Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Ukraine

Україно, підтримай своїх: триває голосування на номінантів Wine Travel Awards

14.03.2023,

Україна, дивовижно красивий край із природним і культурним розмаїттям, край працьовитих, відкритих і талановитих людей, зараз переживає найтемніші часи через повномасштабну російську агресію з лютого 2022 року. Незважаючи на війну, життя триває – українці продовжують вирощувати виноград і виробляти чудові вина, які вже отримали міжнародне визнання. Український народ робить усе можливе для своєї Перемоги, сподіваючись зовсім скоро зустрічати гостей з усього світу.


SHABO Family Winery, заснована в 2003 році, є сімейним бізнесом сім’ї Іукурідзе. Виноробня має найсучасніші виробничі потужності, а також Wine Culture Center з двохсотлітніми швейцарськими підвалами, колекцією сучасного мистецтва та декількома дегустаційними залами. Власні виноградники SHABO площею 1200 гектарів розташовані на унікальній території села Шабо Одеської області, між Чорним морем і Дністровським лиманом. Вони мають найбільші плантації (понад 40 га) Тельті-Курука, унікального українського автохтонного сорту винограду.

Villa Tinta (Winehall Oksamytne) – сімейне виноробне шато, засноване у 1998 році, розташоване у селі Оксамитне Болградського району Одеської області. Власні 500 гектарів виноградників ростуть в унікальному і мальовничому куточку Придунайської Бессарабії, що омивається річкою Каракурт і озером Ялпуг.

46 Parallel Wine Group – це молода та успішна виноробна компанія, яка здобула понад 70 нагород на вітчизняних та міжнародних дегустаційних конкурсах Mondial de Bruxelles, Sélections Mondiales des Vins Canada та London Wine Competition. Гасло компанії – «Гордий українець!», і їм є чим пишатися!

Beykush – сімейна виноробня, розташована в Миколаївській області. Їхні виноградники ростуть на півострові Бейкуш, що омивається Березанським лиманом і затокою Бейкуш. Їхні винороби добре відомі своїми успішними експериментами з купажами. Вина Бейкуш отримали найвищі нагороди вітчизняних та міжнародних конкурсів. Перед самою війною Бейкуш закінчив будівництво нової будівлі винзаводу, маленького шедевра сучасної архітектури.

Stakhovsky Wines – крафтова сімейна виноробня, заснована легендою українського тенісу Сергієм Стаховським, який у 2015 році вирішив зайнятися виноробством. Він взяв в оренду ділянку площею 20 га в одному з найвідоміших виноробних регіонів України, перетворивши його на один із найкрасивіші виноградники Закарпаття. Виноробня має великий дегустаційний зал, де туристи можуть скуштувати елегантні та потужні вина Стаховського.

Віталій Ковач, засновник Kovach Sommelier School, член Італійської асоціації сомельє та один із найвідоміших сомельє України. Його досвід, глибокі знання та пристрасть до вин, а також його непереборна харизма сприяють успіху його Школи сомельє.

Ukrainian Bessarabia’s Wine and Taste Route, унікальний еногастрономічний регіон, розташований на півдні України, протяжністю близько 800 кілометрів об’єднує 27 учасників, серед яких винороби та фермери. Подорож цим маршрутом – найкращий спосіб познайомитися з кулінарними особливостями і винами Бессарабії.

The Black Sea Craft Winemakers’ Association була створена у 2021 році з метою координації та розвитку українського виноробства, а також підвищення конкурентоспроможності українських вин на міжнародному ринку та просування бренду «Вина України». Під час війни Асоціація також зосереджується на допомозі у відбудові зруйнованих виноробень та розмінуванні звільнених від російської окупації виноградників. Нині до Асоціації входять 72 виробники вина.

Таня Олевська – винний та кулінарний інфлюенсер, блогер та журналіст, член Асоціації сомельє України, засновник винно-гастрономічних турів «Friends Wine Travel», засновник проєкту сліпих дегустацій вин «Kyiv Wine Cup», амбасадор бренду. для київського ресторану «Глек. Сучасна київська кухня». Зараз Таня живе у Великій Британії, працює на Лондонському винному ярмарку. Але її серце і душа належать Україні, і, звичайно ж, дивовижним українським винам!

Юрій Ковриженко – відомий український шеф-кухар, випускник багатьох відомих кулінарних шкіл, таких як Ecole Ritz Escoffier, Ferrandi Paris, Basque Culinary Center. Його унікальний молекулярний борщ вразив гід Michelin. Юрій є Амбасадором української кухні в усьому світі, популяризуючи національну кухню на офіційних заходах, міжнародних форумах та змаганнях, готуючи для перших осіб та політичної еліти.

X
Украина