Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Vinos de La Luz дає «зелене світло» винним та гастро інфлюєнсерам на безкоштовну номінацію WTA

Міжнародна виноробна група Vinos de La Luz другий рік поспіль стала спонсором WTA – Wine & Food Influencer, внісши свій внесок у призовий фонд цієї номінації. Особистості, які працюють у сфері винного та алкогольного туризму, мають можливість потрапити до номінації безкоштовно.


Vinos de La Luz — це міжнародна виноробна група з власними виноробними підприємствами, що пропонують унікальну якість у видатних регіонах старого та нового світу: Ribera del Duero, Peñafiel (Іспанія), Tuscany, Siena (Італія), Uco Valley, Mendoza (Аргентина), Santa María, California, (Сполучені Штати).

Vinos de La Luz

За словами доктора Рікардо Ф. Нуньєса (Dr. Ricardo F. Nunez), власника компанії та члена журі WTA, підтримка людей, які впливають на вино та кухню, журналістів і блогерів, стає своєрідною місією для Vinos de La Luz, оскільки робота та діяльність, яку вони здійснюють у виноробній галузі э дуже важливою.

Vinos de La Luz

«Ми можемо вважати їх лідерами думок, які передають важливу інформацію споживачам про вино та напої, розповідають своїй аудиторії про досвід винного туризму та підвищують рівень поінформованості професіоналів та споживачів про різні регіони, напрямки тощо. Ось чому їхня участь у Wine Travel Awards 2022-2023 та приєднання до цієї прогресивної спільноти має важливе значення».

Vinos de La Luz

Крім того, Vinos de La Luz не тільки бере на себе місію із забезпечення безкоштовного входу інфлюенсерів у галузі вина та гастрономії у WTA 2022-2023, але й виступає як спонсор призів фонду для переможців цієї номінації. Від імені доктора Рікардо Ф. Нуньєса, за підсумками премії 2022-2023 років, першу премію – 1000 євро – буде присуджено переможцю WTA у номінації Wine & Food Influencer, хто набере найбільшу кількість балів від журі та матиме найбільшу кількість голосів за результатами публічного голосування. Ще два переможці номінації, визначені журі, отримають по 500 євро.

Vinos de La Luz

Компанія має солідний портфель авторитетних виноробень і винних брендів, і представлена досвідченими та талановитими директорами, міжнародними амбасадорами брендів у всьому світі. Цього року серед номінантів від Vinos de La Luz – виноробні Bodega La Luz del Vino (Аргентина), Bodega Luce de La Luz (Італія), Bodega La Luz de Rueda та Bodega La Luz del Duero (Іспанія) у категорії Must Visit, а також бренд DNA компанії Callejón del Crimen (Аргентина) як Visiting Card of the Country. Наталія Бурлаченко, директор International Brand Ambassador Vinos de La Luz, номінантка в номінаціях «Найяскравіша подорож» і «Амбасадор року».

Vinos de La Luz

Обов’язково подивіться ці профілі, оскільки ви можете знайти багато цікавих фактів і захоплюючих подробиць про життя Vinos de La Luz!

Приєднуйтесь до спільноти WTA!

Міжнародна виноробна група Vinos de La Luz другий рік поспіль стала спонсором WTA – Wine & Food Influencer, внісши свій внесок у призовий фонд цієї номінації. Особистості, які працюють у сфері винного та алкогольного туризму, мають можливість потрапити до номінації безкоштовно. Vinos de La Luz — це міжнародна виноробна група з власними виноробними підприємствами, що […]

Vinos de La Luz продовжує нагороджувати переможців WTA в номінації Wine & Food Influencer

Міжнародна група компаній Vinos de La Luz, що належить доктору Рікардо Ф. Нуньєсу, – спонсор номінації Wine & Food Influencers протягом двох років поспіль. 


До складу Vinos de La Luz входять виноробні підприємства в найвідоміших регіонах Старого і Нового Світу: Рібера-дель-Дуеро, Руеда, Тоскана та долина Уко, проєкти в Каліфорнії та Джорджії, а також вино Pangea (яке походить із вин п’яти континентів і, як очікується, стане сенсацією року!) . Щоб привітати переможців у номінації Wine & Food Influencer WTA 2021-2022, Vinos de La Luz вручив їм спеціальний приз – пляшку Peñafiel Edition Limitada 2016.

Переможці з різних куточків світу отримували свої пляшки вина поштою або особисто. Наталія Бурлаченко, директор міжнародних бренд-амбасадорів Vinos de La Luz, нещодавно повернулася з поїздки до Грузії та Вірменії, де мала нагоду зустрітися з переможницями WTA та особисто їх привітати.

Софія Нікабадзе, винний блогер, яка більше 8 років закохана в грузинське вино, отримала пляшку Peñafiel Edition Limitada 2016 безпосередньо від Наталії. Софія посіла перше місце на етапі публічного голосування в номінації «Brightest Journey» (2439 голосів).

Крім того, Сірвард Аматуні, радниця GIZ з питань зв’язків із громадськістю та проектів приватного сектору у Вірменії, також особисто отримала призову пляшку від імені Wine consumption study, переможця в категорії «Research of the Year». Щиро вітаємо переможців першого видання!

Іспанський Peñafiel Edition Limitada від Vinos de La Luz (100% Tempranillo) з регіону Рібера-дель-Дуеро має збалансований оксамитовий смак темних ягід з яскравими танінами та розкішним тривалим посмаком. Тонкий аромат спецій, нотки шкіри, ягід і ванілі.

Peñafiel Limited Edition 2016 має лише 5327 пронумерованих та сертифікованих пляшок, це було населення Пеньяф’єль, провінція Вальядолід, Іспанія, у цьому другому вінтажі. Особлива подяка меру Пеньяф’єля пану Роберто Дієсу Гонсалесу за офіційне підтвердження кількості громадян міста у 2016 році.

Приєднуйтесь до спільноти WTA та отримайте просування та підтримку завдяки маркетинговим інструментам проєкту (як онлайн, так і офлайн) на період 2022-2023 років!

Міжнародна група компаній Vinos de La Luz, що належить доктору Рікардо Ф. Нуньєсу, – спонсор номінації Wine & Food Influencers протягом двох років поспіль.  До складу Vinos de La Luz входять виноробні підприємства в найвідоміших регіонах Старого і Нового Світу: Рібера-дель-Дуеро, Руеда, Тоскана та долина Уко, проєкти в Каліфорнії та Джорджії, а також вино Pangea […]

Ніна Бассе: «Професія готельєра – це те, з чим я наразі ідентифікую себе, оскільки вона сформувала мене як особистість»

Ніна Бассе, готельєр FIH, наставник, довірена особа-співзасновник і голова Фонду Жерара Бассе, співзасновник і віце-президент Академії сомельє Великої Британії люб’язно погодилася поділитися своїм досвідом у сфері гостинності та виноробства. В інтерв’ю Олександрі Григор’євій, керівнику проєкту Wine Travel Awards, суддею якого стала Ніна, вона також розповіла про діяльність та проєкти фонду. Цей лонгрід, який розкриває деякі інсайти та спонукає до дій.


Шановна пані Ніно! Насамперед хочемо висловити вдячність за те, що погодилися приєднатися до пулу суддів премії Wine Travel Awards. Ми сприймаємо це як свого роду подвиг заради нашого проєкту, адже знаємо, яке неймовірне навантаження маєте. І перше питання буде пов’язане саме з переліком ваших зобов’язань: чому на перше місце в своєму резюме ви поставили не «Co-Founding Trustee» або «Chair» гучних та солідних організацій, де головуєте, а саме «seasoned hotelier». 

Досвідчений готельєр, це те, чим я займаюся останні, мабуть, 30 років. Я почала займатися готельним бізнесом, коли була дуже молода, тому для мене це завжди було важливою частиною мого життя, а також життя Жерара. Професія готельєра – це те, з чим я наразі ідентифікую себе, оскільки вона сформувала мене як особистість. І в рамках цього, очевидно, я також є наставником для інших. З часом життя змінилося, створення Фонду стало чимось дуже важливим з багатьох причин, одна з яких полягає в тому, що ми з моїм сином Романе, який також є довіреною особою-співзасновником, хотіли переконатися, що спадщина і пам’ять Жерара будуть збережені.

Ми хотіли зосередитися на чомусь дуже важливому для нього, а це освіта та наставництво. Таким чином, Фонд був створений для того, щоб допомогти і підтримати молодих людей, які хочуть прийти в індустрію вина та міцних напоїв або індустрію гостинності, але не бачать способу, як це зробити. Це може бути через проблеми інклюзивності чи різноманітності, або через економічні чи етичні причини. І тому ми намагалися полегшити їхній шлях у галузь, фінансуючи освітні програми, допомагаючи їм із стажуванням, допомагаючи організаціям і окремим особам фінансувати освітні програми. Це стало чимось, що дуже дорого нашим серцям, тому що ми знаємо, що Жерар дуже пишався б, щоб його ім’я пов’язували з таким фондом.

