Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

В Китаї відкриється Музей вина

20.09.2022, Новини

Cité du Vin de Bordeaux і Китай започаткували грандіозний проєкт – Universal Wine Museum, який має відкритися в Пекіні в 2024 році.


Після фактичного виходу австралійських виробників з китайського ринку, у країні дуже зріс попит на на французькі вина преміум-класу, зокрема Бордо та Бургундію. То ж це дуже вдалий час для запровадження масштабного суперсучасного винного проєкту, який сприятиме зростанню споживання високоякісних вин у Китаї.

Інвестором цього проєкту з китайської сторони виступив Weixing Tang – франкофіл і любитель вина, який прагне розвивати культурний обмін між Китаєм і Францією.

Старт був даний ще у 2018 році, але проєкт, як і багато інших, був відкладений через пандемію. Зараз будівництво Universal Wine Museum відновилося і, як очікується, завершиться в грудні 2023 року, а офіційне відкриття планується у 2024 році.

Після завершення будівництва музей площею 18 000 м² стане другим за величиною музеєм вина у світі. Розроблений спеціально для китайської публіки, музей не буде простою копією свого прототипу в Бордо, каже Філіп Массол, генеральний директор Cité du Vin: «Ці два заклади є воротами у світ вина, але Universal Wine Museum не буде копі-паст. Там ми запроваджуємо інший підхід, адаптований до китайської культури».

За словами генерального директора Cité du Vin, китайський музей матиме менш технічні та більш прості маршрути з гідом. Макет і дизайн музею, створений Ateliers Adeline Rispal, буде більш доступним, відповідно до звичок китайських відвідувачів.

Згідно з планами, площа 3500 м² буде присвячена постійним виставкам за п’ятьма темами: «Від виноградної лози до вина», «Історія вина», «Вино у світі», «Вина та есенції» та «Мистецтво живих вин».

Велику частку музею буде займати простір для дегустації вин і роздрібної торгівлі з колекцією у понад 1000 зразків вин з усього світу. Музей також включатиме аудиторію на 450 місць для лекцій та навчання.

Крім того, відвідувачі матимуть можливість познайомитися з прилеглими та навколишніми виноградниками в Пекіні, який є одним із найбільших виноробних регіонів Китаю.

За матеріалами: https://vino-joy.com/

X
Украина