Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Австрія

Австрія. Вінтаж 2022 року: відмінна якість після складного року

16.03.2023, Вино

Посуха та невчасні дощі могли завдати шкоди австрійським виноградникам. Але винороби зробили все можливе, щоб захистити свій урожай і згодом виготовити дивовижні, добре збалансовані вина, а сам урожай навіть трохи перевищив середній багаторічний показник.


Вегетаційний період 2022 року змусив австрійських виноробів похвилюватися та випробувати свої сили. Посуха та поодинокі невчасні дощі вказували на те, що врожай може неабияк постраждати. Але самовідданість і важка робота австрійських виноробів були винагороджені зрілими, добре збалансованими білими винами з чудовими фруктовими нотами і видатними червоними, що демонструють силу, структуру та оксамитові таніни.

Австрія

Врожай 2022 року був більш диференційованим, ніж у 2021 році, наприклад, залежно від регіону та сорту винограду. Проте загалом австрійські вина 2022 року відрізняються вираженою зрілістю, фруктовими нотами та гармонійною кислотністю.

Австрія

Винороби повідомляють, що у всіх трьох виноробних регіонах Штирії білі вина набрали багато соку та сили, не втративши при цьому своєї привабливої витонченості та структури. Білі вина Бургенланда відрізняються яскраво вираженими фруктовими нотками та виразними сортовими характеристиками, особливо добре вийшли Chardonnay та Pinot Blanc, а потужні червоні та солодкі вина Бургенланду дарують яскраво виражену фруктовість. Віденські виноградники дали виноград із гарним цукром та нижчою кислотністю, результатом стали округлі, збалансовані Wiener Gemischter Satz, а також Riesling із фруктовими нотками.

Австрія

Рік характеризувався спекою та посухою, дощі почалися лише перед основним збиранням урожаю. Це значно прискорило процес дозрівання винограду, але додало роботи виноробам – доводилося діяти швидко, щоб захистити виноград. Але при обсязі врожаю 2,5 млн. гектолітрів урожай 2022 року навіть трохи перевищив середній багаторічний показник (2,4 млн. гектолітрів). Якщо ви – прихильник австрійських вин, любите або мрієте подорожувати мальовничими винними регіонами Австрії, запрошуємо вас проголосувати за цю країну, що стала номінантом в категорії “Регіон року” премії  Wine Travel Awards. Заходьте за посиланням та голосуйте!

Фото: facebook.com/austrianwine

X
Украина