Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Wine Travel Awards 2023–2024

Wine Travel Awards 2023-2024 оголошує переможців!

01.05.2024,

1 травня завершився основний етап голосування Wine Travel Award 2023-2024.


Ми раді оприлюднити переможців Премії та щиро вітаємо всіх учасників! Рухаючись вперед, наша подорож продовжується церемонією WTA у Лондоні, де буде підбито підсумки кампанії 2023-2024 років та оголошено переможців як громадського голосування, так і професійного журі.

Від команди Drinks+ ми хочемо окремо привітати переможців від України. У ці непрості часи, коли країна бореться з підступним ворогом, вони змогли провести голосування – зацікавили друзів та шанувальників, акумулювали свої сили, бажання та цілі та зробили крок до власної перемоги на нашому спільному шляху до великої Перемоги світла над темрявою.

Отже 21 травня в Olympia London, з 10.30 до 12.30 у Gallery Suit відбудеться Церемонія нагородження Wine Travel Awards. Запрошуємо на свято!

Скористайтеся цією формою, щоб отримати бейдж на London Wine Fair.

Переможці Wine Travel Awards:

Ambassador

Особи, які представляють вина, регіони, еногастрономічні маршрути, бренди; асоціації, консорціуми, національні винні бюро, туристичні офіси та туроператори.

Creative Strategy

The Imeretian Wine Association, створена в 2022 році, змогла продемонструвати вина Імеретії всьому світу в перший рік свого існування. Маючи близько 70 членів, виноробні компанії активно рекламували регіон за допомогою міжнародних заходів. У Багдаті реалізується проєкт винної лабораторії, що відповідає світовим стандартам. Очолювана такими ентузіастами, як Кеті Джурхадзе (Keti Jurkhadze), асоціація прагне піднести вина Імереті до світового визнання.

The Wine Travel Awards 2023–2024

Ambassador of the Year

Сонал Холланд, єдиний майстер вина в Індії, є піонером у виноробній промисловості країни. Вона заснувала Vine2Wine, провідну мережу роздрібної торгівлі вином, і винний клуб SoHo. Як сертифікований винороб, Сонал заснувала Sonal Holland Wine Academy. Вона є телеведучою, письменницею і суддею в галузі виробництва напоїв. Її вплив поширюється по всьому світу, що робить Сонал Холланд затребуваним консультантом і амбасадором бренду.

Sonal Holland

Wine & Food Influencer

Журналісти, професійні ЗМІ, блогери, фотографи та відеооператори.

Author of the Year

Анджело Перетті, видатного італійського журналіста та винного письменника, що проживає у Венето, називають винним послом регіону. Він є редактором InternetGourmet.it та автором кількох книг про італійські вина, у тому числі – «Духовні вправи для любителів вина», яка досліджує філософські аспекти споживання вина. Книжка Перетті отримала визнання, вигравши престижні літературні премії та похвалу від таких відомих видань, як La Repubblica. Завдяки своїй роботі Перетті прагне піднести вживання вина до медитативного мистецтва, переплітаючи енологічний досвід з літературою, мистецтвом і філософією.

Angelo Peretti

Expert Opinion

Марінела Арделян, яка має ступінь MBA та доктора філософії в галузі маркетингу, робить революцію в румунських винах. Натхненна італійською культурою, вона написала книгу, в якій поєднує румунські вина з італійською кухнею. Марінела Арделян прагне популяризувати румунські вина в усьому світі за допомогою таких ініціатив, як фестиваль RO-Wine та дослідження.

Marinela Ardelean

The Brightest Journey

Дарія Холодиліна, фахівець з винного туризму в Грузії, рекламує грузинські вина через блоги та онлайн-події. Маючи досвід маркетингу та пристрасть до вина, вона стала співавтором путівника по виноробних регіонах Грузії. Дарія виступає за вивчення менш відомих виноробних регіонів за межами Кахетії, підкреслюючи їхні унікальні терруари та сорти. Вона прагне зробити грузинські виноробні регіони більш доступними та цінними у всьому світі.

Daria Kholodilina

Education in Enotourism

Музеї вина, інститути вина, дегустаційні зали, в тому числі розташовані на території виноробень, академії еногастрономії, школи вина, які беруть участь у туристичних проєктах, організатори екскурсій на виставки тощо.

