Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Bordeaux - La Cite du Vin

Wine Travel Awards і Vinos de La Luz виступили разом на Bordeaux Wine Week

29.06.2022, Новини Автор: Олександра Григор'єва

22 червня в рамках прем’єрного Bordeaux Wine Week в Cité du Vin відбулася презентація Wine Travel Awards та ексклюзивна дегустація від Vinos de La Luz (три вина отримали платинові медалі і 97 балів на Decanter World Wine Awards 2022). Серед гостей заходу були переможці WTA, члени журі WTA, представники французької винної спільноти – від студентів енології та сомельє місцевих ресторанів до провідних дистриб’юторів та директора Conseil des Grands Crus Classés 1855.


Бордо є містом багатьох пам’яток, які обов’язково потрібно відвідати. Тут можна зануритися в історію, поглибити знання про вино та виноробство, а також скуштувати великий вибір сru сlassés. І одним із таких місць є номінант і партнер WTA – музей Cité du Vin – справжнє архітектурне чудо, де зібрані експонати, що втілюють багатство і різноманітність винної культури та спадщини. Тут тепло приймали презентацію WTA та дегустацію вин від Vinos de La Luz, спонсора номінації Wine & Food Influencer у WTA 2021-2022.

Олександра Григор’єва, керівник проєкту WTA, познайомила гостей з Wine Travel Awards: концепцією глобального проєкту в індустрії винного туризму з інклюзивним форматом, що об’єднує бізнес та особистостей; розповіла про результати успішної кампанії першого року і анонсувала старт другого року премії з 1 вересня 2022 року.

Wine Travel Awards

Підтримуючи проєкт, Флоранс Мафран (Florence Maffrand), менеджер з маркетингу та партнерства La Cité du Vin, підкреслила українське походження премії та персоналу, а також важливість роботи, яку зробила команда WTA, незважаючи на обставини. Саме тому Cité du Vin як партнер продовжує підтримувати та співпрацювати з командами WTA та Drinks+ у різних напрямках.

Bordeaux - La Cite du Vin

Стефан Баде (Stéphane Badet) член журі WTA, викладач Інституту виноградарства та вина Університету Бордо, заявив, що поділяє думку пані Мафран, додавши, що для нього особисто було вкрай важливо вкласти свій час та досвід у такий проект, як Wine Travel Awards, оскільки він тісно співпрацює з виноробами різних країн, у тому числі й України. Стефан Баде зазначив, що його досвід у галузі вина та винного туризму формує власну перспективу та підхід, які він і використав у процесі визначення переможців WTA в категоріях Must Visit та Brand – the Visiting Card of the Country.

Зберігаючи святковий настрій першого успішного року кампанії після церемонії WTA в Лондоні, на заході в Бордо було нагороджено двох переможців WTA з Франції – Wine Paths в номінації Ambassador of the Year та Tanisha Townsend (Unique Route). Відзначено нові успішні імена індустрії винного туризму.

Wine Travel Awards

Друга частина програми була присвячена ексклюзивній дегустації вин від групи компаній Vinos de La Luz – Подорож до вина через Терруар! У цій незвичайній дегустаційній подорожі провідниками для гостей виступили доктор Рікардо Нуньес, засновник і генеральний директор Vinos de La Luz, і Пабло Тассо, сомельє, директор ради міжнародних амбасадорів бренду Vinos de La Luz.

Wine Travel Awards

Дегустаційні нотатки

Перші три вина – 100% Мальбек – походять з Долини Уко, Аргентина. Найвища точка схилу, де ростуть виноградні лози, захищені нескінченною гірською грядою, що становить близько 1500 метрів.

«Ці вина переважно про терруар, але не тільки. Йдеться також про сорт винограду. Мальбек – це свіжий, елегантний, дійсно приємний і майже сексуальний сорт, який може принести нам масу задоволення, – запевняє Пабло Тассо. – Мальбек має багато різних проявів: він може бути складним, він може бути майже інтелектуальним, але також може виражати простоту та прямолінійність».

Wine Travel Awards

RELATOS DEL CALLEJON MALBEC 2020, виноробня La Luz del Vino (Валле-де-Уко, Мендоса). Платинова медаль і 97 балів на Decanter World Wine Awards 2022.

Це вино середньої цінової категорії (100% Мальбек). Добірні дріжджі. Ферментація під суворим температурним контролем протягом 20 днів. Природна малолактична ферментація під час витримки в бочці. У вині поєднуються аромати сливи та ожини з нотами кориці, чорного перцю і лаванди. Це складне вино, з гарною структурою і м’якими стиглими танінами. Вино збалансоване, із стійким посмаком з нотами підсмаженого тоста.

