Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Askaneli

Askaneli Winery & Distillery – у спільноті WTA!

07.03.2023, Премія

Ми щиро вітаємо нового номінанта Wine Travel Awards від ГрузіЇ. Askaneli Winery виробляє вина на історичних землях, які вважають колискою світового виноробства. 


Історія компанії почалася в невеликому селі Аскана в регіоні Гурія, де винороб Антимоз Чхаідзе ще у ХІХ столітті займався виробництвом вина, продаючи його не тільки в Грузії, але й за кордоном. У підвалі, який він сам побудував, вино зберігалося в традиційних квеврі, найстаріший з яких датується 1880 роком. Виноробну традицію родини відродили брати Чхаідзе. Засновник компанії Гоча Чхаідзе роками працює над відродженням грузинського виноградарства, збереженням і відновленням унікальних сортів винограду. Компанії належать сотні гектарів виноградників, два виноробні підприємства в Кахетії та Тбілісі та один фруктовий завод у Гурії. Окрім виробництва понад 60 найменувань вин, підприємство виробляє витримані бренді, чачу та брют. «Асканелі» – одна з найбільших організацій Грузії, яка входить в першу трійку рейтингу компаній з виробництва вина і виноградарства. Окрім діяльності, пов’язаної з виробництвом вина, компанія робить значний внесок у порятунок і збереження культури вирощування автохтонних сортів винограду та підвищення рівня престижу грузинського виноробства в цілому. 

Askaneli Winery & Distillery: численні нагороди та експорт

Висока якість продукції Askaneli Winery & Distillery, що поставляється в такі країни, як Китай, США, Канада, Франція, Німеччина, Фінляндія, Чехія, Казахстан та інші, підтверджується численними нагородами, отриманими на різних міжнародних виставках. За 20 років свого існування Askaneli виросла з невеликого сімейного підприємства в одну з найуспішніших компаній з торгівлі вином в Грузії. Сьогодні AWD має три потужних заводи в різних куточках Грузії, один з них, найновіший, знаходиться в Кахетії, де незабаром відкриється готель на 90 номерів у футуристичному архітектурному стилі з панорамним майданчиком, на який можна потрапити безпосередньо з заводського цеху. 

Прогресивний підхід до виноробства

У компанії багато чого змінилося, а головне – сам підхід до виноробства, його філософія. Сьогодні Askaneli Winery & Distillery — це компанія, що займається розробкою розумних рішень. Працюють продумано, починаючи з лози: на окремих ділянках знизили висоту кущів, щоб отримати з ґрунту максимум поживних речовин для рослини, провели «зелений збір» для покращення якості винограду, а нещодавно зробили дослідну посадку «метр за метром» – і чекають на цікаві результати. 

Вони перейшли майже на повну органіку. «Хтось має бути першим на цьому шляху вперед», – розповідає про останнє рішення власник «Асканелі» Гоча Чхаідзе. Винороби Асканелі завжди відрізнялися перфекціонізмом. Якщо запрошувати консультанта для налагодження процесу, то Мішеля Роллана. І сьогодні, незважаючи на досвід і досягнення, виноробня користується послугами групи досвідчених лібурнських енологів Oenoteam, які працюють виключно з бордоськими шато першого ешелону. Завдання сьогодення – зробити елегантні преміальні вина з грузинським характером, які стануть новим словом на світовій арені.

Частина виноградників AWD досі розташована на тій самій землі, де прадід власника вирощував виноград. Але сьогодні компанія володіє виноградниками в різних зонах країни: крім 22 га в Гурії (де досі ростуть виноградні лози Чхавері), найбільший в престижній зоні Кіндзмараулі (Кахетія) площею 400 га. Більше того, за останні 5 років площі під виноградники Askaneli Winery & Distillery збільшилися в 4 рази. А обсяг виробництва зріс у 10 разів, до 14 мільйонів пляшок. Всього на сьогодні AWD володіє 456 га виноградників.

Нове покоління вин компанії має унікальні якості, поєднуючи національний профіль і вишуканий сучасний стиль. Серед топових автохтонних ліній важливо виділити вина колекції Gocha: Prima (Шардоне і Ркацителі), Muza Qvevri (Ркацителі, Мцване Кахурі, Кісі, Крахуна і Мцвівані), а також Сапераві Резерва.

X
Украина