Cultural Mission

WOW, розташований на південному березі річки Дору, є унікальною культурною локацією з шістьма музеями та безліччю ресторанів. Заснований Адріаном Бріджем (Adrian Bridge), WOW пропонує фантастичні краєвиди на горизонт та набережну міста Порту. Музей винного досвіду в рамках WOW прагне демістифікувати вино, пропонуючи інтерактивну подорож від винограду до пляшки. Інші музеї, такі як Pink Palace та Planet Cork, пропонують захоплюючий досвід вивчення різних аспектів культури та історії.

World of Wine (WOW)

Unique Program

  • Переможець: Shumi Wine School
  • Суддя: Ніна Бассе (Nina Basset)

SHUMI WINERY стала піонером енотуризму в Грузії, маючи унікальний туристичний комплекс і загальноосвітню винну школу, яка пропонує безкоштовні освітні програми. Зосереджуючись як на комерційній діяльності, так і на благодійності, SHUMI Wine School надає студентам глибоке розуміння виноградарства, виноробства та винного туризму. Завдяки співпраці з міжнародними експертами та університетами, SHUMI активно сприяє освіті та розвитку виноробної промисловості в Грузії.

Shumi Wine School

Wine Guide

Екскурсоводи, гіди-представники виноробних регіонів, туроператори та ін.

Top Guide

Довічний зв’язок Мігеля зі світом вина почався на винограднику його родини в португальському регіоні Вінью-Верде. У 2011 році він заснував ML Private Tours. Мігель пропонує преміальні тури до різних виноробних регіонів Португалії та Іспанії, демонструючи багату спадщину країни та різноманітний асортимент вин. Стародавні традиції виноробства Португалії та унікальні сорти винограду роблять Португалію найкращим місцем для любителів вина з усього світу.

Miguel Leal

Travel Operator of the Year

  • Переможець: Wine Paths
  • Суддя: Флоренс Катіяр (Florence Cathiard)

Wine Paths пропонує розкішні подорожі вином і алкогольними напоями по 15 країнах, включаючи найкращі маєтки, помешкання та заклади харчування. Wine Paths, заснована Стефаном Тіллементом (Stephane Tillement) яки є її генеральним директором. Компанія спеціалізується в індустрії подорожей класу люкс, пропонує індивідуальні програми, маршрути яких можна розробити за допомогою місцевих експертів. Завдяки ексклюзивним партнерствам, унікальному доступу до приватної власності та визнанню провідних туристичних видань, Wine Paths є лідером у світовому винному туризмі високого класу.

Wine Paths

Enogastronomic Events

Фестивалі, дні вина та місцевих продуктів, виставки, рекламні програми.

Magnet of the Region

The National Wine Day of Moldova – це свято, яке демонструє винну культуру та спадщину країни і яке проводиться щорічно в перші вихідні жовтня. На відвідувачів чекають дегустації, майстер-класи та зустрічі з експертами, знайомство з оцінкою вина, історією та виробництвом. На заході представлені сотні вин від понад 60 виробників, а також традиційні ремесла, музичні виступи та кулінарні шедеври. Крім того, учасники можуть досліджувати виноробні напрямки під час екскурсій, відкриваючи для себе різноманітні виноробні регіони Молдови та енологічні пригоди.

The National Wine Day of Moldova

Event of the Year

  • Переможець: Yerevan Gastronomic Days
  • Суддя: Проф. д-р проф. Гергей Сольнокі (Prof. Dr. Prof. h.c. Gergely Szolnoki)

EventToura підняла винний туризм у Вірменії за допомогою таких ініціатив, як Yerevan Gastronomic Days, спрямованих на посилення глобальних позицій країни в еногастрономії. Під керівництвом засновників Нуне Манукян (Nune Manukyan) і Мері Бадалян (Mary Badalyan) агентство позиціонує Вірменію як найкращий туристичний напрямок, привертаючи увагу міжнародної спільноти. Єреванські гастрономічні дні включають майстер-класи, обговорення пейрінгу, сталого розвитку, а також участь світових винних і кулінарних експертів; збагачує культурний досвід і сприяє винному туризму у Вірменії.

Yerevan Gastronomic Days

The Visiting Card of the Country

Напрямки, виноробні, національні бренди, заклади з винною програмою: готелі, ресторани місцевої кухні, бари, музеї вин і фірмових страв, дегустаційні зали.

