалили нові накладки, і De Sloovere сподівається надихнути інших виробників наслідувати їхній приклад.
«Якщо наш підхід може заохотити інші будинки переходити до смуг замість “головних уборів”, це справді було б джерелом гордості для нас через те, що ми відкрили шлях до нової ери упаковки в Шампані», – додала вона.
Ця інновація є частиною ширшої тенденції, коли різні винороби та роздрібні продавці видаляли капсули з тихого вина, намагаючись скоротити непотрібну упаковку.
На початку цього року компанія Waitrose відмовилася від пластикових та фольгованих чохлів у асортименті Loved & Found. Рукава використовуються виключно з естетичних міркувань, і вони більше не потрібні з точки зору якості в сучасну епоху.
11.12.2024