Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Dunnet Bay Distillers

Dunnet Bay Distillers представляє свій перший віскі

14.11.2022, Новини

Найпівнічніша винокурня материкової Великобританії, Dunnet Bay, представила свій новий дебютний бренд віскі – Stannergill.


Для попереднього замовлення доступно 200 бочок Stannergill, кожна по 250 літрів за ціною 4750 фунтів стерлінгів. Продаватиме віскі компанія Whisky Hammer. У майбутньому буде випущено обмежену кількість 200-літрових бочок за вищою ціною.

Попередньо замовлені бочки залишать на строк до 10 років у прохолодному складському приміщенні, де свіже морське повітря, що дме із затоки Даннет, сприятиме утворенню м’якшого смаку.

Dunnet Bay Distillers

Stannergill – це перший бренд віскі Dunnet Bay, який вироблятиметься на новій винокурні, для цього буде відремонтований 200-річний млин у Каслтауні. Раніше шотландська винокурня виробляла джин Rock Rose та горілку Holy Grass. Dunnet Bay здобула нагороду Scottish Gin Distillery року на церемонії вручення нагород Scottish Gin Awards 2019.

Мартін Мюррей (Martin Murray), співзасновник і содиректор Dunnet Bay Distillers, сказав: «Ми досі часто проходили повз красивий, але напівзруйнований млин і думали про те, що якось зможемо його відновити. І ось наша мрія стала реальністю – ми отримали право власності на цю культову будівлю, а потім отримали дозвіл на переобладнання її під винокурню та центр для відвідувачів».

Dunnet Bay Distillers

Мартін і Клер Мюррей

Віскі Stannergill витримуватиметься у бочках з-під бурбона та з-під хересу. Стиль буде «легким та фруктовішим», ніж у багатьох «традиційних» шотландських віскі, ціна розливу ще не розголошується.

Stannergill відкриває віртуальний клуб – The 1818 Society. Членство коштує 750 фунтів стерлінгів на людину. Цифри у назві символізують рік побудови оригінального млина, який служитиме будинком для винокурні. Перший випуск віскі Stannergill буде ексклюзивно розісланий членам The 1818 Society із зазначенням їхнього особистого членського номера. Учасники також отримають на вибір брошку або шпильку ручної роботи.

Dunnet Bay Distillers

Клер Мюррей (Claire Murray), співзасновниця і содиректор наголосила, що можливість стати членом клубу та попереднього замовлення віскі існує не лише на місцевому рівні, але й для людей по всьому світу, також можна взяти участь у спонсоруванні придбання будівельних матеріалів. Ті, хто внесе на це кошти, «отримають сертифікат та пам’ятну кам’яну плиту» з назвою області, де виготовляється віскі.

Джерело: thespiritsbusiness.com, thegincooperative.com
Фото: thegincooperative.com, The Gin Cooperative

X
Украина