Розкажіть, будь ласка, про проект Spot in the Woods – він, мабуть, займає особливе місце в вашому житті? Якщо не помиляюся, ви розпочали його з месьє Жераром – в одному з інтерв’ю нашому виданню (а за життя Жерара Бассе нам пощастило поспілкуватися з ним тричі) він повідав про невеличкий, але вишуканий готель в Хемпширі – TerraVina (сучасна назва Spot in the Woods), де мали втілитися деякі його та ваші мрії. Я читала згодом, що гостинність там настільки продумана до дрібниць, що видаються гумові чоботи для прогулянок лісом та окуляри для читання, якщо ви свої забули вдома. А ресторан та винна карта – найбездоганіші в світі. Це про той самий готель йдеться? Якщо можна, детальніше про його сьогодення.

TerraVina – це готель, який ми з Жераром заснували після того, як продали наш готельний бізнес, який називався Hotel du Vin. TerraVina був у нашій власності приблизно 15 років, і це був готель, орієнтований на вино. Коли Жерар захворів і не міг часто бувати в готелі, ми вирішили змінити стиль готелю. Він став не так зосереджений на вині, тому що люди, очевидно, приходили до TerraVina, сподіваючись побачити Жерара, і коли його не було, це ставало для них розчаруванням. Тож ми змінили його концепцію на більш бутіковий, гастрономічний з меншою увагою до вина. Змінили назву і вели цей бізнес протягом двох років, коли Жерару вже було дуже погано. Тому, коли чоловік помер, я прийняла рішення повністю продати бізнес. У нас більше немає готелю Spot in the Woods. Отже, зараз я готельєр на пенсії.

Насправді, наскільки нам відомо, за вашими плечима ціла низка проєктів в сфері гостинності –  Hotel du Vin, Hotel TerraVina (Spot in the Woods). Ви одержували освіту саме як готельєр? Можете розказати про витоки?

Так, я навчалася у школі готельєрів. Я закінчила школу, коли мені було 16. Як це працює в Англії: ви здаєте іспити O levels (у мій час це були O levels, але тепер я думаю, що це GCSE), люди, які продовжують навчання в школі, складають A levels, а потім навчаються в університеті. Однак, коли мені було 16, і я склала свої O levels, то вирішила, що не хочу здавати A або вступати до університету. Я хотіла піти в готельну школу, щоб повністю зосередитися на кар’єрі в готельній індустрії. І я пам’ятаю, як моя директорка сказала мені: «Навіщо ти це робиш? Ти розумна і вмієш багато чого, чому ти хочеш залишити школу і стати офіціанткою?» Мене так налякало її ставлення, що я твердо вирішила довести їй, що вона неправа, і створити кар’єру в сфері гостинності, якою я буду пишатися. Я навчалася чотири роки у школі готельєрів і отримала диплом, який тепер є еквівалентом університетського диплому з готельного менеджменту.

Я пішла працювати в готель Chewton Glen, попередньо провівши деякий час у Парижі, набравшись досвіду. Саме в Chewton Glen я зустріла Жерара... Після року роботи, я побачила оголошення про роботу інспектора готелів і ресторанів. Майте на увазі, мені був лише 21 рік, я була дуже молода, і тоді мені здавалося, що це справді цікава робота. Я знала, що не отримаю роботу, тому що була абсолютно недосвідченою, але думала, що було б цікаво піти і подивитися, про що взагалі йдеться, і пройти співбесіду. Практика співбесіди ніколи не завадить. Отже, я пішла на співбесіду, де було кілька раундів, обідів у ресторанах з інспекторами таке інше… І, на мій подив, я отримала цю роботу, і стала наймолодшим інспектором готелів і ресторанів.

Стати інспектором готелів і ресторанів АА у 21 рік – це неймовірне, справді велике досягнення!

Так, і мені це дуже сподобалося. Це був дивовижний досвід. Я зустріла неймовірних людей, пропрацювала майже шість років. А причина, чому покинула цю роботу, полягала в тому, що ми з Жераром і мій колишній бос із Chewton Glen, Робін Хатсон, вирішили, що хочемо заснувати готель – Hotel du Vin. Це було важко. Насправді я не могла займатися роботою готельєра та бути інспектором готелю. Це був конфлікт інтересів. Тому, оскільки Hotel du Vin потребував моєї допомоги та підтримки під час створення, я відійшла від роботи інспектора готелів і ресторанів і стала справжнім готельєром. Так все якось почалося. А потім у нас було кілька готелів, перш ніж ми продали Hotel du Vin. І тоді ми з Жераром ніколи не сподівалися буде ще один. Так з’явився готель TerraVina.

Як з часом ця діяльність поєдналася на вашому життєвому шляху з винною галуззю? Чи було це так само несподівано та карколомно, як у Жерара, який відправився на футбольний матч, а потрапив у світ вина – і на все життя?

Я цікавилася темою вина до зустрічі з Жераром. І фактично, коли навчалася в готельній школі, хотіла трохи змінити спеціалізацію та стати винним байером. Однак цього не зробила. Зустрівши Жерара, всі свої відпустки я проводила на виноградниках. Ми багато подорожували та дегустували. Моє життя занурилося у вино, а виноробна індустрія — це чудова галузь, в яку занурюєшся із задоволенням. 

В одному зі своїх інтерв’ю Жерар згадав, що Бургундія була одним із його улюблених місць для відвідування, і там він отримав один із найкращих винних досвідів.

Це точно! І насправді, ми назвали нашого сина на честь бургундського виноградника. Його звуть Романе (Romané) через те що багато виноградників мають частину назви Romanée: Romanée-Conti, Vosne-Romanée тощо. Бургундія була дуже близькою серцю Жерара, як і Мадейра. Він любив вина Мадейри. Одну з наших собак назвали Malmsey, на честь вина з Мадейри.

Це, безперечно, творчий підхід до вибору імен. Свого часу ви стали наймолодшим лауреатом Lifetime Achievement Award for Women in Business. За які заслуги і за яких обставин це сталося?

Чесно кажучи, це було досить давно, тому я не можу точно пригадати, які були критерії. Моя знайома, яку я знала ще з часів, коли була інспектором готелю, була молодим готельєром. Вона успадкувала бізнес своєї матері, а згодом заснувала премію Women in Business. Тож вона зв’язалася зі мною, щоб розповісти про нагороди та заохотила мене взяти участь. З першого разу я не виграла, а наступного року мене знову запросили взяти участь, тому що я вже була номінована і мала відносно хороші минулорічні результати. Мене висунули, але без жодних очікувань. Насправді настільки не очікувала перемоги, що в ніч святкування я не змогла піти, тому що у Жерара був великий винний івент у Manoir aux Quat’Saisons з Раймондом Бланом (Raymond Blanc). Тож я змушена була вибачитися, що не буду на церемонії нагородження. У всякому разі, я думала, що не виграю і відправила свого генерального менеджера, яка ще й трохи схожа на мене. Вона запитала мене: «А якщо мені доведеться виступити з промовою?» – Я сказала: «Ну, тобі не доведеться виступати, тому що я не збираюся перемагати». А під час винного івенту отримала текстове повідомлення, що я виграла і що мій генеральний менеджер щойно виступила з промовою. Вона подякувала всім, хто організував захід від мого імені, а у місцевій пресі повідомили, що вона була мною, і те, що вона сказала, було так, ніби це я. Отже, насправді я виграла і не виграла, тому що всі вважали мене кимось іншим. Знаєте, до сьогоднішнього дня я здивована цією перемогою, тому що завжди думала, що для того, щоб отримувати нагороду за життєві досягнення, потрібно бути в більш солідному віці. Однак хтось зауважив, що я була інспектором готелю в 20 років, чому б не отримати нагороду за життєві досягнення в 40 років.

Це цілком заслужено, Ніно. Тепер давайте обговоримо вашу поточну позицію. Якщо я не помиляюся, ви віце-президент Академії ресторанного та винного сервісу (Academy of Food & Wine Service). Розкажіть, будь ласка, про діяльність цієї організації, її географічні масштаби, цілі, а також про ваші обов’язки в ній зокрема.

Ні, це не зовсім правильно. Жерар багато років приділяв увагу Academy of Food & Wine Service. Це була важлива організація, яка підтримувала та відстоювала права сомельє та готельєрів у Великій Британії. Однак останніми роками активність організації трохи знизилася, багато людей відійшли. Жерар помер. Прийшли люди, які мали дуже позитивні наміри. Але, на жаль, основна мета організації як би зійшла на другий план.

