Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Champagne Didier Chopin

Скандал у благородному будинку Champagne Didier Chopin

23.08.2023, Новини

Виробника шампанського Chopin звинувачують в шахрайстві. Йдеться про виготовлення  майже 2 мільйонів пляшок шампанського з… імпортного вина та лікеру.


Бренд Chopin охоплює 22 етикетки. Колишня співробітниця Champagne Didier Chopin в Суассоні, звинувачує свого боса в імпорті вин з Ардеш і навіть з Іспанії, які потім змішувалися зі спиртними напоями та штучно збагачувалися вуглекислим газом перед розливом. Саме така суміш постачалася в супермаркети як шампанське. Відомо, що таким чином було виготовлено близько 1,8 мільйона пляшок штучного шампанського. 

Згідно з регіональним новинним каналом FranceBleu, великий французький супермаркет Leclerc вилучив пляшки виробника зі своїх полиць, а французьке бюро по боротьбі з шахрайством DGCCRF було повідомлено про це та вже проводить тестування напою. Повідомляється, що прокуратура Реймса збирається розпочати розслідування цієї справи.

Шахрайство почалося в червні минулого року після того, як Chopin почав втрачати фінансову підтримку від своїх банків. Це підтвердив інший співробітник, який все ще працює в будинку Champagne.

Крім того, у французьких новинах з’явилися дуже критичні відгуки споживачів про підроблений продукт: «Катастрофа! Непридатне для пиття. Додам, що це не шампанське, і, крім того, я не зміг зв’язатися з виробником», – написав один з покупців цього «шампанського».

Попри це власники від Chopin відкидають всі звинувачення, та вважають їх «безпідставними» та «ганебними».

X
Украина