Терруар: Vista Flores, Tunuyán – Uco Valley, Mendoza

Ґрунти: супіщані з алювіальними відкладеннями.

Витримка: 8 місяців у бочках з французького дуба.


CALLEJON DEL CRIMEN MALBEC SINGLE VINEYARDS GUALTALLARY 2019, виноробня La Luz del Vino (Валле-де-Уко, Мендоса). Платинова медаль і 97 балів на Decanter World Wine Awards 2022.

Bordeaux - La Cite du Vin

Це вино значно відрізняється від першого. Ферментація протягом приблизно 30 днів: 70% в резервуарах з нержавіючої сталі і 30% в дубових бочках під суворим контролем температури (від 24 °C до 30 °C). Чистий, свіжий мальбек, повний текстур. Глибокий, інтенсивний червоний колір з фіолетовими відтінками. Аромат глибокий, інтенсивний і складний. Аромати характерні цьому чудовому мікрорегіону, ґрунти якого складаються переважно з крейди, вологого каміння, сланцю. Смак червоних фруктів, збалансована, масляниста, шовковиста структура з чудовим мінеральним фінішем.

Терруар: ділянка №2 в Гуалталарі, Тупунгато – Долина Уко на висоті 1300 м (3450 футів) над рівнем моря.

Ґрунт: алювіальний і піщаний, з каменями різного розміру (багато з них вулканічними) і валунами різного розміру. Високий вапняний компонент.

Витримка: 12 місяців у бочках з французького дуба.


CALLEJON DEL CRIMEN BLEND DE TERROIRS MALBEC 2019, виноробня La Luz del Vino (Валле-де-Уко, Мендоса). Платинова медаль і 97 балів на Decanter World Wine Awards 2022.

Бленд з чудовим характером. Яскравий та глибокий фіолетовий колір. Вино залишає помітні сліди «ножки», що тягнуться, на келиху. В арматі присутні нотки стиглої чорної сливи, мінералів і спецій. На смак вино елегантне і виразне, з шовковистими, оксамитовими танінами. Присутні нотки шоколаду та тютюну через його витримку у французьких дубових бочках.

Походження: виноград з різних ділянок використовується в різних пропорціях залежно від характеристик кожного урожаю. Цей бленд Мальбеків з Долини Уко має 50% з маєтку в Гуалталарі, 20% з Парахе-Альтаміри, 20% від Пампа Ель-Чепіло і 10% від маєтку у Віста Флорес.

Терруар: різноманітні ґрунти алювіального походження.

Витримка: 12 місяців у 160- та 225-літрових бочках з французького дуба, плюс 12 місяців зберігання в пляшці.

Bordeaux - La Cite du Vin

 

Після трьох вин, нагороджених платиновою медаллю на Decanter World Wine Awards 2022, приступили до дегустації чотирьох вин ILUMINADO – знакового бренду Vinos de La Luz. Це найкраще вираження кожної країни, де компанія виробляє вина, – Італії, Іспанії, США та Аргентини. Перший раз в історії чотири вина ILUMINADO були на дегустації одночасно.

Пабло Тассо зазначив: «Ці вина входять до ДНК компанії; вони є нашим відбитком пальця, який намагається дозволити терруару проявити себе. Це повідомлення, які передає терруар. Терруар дає нам сценарій для подальшої постановки».


ILUMINADO VINOS DE LA LUZ Toscana IGT 2015, Монтальчіно, Італія (100% Санджовезе). Berliner Wine Trophy 2020, золота медаль.

Bordeaux - La Cite du Vin

Насичений рубіново-червоний колір. Аромат – чорні та червоні ягоди, нотки ванілі та обволікаючі свіжі бальзамічні ноти. Смак узгоджується з ароматом, і в той же час він тонізуючий і кремовий. Має відмінну стійкість, що поєднує в собі як мінеральну складову, так і солодку танінність.

Виноградник: суглинисті та глинисті ґрунти, розташовані на відстані 200 метрів від річки Орча, з південно-східною орієнтацією (нахил 10 – 12°) біля підніжжя гори Аміата в Монтальчіно, серці I.G.T. Tuscany denomination. Тут 20-річні лози демонструють найвищу якість у регіоні.

Процес виноробства: ферментація в конічних дубових чанах з контролем температури та відбірними дріжджами. Витримка 12 місяців у нових бочках з французького дуба, потім стабілізація та розлив у пляшки.