Region of the year

  • Переможець: Austria
  • Суддя: Тім Ханні (Tim Hanni MW)

Яскраве виноробство Австрії, що охоплює понад 46 515 гектарів, відображає її багату 2000-річну традицію. З середньовічними селами та монастирями у стилі бароко Австрія пропонує унікальний туристичний досвід впродовж усього року. Від весняного відвідування льоху до літніх велосипедних турів і осіннього відвідування термальних джерел, кожна пора року приносить свої насолоди. Відень із понад 700 га виноградників є унікальною виноробною столицею, яка може похвалитися чарівними винними тавернами Heurigen. Протягом року Австрія запрошує відвідувачів досліджувати захоплюючий світ вин, поєднуючи традиції з сучасними практиками.

Austria

© Austrian Wine / WSNA

Art & History Object

  • Переможець: Château Angelus
  • Суддя: Стефан Баде (Stéphane Badet)

Château Angelus, яким керує родина де Буар де Лафорест (de Boüard de Laforest), є втіленням досконалості Бордо, зосереджуючись на його унікальному терруарі та сорті Каберне Фран. Відданий екологічній стійкості, маєток отримав сертифікат HVE і відкрив Carillon d’Angelus, сучасну виноробню, яка дотримується суворих екологічних стандартів.

Château Angelus

Progressive Approach

  • Переможець: Tenuta Manoylo
  • Суддя: Тім Ханні (Tim Hanni MW)

Tenuta Manoylo, розташована серед мальовничих ландшафтів регіону Марке, дотримується повільного та осмисленого підходу до виноробства. Відзначаючи унікальні особливості цієї землі, маєток виготовляє вина, що відображають стародавні традиції виноробства регіону. Наголошуючи на стійкому розвитку та інноваціях, Tenuta Manoylo пропонує позачасові вина, що відображають суть терруару регіону.

Tenuta Manoylo

Brand – the Visiting Card of the Country

  • Переможець: Cloudy Bay
  • Суддя: Естер Гарсіа Адрадос (Ester Garcia Adrados)

Cloudy Bay виробляє якісні вина, зосереджуючись на захисті свого дому, про що свідчить участь у Sustainable Winegrowing New Zealand. Заснована в 1985 році, виноробня отримала міжнародне визнання своїм Совіньйон Блан і зараз виробляє ряд вин, включаючи Шардоне і Піно Нуар. Відвідувачів запрошують до Мальборо та Центрального Отаго, щоб познайомитися з виноградниками Cloudy Bay і насолодитися дегустацією серед приголомшливих ландшафтів.

Cloudy Bay 

Must Visit

  • Переможець: SHUMI Winery
  • Суддя: Естер Гарсіа Адрадос (Ester Garcia Adrados)

Грузія, відома як колиска виноградарства та виноробства, може похвалитися 8000-річною традицією, яка включає найдавніші культивовані сорти винограду та метод виноробства квеврі. Виноробня SHUMI, розташована в центрі грузинського виноробства в Цінандалі, має 25-річну історію відродження цих стародавніх традицій, підкріплену величезною колекцією з понад 2000 сортів винограду. Окрім виноробства, SHUMI пропонує унікальний туристичний комплекс із музеєм вина, грузинським етнографічним павільйоном і різноманітними гастрономічними враженнями, що робить його місцем, яке обов’язково потрібно відвідати як любителям вина, так і дослідникам культури.

SHUMI Winery

Також цього року журі вирішило вручити дві спеціальні нагороди.

Нагороду «Вибір журі» отримали:

Deschidem Vinul Românesc

  • Nomination: Ambassador
  • Category: Creative Strategy
  • Суддя: Фелісіті Картер (Felicity Carter)

Deschidem Vinul Românesc – це довгострокова національна програма, розроблена Carrefour România. Метою проекту є підтримка румунської виноробної промисловості та розміщення Румунії на міжнародній винній карті. На сьогоднішній день програма включає 240 вин з більш ніж 70 румунських виноробень. Щороку Deschidem Vinul Romanesc розширює своє портфоліо новими сортами та виноробнями. Деякі з цих вин можна придбати ексклюзивно в Carrefour.

