Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Прованс реєструє нові сорти

28.11.2022, Новини

Знамениті виноградники Провансу незабаром можуть бути поповнені новими сортами винограду.


Минулого тижня в місті Арк-сюр-Аржан (Кот-де-Прованс) прованські виноградарі обговорили свій досвід вирощування нових сортів винограду в регіоні. Ці спроби є частиною плану протистояння наслідкам зміни клімату. Виноградарі експериментують із стійким до посухи та хвороб виноградом, як автохтонним, так і іноземним.

За даними веб-сайту новин Vitisphere.com, випробування охоплювали класичні Grenache і Cinsault,, сім іноземних сортів (Calabrese, Agiorgitiko, Tempranillo, Touriga Nacional, Pinotage, Zinfandel and Mavrud), 12 місцевих сортів (Mourvaison, Téoulier, Carignan Blanc, Grenache Blanc, Grenache Gris, Barbaroux, Clairette Rosée, Plant Droit, Colombaud, Counoise, Brun Fourca і Rousseli), серед яких і два нових (Mourvèdre Blanc і Mourvèdre Gris), 25 південно-французьких гібридів і 13 клонів Cinsaut. Багато з цих сортів винограду вже дозволені до регіонального реєстру для апелясьону Кот-де-Прованс.

Враховуючи спеку та посуху, що спостерігалися цього року на більшій частині Франції, багато уваги приділялося посухостійкості. Наприклад, Calabrese, як повідомляється, почувався добре, незважаючи на тривалу спеку, коли температура перевищувала 40 ° C, та відсутність дощів.

Rousseli, також відомий як Rosé du Var, також добре почувався, незважаючи на високий рівень алкоголю та часто низький рівень кислотності. Сорт був виключений з офіційного списку дозволених сортів винограду в регіоні ще в 1986 році.

«Дослідження показали, що він добре пристосований до зміни клімату,, — прокоментувала регіональний радник із виноградарства Клеманс Бутфол щодо сорту Rousseli. – Пропонуємо відкриття шляху для перереєстрації клону в офіційному каталозі сортів винограду та його реінтеграції як додаткового сорту винограду в найменуванні цього року».

Mourvèdre Blanc і Mourvèdre Gris – обидва отримані в результаті спонтанних (природних) мутацій сорту червоного винвинограду Mourvèdre в Кот-дю-Рон – також багатообіцяючі. Айссату Дідіу (також місцевий радник з питань виноградарства) сказав присутнім, що ці сорти також будуть представлені в офіційному каталозі дозволених винних сортів винограду.

За матеріалами www.wine-searcher.com

X
Украина