Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Hungary and Poland

Нове обличчя виноробства в Центральній Європі: Угорщина та Польща

19.03.2025,

Угорщина і Польща мають давні винні традиції, які зараз активно відроджують ,поєднуючи історію та сучасні технології.


Угорщина – одна з найстаріших виноробних країн Європи, відома різноманітністю терруарів і автохтонних сортів. Токай – легендарний регіон, що славиться солодким вином, визнаним королями, а Віллані – потужними червоними з Каберне Фран. Польське виноробство почало стрімко розвиватися після 2000-х. Основні винні регіони – Малопольща, Нижня Сілезія, Підкарпаття, зосереджені на холодостійких сортах (Сейвал Блан, Регент, Соляріс). Польські вина все частіше отримують нагороди, а інтерес до місцевого виноробства зростає.

Відвоювати своє місце серед  найкращих європейських вин, популяризувати Угорщину і Польщу як напрямки винного туризму допомагають талановиті,  досвідчені інфлюенцери та амбасадори, серед яких навіть додаток зі штучним інтелектом. Знайомтеся і голосуйте за номінантів WTA!

Tomasz Prange-Barczyński – Wine & Food Influencer/Expert Opinion

Відомий винний критик, редактор і письменник, Томаш Пранге-Барчинський понад 20 років працює у винній індустрії. Він є головним редактором журналу «Фермент» та ведучим винної передачі на Radio 357. Був засновником Magazyn Wino і співпрацював із Playboy, Newsweek, Voyage та Marie Claire.

Томаш написав кілька книг про вино, зокрема «Ріслінг і тапас» (2023), «Італія: путівник до вин» (2022), «Світ на винних стежках» (2020). Він також переклав на польську численні винні видання та продюсував документальні фільми про вино.

Як міжнародний винний суддя, Томаш бере участь у престижних конкурсах (Mundus Vini, Concours Mondial de Bruxelles, Best of Riesling). У 2019 році отримав звання «стипендіат рислінгу», а з 2022 року викладає в Німецькій академії вина.

Окрім вина, Томаш пише про подорожі, лижі та велосипедний туризм. Його остання книга «Рислінг і тапас» (2024) розкриває унікальні гастрономічні поєднання, знайдені під час подорожей Європою.

Kristian Kielmayer – Wine & Food Influencer/Expert Opinion

Kristian Kielmayer

Крістіан Кільмаєр – винний педагог, консультант і культурний посол, робить світ вина доступним і надихаючим. Він викладає у Weinakademie Österreich та провідній угорській винній школі, дотримуючись підходу « learning by teaching». Його знання охоплюють виноробство, економіку, сомельєрську справу, пиво, саке та міцні напої.

Співавтор книги «Вина Угорщини: терруари та сорти», Крістіан також пише для Vince, досліджує поєднання вин і культури, виступав у Мехіко з унікальним фудпейрингом угорських вин та мексиканського шоколаду.

Як консультант Міністерства сільського господарства Угорщини, він сприяв створенню нових PDO-регіонів (Mura, Kőszeg, Sümeg, Füred). Також судить престижні конкурси (Concours Mondial de Bruxelles, Mundus Vini).

Крістіан поєднує вино з фотомистецтвом, виграв OIV Centenary Photo Contest за знімок про зміну клімату. Його виступи на OIV Volcanic Wines Conference, Prowein охоплюють континенти.

Маючи ступінь магістра з міжнародного маркетингу вина, Крістіан прагне отримати PhD із сенсорики, досліджуючи нюанси дегустації. Його місія – зробити вино джерелом знань, культури та зв’язку.

Tomasz Witkowski – Ambassador/Ambassador of the Year

Tomasz Witkowski

Томаш керує винним магазином та інтернет-платформою 2Bratanki/Hungarian Wines – провідного імпортера угорських вин у Польщі. Портфоліо компанії включає понад 200 ексклюзивних угорських вин, а співпраця з ресторанами, барами та роздрібними продавцями допомагає популяризувати їх серед польських споживачів.

Захоплення Томаша угорськими винами почалося з першого візиту до Егера й переросло в багаторічне дослідження виноробних регіонів. Він регулярно подорожує до Угорщини, відкриваючи нових виробників і беручи участь у винних заходах, зокрема конференції Franc&Franc та конкурсі Winelovers Wine Awards.

Томаш активно популяризує угорські вина в Польщі, організовуючи дегустації, виступаючи на ярмарках (Enoexpo, Warsaw Wine Experience) та пишучи про винну культуру. Його стаття «Будапешт на келихах» у Trybuszon розкриває найкращі винні бари угорської столиці.

Він переконаний: сучасне угорське виноробство гідне світової уваги. Відданість справі та визнання клієнтів підтверджують – він робить свою роботу чудово.Томаш Вітковський – Закоханий в угорські вина

Országos Bortúra – Ambassador/Creative Strategy та Wine & Food Influencer/Expert Opinion

Országos Bortúra

Országos Bortúra – це інноваційний додаток, що відкриває перед винними ентузіастами угорську винну культуру. Він дозволяє легко бронювати екскурсії до найкращих виноробень та спілкуватися з однодумцями. Крім Угорщини, Bortúra також пропонує дегустації іспанських і словацьких вин, задовольняючи як любителів, так і професіоналів.

Додаток включає два ключові інструменти:

  • Boradmin – система B2B для автоматизації та просування виноробень, що використовує ШІ.
  • Bortúra App – платформа B2C, що допомагає користувачам знаходити виноробні, бронювати візити та відкривати нові винні маршрути.

Додаток безкоштовний та пропонує бронювання, огляди, інтерактивні вікторини й події. Він уже здобув престижні нагороди, а його співзасновники активно розвивають винний туризм, зокрема через співпрацю з Університетом Земмельвейса.

Országos Bortúra формує майбутнє винного туризму, об’єднуючи цифрові технології та культурну спадщину!



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

X
Украина