Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

WTA 2022-2023 winners

Cité du Vin – рекорд за кількістю відвідувачів

18.01.2024,

У 2023 році, унікальний у своєму роді Музей вина в Бордо – Cité du Vin, прийняв рекордну 391 тисячу відвідувачів, включаючи близько 6 000 професіоналів, які обслуговували різноманітні заходи. І це незважаючи на те, що протягом одного місяця заклад було зачинено через оновлення постійної експозиції.


До кінця 2023 року з моменту свого відкриття, Cité du Vin, номінант та переможець Wine Ttravel Awards, прийняв понад 2,7 мільйона відвідувачів, з яких більше половини – іноземці. Місцеві жителі кажуть, що Музей приваблює їх різноманітними програмами культурних заходів.

Cité du Vin

Нагадаємо, що у 2022 році в рамках прем’єрного Bordeaux Wine Week у Cité du Vin відбулася презентація Wine Travel Awards та ексклюзивна дегустація від Vinos de La Luz (три вина отримали платинові медалі та 97 балів на Decanter World Wine Awards 2022).

У 2023 році – вперше з моменту відкриття Музею, було оновлено постійну експозицію: з’явилися нові мультимедійні постановки, нове обладнання та нова сцена. До спектру культурних заходів додалися дві дегустаційні пропозиції: дегустаційна подорож Via Sensoria Sensory, відкриття якої відбулося навесні 2023 року, та дегустаційний майстер-клас Bordeaux 360°.

«Ці нові пропозиції одразу завоювали серця наших відвідувачів. Їхні численні позитивні відгуки є визнанням важкої роботи, проведеної нашою командою. Оновлення було ризикованим задумом і ми раді повідомити, що це дало свої плоди», – каже Філіп Массол (Philippe Massol), керуючий директор.

директор музея вина Cité du Vin Филипп Массол

За липень/серпень 2023 року Музей відвідало 97 000 осіб, у жовтні – понад 42 000 (це найбільше число, зареєстроване у жовтні з моменту відкриття Cité du Vin). 51% відвідувачів від загальної кількості за рік – іноземці. З-поміж іноземців більший відсоток припав на іспанців, британців та американців, за ними йдуть німці та італійці. Інші відвідувачі розподіляються наступним чином: 29% туристи з усієї Франції, 11% жителів Бордо, 9% «одноденних туристів». Понад 356 000 осіб відвідали нову постійну виставку, що відкрилася 4 лютого, та майже 24 000 – дегустаційну подорож Via Sensoria Sensory. Денні дегустаційні семінари залучили майже 11 000 учасників. Вечірня культурна програма, орієнтована на місцевих жителів і, зокрема, на мешканців Бордо, також мала популярність: понад 2 500 осіб взяли участь у семінарах з дегустації вин, 4 000 відвідали конференції, покази, вечори Gourmet Cinema та ін.

Cité du Vin

Сьогодні понад 90% відвідувачів рекомендують своїм друзям та родичам завітати до Музею вина, а середній бал, присвоєний постійній експозиції, становить майже 8,75/10, що на 0,75 бала вище, ніж у 2022 році.

Cité du Vin відкрито щодня з 10.00 ранку.

Джерело: laciteduvin.com

X
Украина