Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Purcari

Chateau Purcari допомагає українським біженцям

19.04.2022, Новини

Молдавські винороби активно беруть участь у заходах, спрямованих на підтримку людей, що потерпають від рашистської агресії.


Одна з найвідоміших виноробень Східної Європи долучилась до загальносвітової тенденції – підтримки та всеосяжної допомоги українцям, на чию землю прийшов ворог. Розкішні приміщення Chateau Purcari, які до цього приймали винних туристів, тепер відчинили двері для українських жінок та дітей, які змушені тікати від війни.

24 лютого, після перших же звісток про початок бомбування українських міст, команда виноробні вирішила надати допомогу тим, хто рятується від обстрілів та бомбардування: компанія створила центр допомоги на шляху від українсько-молдавського кордону, пропонуючи змученим біженцям їжу, воду, засоби гігієни та SIM-картки, а отельні номери виноробні почали приймати біженців.

Chateau Purcari

«Майже за одну ніч наше виноробне господарство перетворилося на першу зупинку для біженців», – розповідає Ежен Комендант, головний операційний директор Purcari Wineries Group. Та коли в наступні дні до Молдови ринув потік біженців, робітники виноробні зрозуміли, що їхнього заміського отелю, що стоїть серед виноградників площею 300 гектарів, вже стає замало, аби розмістити усіх охочих. Тож компанія сплатила проживання людей в інших отелях в своїй місцевості, а співробітники виноробні також пускали біженців у свої домівки.

Purcari ukrainian flag

Тільки за перший місяць війни виноробня прийняла більш як 3000 біженців, більшість яких потім рушили до Кишинева і далі до інших європейських країн. Ежен Комендант каже, що його компанія завжди приділяє багато уваги гуманітарним питанням, адже людські цінності, що лежать в основі виноробства, зокрема права та свободи людини, не повинні піддаватися загрозі. Продовжуючи свою гуманітарну політику, Purcari розмістила в Бухаресті великий банер з закликом до росії спинити війну. Аккаунти компанії в соцмережах прикрашені українськими прапорами та словами підтримки.

Purcari banner

Всі ці кроки є природним продовженням політики компанії, яка в 2014 році, після анексії Крима росією, випустила вино під назвою Freedom Blend («Купаж свободи») – напій, створений шляхом поєднання місцевих сортів винограду трьох країн, що останні десятиліття зазнали агресії з боку росії: Рара Нягре (Moлдова), Бастардо (Україна) и Сапераві (Грузія).

Дякуємо молдавським друзям за підтримку в ці складні для України часи і нагадуємо, що Chateau Purcari цьогоріч бере участь у проєкті з винного туризму Wine Travel Awards та потрапила в п’ятірку кращих в категорії Brand – the visiting card of the country за результатами публічного голосування.

Photo: facebook.com/purcari.europe

X
Украина