Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

ЖЕРАР БАССЕ

Прем’єра фільму «Життя у вині: Жерар Бассе, улюблений сомельє світу»

07.07.2022, Новини Автор: Наталія Захарчук

Три роки тому пішов з життя Жерар Бассе (Gérard Basset), який був єдиним у світі, що мав одразу такі високі титули як World Champion Sommelier, OBE, MW та MS. За рік до його смерті D+ пощастило взяти інтерв’ю у цього непересічного майстра, а наразі хочемо повідомити, що 12 липня відбудеться прем’єра документального фільму, присвяченого цій людині-легенді. 


Фільм був знятий студією 67pallmall.tv і командою продюсерів провідного лондонського винного клубу 67 Pall Mall.

«Розкриваючи таємниці людини за келихом, ця документальна стрічка розповідає про легенду індустрії, яка змінювала майбутнє у сфері вина та гостинності, майстра, який присвятив своє життя, щоб підтримати інших у галузі, яку він любив понад усе», – написали у своєму анонсі очільники 67 Pall Mall.

Продюсер 67 Pall Mall Кікі Гопкінс (Kiki Hopkins) розповів, що робота над фільмом розпочалася в жовтні 2021 року, коли він зустрівся з дружиною Жерара Бассе Ніною та його сином Романе. Найближчі люди майстра підтримали ідею  картини, яка надихатиме людей історією неймовірного життя цієї видатної людини. Разом з родиною продюсер склав список найближчих друзів, які могли б розповісти про те, якою неординарною особистістю був Бассе. 

За півроку були відзняті і змонтовані у стрічку 67 інтерв’ю про життя славетного сомельє. В цих щирих розповідях є різні історії, зокрема про те, як Жерар Бассе вперше дістався Великої Британії і зацікавився вином, його шлях до найбільших професійних і особистих досягнень – титулів Master Sommelier та Master of Wine, звання «Найкращий сомельє світу» за версією ASI у 2010 році та нагородження OBE наступного року, а також про боротьбу зі страшною хворобою…

Своїми теплими спогадами про майстра поділилися його найближчі друзі, які знали Жерара Бассе найкраще за всіх. Їхні імена також широко відомі, зокрема серед них є такі персони як шеф-кухар Реймонд Блан (Raymond Blanc) OBE, винний критик Дженсіс Робінсон (Jancis Robinson) OBE MW, співзасновник компанії Liquid Icons та Благодійного фонду Gerard Basset Foundation Льюїс Честер (Lewis Chester) DipWSET, а також Генеральний секретар Міжнародної асоціації сомельє (ASI) Мішель Шантом (Michèle Chantôme). 

У фільмі також знялися члени сім’ї Бассе, які відіграли важливу роль у створенні цього проєкту. «Побачити і почути Жерара в документальному фільмі – це щемливо, але зігріває серце, і ми вважаємо, що ця картина є дуже особливою даниною його пам’яті», – зазначила Ніна Бассе. 

Прем’єра фільму «Життя у вині: Жерар Бассе, улюблений сомельє світу» відбудеться 12 липня, у 67 Pall Mall, залі  St. James’s. А з 17 липня цей триб’ют-фільм буде доступний для перегляду всім бажаючим на 67pallmall.tv.

Досье D+

67 Pall Mall – це приватний клуб, створений любителями вина для любителів вина. Клуб-засновник у Лондоні відкрився в 2015 році, де в основі всієї його діяльності лежить доступність вишуканого вина. Зараз існують локації у Верб’є, Сінгапурі та Боні (відкриття у травні 2023 року). Дізнатися більше про членство та його  переваги або приєднатися до команди можна на веб-сайті www.67pallmall.com 

Фото: gerardbasset.com

X
Украина