Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківPorto Protocol – організація, що опікується екологічними підходами до виробництв та кліматичними викликами, які постають перед виноградарями та виноробами, – провела онлайн конференцію за участю членів РР та міжнародної спеціалізованої преси. Оглядач Drinks+ та Wine Travel Awards взяла участь у цій зустрічі партнерів та членів Porto Protocol.
Як анонсував порядок денний Adrian Bridge, CEO Porto Protocol та The Fladgate Partnership, зустріч було присвячено огляду проєктів, започаткованих у 2024-2025 роках, ревізії досягнень та планів.
Найважливішою темою стало ефективне використання води як на виноградниках, так і у виробництві вин. Питання водного менеджменту і зменшення водного сліду (water footprint) перебуває в фокусі Porto Protocol, тож організація залучає експертів з різних галузей, щоб їхні нові дослідження і прогресивні практики якнайшвидше ставали у нагоді членам ком’юніті. Найперспективніші відкриття організатори презентують своїй спільноті під час онлайн обговорень Climate Talks або офлайн виступів в рамках міжнародних конференцій, виставок тощо.
Пан Брідж наголосив – єдине, що стримує більш активний розвиток досліджень, і в цілому проєктів Porto Protocol, – це обмежені фінансові ресурси. Тож закликав членів спільноти і всіх, кому не байдужі проблеми зміни клімату, ставати спонсорами важливих проєктів РР.
Досвідом в статусі міжнародного амбасадора РР під час зустрічі поділилася Robin Lail, авторитетна фігура у виноробстві Долини Напа, засновник і президент Lail Vineyards. Пані Robin поставила собі за мету залучати виноробів та виноградарів Штатів до роботи над подоланням кліматичної кризи, до активного пошуку рішень.
Наступне слово на зустрічі взяла Marta Mendonca – керівник Porto Protocol, яка поділилася баченням майбутнього організації. А це – залишатися центром для світової винної спільноти у пошуку рішень для боротьби зі зміною клімату, самодостатньою організацією з відданою командою та представництвом в основних регіонах світу. Porto Protocol прагне стати міцним та популярним мостом між дослідженнями та практикою. Пані Мендонса також поділилася деталями щодо проєктів як власних, так і спільних, статистикою по ком’юніті. Окремим питанням обговорювалася фінансова сталість РР, що, як відомо, у 2018 році був заснований компанією Taylor’s, яка і досі на 90% фінансує його роботу. Тож керівниця організації наголосила на прагненні поступово збалансувати фінансову ситуацію за рахунок внесків членів, спонсорства, пожертвувань, партнерств і благодійного аукціону.
На завершення відбулися презентації проєктів від партнерів Porto Protocol: Tom Croghan, Vineyards at Dodon розповів про Living Vineyards 2025-2026; слово мали Muriel Chatel (Sustainable Wine Solutions), Diana Seysses (Domaine Dujac & Snowden Vineyards), Jihany Brecci (Stella Pietro), Valentina di Chiara (Padova University), Becky Sykes (Regenerative Viticulture Foundation), Etienne Neethling (International Vintage Master).
Підвівши риску зустрічі, організатори наголосили на важливості розширення комунікацій щодо діяльності Porto Protocol.
⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
⇒ Кожен лайк сприймаємо як тост!
28.06.2025