Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Споживання червоного вина у Франції скоротилося на третину

07.12.2022, Новини Автор: Drinks+

Споживання червоного вина у Франції за останнє десятиліття впало майже на третину, а споживання вина в цілому знизилося.


«Ще ніколи у Франції не продавалося так мало вина», — йдеться у звіті, опублікованому минулого тижня, у якому стверджується, що споживання серед людей молодше 50 років знизилося на 6% за останні десять років (Kantar). «Ще гірше, якщо ми подивимося на червоне вино: французи скоротили споживання на 32% порівняно з 2011 роком».

У той час як споживання майже не змінилося серед покоління бумерів і пенсіонерів, саме люди у віці 18-35 років уникають вина, при цьому споживання в цій віковій групі знизилося на 7%. Частково причиною змін може бути кампанія громадського здоров’я, яка закликає споживачів «пити два келихи на день, але не щодня». Іншим є збільшення домогосподарств, де дитину виховує лише один з батьків, де рідко вживають алкоголь наодинці.

Проте шампанське протистоїть цій тенденції, споживання зростає, тоді як білі та рожеві вина за останні п’ять років мають тенденцію до зниження.

За матеріалами app.vinex.market

X
Украина