Президент Ніколя Клерк (Nicolas Clerc) тоді був молодим хлопцем, якого я знала дуже давно і якого Жерар дуже любив. Він подзвонив мені і сказав: «Слухай, знаєш, Академія трохи занедбана, і там насправді нічого не робиться. Я хотів би відтворити щось краще, більш інноваційне, більш захоплююче для молодих сомельє у Великобританії». І я подумала, що це чудова ідея, тож погодилась йому допомогти.

Academy of Food & Wine Service більше не існує. Замість ми створили United Kingdom Sommelier Academy яка тепер пов’язана з ASI. Це дуже важливо, оскільки це означає, що в межах Сполученого Королівства будь-хто, хто отримає титул UK Sommelier of the Year, автоматично стає частиною організації ASI та може брати участь у європейських змаганнях, змаганнях ASI World Champion, якщо вони відповідають вимогам та рівню.

Я віце-президент UK Sommelier Academy, яка замінила Academy of Food & Wine Service. І хоча організація ще молода, у нас є досить цікаві плани. Ми щойно провели конкурс сомельє Сполученого Королівства пару місяців тому. Крім того, ми проводимо іспити на основі сертифікації та дипломів ASI. 

Академія відкрита лише для британських сомельє?

Членами є переважно сомельє, але, безперечно, менеджери ресторанів, менеджери продуктів харчування та напоїв, будь-хто, хто справді має кар’єру у сфері гастрономії чи напоїв, можуть взяти участь. Ми також співпрацюємо з іншими афілійованими організаціями ASI. Наприклад, тісно пов’язані з Ірландською гільдією сомельє, але щоб стати членом Академії сомельє Великобританії, ви повинні працювати у Великобританії в сфері гостинності, вина чи спиртних напоїв, роздрібної торгівлі, готелів чи ресторанів.

Наскільки мені відомо, ви зайняли цю посаду в Академії сомельє Великобританії у 2020 році, якраз перед пандемією, яка найбільше вдарила по цій галузі. Як ви впоралися, може, поділитеся лайфхаками?

Ми працювали над проєктом під час COVID. У нас були нескінченні зустрічі Zoom, і все це було створено електронною поштою та Zoom, тому що ми не могли зустрітися. Нам довелося відкласти наші іспити та конкурс UK Sommelier of the Year. У липні, ми провели перший конкурс UK Sommelier Academy, він був першим за два роки через пандемію.

Будь ласка, поділіться своїми думками щодо ефективних способів стати справжнім фахівцем у галузі вина та гастрономії. Які глобальні мережі навчальних закладів, на вашу думку, краще вибрати, оскільки сьогодні існує така різноманітність шкіл, курсів, академій? Де саме навчався ваш син Романе? Він пішов по стопах своїх батьків, чи не так?

Очевидно, що мати певну освіту в будь-якій кар’єрі, будь-якій галузі корисно, але я думаю, що для деяких людей це не обов’язково. Комусь просто не подобається вчитися, їм не подобається складати іспити. Для таких людей практичний досвід навчання буде тим, що їм більше підходить. Ось чому, на мій погляд, для того, щоб займатися гостинністю, найголовніше – це любити людей, і не лише тому, що ви збираєтеся обслуговувати людей і пропонувати їм досвід, а й тому, що ви збираєтеся працювати в команді людей. І робота в цій команді дуже важлива, оскільки гостинність вимагає від вас дуже багато часу, який ви витрачаєте. Працюючи в команді, ви повинні мати товариські стосунки, ставати великою родиною. Якщо ти не любиш людей, то в цьому немає сенсу. І це справді перша важлива річ.

Якщо ви можете вчитися і вам подобається освіта, книги і, звісно, ​​подорожі, я думаю, що це розширює досвід, який ви можете принести у свою кар’єру гостинності. Але я думаю, ще важливо розуміти, що необхідно клієнту на будь-якому рівні. Ви можете навчатися, відвідуючи курси, читаючи книги тощо. Особливо про вино, ви повинні розширити свої знання, читаючи про вино, а також подорожуючи виноградниками та відвідуючи виноробні. А ще є багато дрібниць, які, коли ви зшиваєте все воєдино, утворюють клаптик і пропонують дуже важливі аспекти, які створюють найкращий шлях для вашого прогресу та розвитку в межах обраної професії.

Вибачте, що змушуємо пригадувати часи, коли ви з Жераром були разом, але це унікальна постать в історії людства – його досягнення та досвід неперевершені (наскільки відомо, ще нікому не вдалося поєднати в одній особі стільки високих професійних статусів). Мабуть, тут буде принагідно запропонувати нашим читачам подивитися новий фільм, зйомки якого ви ініціювали, якщо не помиляюся (за посиланням: A Life in Wine: Gerard Basset | The World’s Favourite Sommelier | 67 PALL MALL TV) Чи не могли б ви прокоментувати цю стрічку та поділитися правилами Жерара Бассе – по яких методиках, книжках він займався, у кого вчився професії, скільки часу відводив роботі? Чи правильніше було б спитати, чи мали ви взагалі якісь дні відпочинку?

Дякую, що поділилися посиланням на своїх медіа ресурсах. Фільм з’явився тому, що в Лондоні є приватний винний клуб 67 Pall Mall, і у них є телевізійна компанія, яка стала дуже важливою під час пандемії, пропонуючи чудові програми, екскурсії по виноградниках і дегустації, і це справді гарне телешоу. Вони підійшли до нас і сказали нам з Романе, що дуже хотіли б зняти документальний фільм про Жерара та його життя. Нам було приємно з ними працювати. Вони зробили дивовижну роботу. Фільм, я вважаю, дуже захоплюючий і дуже особистий.

Сам фільм дає миттєве уявлення про рішучість Жерара в тому, як він навчався, і те, як освіта та подорожі були важливою частиною його діяльності. Для нього навчання ніколи не було клопотом чи викликом. Це було те, що йому подобалося. Він залишив школу без кваліфікації. Йому подобалася ідея бути з людьми та товариськість в галузі гостинності. Вино його справді зачарувало. Потрібно багато чому навчитися, і коли він відкрив свою першу книгу про вино, це викликало любов до цього предмету. Це було так, ніби шлюзи відкрилися, і він хотів дізнатися якомога більше. Вино стало його пристрастю. Однак він завжди казав: «Я люблю вино, але я вважаю, що для того, щоб бути чудовим сомельє, ви повинні любити людей більше, ніж вино».

Отже, коли він прогресував у плані навчання та розвитку власної кар’єри, він зрозумів, що дуже важливо брати інших людей у цю подорож. Він прагнув підтримувати, наставляти та виховувати молодих людей у галузі. Він став досить відомим завдяки своїм учням, яким приділяв багато свого часу та досвіду. 

Були люди, які хотіли з ним працювати, тому що знали, працюючи з ним, отримають всеосяжний досвід вивчення вина. І, знаєте, навіть після того, як ми продали готелі, всі його протеже все одно приходили до нього в гості. Вони були і залишаються моїми та Романе великими друзями. Вони досі говорять про Жерара з величезною повагою. Я думаю, це тому, що вони усвідомлюють, що завдяки його допомозі та підтримці це дало їм величезний шанс у галузі, в яку вони вступали в дуже молодому віці. Тож це була дуже важлива частина кар’єри Жерара: не лише його здатність перемагати на змаганнях, вчитися та здобувати кваліфікацію до іспитів, але й допомагати іншим людям робити те саме, тому що це покращувало можливості у їхній власній кар’єрі, а також приводило до вдосконалення сомельєрії в цілому у Великій Британії.

Можливо, у вас багато відряджень? Які країни можна виділити як зразкові з точки зору еногастрономічного туризму?

Я вважаю, що одним із наших улюблених місць с Жераром була Каліфорнія. Ми любили Каліфорнію. І справді, свого часу думали, що, ймовірно, покинемо Велику Британію та підемо працювати у каліфорнійській винний бізнес. Цього не сталося, тому що у нас був Романе, і він не хотів залишати школу. Також Франція завжди була дорога серцю Жерара, тому що він був французом, а регіон Шампань був місцем, де ми завжди любили бувати. Його сестра жила недалеко від Рони, тому ми теж часто їздили до неї. 

Мадейра також була дуже дорогою для Жерара. Ми любили їздити на Мадейру та дегустувати вина. Мадера та Шеррі, всі кріплені вина, були тим, що Жерар дуже любив. Звичайно, нам завжди подобалося поєднання всіх цих різних стилів хересу та смачних тапасів. Але сказати, що є улюблений регіон чи улюблене місце, було б важко, бо це залежало б від того, з ким ми були, що робили, з ким дегустували, яка була погода. Я маю на увазі, що кожен досвід був особливим з тих чи інших причин.

