Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Sotheby's

Аукціон рідкісних віскі відбудеться у жовтні

17.07.2023, Новини

Sotheby’s представить топ-лоти ультрарідких та унікальних сортів шотландського віскі на майбутньому аукціоні The Distillers One of One, який відбудеться в Единбурзі 5 жовтня.


Доходи від аукціону, який, як стверджують його організатори, є найбільшим в історії благодійним аукціоном із продажу шотландського віскі, буде передано до благодійних фондів – The Distillers’ Charity та Youth Action Fund, місією яких є змінити життя знедолених молодих людей Шотландії.

Кожен бренд, що бере участь у The Distillers One of One, жертвує одну одиницю, яка ніколи не буде повторена, поточна оцінка кожного лота від 5000 до більш ніж 500 000 фунтів стерлінгів.

Аукціон рідкісних віскі

Серед рідкісних віскі, виставлених на аукціон – шотландський віскі 55-річної витримки Bowmore STAC з орієнтовною ціною 300 000 – 500 000 фунтів стерлінгів; Glenturret Enduring Spirit у графині Lalique, що оцінюється в 40 000 – 80 000 фунтів стерлінгів; The Visionary Glen Grant, односолодовий віскі 68-річної витримки; Coalescence of the Coast 55-річної витримки від Highlands Distillery Glenglassaugh.

Pernod Ricard пропонує для аукціону спеціальний резерв, якого немає у продажу: Royal Salute The Coronation of King Charles III Edition – The Distillers One of One Special Reserve, вартість якого оцінюється в 14 000 – 24 000 фунтів стерлінгів. Купаж складається більш ніж з 53 видів шотландського віскі і включає дуже рідкісний з барила Royal Salute 1962 Reserve. Два лоти запропонує Bacardi: Aberfeldy 39-річної витримки, дистильований 6 грудня 1983 року та розлитий з бочки № 1, та MacDuff 52-річної витримки, дистильований 23 квітня 1971 року. Old Pulteney пропонує Bow Wave – 45-річний односолодовий віскі.

Деякі зразки представлені у незвичайних ексклюзивних пляшках, виготовлених у єдиному екземплярі.

«Чудові результати першого The Distillers One of One стали свідченням того, чого можна досягти, коли галузь об’єднується. Успіх аукціону 2021 року, який відбувся завдяки чудовим брендам і спонсорам, спонукає нас організувати ще більш незабутню подію у жовтні цього року. Судячи з виняткової якості та креативності лотів наших донорів, ми сподіваємось знову досягти рекордних цін на підтримку нашої благодійності», – каже Біні Гераедтс-Еспі (Beanie Geraedts-Espey), керуючий директор Distillers Ventures

Джонні Фаул (Jonny Fowle), глобальний керівник відділу спиртних напоїв Sotheby’s, прокоментував, що другий аукціон The Distillers One of One вже викликав ажіотаж серед колекціонерів, які з нетерпінням чекали новин про цьогорічні лоти.

«Довгоочікувана подія, на якій будуть представлені найстаріші віскі, колись випущені Bowmore, Glenglassaugh, Old Pulteney, MacDuff та Kilchoman, ще більше зміцнить значущість того, що зарекомендувало себе як найбільший благодійний аукціон спиртних напоїв. Це очевидно той випадок, коли творчість і щедрість шотландської індустрії віскі виходять на перший план», – каже Джонні Фаул.

Джерело: thedrinksbusiness.com
Фото: thedrinksbusiness.com, msbis.com

X
Украина