Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Gagauz Sofrasi tradition

Забронюйте Молдову на свята

04.01.2022, Маркетинг

Національна асоціація в’їзного та внутрішнього туризму Молдови (ANTRIM) разом із стратегічним партнером USAID «Проєкт економічного розвитку, управління та зростання підприємств» (EDGE) організували B2B захід у форматі онлайн з представниками сектору, метою якого є презентація Молдови як привабливого туристичного напряму для українського ринку.


Ця діяльність реалізується ANTRIM за підтримки Проєкту «Діяльність з конкурентоспроможності легкої промисловості та туризму» у партнерстві з Міністерством культури, Асоціацією індустрії гостинності України (AIGU) та Міжнародних авіаліній України (МАУ).

Під час заходу відбулася презентація чудових виноробень та гостьових будинків.

 

Kara Gani Winery

Kara Gani Winery

Виноробня Kara Gani Winery – сімейний бізнес, який базується на традиціях і сучасних технологіях. Історія Kara Gani Winery – це розповідь про те, як родина  молдовських виноробів переросла в дрібних виробників. Ім’я Гані носив прадід нинішніх власників, який виробляв найкраще вино в селі.

Компанія наразі має власні виноградники площею 10 га, які розташовані в історичному місці, поруч з Траяновим валом. Виноробний завод виробляє 10 000 пляшок на рік, а всі процеси вирощування та збирання винограду виконуються вручну.

МолдовуВиноробня приймає туристів, організовує дегустації, паралельно знайомлячи гостів з національним фольклором та гагаузькою кухнею, а також екскурсії до сімейного музею.

Традиція продовжилася в п’ятому поколінні і перетворилася на невелику сучасну виноробню.

 

Gagauz Sofrasi

Етно-туристичний комплекс Gagauz Sofrasi познайомить вас із традиціями, культурою та гагаузькою кухнею. Визначним місцем тут є винний льох Gagauz  Maazasi, в якому знаходиться унікальний диспенсер для вина. Тут можна продегустувати 8 різних вин.

Gagauz Sofrasi Крім того, гості також можуть  познайомитись з національними традиціями, взявши участь у майстер-класах, під час яких вони мають нагоду приготувати різноманітні страви за старовинними та гагаузськими рецептами, торкаючись національних традицій.

Зупинитися можна в ексклюзивному невеликому готелі на 10 номерів, 4 з яких – традиційні гостьові будинки з елементами гагаузького декору, побудовані за старовинними технологіями.

Gagauz Sofrasi hotel

 

Mileștii Mici

У винному комплексі Mileștii Mici розташована найбільша у світі колекція вин.

Mileștii MiciТут зберігаються вина, створені відомими молдавськими виноробами протягом півстоліття, їхня кількість перевищує 2 мільйони пляшок. Це найбільша колекція світових вин, яка потрапила в Книгу рекордів Гіннеса в 2005 році.

Mileștii Mici cellarЯкщо ви  хочете поринути в гастрономічну пригоду місцевої молдовської кухні, то Mileștii Mici – ідеальний вибір. Після знайомства з підземними сховищами гостей запрошують до розкішних дегустаційних залів: на глибині 60 метрів відвідувачі можуть насолодитися затишною атмосферою, приємною кухнею та гарною музикою.

Mileștii Mici tastingДегустуючи вина Mileștii Mici, які ідеально поєднуються з вишуканими стравами, можна досягти вершини гастрономічного задоволення.

X
Украина