А ще Тоскана – це було так просто, але так красиво. Одного разу ми сиділи високо на пагорбі, звідки відкривався краєвид на виноградники, на скільки сягало око в дуже, дуже простій маленькій таверні, де готувала італійка. Вибору страв там не було, була лише паста. Ми могли спостерігати, як вона готувала на своїй кухні. Подавала пасту просто з домашньою оливковою олією та місцевим сиром. І це була найкраща їжа, що ми їли за довгий-довгий час. Ми все ще говорили про це, «ти пам’ятаєш, коли ми ходили до… і це була дивовижна паста…» Отже, інколи найпростіші речі справляли найбільше враження.

Чи можете ви прокоментувати, як розвивається Gérard Basset Global Fine Wine Report?

Це те, що Жерар та один із його найдорожчих друзів Льюїс Честер (Lewis Chester) створили перед смертю Жерара. Перший звіт вийшов у 2018 році, і вони разом створили компанію під назвою Liquid Icons, тому що хотіли працювати разом, роблячи щось, пов’язане з вином, але вони насправді не знали, що. Глобальний звіт був тим, що, на їхню думку, було б цікаво зробити. Отже, 2018 рік став першим. У 2019 році Льюїс запропонував перейменувати його на The Gérard Basset Global Fine Wine Report на честь Жерара, оскільки на той час він уже помер. Льюїс сказав: «Ви знаєте, ми збираємо всю цю інформацію від усіх цих дивовижних людей із виноробної промисловості, офісів вина, сомельє, колекціонерів вина, любителів вина, ентузіастів вина. Тоді ми готуємо цей звіт, але насправді він може сприйматися досить сухо. Тож, я думаю, було б дуже добре, якби ми запитали людей, як ви думаєте, хто в цей момент і пору року робить найкраще вино? Найкраще вино в Європі чи найкраще в Америці. Ми створюємо премію і вручаємо нагороду щороку».

Отже, ось ідея Льюїса – The Golden Vines® Awards. І це спрацювало дуже добре. Чудово, коли люди отримують нагороду за їхню наполегливу працю та зусилля. І Льюїс сказав: «Ну, якщо ми збираємося вручати нагороду, ми повинні провести церемонію нагородження і проводити її щороку. А чому б нам не провести винний аукціон? І якщо ми проводимо винний аукціон, усі кошти мають піти до благодійної організації, яка потім буде створена на ім’я Жерара». Ми створили Gérard Basset Foundation, щоб об’єднатися ці процеси. Ось як все почалося. Працювати з кимось на кшталт Льюїса неймовірно, тому що у нього є ідея, а потім він біжить з нею, і вона стає все більшою і більшою і дивовижною. Отже, вплив величезний, тоді як у нас з Романе було так мало ідей. Я знаю, що Жерар дуже пишався б Льюїсом за те, що він створив і досяг.

Ми в захваті від того, що тепер у нас є всі ці науковці з усього світу та 16 грантоотримувачів (на сьогоднішній день у 2021/2022 роках) по всьому світу, яким ми допомагаємо, і всі вони пов’язані з вином, міцними напоями та гостинністю. 

До уваги наших читачів, церемонія нагородження Golden Vines® Awards в цьому році відбулася 14-17 жовтня у Флоренції, де на аукціоні було зібрано понад 1,1 мільйона фунтів стерлінгів для Gerard Basset Foundation. Говорячи про неймовірний аукціон Fine Wine, Rare Spirit & Experience 2022, які видатні напої там були представлені?

Льюїс дуже наполегливо працює цілий рік, збираючи лоти для аукціону, в нього є чудові люди, яких він просить підтримати, всі вони щедрі і надзвичайно підтримують. Для нас дуже важливо те, що мова йде не лише про можливість купувати вишукані та рідкісні вина. Часто це те, що кожен окремий аукціон більше, ніж просто покупка чудового вина. Це може бути обід у винороба, ночівля на виноробні. І іноді ці виноробні не відкривають свої двері для публіки, але якимось чином Льюїсу вдається змусити їх це зробити. А в цьогорічному аукціоні 107 лотів, що саме по собі дивовижно. Деякі з них починаються від початкової ставки від 500 фунтів стерлінгів до понад 100 000 фунтів стерлінгів. І всі вони дуже різноманітні та дуже різні, але кожен з них унікальний і надзвичайно особливий. Як і багато чого з того, що ми робимо в межах фонду, усе це стало можливим завдяки Льюїсу та його неймовірній і крихітній команді, у межах Liquid Icons Льюїс так наполегливо працює, щоб пропонувати такі дивовижні та унікальні лоти на аукціоні, а команда так наполегливо працює, щоб забезпечити Golden Vines® Awards величезний успіх.

Зібрані кошти йдуть виключно на стипендії? Або ви інвестуєте в інші проекти?

Усі зібрані кошти передаються до Фонду. Наприклад, минулого року ми зібрали трохи менше 1,3 мільйона фунтів стерлінгів. І за ці гроші ми мали змогу фінансувати стипендії. Крім того, у нас є головні стипендіати для «Golden Vines Diversity Scholarships»: минулого року у нас було два студенти Master of Wine, цього року ми матимемо трьох (два Master of Wine та один Master Sommelier). Кожен з них отримує по 55 000 фунтів стерлінгів, які покривають їхню плату за навчання на курсах «Master of Wine» або «Master Sommelier», а також допомагають у навчанні та поїздках. Крім того, у них є програма стажування, яка включає понад 35 різних виноробень по всьому світу, в яких вони мають можливість працювати. І знову ж таки, іноді це стажування, яке зазвичай не можливе, однак для Golden Vines вони відкривають свої двері. Минулого року у нас було ще двоє науковців, які не пройшли стажування, але їм заплатили за навчання. Один був для MS, а інший для MW. Цього року у нас є чотири стипендіати Dom Pérignon, які матимуть такий самий порядок. Їх гонорари будуть оплачені, але стажування в широкому діапазоні не передбачено. У нас є стипендіат Hennessy, спеціально для Spirits, який має стипендію та 12-місячне стажування в Hennessy. Ми маємо п’ять стипендій Artémis Domaines. Вони мають стажування до шести місяців і 20 000 євро. У нас також є додаткові стипендії, які будуть оголошені в найближчі місяці, як для вина, міцних напоїв, так і для галузі гостинності.

Крім того, у нас також є наші глобальні грантоотримувачі, яких наразі 16 у всьому світі на п’яти різних континентах. Деякі приклади: Pinotage Youth Development Academy, створена в Південній Африці. У нас є програма, яка працює з Австралією в Аделаїдському університеті (Adelaide University). У нас є подібний проект, який працює з Канадою в Оканагані. У нас є проект, який працює з людьми з обмеженими можливостями в середовищі гостинності та вина в Америці. Тому наша діяльність дуже різноманітна.

Нещодавно ми писали, зокрема, про заснування благодійної стипендії The Artémis Domaines Golden Vines® Victims of Conflict Charity. Хто цього року переміг, чи були серед них українці?

Ці стипендії надаються жертвам конфлікту з будь-якої точки світу. На додаток до цього, у нас є щось, що ми тихо робимо у фоновому режимі, коли ми фінансуємо людей, на яких особливо впливає те, що відбувається в Україні. Деякі з них переміщені, ми допомагаємо їм, оплачуючи освітні програми, такі як курси WSET та/або курси англійської мови. Деякі з людей, яким ми допомагаємо, — це росіяни, які виїхали з росії, бо не згодні з політичною ситуацією і втратили кар’єру. А інші – це українці, яким довелося тікати з України. І це те, що є доповненням до стипендій – ми таким чином допомагаємо багатьом людям.

Чи могли б ці люди зв’язатися з вами напряму? Або який канал комунікації ви обрали?

Так, ми звернулися до Української асоціації сомельє та інших українських контактів, які у нас були. Деякі звернулися до нас, зв’язавшись із Дженсіс Робінсон та Яном Харрісом, колишнім генеральним директором WSET, обидва з яких є довіреними особами Фонду, і пояснили свою ситуацію. Ми хочемо допомогти якомога більшій кількості людей, сподіваємося, що аукціон збере ще більше коштів і ми зможемо допомогти ще більшій кількості людей.

Нехай буде так. Ви знайомі з винами країн Східної Європи та Кавказу – Молдови, України, Грузії, Вірменії? Ви були в якійсь із країн?

Я не багато з них відвідувала. Жерар так, він любив Грузію та Україну. Я дегустувала грузинські вина, зокрема так звані оранжеві вина, і вони мені дуже подобаються. І я думаю, що це місця, по яких я хотіла би більше подорожувати. Останні кілька років подорожувати виноробними регіонами було важко через COVID. Однак зараз світ відкривається, і я точно хотіла би поїхати й відвідати ці країни. Деякі з вин, які надходять із таких країн, дійсно цікаві та мають великий потенціал, щоб стояти з високо піднятою головою на світовій арені.

Я сподіваюся, що ви колись зможеш відвідати Україну. Дуже дякую за ваш час.

