Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Château Angélus

Château Angélus Grand Vin Blanc – велике для обраних

11.07.2024, Премія

2020 Château Angélus Grand Vin Blanc Vin de Pays de l’Atlantique – це бленд чотирьох сортів – Chardonnay, Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Semillon. «Таке змішування призвело до отримання вина, яке набагато краще, ніж сума його частин», – каже про цей перший мілезим 2020 року Реймонд Блейк, один з провідних винних письменників.


Навряд чи один з найбільших і найпрестижніших маєтків у Сент-Емільйоні, номінант та переможець Wine Travel AwardsChâteau Angélus, потребує представлення любителям Бордо, та й взагалі всім, хто розуміється на вині. Château Angélus – це синонім бездоганної якості та успіху. А ще Château Angélus регулярно з’являється в кіно, воно зіграло головну роль у трьох фільмах про Джеймса Бонда, у культовій картині про життя Єдіт Піаф та ін.

«Однак досі його популярність ґрунтувалася виключно на якості червоних вин», – пише у своєму досліджені Реймонд Блейк (Raymond Blake).

Вина Chateau Angelus мають глибокий червоний колір, елегантний аромат, наповнений квітковими та ягідними тонами, де переважають відтінки кави та слив. І ось – 2020 Château Angélus Grand Vin Blanc Vin de Pays de l’Atlantique, унікальне біле вино (всього 2000 пляшок на рік), і як кажуть у шато «воно ніколи не досягне широкої аудиторії, вино доступне тільки для прийомів у маєтку».

Château Angélus

«Для виробництва Château Angélus Grand Vin Blanc ми зберігаємо лише найкращий виноград із дуже невеликої ділянки. В результаті виходить мікро-кюве, що випускається кількістю 2000 пляшок на рік. Ми резервуємо це рідкісне вино для прийомів, які проводяться в маєтку з нашими найвідданішими клієнтами, а також для вечерь Angélus, організованих з нашими партнерами», – розповідають власники шато.

Вино Grand Vin Blanc вироблено з Chardonnay (40%), Chenin Blanc (20%), Sauvignon Blanc (20%), Semillon (20%). 13% ABV.

Реймонд Блейк пише, що «спроби розібрати аромат і смак цього вина, визначити внесок, який робить кожен сорт винограду, – значною мірою марне заняття. Спроба може приписати Chardonnay основу, Chenin трохи мінеральності, Sauvignon свіжість, а Semillon легкий блиск. Форма пляшки та елегантна етикетка, що привертає увагу своєю простотою, а не яскравими прикрасами, створюють привабливу та виграшну комбінацію».

В ароматі чисті фрукти та свіжі квіти. Прекрасна глибина смаку переходить у кристально чистий і тривалий післясмак. «Врівноважене та точне вино».

Джерело: worldoffinewine.com
Фото: worldoffinewine.com

X
Украина