Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Tastevinage

113-й Tastevinage. Визнання досконалості бургундських вин

16.04.2024, Вино Автор: Олександра Григор’єва

Вперше в сезоні 2024 року відбірковий комітет пристрасних експертів возз’єднався, щоб оцінити та вибрати найдостойніші зразки бургундських вин. Олександра Григор’єва, кореспондент Drinks+, у цьому відомому французькому виноробному регіоні, приєдналася до комітету, щоб зробити внесок у місію Tastevinage.


Березень виявився багатим на події в Château du Clos de Vougeot, де відбулися Vente des vins des Hospices de Nuits, Tastevinage та Grands Jours de Bourgogne з чудовою дегустацією, присвяченою апелясьонам Vosne-Romanée і Vougeot.

15 березня штаб-квартира бургундських професіоналів та ентузіастів вина відкрила свої двері для виноробів, трейдерів, сомельє та журналістів, щоб отримати їхній досвід під час 113-го видання Tastevinage. Культурна карта бургундського конкурсу вийшла за межі Франції: представники Італії, Бельгії, Англії, США, України та Азії об’єдналися навколо однієї місії – відібрати найпрекрасніші зразки вина, номіновані на Tastevinage.

Tastevinage

Очолив комісію дегустаторів Tastevinage найкращий сомельє Франції та Meilleur Ouvrier de France у категорії сомельє у 2022 році Ксав’є Туіза (Xavier Thuizat). У вітальній промові він підкреслив, що бургундські вина залишаються найпопулярнішими та найбільш продаваними винами в європейських ресторанах. Це справді найвідоміший виноробний регіон у світі, і такий конкурс допомагає тримати планку.

Tastevinage

Під час цієї весняної сесії було представлено 527 бургундських вин. З цього вибору лише 170 вин були нагороджені престижною маркою Tastevinage, що становить 32% представлених зразків. Серед них 58 регіональних найменувань, 64 сільських найменувань та 48 Premier Cru і Grand Cru, які вразили вибагливі смаки журі-дегустаторів. З повним списком визнаних вин можна ознайомитися на офіційному сайті.

За моїм столиком був чудовий вибір вин Шаблі, що складався з двох регіональних, двох Premier Cru та двох Grand Cru. Одне з вин Chablis Grand Cru 2022 року (скуштовано наосліп), було чудовим відображенням теруару. Світло-золотисто-зелений колір впадає в очі. Ніс яскраво виражений, з нотами стиглих цитрусових і зелених фруктів. Свіжий, з приємною мінеральністю (кремінь), ароматами квітів та мигдалю. Це вино має свій шарм. Насичене, добре збалансоване, з великим потенціалом старіння.

114-й Tastevinage заплановано на 6 вересня 2024 року. Drinks+ традиційно поділиться з вами перебігом подій та результатами. Будьмо!

Фото: tastevinage.fr

X
Украина