Дуже дякую за запрошення. І, знаєте, я дуже рада брати участь у суддівстві WTA.

Ніна Бассе, готельєр FIH, наставник, довірена особа-співзасновник і голова Фонду Жерара Бассе, співзасновник і віце-президент Академії сомельє Великої Британії люб’язно погодилася поділитися своїм досвідом у сфері гостинності та виноробства. В інтерв’ю Олександрі Григор’євій, керівнику проєкту Wine Travel Awards, суддею якого стала Ніна, вона також розповіла про діяльність та проєкти фонду. Цей лонгрід, який розкриває деякі […]

Вино від фотографа

Номінант WTA 2021-2022 Арсен Федосенко у номінації Wine & Food Influencer фотограф і журналіст, який останні роки присвятив дослідженню і висвітленню винної тематики, створив своє власне вино. Вітаємо з прем’єрою у ролі винороба! Шкода лише, що прем’єра прийшлася на часи війни. А сам Арсен сьогодні не на виноградниках, а на фронті.


Мабуть немає в Україні винороба, чиєї світлини не зробив би Арсен Федосенко. Втілюючи фотопроєкт «Нова історія українського вина», він багато подорожував Україною, зустрічався з виноробами, захоплювався їхньою працею і чудовими винами. Арсен став справжнім фанатом виноробства і почав мріяти про створення власного вина.

В одній зі своїх подорожей Арсен познайомився з виноградарями села Михайлівка на Вінниччині. Їхнє прагнення повернути славу давньому виноробному регіону, відродити випробувані часом сорти винограду, яких дуже мало залишилось в Україні, не залишили митця байдужим. Пан Арсен разом з михайлівськими  виноградарами  збирав  виноград  та  власноруч виготовив своє перше вино. 

«Бачити втілення ідеї – неймовірні відчуття! Михайлівські вина стають брендом, як і сама Михайлівка… Радий, що і я двічі доклав до цього руку. Перший раз, коли зробив вино з Михайлівського Португеза, а вдруге – коли розробив етикетку. Тепер воно гідно презентуватиме цей традиційний виноградарський край», – поділився своєю радістю відомий фотограф і винороб-початківець Арсен Федосенко.

Слід додати, що це вино не тільки презентує Вінниччину та її виноробів, а й працює на перемогу. Першу пляшку бренду «Михайлівські вина» було продано за 5000 грн на аукціоні, де збирали кошти для придбання квадрокоптера одному із підрозділів ЗСУ.

До речі, сам Арсен Федосенко, озброєний фотоапаратом, теж знаходиться на передовій. Зараз він документує війну. Але після нашої Перемоги ми сподіваємося знову побачити на його світлинах квітучу українську землю та натхненних людей, що на ній працюють. І, звичайно, обов’язково продегустуємо вина Арсена.

 

Фото: https://www.facebook.com/profile.php?id=100004853357789

Номінант WTA 2021-2022 Арсен Федосенко у номінації Wine & Food Influencer – фотограф і журналіст, який останні роки присвятив дослідженню і висвітленню винної тематики, створив своє власне вино. Вітаємо з прем’єрою у ролі винороба! Шкода лише, що прем’єра прийшлася на часи війни. А сам Арсен сьогодні не на виноградниках, а на фронті. Мабуть немає в […]

WTA та Drinks+ об’єднали свої зусилля з Марією Афанасопуло для кампанії 2022-2023 років

Команда Wine Travel Awards (WTA) і Drinks+ з радістю повідомляє про співпрацю з Марією Афанасопуло та її туристичною маркетинговою компанією Respond On Demand.


Марія Афанасопуло увійшла до складу журі WTA у другому сезоні та додасть свій досвід для визначення переможців фінального нагородження у квітні. Зайве говорити, що її профіль і професійний досвід гідні номінації WTA, тому Марія також стає номінантом у категорії Author of the Year, номінації Wine & Food Influencer. А B2B Travel & MICE Event, організований Respond on Demand, номінований у категорії Event of the Year, номінації Enogastronomic Events.

У рамках цієї перспективної співпраці Drinks+ Communication Media Group, одна з найавторитетніших міжнародних груп у Східній та Південній Європі, стала інформаційним партнером усіх B2B Travel & MICE Events на чолі з пані Марією Афанасопуло.

Таке об’єднання цілком логічне, оскільки в другому сезоні 2022-2023 років провідний проект групи D+ Wine Travel Awards робить ставку саме на операторів туристичного сектора, які спеціалізуються на еногастрономічному туризмі. Ми керуємось прикладом того, що спільнота WTA допомагає ініціювати партнерство та співпрацю між різними учасниками винного туризму.

Нагадаємо, що з 1 вересня WTA відкрила ранню реєстрацію та запрошує всіх туристичних операторів взяти участь у цьому інноваційному маркетинговому проєкті. Скористайтеся шансом приєднатися до спільноти WTA: https://winetravelawards.com/registration-form 

Марія Афанасопуло є засновницею туристичної маркетингової компанії Respond On Demand. Крім того, Марія є головою ради директорів World Food Travel Association, а також є Master Culinary Travel Professional. Вона є амбасадором Green Destinations. Марія Афанасопуло проводила семінари для професіоналів туризму, а також виступала з багатьма презентаціями про туризм у Греції та за кордоном. Марія також є експертом з маркетингу сталого туризму.

Команда Wine Travel Awards (WTA) і Drinks+ з радістю повідомляє про співпрацю з Марією Афанасопуло та її туристичною маркетинговою компанією Respond On Demand. Марія Афанасопуло увійшла до складу журі WTA у другому сезоні та додасть свій досвід для визначення переможців фінального нагородження у квітні. Зайве говорити, що її профіль і професійний досвід гідні номінації WTA, […]

1000 професіоналів туризму з 50 країн зберуться в Реймсі

Міжнародна торгова виставка Wine & Spirit Tourism, який відбудеться в Шампані в березні, став партнером премії WTA 2022-2023.


Поділяючи місію поєднання вина та алкогольних напоїв із туризмом, Wine & Spirit Tourism International Trade Fair (WST) і Wine Travel Awards (WTA) розпочинають співпрацю у другому році премії. Спільні зусилля проєктів спрямовані на те, щоб допомогти різним операторам сфери винного туризму будувати мости та просувати свої пропозиції на міжнародному рівні.

12-14 березня 2023 року в Реймсі, місті коронацій і шампанського, відбудеться спеціалізована міжнародна виставка Wine & Spirit Tourism International Trade Fair, яка вважається першою в світі виставкою винного туризму. Місце здається ідеальним, оскільки, по-перше, відбувається в дивовижному історичному регіоні Шампань у Франції, де ще в середньовіччі було відкрито метод виробництва шампанського і коронували королів Франції. По-друге, сюди з Парижа можна дістатися поїздом менш ніж за годину.

Щоб задовольнити потреби туроператорів, туристичних агентств і MICE-покупців, WST представить широкий спектр міжнародних експонентів, що спеціалізуються на цій галузі, включаючи членів спільноти WTA. У рамках виставки WTA проведе презентацію номінантів у понеділок, 13 березня, з 15:15 до 17:15 (за паризьким часом).

Очікується, що виставку відвідають 1000 професіоналів туризму з приблизно 50 країн. Організатори наголошують, що основна ідея Wine & Spirit Tourism International Trade Fair – позиціонувати захід як щорічне місце зустрічі туристичних партнерів у секторі вина та алкогольних напоїв. WST заручається підтримкою туристичного офісу Реймса (l’Office du Tourisme de Reims) та Ерве Новеллі, президента Вищої ради винного туризму та колишнього державного секретаря з питань туризму.

Реєстрація та більш детальна інформація про міжнародну виставку Wine & Spirit Tourism тут.

Фото: WST

Міжнародна торгова виставка Wine & Spirit Tourism, який відбудеться в Шампані в березні, став партнером премії WTA 2022-2023. Поділяючи місію поєднання вина та алкогольних напоїв із туризмом, Wine & Spirit Tourism International Trade Fair (WST) і Wine Travel Awards (WTA) розпочинають співпрацю у другому році премії. Спільні зусилля проєктів спрямовані на те, щоб допомогти різним операторам […]

WTA Discovery: сучасний цифровий формат від Wine Travel Awards

Натхненні першим успішним роком Wine Travel Awards, ми запустили перше цифрове видання WTA Discovery.


Маючи у нашій спільноті WTA професіоналів у галузі вина та алкогольних напоїв з понад 30 країн та подорожуючи по всій Європі з проєктом WTA, ми вирішили, що маємо багато цікавих історій, якими хочемо поділитися з вами.