Deschidem Vinul Românesc

Vitaliy Kovach Sommelier School

  • Nomination: Education in Enotourism
  • Category: Unique Program
  • Суддя: Ніна Бассе (Nina Basset)

Школа сомельє Віталія Ковача – інноваційний освітній онлайн-проєкт, спрямований на зняття стресу та популяризацію вина. Школа, заснована Віталієм Ковачем, відомим винним експертом, пропонує навчання по всьому світу та має випускників, які працюють на різних престижних посадах у всіх куточках планети. Проєкт дає можливість ентузіастам зануритися у світ вина, зрозуміти його нюанси та охопити культуру виноробства та споживання.

Vitaliy Kovach Sommelier School

Kabistoni Wine School

  • Nomination: Education in Enotourism
  • Category: Unique Program
  • Суддя: Ніна Бассе (Nina Basset)

Шлях Кеті Джурхадзе (Keti Jurkhadze) від винного ентузіаста до вченого та засновниці винної школи Kabistoni відображає пристрасть до грузинської винної культури та відданість її просуванню. Маючи великий досвід роботи в якості винного судді, професора та директора, Кеті відіграла значну роль у підвищенні авторитету грузинських вин на міжнародному рівні. Завдяки своїм інноваційним освітнім ініціативам, зокрема Школі вина Kabistoni, Кеті Джурхадзе надала можливість любителям вина та підприємцям поглибити свої знання та оцінити виноградарство та виноробство.

Kabistoni Wine School

The Wine School. World of Wine (WOW)

  • Nomination: Education in Enotourism
  • Category: Unique Program
  • Суддя: Ніна Бассе (Nina Basset)

WOW’s Wine School пропонує унікальний освітній досвід, поєднуючи вивчення вина з подорожжю до Португалії, одного з найкрасивіших виноробних регіонів світу. Школу очолює Адріан Брідж (Adrian Bridge). Розташована в великому культурному та туристичному центрі WOW, школа є частиною більшої ініціативи, спрямованої на відзначення культури, історії та основних галузей промисловості Португалії, зокрема вина.

The Wine School. World of Wine (WOW)

Britt Karlsson & Per Karlsson

  • Nomination: Wine & Food Influencer
  • Category: Author of the Year
  • Суддя: Роберт Джозеф (Robert Joseph)

У «Вино для майбутнього» Брітт та Пер Карлссон розглядають нагальні проблеми сталого розвитку, органічного землеробства та вплив зміни клімату на виноробну промисловість. У своєї книги, спочатку опублікованою шведською мовою, автори досліджують проблеми, з якими стикаються виробники вина під час впровадження екологічно чистих практик та адаптації до зміни клімату. Завдяки проникливим обговоренням таких тем, як стале виноградарство, органічне землеробство та вплив зміни клімату на виробництво вина, Брітт та Пер Карлссон надають цінну інформацію як професіоналам галузі, так і ентузіастам вина.

Britt and Per Karlsson

The Cité des Climats et Vins de Bourgogne

  • Nomination: Education in Enotourism
  • Category: Cultural Mission
  • Суддя:  Янг Шен (Yang Shen)

Cité des Climats et Vins de Bourgogne, заснований Бургундською винною радою (BIVB) у 2010 році, спрямований на популяризацію багатої історії та винної культури Бургундії через інноваційну музеографію та майстер-класи з дегустаціями. Розділений на три об’єкти в Шаблі, Боні та Маконі, Cité є мережею, що представляє виноробні регіони Бургундії. Він пропонує відвідувачам сенсорний досвід, включаючи відвідування печери Cave aux Arômes.

The Cité des Climats et Vins de Bourgogne

Winery Khareba

  • Nomination: The Visiting Card of the Country
  • Category: Must Visit
  • Суддя: Естер Гарсіа Адрадос (Ester Garcia Adrados)

Winery Khareba зосереджується на збереженні унікальних сортів вина за допомогою традиційних методів виноробства, володіючи понад 1500 га виноградників по всій Грузії. З різноманітним асортиментом вин преміум-класу, включаючи вина вироблені у квеврі та ігристі, Khareba Winery отримала численні нагороди на міжнародних конкурсах. Культова винна печера Кварелі пропонує унікальний досвід, її великі тунелі створюють ідеальне середовище для зберігання та витримки вина, що приваблює відвідувачів з усього світу.

