Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Decanter радить, що почитати та подивитись про вино

28.12.2022, Новини

Пропонуємо ознайомитися зі списком книг, фільмів та шоу, які варті уваги любителів вина.


Книги про вино

The Wine Bible

Cаме напередодні Різдва співавторка Decanter Карен Макнейл (Karen MacNeil) випустила третє видання «Біблії вина» – бестселера про вино в США. Фоліант, що складається з 736 сторінок містить нові розділи про Великобританію, Хорватію та Ізраїль, інші розділи були оновлені. Для цього випуску Макнейл  продегустував понад 8000 вин, які представлені в розділах Great Wines. 

On Champagne

Антологія під редакцією Сьюзен Ківіл (Susan Keevil)  об’єднує добірку статей провідних світових авторів про шампанське, зокрема Тайсона Стелцера, Пітера Ліема та Тома Стівенсона (Tyson Stelzer, Peter Liem, Tom Stevenson). Любителі шампанського зможуть насолодитися цікавою історію культового французького ігристого вина – від його народження до наших днів, з поглядом у майбутнє. Інші теми включають знання про процеси шампанізації, розміри пляшок, виробників шампанського та знамениті марки.

Bordeaux 1855: A Guide to the Grands Crus Classés

Ілюстрований туристичний путівник по маєтках у Бордоській класифікації 1855 року містить профілі 38 найвидатніших шато з інформацією про екскурсії та дегустації, маршрути та карти. Ясвраві фотографії замків, їхніх виноградників, підвалів і вин передають дух регіону.

The World’s Wine Legends

З передмовою редактора Decanter Емі Віслоцкі (Amy Wislocki) ця нова книга об’єднує всі колонки Стівена Брука (Stephen Brook’s)  «Легенди вина», розміщені на останній сторінці журналу з 2013 по 2021 рік. Це огляди найпопулярніших вин у світі, включно з французькою класикою, такими як La Mission Haut-Brion 1929 та зірками Нового Світу, включаючи Chateau Montelena 1973. 

Фільми про вино 

The Masters

Якщо ви хочете дізнатися більше про свій святковий келих портвейну, Decanter пропонує переглянути останній онлайн-курс School of Port: The Masters. З цього безкоштовного поглибленого курсу від Symington Family Estates глядачі дізнаються про процеси, пов’язані з виготовленням портвейну, від людей, які безпосередньо беруть участь у виробництві та витримці всіх стилів портвейну.

The Heart of Harvest

Цей документальний серіал зазирає за лаштунки цьогорічного врожаю Ріохи. Регіон, як і решта Європи, пережив спеку, внаслідок чого збір урожаю розпочався на два тижні раніше, ніж зазвичай. Серіал є яскравим поглядом на класичний виноробний регіон.

A Life in Wine: Gerard Basset – The World’s Favourite Sommelier

Документальний фільм «Життя у вині: Жерар Бассе, улюблений сомельє світу» розповідає про життя та спадщину Жерара Бассе – людини, яка, за словами Дженсіс Робінсон OBE MW, «відкрила двері абсолютно новому стилю обслуговування вина». Це відвертий портрет одного з найвидатніших сомельє світу.

Auction Lot 288

У грудні 2021 року пляшка 1874 Perrier-Jouët стала найдорожчою пляшкою шампанського, яку коли-небудь продавали на аукціоні Christie’s. У документальному фільмі розповідається історія культової пляшки, яка зберігалася сімома поколіннями майстрів льоху Perrier-Jouët, пережила війни, фінансові кризи та пандемії.

Фото: octopusbooks.co.uk

За матеріалами decanter.com

X
Украина