Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Школа сомельє «Майстер-Клас» – єдиний переможець WTA від України

28.07.2022, Премія Автор: Drinks+

Перший рік Wine Travel Awards привабив багатьох номінантів з України, деякі з них отримали визнання у публічному голосуванні, але Школа сомельє «Майстер-Клас» стала єдиним переможцем премії від України. 


Ми вирішили розібратися в чому полягає секрет такого міжнародного успіху? Чим ця школа відрізняється від інших? Які особливості допомогли привабити професійне журі?

Почнемо з того, що перша в Україні Школа сомельє «Майстер-Клас» – єдиний заклад в країні, який має Ліцензію Міністерства освіти України на курсову підготовку за професією «Сомельє». Школа є абсолютним піонером цієї професії в Україні.

«Я вважаю, що наша програма навчання є одним із факторів, які привели нас до перемоги, оскільки вона має найбільшу за обсягом навчальну програму в Україні, розповідає Наталія Благополучна, яка разом з чоловіком Миколою заснувала Школу сомельє «Майстер-Клас». – Вона складається з курсу теоретичних занять (лекції та семінари), курсу практичних занять з основ винного сервісу та етикету, дегустаційних занять, творчої роботи студентів з підготовки тематичних рефератів (три реферати на один навчальний курс – регіони Бордо, Шампань, Коньяк), також студенти складають власну карту вин».

Програма навчання включає тури на відомі виноробні країни та за кордоном, тут вивчають вина і алкогольні напої світу, сири та сигари, основи винного сервісу та етикету, організацію обслуговування клієнтів у ресторанах, практичні дегустації, основи сенсорного аналізу, розвиток нюху та смаку, управління та маркетинг у сфері напоїв, роботу з сучасними винними аксесуарами тощо. Під час навчання постійно організовуються зустрічі слухачів з виноробами України та світу. Тобто розроблена всеосяжна, різнобічна і глибока освітня програма. 

За 22 роки свого існування Школа сомельє «Майстер-Клас» підготувала десятки висококваліфікованих сомельє, які працюють в найкращих ресторанах, винних компаніях і магазинах по всьому світі. Школа не перестає працювати і зараз, під час війни, про що Наталія Благополучна розповіла в інтерв’ю, яке нещодавно дала нашому виданню. 

Крім того, засновники Школи запровадили щорічні Всеукраїнські конкурси «Кращий кавіст України» та «Український сомельє», а також  «Сорт і теруар. Мікровиноробство».

Ми дуже зраділи, коли дізналися, що Фелісіті Картер віддала перевагу цій досвідченій компанії, яка роками створювала свою репутацію найкращого освітнього закладу підготовки сомельє. Щиро вітаємо з перемогою у WTA! Бажаємо миру, нових досягнень і успіхів!

 

X
Украина