Winery Khareba

Anna Alekseyeva

  • Nomination: Wine Guide
  • Category: Top Guide
  • Суддя: Флоренс Катіяр (Florence Cathiard)

Подорож Анни Алексєєвої з Києва до Верони привела її до заснування Vivavino Wine Shop, сімейної енотеки, відомої своїм дизайном та широким вибором вин з місцевих виноградників. Анна є сертифікованим сомельє та засновником першої в Італії Академії винного етикету. Вона ділиться своєю пристрастю через консультаційні послуги, навчальні програми та еногастрономічні тури, популяризуючи італійську культуру та кухню у Вероні та за її межами.

Anna Alekseyeva

Ijevan Wine-Brandy Factory

  • Nomination: The Visiting Card of the Country
  • Category: Progressive Approach
  • Суддя: Тім Ханні (Tim Hanni MW)

Ijevan Wine-Brandy Factory, заснований у 1951 році, представляє Тавуш і Вірменію своїми унікальними коньяками, винами та консервованою продукцією; використовує нове обладнання та технології, зберігаючи традиції виробництва винограду та вина. Перебуваючи під новим власником з 2005 року, фабрика розширила асортимент продукції, оновила свої приміщення та інвестувала у виноградники. Відвідувачам пропонують екскурсії виноградниками та підвалами.

Ijevan Wine-Brandy Factory

Piemont and Consorzio Asti DOCG

  • Nomination: The Visiting Card of the Country
  • Category: Region of the year
  • Суддя: Тім Ханні (Tim Hanni MW)

Земля Asti DOCG з її благородними пагорбами та пишними виноградниками відома своїм унікальним терруаром, який представляє гармонійне поєднання традицій та інновацій. Ландшафти виноградників Ланге, Роеро та Монферрато, визнані об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, є свідченням міцного зв’язку між природою та людською майстерністю. Asti Spumante і Moscato d’Asti, два культових вина, вироблені з винограду Moscato Bianco, уособлюють досконалість виноробства регіону, пропонуючи чудові аромати та смаки, які передають суть П’ємонту.

Piemont and Consorzio Asti DOCG

Charitable Gastro Dinners

  • Nomination: Enogastronomic Events
  • Category: Event of the Year
  • Суддя: Проф. д-р проф. Гергей Сольнокі (Prof. Dr. Prof. h.c. Gergely Szolnoki)

Асоціація кухарів України разом із кухарями кількох європейських країн організовує благодійні гастровечері на підтримку України. На цих заходах представлені страви національної кухні в авторській інтерпретації, які супроводжуються аукціонами унікальних речей, як-от боксерські рукавички з автографом Віталія Кличка та пам’ятні речі видатних діячів. Організатори запрошують партнерів приєднатися до цієї благородної місії, наголошуючи на важливості підтримки України та демократії в усьому світі.

Charitable Gastro Dinners

Dry Martini by Javier de las Muelas. The bar. Madrid

  • Nomination: The Visiting Card of the Country
  • Category: Art & History Object
  • Суддя: Стефан Баде (Stéphane Badet)

Відомий бармен Хав’єр де лас Муелас (Javier de las Muelas) відтворив Dry Martini у Мадриді, зберігши класичну атмосферу мартіні-бару з декором із латуні, кришталю, оксамиту та шкіри, прикрашений творами мистецтва з його особистої колекції. У барі представлений широкий вибір коктейлів, у тому числі класичні – Dry Martini, інноваційні – Wasabi Mule, екзотичні – Mezcaltini та Bamboo. Гості також можуть насолодитися унікальними враженнями від таких коктейлів, як La pipa та The Fugu, що подаються в екзотичній рослині в поєднанні з п’ятьма видами ікри.

Dry Martini by Javier de las Muelas. The bar. Madrid

Нарешті, двоє номінантів — SHUMI Winery та Marinela Ardelean — були нагороджені Гран-прі Wine Travel Awards: за виняткові досягнення та самовідданість у просуванні мистецтва виноробства та створенні незабутніх вражень від винного туризму.

Команда WTA вітає усіх переможців – прмії та голосування! І нагадуємо, що акцент в проєкті Wine Travel Awards робиться не тільки на призах та визнанні. Справжню цінність має встановлення дружніх зв’язків і творчих колаборацій. Приєднуйтесь до  комьюніті прогресивних, активних і талановитих номінантів Wine Travel Awards!

X
Украина