WTA Discovery – це лаконічні новини, які були опубліковані в інформаційному бюлетені WTA. Таким чином, у цифровому виданні WTA Discovery можна знайти контент, пов’язаний з алгоритмом проєкту та івентами в його рамках, корисну інформацію для бізнесу щодо тенденцій, подій та особистостей у світі винного туризму. Формат простий для сканування та дає змогу детальніше вивчити тему, перейшовши за посиланням на матеріал на офіційному веб-сайті.

 

Представляємо перший випуск WTA Discovery в деталях:

  • Рання реєстрація номінантів до другого сезону премії 2022-2023.
  • На завершальному етапі формування Комітету журі WTA – ми з великим задоволенням відкриваємо вам деякі імена.
  • Відправляйтеся в виноробний регіон Юра з новим номінантом WTA Джекі Бліссон MWпершої в Квебеку та однією з десяти MW по всій Канаді!
  • Це лонгрід, який вартий вашої уваги. Знаменитий Роберт Джозеф, консультант з винного бізнесу, стратег і публічний оратор, надає ефективні та практичні кейси для компаній, які займаються виноробством та індустрією винного туризму. Корисно і застосовно.

Якщо у вас є якісь думки, якими хочете поділитися – ми будемо раді почути від вас!

Щоб підписатися на відкриття WTA, перейдіть на winetravelawards.com і заповніть форму.

Натхненні першим успішним роком Wine Travel Awards, ми запустили перше цифрове видання WTA Discovery. Маючи у нашій спільноті WTA професіоналів у галузі вина та алкогольних напоїв з понад 30 країн та подорожуючи по всій Європі з проєктом WTA, ми вирішили, що маємо багато цікавих історій, якими хочемо поділитися з вами. WTA Discovery – це лаконічні […]

Wine Travel Awards: розпочато ранню реєстрацію!

Wine Travel Awards запрошує до участі номінантів у другому сезоні 2022-2023.


Не пропустіть свій шанс отримати найкращу цінову пропозицію та можливість отримати якомога більше бонусів! Рекламна кампанія стартує з 1 листопада 2022 року.

Зараз WTA пропонує номінаційний пакет Early Bird: 1 категорія – 380 євро; 2 категорія – 285 євро; 3 категорія – 190 євро.

Щоб стати номінантом WTA, заповніть реєстраційну форму тут.

WTA вже оцінили багато видатних особистостей (Alder Yarrow, Roberto Cipresso, Nello Gatti, Per Karlsson та ін.), а також виноробні та туристичні асоціації світу, такі як Wines of Hungary, Wine of Moldova, Vine and Wine Foundation of Armenia, Austrian Wine, Valpolicella Consortium, Asti DOCG Consortium тощо.

У перший рік діяльності проєкту (2021-2022) ми успішно представили наших учасників на London Wine Fair, Prowein, Vinitaly, Bordeaux Wine Week, IWINETC (Португалія), Italian Taste Summit, Balkans International Wine Competition and Festival тощо. У другому році WTA ми розширюємо нашу співпрацю з заходами індустрії винного та алкогольного туризму, співпрацюючи зі спеціальними B2B та еногастрономічними подіями (Греція), а також виставками, такими як Wine & Spirits Tourism International Trade Fair у Франції.

Приєднавшись до WTA як номінант, кожен учасник отримує рекламну кампанію Wine Travel Awards протягом року (до листопада 2023), що включає:

  • профіль номінанта на офіційному сайті премії: www.winetravelawards.com;
  • публікація на сайті www.drinks.ua (сайт має глобальне охоплення);
  • публікація даних профілю номінанта в Wine Travel Awards Guide – повному каталозі номінантів, який буде розповсюджуватися на провідних світових винних виставках і подіях WTA. Ви можете переглянути WTA Guide 2021-2022 тут.
  • інформаційна підтримка в соціальних мережах Drinks+ і WTA, а також в електронних розсилках через власні бази даних міжнародних винних і туристичних операторів (22 650 адрес).
  • можливість брати участь у івентах WTA протягом року.

Беручи участь у WTA, номінанти отримають шанс підвищити глобальну інформованість про свій бізнес, зможуть залучити активні туристичні потоки, завоювати прихильність споживачів і створити базу для спілкування та співпраці.

Туризм – це можливість для вина, а вино – це можливість для туризму!

Wine Travel Awards запрошує до участі номінантів у другому сезоні 2022-2023. Не пропустіть свій шанс отримати найкращу цінову пропозицію та можливість отримати якомога більше бонусів! Рекламна кампанія стартує з 1 листопада 2022 року. Зараз WTA пропонує номінаційний пакет Early Bird: 1 категорія – 380 євро; 2 категорія – 285 євро; 3 категорія – 190 євро. […]

Новий сезон премії – нове журі WTA!

Організаційний комітет WTA продовжує свою дивовижну подорож у світі винного та алкогольного туризму. На нашому шляху ми зустрічаємо яскравих особистостей, компанії і місця. У новому 2022-2023 році ми готові засукати рукави та презентувати вам свої відкриття. І, звісно, ​​ми не можемо розпочати без розкриття імен тих, хто після всенародного голосування вибере остаточних переможців WTA у новому сезоні нагород.


Формування команди суддів WTA зараз знаходиться на завершальному етапі, і ми пишаємося кожною з тих неймовірних особистостей світу еногастрономії, які цього року увійшли до складу журі! Тому ми з великим задоволенням повідомляємо вам деякі імена. Роберт Джозеф (Robert Joseph), Фелісіті Картер (Felicity Carter), д-р Рікардо Ф. Нуньєс (Dr. Ricardo F. Nunez), Стефан Баде (Stephane Badet), проф., д-р Гергей Сольнокі (Prof. Dr. Prof. h.c. Gergely Szolnoki) та Пер Карлссон (Per Karlsson), які вже були з нами минулого року, продовжують ділитися своєю авторитетною думкою у другому сезоні WTA. 

Також у списку журі WTA 2022-2023 з’явилися нові імена професіоналів з галузі вина та винного туризму:

  • Ніна Бассе (Nina Basset), готельєр FIH, наставник, довірена особа-співзасновник і голова Фонду Жерара Бассе, співзасновник і віце-президент Академії сомельє Великобританії.
  • Ірина Бистрицька (Irina Bystritskaya), міжнародний консультант з регіонального та глобального розвитку винних брендів і туризму, заступник директора Національного офісу винограду та вина Молдови 2017-2021.
  • Марія Афанасопуло (Maria Athanasopoulou), засновниця Respond On Demand, голова ради директорів Всесвітньої асоціації гастрономічних подорожей, Майстер кулінарних подорожей.
  • Сара Еббот (Sarah Abbott) MW, засновник і директор Swirl Wine Group, маркетинговий стратег, комунікатор, винний експерт і письменник.
  • Ерік Вольф (Erik Wolf), засновник індустрії харчових подорожей, засновник і виконавчий директор Всесвітньої асоціації харчових подорожей.
  • Естер Гарсіа Адрадос (Ester Garcia Adrados), директор Школи винного туризму Каталонії та Інституту професійної підготовки винного туризму Каталонії, директор Школи винного бізнесу.

Перш ніж вирушити на другий турнір WTA, який офіційно стартує в листопаді, але рання реєстрація вже відкрита, ми приємно поспілкувалися з нашими членами журі. Отже, давайте дізнаємось про їхні професійні плани та діяльність, якою вони займаються на даний момент.

Ніна Бассе

Nina Basset

Над чим ви зараз працюєте, або які ваші професійні плани на найближчий час?

Зараз я допомагаю моєму сину Романе зібрати заявки на фінансування на 2023 рік для Фонду Жерара Бассе, щоб я та інші опікуни могли визначитися з тими, кого ми можемо фінансувати та з ким працювати. Крім того, ми перебуваємо на останній стадії планування заходу зі збору коштів, який відбудеться у Флоренції, спільно з Liquid Icons і Golden Vines, щоб зібрати кошти для Фонду для фінансування наших глобальних грантоотримувачів. Я також допомагаю навчати сомельє Еріка Цвібеля, який представлятиме Великобританію на Чемпіонаті світу ASI у 2023 році. Беру участь у запуску нової Академії сомельє Сполученого Королівства, асоційованої з ASI, яка  створена компанією Somms for Somms, що базується у Великій Британії, – веб-сайт незабаром буде запущено. І останнє, але не менш важливе: я зосереджена на просуванні нещодавно знятого телевізійного фільму 67 Pall Mall про мого покійного чоловіка Жерара Бассе «Життя у вині, Жерар Бассет, улюблений сомельє світу».

Яка подія у світі вина вразила вас найбільше?

Я не думаю, що хтось міг уявити, що російське вторгнення в Україну станеться таким, яким воно сталося, і не уявляв впливу конфлікту на торгівлю вином. У той же час я не впевнена, що «здивована» – це правильне слово, але, безперечно, засмучена, побачивши жахливі пожежі, які знищують виноградники в Бордо та за його межами. Завжди так сумно читати про такі жахливі події та чути, як це вплинуло на причетних до них.

