Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Бордоські шахраї будуть покарані

22.11.2022, Новини

У Бордо висунуті обвинувачення злочинній групі, яка протягом кількох років (з 2016 по 2019) перевозила цистернами дешеве іспанське вино до Франції і розливала його за фальшивими документами як бордоське, повідомляє winespectator.com.


Організатори злочинної схеми перевезли 131 вантажівкою-цистерною еквівалент 380 000 ящиків іспанського вина до Франції, де видавали його за вина Бордо, в тому числі за дорогі Margaux, St.-Julien, Pomerol. Доходи від такої «комерції» були просто нереальними. 

«Негідно професіоналам, особливо з репутацією, обізнаних на винах Бордо, діяти таким чином», – заявила обурена прокурор Наталі Матьє, яка розібрала заплутану мережу шахрайства продавців і митниці. 

За даними прокуратури, все почалося з поганої погоди. Ще в 2013 році мізерний урожай у Бордо змусив Мішеля Гілена, менеджера з продажу Celliers Vinicoles du Blayais (CVB), хвилюватися, що фірмі не вистачить вина, щоб виконувати замовлення та підтримувати клієнтську базу. CVB належить гігантському кооперативу Tutiac. Тоді Гілен зв’язався з бордоським торговцем на ім’я Жан-Себастьян Лафлеш, президентом Defi Vin. Вони придумали схему, за якою організували закупівлю дешевого іспанського столового вина, яке доставляли до Франції за допомогою транспортної компанії TransBBP із Шаранти, якою керує Сільві Бернар.

Бернар також був адміністративним менеджером негоціанта з Шаранти на ім’я Даніель Баншеро. Використовуючи його як прикриття. Офіційні документи показали Баншеро як клієнта-посередника, який відправляв вино Defi Vin, але вино туди ніколи непотрапляло. Замість цього Лафлеш надав підроблені транспортні документи, які підтверджували, що вино було французьким, і відправляв його до CVB.

Але вино також не було призначене для CVB. Просто велика кількість фіктивних документів додавали кілька заплутаних шарів до сліду простежуваності, доки врешті-решт вино, яке тепер класифікувалося як французьке столове вино та звичайне вино Бордо, прибувало до підвалів Bégadanet Фаб’єна Фігеру у віддаленому північному Медоку, де його розливали по пляшках та маркували як вино з престижних апелясьонів Бордо.

Те, що почалося як хитре рішення у 2013 році, згодом переросло в прибуткову, добре організовану винну злочинну схему, яку було виявлено лише тоді, коли французькі слідчі під час розслідування по наркотиках натрапили на підозріле обладнання для друку винних етикеток.

Прокурор Матьє вимагає суворих вироків: п’ять років тюремного ув’язнення з двома роками умовно для Гілена та Лафлеша, а також штраф у розмірі 200 000 євро і позбавлення права працювати в торговому бізнесі протягом п’яти років; один рік умовного терміну та штраф у розмірі 30 000 євро для Баншеро та Бернара. Фігеру не було звинувачено в шахрайстві чи фальсифікації – його звинуватили в бухгалтерських помилках.

Трибунал винесе своє рішення 26 січня 2023 року.

Фото: www.winespectator.com

X
Украина