Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Господарства в Бургундії

Клептоман-колекціонер

20.08.2024, Новини

Працівника виноробного господарства в Бургундії засуджено за крадіжку кількох тисяч пляшок вишуканого вина на суму €641 805. Клептомана було засуджено до одного року умовного тюремного ув’язнення.


Франсуа Б., люблячий чоловік та батько трьох дітей, 57-річний інженер, який працював у кількох провідних виноробних господарствах у Боні, зізнався, що крав вишукані вина протягом семи років. Любителя прекрасного зловили після того, як камери відеоспостереження зафіксували, як він краде чотири пляшки Albert Bichot.

Поліцейські провели обшук у підвалах будинку Франсуа, де виявили 1059 пляшок та 159 магнумів Albert Bichot, 226 пляшок та 25 магнумів Joseph Drouhin. Також було виявлено вина інших виробників. Слідство встановило, що жодна крапля викраденого вина не була випита, також вино не йшло на продаж. Пляшки просто зберігалися у льохах, після суду їх повернули законним власникам. Оціночна вартість вин складає 641 805 євро.

Суддя засудив Франсуа Б. до 12 місяців умовного терміну. Він також має сплатити штраф у розмірі 10 000 євро. Власники Albert Bichot, яким повернули всі вкрадені вина, запросили символічну компенсацію в розмірі 1 євро. Сандрін Енн (Sandrine Anne), що представляє Albert Bichot, сказала: «Ми не хочемо жорстко карати цю людину. Він був цінним, відданим своїй справі співробітником. Ось чому у нього був доступ до всіх приміщень, що охороняються».

Наталі Лепер-де-Курвіль (Nathalie Lepert-de-Courville), захисниця Франсуа Б., розповіла, що у нього діагностовано клептоманію, тобто – патологічне нав’язливе бажання красти. «Він не пив вино, яке брав, – сказала адвокат. – Щомісяця мій підзахисний купував інші пляшки, щоб поділити їх у неділю зі своїми друзями-мисливцями».

У свою чергу обвинувачений заявив у суді, що крав вино «щоб заповнити порожнечу», оскільки страждав від глибокої депресії. Він додав, що крадіжка вин була «швидше механічною, ніж чимось ще».

Перебуваючи під вартою в поліції, чоловік зізнався, що йому подобалося «сидіти посеред своїх льохів і розмірковувати про вина». «Наполовину клептоман, наполовину колекціонер», саме так описали його учасники процесу.

Телевізійний канал новин CNews описав це як «одне з найбільших пограбувань льохів в історії Франції». Раніше Франсуа Б. не мав судимостей, тому йому вдалося уникнути тюремного ув’язнення.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!

Джерело: decanter.com
Фото: flomaster.top

X
Украина