Яке твердження, нещодавно почуте чи прочитане, найбільше відповідає вашим поглядам?

Нещодавно я побачила давнє інтерв’ю з моїм покійним чоловіком, і на питання: «Що важливо для того, щоб бути сомельє?», Жерар відповів: «Любити людей». Інтерв’юер поставив це під сумнів і запитав: «Не вино?», але Жерар був впевнений: «Ні, перш за все ти маєш любити людей», і я думаю, що ця відповідь є вірною для багатьох аспектів участі у світі вина та гостинності.

Сара Еббот MW

Sarah Abbott MW

Над чим ви зараз працюєте, або які ваші професійні плани на найближчий час?

Зараз у мене багато роботи з Грузією, яка, звичайно, є винним регіоном, який добре знайомий українським любителям вина. Моя компанія Swirl багато років співпрацює з Національним винним агентством Грузії. Ми готуємо дегустації грузинських вин для покупців із Великої Британії, і в жовтні я очоливатиму суддівську колегію з міжнародними та грузинськими суддями, яка буде оцінювати вина, щоб відзначити найкраще грузинське вино. Це відбуватиметься в межах фестивалю вина в Гурджаані (Грузія). Я також готую The Old Vine conference, яка є некомерційною організацією для просування спадщини виноградарства в усьому світі. А потім я буду два тижні в Італії: перший – на місці, внесеному до списку Світової спадщини ЮНЕСКО, Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore, і ще тиждень проведу в Етні, на Сицилії, де я буду розповідати про старі виноградні лози на фестивалі гурманів у Таорміні.

Яка подія у світі вина вразила вас найбільше?

Я була здивована і радісна, дізнавшись, що партія вина з України потрапила до Великої Британії завдяки Propeller Wine, і що вони дуже швидко продаються. Стійкість і рішучість українських виноробів неймовірні.  Це може здатися тривіальним, але дуже позитивно, що ця торгівля відбувається. Вино є символом ідентичності та цивілізації.

Яке твердження, нещодавно почуте чи прочитане, найбільше відповідає вашим поглядам?

Найголовніше в будь-якому вині – це те, які воно викликає у вас відчуття.

Ерік Вольф

Erik Wolf

Над чим ви зараз працюєте, або які ваші професійні плани на найближчий час?

Зараз ми працюємо над просуванням нашої програми сертифікації кулінарних столиць. Ми щойно підписали наш другий пункт призначення та обговорюємо ще три.

Яка подія у світі вина вразила вас найбільше?

Я мало чую про винні події, тому не можу сказати.

Яке твердження, нещодавно почуте чи прочитане, найбільше відповідає вашим поглядам?

Я багато читав про те, як важко невеликим ресторанам зараз працювати. Наприклад, на даний момент у Великій Британії прогнозується, що до 75% британських пабів можуть бути змушені закритися через вартість електроенергії, яку вони більше не можуть собі дозволити. Сучасні світові події загрожують нашим кулінарним культурам, і ми повинні це усвідомлювати, щоб вжити заходів для їх збереження та популяризації.

Maria AthanasopoulouМарія Афанасопуло

Над чим ви зараз працюєте, або які ваші професійні плани на найближчий час?

Моя компанія Respond On Demand Ltd є маркетинговою компанією в сфері туризму, яка спеціалізується на організації семінарів з продажу b2b, де туристичні підприємці зустрічаються з турагентами та туроператорами з усього світу. Зараз ми готуємо семінар з продажів b2b у Греції, в Афінах у жовтні та ще один у Лондоні на початку листопада.

Яка подія у світі вина вразила вас найбільше?

Я була здивована силою винного туризму під час ковіду. Зокрема, як швидко адаптували винний туризм до умов карантину, з онлайн-турами, онлайн-дегустаціями поза виноробнями тощо.

Яке твердження, нещодавно почуте чи прочитане, найбільше відповідає вашим поглядам?

Насправді це не заява, а скоріше тенденція, яка починає проявлятися у винному туризмі. Тобто саме вино може стати основним фактором просування територій, які досі не були популярними туристичними напрямками. Я вважаю, що винний туризм, крім безпосередньо туризму, може також стати чудовим маркетинговим інструментом для напрямків, які ще не дуже відомі.

Естер Гарсіа Адрадос

Ester Garcia Adrados

Над чим ви зараз працюєте, або які ваші професійні плани на найближчий час?

Школа винного туризму Каталонії надає вищу професійну підготовку з винного туризму, яка викладається в рамках Болонської системи. Наша мета на наступний рік – приймати іноземних студентів.

Яка подія у світі вина вразила вас найбільше?

Фестиваль Середземноморської винної дороги – La Carretera del vi. Винний маршрут із 13 виноробень, який пропагує органічні продукти та з’єднує гори з пляжем і пролягає через 7 муніципалітетів – це 33 км із виноробнями, ресторанами, помешканнями та культурними заходами.

Яке твердження, нещодавно почуте чи прочитане, найбільше відповідає вашим поглядам?

На тижні вина в Барселоні Нурія Альтес, власниця виноробні Herència Altés, член Wineries for Climate Action, розмірковувала про важливість включення сталого розвитку як необхідності в усі напрямки діяльності виноробень, щоб вижити на ринку. Цілком з нею погоджуюся.

Ірина Бистрицька

Irina Bystritskaya

Над чим ви зараз працюєте, або які ваші професійні плани на найближчий час?

Зараз я співпрацюю з міжнародним проєктом підтримки українського винного сектору та розвитком формату офісу «Вино України». Також на підході два великих проекти з туризму та винної журналістики.

Яка подія у світі вина вразила вас найбільше?

Безперечно, найцікавішим для мене цього року було побачити повернення після пандемії найбільших винних виставок та заходів у виноробній галузі: Wine of Italy, Prowein, London Wine Fair тощо. «Такі самі, але різні», справді!

Яке твердження, нещодавно почуте чи прочитане, найбільше відповідає вашим поглядам?

Живіть теперішнім моментом, приймайте найкращі рішення, будьте відкритими для можливостей, думайте нестандартно, будьте креативними. Будь ТУТ і ЗАРАЗ!

Роберт Джозеф

Robert Joseph

Над чим ви зараз працюєте, або які ваші професійні плани на найближчий час?

Мій час поділений між завершенням книги про те, чому люди вирішують купувати ті вина, які вони купують, моїми щотижневими зобов’язання перед Meininger’s, які включають спробу знайти щось свіже, про виноробну промисловість кожні 7 днів, складанням маркетингових планів для наших вин le Grands Noir і роботою над запуском наступного року кількох захоплюючих нових грузинських вин. Не забуваючи при цьому про навчання та консультації.

Яка подія у світі вина вразила вас найбільше?

Якщо ви маєте на увазі «подію», то, мабуть, це мало бути введення мит на французькі вина Дональдом Трампом і навіть більш жорсткий подібний крок Китаю проти Австралії. Зараз винний бізнес явно став політичним футболом.

Яке твердження, нещодавно почуте чи прочитане, найбільше відповідає вашим поглядам?

Сьогоднішній світ вина майже не впізнати, порівнюючи з тим, яким він був 50 років тому. І ніхто з нас не може уявити, як це буде виглядати навіть через 25 років.

Стефан Баде

Stephane Badet

Над чим ви зараз працюєте, або які ваші професійні плани на найближчий час?

Нам потрібно давати знання нашим студентам щодо агроекологічного переходу та адаптації до зміни клімату. Тому я фактично працюю над тим, як і чому навчати та тренувати наступне покоління виноградарів і виноробів. Я був минулого літа в Канаді, і там виробляють вино зі стійких і гібридних сортів, про які ми не знаємо достатньо у Франції. Це може бути важливим способом адаптації. Ми також працюємо з іншими середніми школами та університетами чотирьох країн ЄС над тим, як адаптувати наше технічне управління щодо зміни клімату та глобального потепління. Я сподіваюся працювати в наступні місяці та роки і в Україні, щоб допомогти винному сектору відновитися після війни! 

Яка подія у світі вина вразила вас найбільше?

Дуже ранній збір урожаю цього року і глобальне потепління цього літа, звичайно! Зміна клімату змінює все! Мене вразила мужність українських виноградарів залишатися і продовжувати працювати на своїх виноградниках і в своїх підвалах, навіть коли війна зовсім близько (Миколаїв, Одеса…) Браво!!!

Яке твердження, нещодавно почуте чи прочитане, найбільше відповідає вашим поглядам?

«Ймовірно, ми були занадто оптимістичними у своїх прогнозах щодо зміни клімату. Клімат змінюється швидше, ніж ми очікували!» – експерти Міжнародної групи експертів IPCC зі зміни клімату.

Гергей Сольнокі

Prof. Dr. Prof. h.c. Gergely Szolnoki

Над чим ви зараз працюєте, або які ваші професійні плани на найближчий час?