ILUMINADO VINOS DE LA LUZ Tempranillo 2015, Рібера-дель-Дуеро, Іспанія. 95 балів на Guía Vinos Gourmets 2020.

Вишнево-червоний колір. У ароматі представлені чорні фрукти з нотами підсмаженого тоста, спеціями та шкірою завдяки витримці в нових бочках з французького дуба. На смак вино складне і яскраве, з щільним тілом і гострою кислотністю. Потужне і добре структуроване вино, але в той же час м’яке і оксамитове. Завдяки цій потужності, збалансованості та витонченості це справжнє задоволення для смаку.

Виноградник: понад 70-річні лози. Рибера-дель-Дуеро характеризується своїми червонуватими і багатими залізом грунтами, які межують з річкою Дуеро, в місцині з однієї з найкращих для вирощування винограду континентальної погоди в Європі.

Процес виноробства: ретельний відбір кластерів. Спиртове бродіння при 28 °C та яблучно-молочне бродіння у 160-літрових бочках з французького дуба протягом 18 місяців.

Bordeaux - La Cite du Vin

 


ILUMINADO VINOS DE LA LUZ SYRAH 2018, виноградник Bien Nacido, долина Санта-Марія, Каліфорнія.

Насичений колір – від рубіново-червоного до фіолетового. З ароматом темних фруктів з нотами ожини та чорниці, завдяки витримці у французьких дубових бочках. Ви також можете оцінити інші аромати, такі як солодка, трави та гвоздика. Це сміливе та насичене вино з високими танінами та середньою кислотністю, яке запам’ятається як гідне витримки і таке, що приносить глибоке задоволення.

Виноградник: лози віком понад 30 років. Завдяки східній орієнтації виноградника, сонце піднімається високо, що допомагає дозрівати винограду сорту Сіра. Вирощений у долині Санта-Марія на центральному узбережжі Каліфорнії, виноград надходить із виноградника Bien Nacido, де ми визначили особливий сектор: Z Block. Прибережний клімат із прохолодним тихоокеанським туманом забезпечує тривалі сезони збору врожаю, ідеальне середовище для створення червоного кольору з індивідуальністю, свіжістю та балансом.

Процес виноробства: вино ферментували в невеликому резервуарі з нержавіючої сталі з третиною цілої грона. Потім витримували у бочках з французького дуба François Frères протягом 18 місяців.

Bordeaux - La Cite du Vin


ILUMINADO MALBEC PARAJE ALTAMIRA 2015, Валле-де-Уко, Аргентина. Best Argentinian Wine, Best Wine of South America, Top 50th in the World, 97 балів Decanter,  BEST IN SHOW.

Насичений червоний колір з дуже інтенсивними чорно-синіми відтінками. В ароматі відчуваються стиглі червоні та чорні плоди з ніжними мінеральними нотками. Завдяки витримці ці аромати гармонують з тонкими нотами тютюну, ванілі та шоколаду. Складне і яскраве вино, гостра кислотність,  об’ємне і стійке.

Виноградник:  I.G. Paraje Altamira виражає якість долини Уко. Цей терруар характеризується екстремальним кліматом, неоднорідними та кам’янистими ґрунтами, покритими карбонатом кальцію, піском та дрібними алювіальними відкладеннями.

Процес виноробства: ретельний відбір кластерів. Спиртове бродіння в європейських конусоподібних дубових чанах. 12-місячна витримка у бочках з французького дуба на 160 і 225 літрів, подальша стабілізація в пляшці ще 12 місяців.

Bordeaux - La Cite du Vin

Доктор Рікардо Нуньес також розповів про прагнення компанії розвивати лінію ILUMINADO в Україні. Він вважає, що цінним надбанням бренду міг би стати український флагманський сорт винограду Одеський Чорний. Впроваджуючи ідею вин, виготовлених із винограду з історичних виноградників, розташованих у найвидатніших виноробних регіонах, Чорноморський терруар завдяки Одеському Чорному може стати саме таким сценарієм для створення видатного вина з України.

Bordeaux - La Cite du Vin

Якщо ви зацікавлені в тому, щоб ваша компанія, бренди та послуги були більш інтегрованими та помітними в конкурентному світі вина та винного туризму, а також щоб яскраво представити свій бізнес у період з 2022 по 2023 рік, будь ласка, приєднуйтесь до нас. З 1 вересня відкриває свої двері Wine Travel Awards 2022-2023. Номінуйтеся за пропозицією ранньої реєстрації до 1 грудня!

X
Украина