Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

пристрій

Розроблено пристрій, який допоможе  контролювати якість вина під час перевезень

11.01.2023, Новини

Завдяки новій технології наразі став можливим моніторинг температури вина в міжнародних відправленнях у реальному часі.


Для мільйонів пляшок, які щороку відправляються з Італії для клієнтів і дистриб’юторів по всьому світу, завжди існувала проблема моніторингу стану вина, яке не повинно піддаватися суттєвим змінам світла та температури, що може поставити під загрозу його якість. Наразі Tenute del Cerro (сільськогосподарська компанія Unipol Group, яка включає Fattoria del Cerro в Монепульчано, La Poderina в Монтальчіно, Tenuta di Monterufoli в Пізано, Colpetrone в Монтефалько і Montecorona в Умбрії) розробила інноваційну технологію, яка завдяки спеціальному пристрою дозволяє в режимі реального часу не тільки дізнатися про те, де знаходиться вантаж, але й оцінити будь-які температурні коливання та вплив світла.

У відділі інновацій Tenute del Cerro розробили та випробували пристрій, який дозволяє контролювати та відстежувати певні параметри, які є фундаментальними для гарантування цілісності продукції під час транспортування.

Технологія складається з невеликого пристрою, що розміщується між коробками піддону з вином, а потім програмується, встановлюючи порогові значення показників. На початку подорожі прилад підключається до мережі GPS і продовжує записувати протягом усього шляху – навіть за відсутності сигналу.

Якщо виявлено, що параметри перевищують встановлені пороги, пристрій сповіщає відправника вина, надсилаючи повідомлення про дату й час, коли зареєстровані значення відхилялися від оптимальних. 

Потреба такого пристрою виникла в результаті певних труднощів, що траплялися під час міжнародних відправок, особливо тих, що прямують до країн Азії: через зміну температурних умов під час проходження вантажу в складних зонах, таких як тропіки, були виявлені зміни в якості продукту. Саме тому в Tenute del Cerro вирішили шукати технологічне рішення, яке б дозволило відстежувати поставки.

Зрештою, інновації в логістиці є однією з сильних сторін Tenute del Cerro, яка виробляє в цілому 1,5 мільйона пляшок щороку у своїх маєтках і кілька місяців тому урочисто відкрила Le Cerraie, підвал вартістю 10 мільйонів євро. Хаб у Монтепульчано, побудований із екологічно чистих матеріалів та з використанням передових технологій, призначений для розливу, маркування, витримки та зберігання вина з усього виробництва Tenute del Cerro.

Безперечно, пристрій, що контролює якість вина в дорозі, стане в нагоді всім компаніям, які займаються експортом вина.

 

За матеріалами winenews.it

X
Украина