Нещодавно ми досліджували особливі аспекти винного туризму, такі як караванінговий туризм, стійкий або органічний винний туризм. У майбутньому ми плануємо розвивати та розширювати наші дослідження в інших сферах винного туризму.

Яка подія у світі вина вразила вас найбільше?

Загалом я люблю всілякі винні заходи, тому що вони об’єднують людей. Цього року мені було дуже приємно побачити, як після дворічної перерви знову почалися міжнародні винні ярмарки.

Яке твердження, нещодавно почуте чи прочитане, найбільше відповідає вашим поглядам?

Замість того, щоб цитувати висловлювання інших людей, я створив власне: «Приємно досліджувати неоднорідність винного світу на полицях роздрібної торгівлі чи в ресторані, але справжня краса вина відкривається лише у його колисці – на виноробні».

Пер Карлссон

Per Karlsson

Над чим ви зараз працюєте, чи які ваші професійні плани на найближчий час?

Ми щойно розпочали осінній сезон наших винних турів. Вересень-жовтень завжди дуже насичений, оскільки в цю пору року багато людей хочуть відвідати виноградники. Тури в цей час іноді збігаються зі збором врожаю, що може бути як перевагою, так і недоліком. Зараз на виноградниках і у винному погребі відбувається багато цікавих речей. Але це також означає, що винороби надзвичайно зайняті, і оскільки ми хочемо зустрітися з ними під час турів, які ми організовуємо, це може бути непросто. (Зустріч із виноробом дає людям, які відвідують виноробню, зовсім інші враження, ніж зустріч із гідом чи спеціалістом із маркетингу.) Ми також зайняті підготовкою зимових турів у південну півкулю до Чилі і Аргентини, Південної Африки і Нової Зеландії, а також плануванням програм винних турів на весь 2023 рік, тому це насичений період. Крім того, ми готуємо нову книгу, яка буде присвячена питанням екології та сталого розвитку. Це схоже на книгу, яку ми написали у 2014 році (Біодинамічне, органічне та природне виноробство; Стале виноградарство та виноробство), але з того часу багато чого сталося. Вона буде зовсім іншою і навіть ширшою за масштабом. Це буде наша дванадцята книга про вино, яка вийде у 2023 році.

Яка подія у світі вина вразила вас найбільше?

За останній рік сталося кілька таких подій. Катастрофічний урожай у Франції у 2021 році завдав великого удару французьким виробникам вина. Дивовижне відновлення продажів шампанського. Кілька чудових транзакцій (продаж виноробних заводів). Падіння споживання вина під час пандемії тощо. Але, мабуть, найбільш дивним і обнадійливим є унікальна стійкість виробників вина в часи великих труднощів. Усі світові виробники сильно постраждали від наслідків пандемії. Уряд ПАР ледь не задушив виноробну промисловість. Багато інших країн так чи інакше обмежували продажі. Франція, меншою мірою Італія та Іспанія, мали катастрофічний урожай. Багато країн і регіонів мають проблеми з експортом на деякі ринки, зокрема продажі в Китай і росію обмежені. І все ж, коли ми розмовляємо з виноробами, у них є дивовижний оптимізм щодо майбутнього. Це дуже обнадійливо для всього світу вина. І до того ж перші коментарі про врожай 2022 року обіцяють, що він буде дуже добрим.

Яке твердження, нещодавно почуте чи прочитане, найбільше відповідає вашим поглядам?

Я не можу вказати жодне твердження чи цитату, але скажу те, що я чую від багатьох виробників, а також від споживачів. (У наших винних турах ми зустрічаємося з багатьма споживачами і виробниками.) Знову і знову тема сталого розвитку постає як щось першочергове на порядку денному багатьох людей. Знову ж таки, це надихає, але слід також висловити застереження: стійкість і навколишнє середовище – це непросте питання. Не обов’язково є легкі відповіді. Запитання складні, і відповіді можуть відрізнятися залежно від вашої точки зору, вашої ситуації чи пріоритетів. (Шведська монополія зараз робить помилку, надто спрощуючи питання до простого «так» чи «ні» з маркуванням «стабільний вибір». Це не питання, яке можна звести до червоного або зеленого світла.) Але те, що стільки людей говорять про це – просто фантастика. І саме тому ми хочемо зробити свій внесок у дискусію та знання людей у ​​цій галузі за допомогою нашої майбутньої книги про органіку, навколишнє середовище та стійкість у широкому сенсі, про яку я згадувала вище.

Фелісіті Картер

Felicity Carter

Над чим ви зараз працюєте, або які ваші професійні плани на найближчий час?

Я працюю з ARENI Global, дослідницьким центром вишуканого вина в Лондоні, щоб спланувати його майбутнє. Я також редагую деякі книги для приватних клієнтів і працюю над пропозицією власної книги.

Яка подія у світі вина вразила вас найбільше?

Це дві речі. По-перше, цифрове зростання під час пандемії пішло на спад. По-друге, наскільки добре тримаються продажі найякісніших вин, незважаючи на інфляцію та загрозливу рецесію. Люди дійсно хочуть якості.

Яке твердження, нещодавно почуте чи прочитане, найбільше відповідає вашим поглядам?

Все більше і більше людей кажуть, що ми не можемо продовжувати працювати як завжди, враховуючи реалії зміни клімату. Я з цим цілком згодна.

Організаційний комітет WTA продовжує свою дивовижну подорож у світі винного та алкогольного туризму. На нашому шляху ми зустрічаємо яскравих особистостей, компанії і місця. У новому 2022-2023 році ми готові засукати рукави та презентувати вам свої відкриття. І, звісно, ​​ми не можемо розпочати без розкриття імен тих, хто після всенародного голосування вибере остаточних переможців WTA у […]

Школа сомельє «Майстер-Клас» – єдиний переможець WTA від України

Перший рік Wine Travel Awards привабив багатьох номінантів з України, деякі з них отримали визнання у публічному голосуванні, але Школа сомельє «Майстер-Клас» стала єдиним переможцем премії від України. 


Ми вирішили розібратися в чому полягає секрет такого міжнародного успіху? Чим ця школа відрізняється від інших? Які особливості допомогли привабити професійне журі?

Почнемо з того, що перша в Україні Школа сомельє «Майстер-Клас» – єдиний заклад в країні, який має Ліцензію Міністерства освіти України на курсову підготовку за професією «Сомельє». Школа є абсолютним піонером цієї професії в Україні.

«Я вважаю, що наша програма навчання є одним із факторів, які привели нас до перемоги, оскільки вона має найбільшу за обсягом навчальну програму в Україні, розповідає Наталія Благополучна, яка разом з чоловіком Миколою заснувала Школу сомельє «Майстер-Клас». – Вона складається з курсу теоретичних занять (лекції та семінари), курсу практичних занять з основ винного сервісу та етикету, дегустаційних занять, творчої роботи студентів з підготовки тематичних рефератів (три реферати на один навчальний курс – регіони Бордо, Шампань, Коньяк), також студенти складають власну карту вин».

Програма навчання включає тури на відомі виноробні країни та за кордоном, тут вивчають вина і алкогольні напої світу, сири та сигари, основи винного сервісу та етикету, організацію обслуговування клієнтів у ресторанах, практичні дегустації, основи сенсорного аналізу, розвиток нюху та смаку, управління та маркетинг у сфері напоїв, роботу з сучасними винними аксесуарами тощо. Під час навчання постійно організовуються зустрічі слухачів з виноробами України та світу. Тобто розроблена всеосяжна, різнобічна і глибока освітня програма. 

За 22 роки свого існування Школа сомельє «Майстер-Клас» підготувала десятки висококваліфікованих сомельє, які працюють в найкращих ресторанах, винних компаніях і магазинах по всьому світі. Школа не перестає працювати і зараз, під час війни, про що Наталія Благополучна розповіла в інтерв’ю, яке нещодавно дала нашому виданню. 

Крім того, засновники Школи запровадили щорічні Всеукраїнські конкурси «Кращий кавіст України» та «Український сомельє», а також  «Сорт і теруар. Мікровиноробство».

Ми дуже зраділи, коли дізналися, що Фелісіті Картер віддала перевагу цій досвідченій компанії, яка роками створювала свою репутацію найкращого освітнього закладу підготовки сомельє. Щиро вітаємо з перемогою у WTA! Бажаємо миру, нових досягнень і успіхів!

 

Перший рік Wine Travel Awards привабив багатьох номінантів з України, деякі з них отримали визнання у публічному голосуванні, але Школа сомельє «Майстер-Клас» стала єдиним переможцем премії від України.  Ми вирішили розібратися в чому полягає секрет такого міжнародного успіху? Чим ця школа відрізняється від інших? Які особливості допомогли привабити професійне журі? Почнемо з того, що перша […]

X
Украина