Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

День бармена

День бармена – не*за*Баром!

07.02.2024, Новини Автор: Наталія Захарчук

24 лютого відзначається Всесвітній день бармена. Медіа-група Drinks+ вітає усіх причетних з професійним святом. Хочемо відзначити представників барної культури – номінантів Wine Travel Awards (WTA), адже їхній вклад у винний туризм важко переоцінити.


Всесвітній день бармена було засновано разом зі створенням  у 1951 Міжнародної асоціації барменів (IBA). Членами-засновниками стали Данія, Франція, Італія, Нідерланди, Швеція, Швейцарія та Велика Британія. На сьогоднішній день до складу  IBA входить 67 країн.

Професіонали за стійками барів є незамінними в індустрії гостинності. Вони не лише наливають і змішують напої, а й піклуються про те, щоб задовольнити найвибагливіші побажання клієнта. Якщо ви не впевнені, який напій взяти, або хочете спробувати щось нове, ви, швидше за все, попросите допомоги у бармена.

Бари по всьому світу хоча і схожі асортиментом класичних напоїв, все ж мають різноманітні ідентичності, що відповідають їхнім унікальним місцевостям, які пропонують власні напої та мікси.

Саме тому, серед номінантів Wine Travel Awards (WTA) з року в рік все більше з’являється барів та барменів, а до складу журі в цьому сезоні приєднався міксолог та підприємець Хав’єр де лас Муелас. Відомий у всьому світі піонер у коктейльній індустрії своєю експертною думкою допомагає WTA відзначати найкращих у винному туризмі.

Сеньйор де лас Муелас заслужив міжнародну славу як творчий геній, який створив декілька з найбільш інноваційних коктейль-барів і закладів харчування в Іспанії та Латинській Америці. Його  винні бари Dry Martini Madrid, Dry Martini Barcelona, Speakeasy, Montesquiu, Gimlet, Casa Fernández цього року номінуються на премію WTA в категорії Must Visit. Ці заклади користуються популярністю та отримують найкращі оцінки відвідувачів завдяки якісним інгредієнтам, елегантним презентаціям та майстерно поєднаними смаками.

Все більше представників барної культури сьогодні стають амбасадорами не лише міцних напоїв, а й винних брендів та винних регіонів. У номінації WTA Ambassador змагається за перемогу Джорджіо Факкінетті – бармен, що став амбасадором Consortuim Asti Spumante і Moscato d’Asti DOCG. Талановитий бармен пропонує нові та сучасні напої, які підкреслюють універсальність і природні властивості Asti Spumante і Moscato d’Asti. П’ємонтські ігристі, що обожнюють у всьому світі, стають ідеальними інгредієнтами для нових і витончених міксів.

Українські бренди і бармени попри всі складнощі і навіть загрозу життю, через постійні ворожі обстріли з боку росії, також активно беруть участь у WTA та святкуванні Всесвітнього дня бармена.

Номінант Brand – the Visiting Card of the Country унікальний крафтовий бальзам на травах RUTA, створений із 96 ароматних рослин, зібраних з різних куточків України, є прекрасним інгредієнтом для різноманітних міксів.

День бармена

6 лютого День бармена відсвяткували у київському барі Barman Dictat. Під час заходу шеф-бармен закладу Назар Макаров приготував фірмовий коктейль Herbberry Sour. До складу напою входять полуничне пюре, сік лимону, цукровий сироп, бальзам RUTA, Гуміарабік (замінник яєчного білку для сауерів), чипси з апельсину і рожевий перець. Сподіваємося, що цей рецепт стане популярним у закладах не лише в Україні.

А 25 лютого відзначити Міжнародний день бармена любителів барної культури запрошує DniproBar у місті Дніпро. Це буде не просто демонстрація коктейльного мистецтва, а благодійний захід на підтримку потреб військових. Донати будуть направлені на закупівлю FPV дронів військовим підрозділам.

Українці пам’ятають, завдяки кому ми маємо змогу продовжувати жити та займатись улюбленою справою на рідній землі. Підтримуємо майстерність наших барменів та спільно наближаємо Перемогу!

X
Украина